icon

Mám pustiť syna na výlet s rodičmi jeho kamaráta?

11. máj 2023

Ženy, mám synčeka, má v škôlke kamaráta , s rodičmi sa poznám , sú v pohode, ide o to že chcú malého zobrať na výlet , ja by som ho aj pustila, ale muž sa boji , on nemá nič proti nim ako ľuďom ,ale boji sa ,že čo keď sa niečo stane atď ..
Vtedy pracuje a ja mám ešte novorodenca doma ,tak by musel ísť s nimi sám. , nedá sa žeby sme šli jeden s ním ..
Neviem ,čo robiť, na jednej strane,by som bola rada ,kedy malý ide ,na druhej nechcem ísť proti mužovi, nakoľko ani on mi nerobí napriek , aj keď napr niečo bolo so svokrovcami , buď sa má zastal alebo sa má nechal nech si vybavím , keď niečo bolo , nešiel proti mne ..zato neviem čo s tým ..sú škôlkari

sasa1310
11. máj 2023

ja by som nepustila, a to nie som úzkoprsá na deti. Ja sa aj divím tomu nápadu od tých rodičov. 30 km v aute ísť s cudzím dieťaťom. Odvahu majú, veď to je taká zodpovednosť. Ja sa bojím aj kolegynu odviesť 10 minút, čo sakra dávam pozor v aute, aby sa nedajbože niečo nestalo. Lebo by som sa potom nedoplatila.

anjelicek26
11. máj 2023

6 rocny je buduci skolak, pojde na vylety, skoly v prirode, od tohoto veku moze ist normalne na tyzden-dva-tri na tabor, a netreba z nich robit babatka. Pokial rodicov poznam, dieta na vylet chce ist, tak pustim. Ved nech si to uzije.

autor
11. máj 2023

@sasa1310 tohoto sa bojím , ja si to doma presadim ,že malý pôjde , a niečo sa stane , a na vine budem celý život ja , lebo on bol ten čo nechcel

panelacikova
11. máj 2023

sranda, ja by som mala najmenšiu obavu z tej cesty v aute 😀

simca06022011
11. máj 2023

@sasa1310 moja dcera ako 9rocna obisla s kamarartkou za jeden den Liptov.. na milion miestach stali, odisli o 7mej rano, prisli o 19tej.. strasna katastrofa :DDD
@autorka presne tak, proste bud suhlasite obaja, alebo to je proste iba "na stres". ja som tize takto malu xkrat pustila, bez toho aby ocko extra jasal, a potom som si to sama odstresovala kym sa vratila :DDD v poriadku.. pripadne neporiadku, raz sme riesili narazenu ruku z kolotocov :DD a ona bola este vysmiata, lebo frajerka dostala "sadru" na tyzden do skoly :DD

anjelicek26
11. máj 2023

Dieta sa zrani aj doma, pod tvojim dozorom, doslova meter od teba, je to rovnako pravdepodobne, ako to, ze sa mu nieco stane na vylete. Takymto stylom zmyslania budes kazdy raz psychicky vypnuta, ked bude "mimo" teba v skolke, na vyletoch s nimi, ved tam je ta situacia este "horsia", jedna-dve ucitelky na 27 deti s riziko stratit nejake dieta s dohladu vysoke... ale tak ja to vidim z mojho uhlu pohladu, deti su na striedacku stale volakde, naopak bravam bezne decka na treningy aj zapasy aj 60km daleko a to vekovo 5-14 rocne bez nejakych velkych tyrad okolo toho, proste mame velke auta, tak sa to da... tiez musim na nich mat oko, nech sa mi pred halou nestratia po zapase a nasadnu nazad do spravneho auta...

sasa1310
11. máj 2023

@simca06022011 žiadna katastrofa, ale stať sa môže všeličo. Ja keď vidím denno denne ako niektorí jazdia s deckami v aute, tak nie, nedala by som svoje dieťa nikomu cudziemu do auta. A ja osobne by som do auta cudzie dieťa nezobrala. Nepotrebujem súdne ťahanice

bimbambim
11. máj 2023

A do škôlky ho pustite? To už nemáte obavu ,že sa tam daco stane? Alebo vy po výletoch ste nechodili? Čo sa má stať sa stane aj pri tvojej prítomnosti.Vsak rodičia si ho nepýtajú na výlet ,aby vám dieťa zabili.Ja by som pustila moje dieťa v tom veku už bolo prvý krát v tábore na ruzinskej priehrade.

katkine_terapie
11. máj 2023

Nie, nepustila, pokiaľ neviem, akí sú rodičia šoféri (áno, stať sa môže aj dobrému šoférovi, ale pokiaľ je niekto víkendový šofér, riziko je väčšie), ako sú zodpovední, akú majú výchovu (niekto dovolí deťom v herni aj skákať po stole, iný dieťa usmerňuje, dohliada...) Za ďalšie by som nepustila ak by sme my s mužom nemali jasnú zhodu. Je to dieťa vás oboch.

miadi
11. máj 2023

Nepustila by som . Ale Isla by som aj s novorodencom . Ved s tyzdnovym po kontrole som sla do restiky a na nakup. Bolo vo vajicku a driemalo.V tej herni by som ho nechala s nimi a s babom v kociku pockala niekde vonku na vzduchu a potom ho vyzdvihla. Nepoznas tych ludi dost dobre. Na 95% sa nic zle nestane . Ale takto by som sa zariadila ja.

mamelka
11. máj 2023

Nie nepustila. Keď manžel nepusti tak by som nešla proti manželovi a s novorodencom by som taktiež nešla. Výletov určite ešte bude dosť aby ste si ich ako rodina uzila

negymama
11. máj 2023

ja by som pustila, stat sa mu nieco moze aj v skolke, ci v skole.
Moje deti mali najvacsiu nadielku urazov v skolke a skole pod ucitelskym dohladom 😝
jedneho syna v skolke uhryzli ho do tvare, raz ho deti sotili do kovovej preliezky a na hlave mal podliatinu a obrovsku opuchlinu, druhemu skocil skolkar na chrbat, ye niekolko dni nevedel otacat hlavu. v skole na tanecnom kruzku spadol a zlomil si klucnu kost....predsa su to kolektivy a ucitelky neustrazia tolko deti, ako ked dvaja dospeli maju strazit iba 2-3 deti.

Pamatam ako prisla k nam /mala som 2 tyzdne do porodu stvrteho syna/, moja kamoska slobodna zena, bezdetna...a vraj mi vezme na par dni deti aby som si oddychla, myslela som ze vezme len 7 a 5 rocnu a ona mi pobalila doma aj 2,5 rocneho! Maly s radostou isiel a vydrzal "na vylete" s krstnou mamou nieze hodiny ale 5-6 dni.

Neskor ked boli chlapci starsi, bravali starsieho znami s jedinackom /jeho najlepsi kamos/ bezne na chalupu aj na 2 tyzdne, aby boli chlapci spolu. Chodili aj na kupalisko. a vsetko OK. Nikdy sa nikomu nic nestalo.
aj ja som mala x krat cudzie deti par dni na dome popri vlastnych, najviac 7 ks naraz 😀 presne tu plati, ze na cudzie si uzkostlivejsia, a davas vacsi pozor.

bluka2
11. máj 2023

Ja by som pustila a potešila sa takej ponuke 😄

nurielka
11. máj 2023

Ako rodičia by som chcela aby sme sa obaja zhodli, ak by muž bol veľmi zásadne proti tak by som sa priklonila skôr ku nie, naozaj potom budú len výčitky na tvoju adresu, aj keby sa len udrel alebo niečo. Aj keď klobúk dole pred rodičmi čo nemajú problém vziať 6 ročného s nimi. 🙂

tiezjedna
11. máj 2023

pokiaľ nebudú liezť po skalách a sú zodpovední, tak by som asi pustila. Ja by som mala najväčšie obavy z cesty. Som ten tip, čo by deti na školu v prírode/tábor/lyžiarsky najradšej odviezol sám🙈 Ale to je moja "porucha", ktorú sa snažím odbúravať😀

unicornlady
11. máj 2023

My sme tiež tak mali 6r dievčinku so sebou na výlete, ale dievčatá boli zvyknuté sa hrávať spolu, aj k nám chodievávali. Treba si tie deti poznať, aby tí "náhradní rodičia" vedeli, či to dieťa zvládnu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
taminka1986
11. máj 2023

Nie,nepustila,este je pomerne maly. A z druhej strany ked na to pozriem,sa cudujem aj tym druhym rodicom,ja by som si ho na zodpovednost nevzala. Teraz bene chodime kade tade aj kamku dcerinu vezmeme,ale uz maju 10r.a toje rozdiel

lila1988
11. máj 2023

Inak som prekvapena, že koľké by ste nepustili. Lebo keď sme na ihrisku, na výlete, väčšina mám pozera do mobilu, číta si knihu a nestojí pri 5 ročných detoch, keď sú na preliezkach, hojdackach, lebo ich už berú ako velkych 😀

negymama
11. máj 2023

@elizabet173 ved ano, to prave hovorim, je jedno kto dava pozor, hlavne aby naozaj pozor daval. Ale...zivot je taky, ze aj pri najlepsej voli sa nieco stane.
Tu ide skor o doveru k tym ludom, nez o eliminaciu rizika.
ja by som pustila - ale ak by sa moj muz staval radikalne proti, tak potom nie. Nie pre svoj strach o dieta , ale pre nezhodu v rodine. Mohlo by to narobit dusnu atmosferu.

a niektori muzi su na deti extra chulostivi az hystericki, viac ako matky.

renab
11. máj 2023

Bezne som pustala deti na vylety s kamaratmi a tak isto som brala na vylety kamaratov mojich deti. Hlavne pri najmladsom synovi, ktory vyrastal ako jedinacik, sme casto bravali aj kamaratov. Ci do prirody, ci na kupalisko. Nebol s tym nikdy problem. Bola som dokonca ochotna zobrat kamarata s nami aj na dovolenku. Len to je uz roky dozadu. Teraz su rodicia uzkostlivejsi.

sovica
11. máj 2023

@autorka 6 ročný je už dosť veľký chlapec, pomaly pôjde do školy. Ale Ty si poznáš dieťa najlepšie. Ak nie je hyperaktívny a netreba na neho dávať nepretržite pozor, aby si neublížil, tak kľudné a rozumné dieťa by som na 3-4 hod. pustila, ak chce ísť a ak sú rodičia chlapca ľudia, na ktorých sa viem spoľahnúť.
Vysvetlila by som dieťaťu, čo môže a nemôže na výlete robiť, ako sa zachovať, keby sa náhodou stratil, povedať, ak by mu bolo zle, bol by hladný, smädný, chcel by ísť na WC atď. Prebrala by som s ním všetky možné situácie...
Ak by to bolo naozaj len 30 km a na 4 hod., tak v pohode, ale môj muž by mal s tým tiež "problém"🙈, presne ako Tvoj. Netvrdím, že ja by som bola doma kľudná, poznám sa, ale chcem dopriať deťom aj "dobrodružstvo".
Pustila by som, ak sú rodičia chlapca ľudia, na ktorých sa môžem spoľahnúť, viem, že jazdia opatrne, o deti bude postarané a budú na výlete, na ktorom je malá pravdepodobnosť úrazu.
Nepustila by som na hory, do lesa, na trampolíny, na kúpalisko, do vnútornej herne, kde sú vysoké preliezky, šúchačky, trampolíny atď. Tam je vysoké percento, že si dieťa môže ublížiť a stáva sa tam najviac úrazov.
S mužom by som prebrala pre a proti a museli by sme sa naozaj zhodnúť. Zase, nezobrala by som si na triko, že sa niečo stane a do smrti mi to bude vyčítať, že to bola moja chyba. Takže, ak by bol zásadne proti, tak by dieťa na výlet nešlo. Ale v tom prípade by musel výlet vymyslieť môj muž a zobrať syna na výlet, z ktorého by mal zážitok.
A ak mám hovoriť za seba, keď som brala deti kamarátok, dávala som na ne vždy väčší pozor, ako na svoje. Proste tá zodpovednosť z mojej strany bola vždy veľká.

svetlonos
11. máj 2023

Nepustila. Mam kamaratku, ktiru som uviedla ako kontakt v skolke, keby sa nedaj boze mne s muzom nieci stalo akebo trcime v zapche. Vezme mi ho aj ked bude moct pocas porodu mojho. Ale poznam ju, sama ma doma o rok mladsieho maleho. On je sidlo, nas maly pohodak. Viem ako jazdi a ta jazda by trvala 10 minut. Viem, ze sa na nu mozem spolahnut a da pozor. Boli by u nich na dvore/ v dome.
Maly chodi aj k opatrovatelke ( nahrada jasli) 2x do tyzdna. Ked mi povedala, ze s nimi bola vedla v mestevautom na ihrisku, skak ma skoro trafil!
Tak sme totiz dohodnuté neboli.
Ona je super, maly je tam rad a ona je zvyknuta jazdit ale aj tak.
Dnes ludia jazdia ako kreteni a ja potrebujem vediet, ze sofer, ktory vezie moje dieta ma perfektne rychle reakcie a vie predvidat kto ako zareaguje
Moj muz taky je. Moja sestra presla s detmi v aute pol sveta, svagor je tiez super. Ale taky dedko si nema problem pocas jazdy hladat nieco na vedlajsom sedadle, pri tom fajcit a telefonovat. Tomu by som ho nedala 🤯
Dnes ludia jazdia ako kreteni - ciga v jednej ruke, mobil medzi uchom a ramenom, jedna ruka na volante a pocas vyjazdu z parkoviska na hlavnu im dojde, ze aj pas im treba. To vidam oravudelne, teda neprehanam. Ani nevravim o tych, ktory ba dialnici cumia pravidelne do mobilu a pri 130 tke pisi z vesele správy.
Takze z tohoto dovodu by som nedala. Ti ludia mozu byt super, ale vinu moze mat uplne iny clovek.
Aj kamarat dal zaviest snubenicu tehotnu komosovi. Nabural do nich iny chlap. Ona tu uz nie je...
Tiez myskim ze na 98% by bolo vsetko super ale vzdyctam to ake bude. A mat pitom oci pre plac, to nie. No a teba sa skutocne s partnerom respektovat. Mne by sa nepacilo, keby muz maleho nechal sameho s dedkom.

sasa1310
11. máj 2023

@svetlonos my čo jazdíme denno denne vidíme bárščo za volantom. Aj s deckami v aute bohužiaľ.

autor
11. máj 2023

@svetlonos veď toto ,že my sa s mužom rešpektujeme a zvlášť čo sa týka detí, mňa by rozdrapilo od nervov , keby niečo urobí , hlavne čo sa týka detí a ja nesúhlasím ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sense
11. máj 2023

Pustila. Moja dcéra v tom veku tiež bola s kamarátkou a jej rodičmi a tiež takisto kamarátky bolj s nami parkrat. Rodičia dali sedačku, vedeli kde budeme a kedy sa vrátime.

arcenciell
11. máj 2023

Ja by som pustila ak poznas rodicov, moj syn ma kopu kamaratov z treningov a od 5-6 rokov si bezne chalanov na striedacku “vymiename” a “poziciavame” aj na vylety aj na prespavacky aj na cely vikend.