Máme odísť zo škôlky alebo zostať?
Ahojte, naozaj sa nemám komu vyrozprávať..
Takže to skratim lebo sa cítim dosť zničená.
Prvá škôlka- mojej dcérke bolo ubližované, tak sme ju vyhlásili...
Druhá škôlka- príjemná, krásna, učiteľky zhovorčivé
Prišla suma na obedy - príliš vysoká na to čo som očakávala keďže sme tam boli len na 1h celý týždeň🙂
Konzultovala som to cez mail s vedúcou, na ďalší deň si ma zavolala k sebe, a bola dosť nepríjemná ako keby vravela že ja ti nemusím referovať, a dokladovať.... vyhovárala sa na to že jej nebolo oznámené že je len na 1h v škôlke a že neskôr len do obeda že olovrant nemá .. ale naozaj arogantne...
Riešila som to cez mailovu komunikáciu s riaditeľkou... ze čo sa deje a že čo sa ten deň stalo aj dcérke...
Nakoniec ... mi poslala dosť subjektívny email plný výkričníkov, a že keď sa nám ich škôlka nepáči mám si nájsť inú kde ja a moja dcéra budeme spokojné! Takto to ešte aj zvýraznila.
Čo robiť? Dcérka bola týždeň v škôlke, stalo sa toto, a podla slov z mailu tak som problémová taktiež že moje dieťa ubližuje iným (čo podotýkam, ani raz nebolo spomenuté učtelkami)
Máme odísť alebo ? Lebo všetko máme vyplatene aj školné aj obedy, všetko jednoducho ... a chcem aby chodila do škôlky ale nestrpím aby na ňu boli zasadnutí len kvôli tomu že som rodič čo nemá na háku... (aj to tam písala, že má XY rodičov spokojných) ale niesme všetci rovnakí a po tej prvej škôlke kde som naozaj neriesila a mala som.... lebo raz mala udrete koleno neskôr ju ruka bolela, potom hlava lebo ju sotili a ona sa udrela ....tak teraz nenechám nič len tak na náhodu....
Slová riaditeľky sú také že buď odídte alebo držte klapacky lebo ju vylúčim ja sama kvôli " ubližovaniu deťom " v preklade do normálnej reči
Bude to horšie? Ak ostaneme? Lebo naozaj sa dcérke paci... teší sa na karneval...tak teraz som zúfalá, že čo mám robiť.
Teraz dcérka má 40.horúcky, takže som dosť mimo aj unavená, aj všetko takže naozaj matky, ktoré by ste chceli nejako "pichať" tak kašlite nato.
Ešte áno všetko šlo cez mail keďže priamo na učiteľky nemáme číslo keďže oni svoje súkromné nedávajú, s riaditeľkou tiež nieje iná šanca komunikácie.
U nas sa plati tak ci tak. Proste to nikoho nezaujima. Je to jeden balik a dieta musi byt ofiko na polden. A ten obed tam proste je v tom. Neviem co si rodicia myslia, ze dieta daju niekde na hodinu? Za mna cele zle, bud dieta daj iba do nejakej skupiny na hranie na hodinu, ale skolka nema takto vyznam. To dieta sa tam nikdy poriadne neadaptuje z mojho pohladu. Asi by som premyslela, ze co vobec dalej. Z tohto ziadna skolka nebude nadsena
Ona chodí do škôlky len na hodinu denne? Prečo? Čudujem sa, že to vôbec dovolili. Asi majú dojem keď oni dovolili niečo navyše máš byť ticho a byť rada. Ja by som si dohodla stretnutie s riaditeľkou a vykomunikovala to.
Ja som ju tam nedavala zo svojej vôli na hodinu. Oni to tak nastavili. Nie ja. Ja som v tom tiež nevidela žiadnu efektivitu ale čo už .. a obedy podľa všetkého sa platia cele aj keď to dieťa nemá naozaj
má dieťa nejakú diagnózu? že mš skúša či dieťa škôlku zvládne..
tu niečo nehrá... už aj z ich správania - snažia sa ta zastrašiť... no proste celé zle.
Našla by som inú škôlku určite…ak bude chodiť normálne a máte peniaze navyše tak súkromnú
@deti95060810 nie vôbec no ich slová sú ze to je normálna adaptácia... (dcérka má 3r aj 4mes.) A v prvej škôlke nemala žiaden problém hneď od prvého dňa celý deň pekne, aj tam spinkala učiteľky boli spokojné...
A v tejto škôlke ze prvý mesiac majú adaptacny aby si deti co nastúpili v septembri zvykli na deti co nastúpili v januári... ze nebudeme tlačiť na nič... ja už som zúfalá naozaj...
Chcem aby mala zážitky v škôlke s detičkami aby sa vyberala vyskakala, no po tomto ako sa správa cez mail riaditeľka sa bojím ...
Už má aj kostým objednaný na karneval ... rozmýšľam ze ju nechám tento mesiac ak teda mi vyzerá vie dovtedy a uvidí sa? Ale zas aby si zvykla na iných ľudí, detí... je to náročné keďže mám 11mes. Babatko q vždy som sa takto točila za tu hodinku 20min cesta tam a spať, potom som chodila k mame čo je bližšie k MS lebo sa mi to neoplatilo chodiť domov na tých 20min.
Co by ste robili? Jasne ze budem riešiť s ucitelkami to údajne ublizovanie že prečo o ničom nevieme a ze riaditeľka obvinila moju dcéru z tohto že aká je pravda ...
Ale už fakt nevládzem v dnešnej dobe... to akože je zlé ze mam strach o svoje dieťa? Že sa zaujímam? Že mám vopred naplánované? Že sa pýtam? Preto som problémová? Že si dovolím prekontrolovať rozpis obedov?
Preco to akože iný rodicia nerobia? Bráni im práca? Že musia byť v pohode?
Ja už nevieem, som smutná a revem... lebo dcérka od soboty č 40tkach na pohotovosti nič...u pediatra crp 8, nastavenie len sirupov zápalov a to je všetko mám vyčkať kým sa to zlepší.... a ešte aj toto do toho .. ja som naozaj milá a snažím sa byť milá ku každému aj keď je nepríjemný... a nakoniec som ja problémová a horšie je že moje dieťa má radšej ostať doma alebo si nájsť inú MŠ ... čo podľa iných rodičov tiež pristupovali z tejto škôlky inde... takže neviem ako to že ma XY rodičov spokojných 😫😓😓
@lucia23529 nejak by sa škôlka súkromná utiahla, no dlhodobo by to bol asi problém, keďže až o rok sa chystám nastúpiť do práce a to ešte skôr len aby sa deti mali lepšie, a chcela som tak že staršia bude v tejto spokojná tak aj mladšia príde do tejto 🙄
Ahoj. Ja by som nechala veci troška utriasť. Ak sa dcérka do škôlky teší a je spokojná, tak by som škôlku nemenila. Príležitostne sa opýtaj učiteliek, ktoré sú s ňou najčastejšie ako sa jej darí, s kým sa hráva a pod. Riaditeľka je asi dosť arogantná osoba, ktorú si hlboko urazila, keď si si dovolila nesúhlasiť. S niektorými ľuďmi je skutočne ťažká komunikácia, nepomôžeš si. Dcérke skoré uzdravenie🙂
Tak možno ja nerozumiem, ale to ste nemali po riešenie najprv, ako to bude s platbou za stravu? Keď teda ju škôlka dala na hodinu na adaptáciu, prečo si sa rovno nepýtala, ako a koľko sa platí stravné?
Veď za tu hodinu ani desiatu nestihne, tak načo vôbec platiť to, čo ani nedostane?
Ďalej píšeš, ze sa dačo stalo v ten deň dcérke... Čo sa teda stalo? Lebo to so stravou mi príde ako nedorozumenie.
No celkovo mi príde divná tá komunikácia, hlavne to, ze sa nedá osobne dohodnúť, lebo mailom všetko riešiť... To je také, ze nikdy nevieš, ako to druhá strana pochopí, a napokon to môže vypáliť úplne inak, aj keď to človek vôbec tak nemyslí
Tiez by sa mi to nepacilo, ale o kolko si sa vlastne hadala? O 30 eur tak? Chapem ta, ze to nie je spravne, ale na zaciatok nejakeho vztahu zacat tymto, radsej by som to prekusla, ak mala ta skolka inak potencial. Pripadne sa iba milo spytala, ci to tak funguje, ze za obedy sa plati aj v adaptacnej faze.
Zneju dost neprofesionalne, to je fakt. K rozhodnutiu ci tam ostane mi chyba info, ake mate alternativy.
Kazdopadne skoro jedine, na com zalezi v skolke, su tie ucitelky, ktore sa o nu staraju. Perfektne nebude vsetko skoro nikdy
Kazda skolka by to mala mat tak ze strava je povinna ci uz je tam dieta hodinu, pol dna alebo cely den. Riaditrlka mohla mat tiez zly den a potom z toho vzniklo toto...kazdy rodic v ramci dobrych vztahov musi sa zdrzat komentarov...nik nam kolo noh padat nebude...byt na tvojom mieste tak to necham tak nech maju pocit ze ta upratali a bude to vsetko ok...na buduce menej riesit a bude sa ti lahsie zit 🙃
Len tak informacne, školka nema edupage? Lebo mi odhlasujeme len cez to. Vsetko si tam vies vyklikat. U nas fungujeme na kredit.
@plutvonozec zajtra sa chystám do riaditeľke keďže mi mailom písala že navrhuje nájsť inú MŠ keď niesom spokojná 🙄ano pride mi to tak, že zato že som sa ozvala tak je zle teraz a posledná veta bola ...želám vám veľa úspechov pri hľadaní MS s ktorou budete spokojná vy aj vaša dcéra!
@jaskolka aj nad tým som.rozmyslala no už som predchvilkou písala čo písala riaditeľka preto sa bojim že ukončí dochádzku... čo podľa mňa nieje fér. No a p.uč.vraveli že to sa bude riešiť až potom, že keď dajú sek tak mi ho dajú do skrinky toť vše... áno preto presne pretoto som sa ozvala... no vedúca tiež taky prípad ako riaditeľka. Lebo tam nebola dostatočná komunikácia medzi uč.a rodičmi a uč. A jedálňou🙂 ... takže tak no 🙂 som zvedavá či zajtra mi dá riaditeľka ukončenie alebo že čo keď mi písala že má teda XY rodičov ktorý sú spokojní a bezproblémový
@bluka2 no tam šlo o to ze ja som sa vôbec nehadala to nie. Nemám to v povahe . Len som žiadala o rozpis alebo že prečo platím takto 🙂 ... platila som na dva mesiace
@lenocka8894 chápem ťa ako to myslíš🙂 no ak je na mňa niekto nepríjemný tak to musím riešiť, som tak isto človek a mam nárok na informácie a taktiež normálne zaobchádzanie🙂 lebo na nikoho som zničený nebola ja, nepríjemná🙂
@paciko9 bodaj by mala ale nie nemá , síce stým nemám problém ale jednoducho po tomto maily sa dosť obávam len zato že som im pristúpila na ego 🙄 lebo ide o to že ona tvrdí že moja dcéra ubližuje deťom, učiteľky nikdy nič nevraveli, vždy vraveli že je zlatá a ona ich má rada. Áno ako keď mi nedá papier o tom že moje dieťa tam nechce, tak určite chcem aby moje dieťa ostalo tam. Lebo naozaj je spokojná.
Chod za riaditelkou osobne, cez email ma kazdy guraz. Nechapem, preco by ti mali dcerku vyhodit len preto, ze si sa nieco spytala, lebo naozaj to nedava zmysel, aby si platila za nieco, co tvoje dieta ani nedostane. A ked uz tak, mali ta na to dopredu upozornit. Z toho aka bude riaditelka nazivo + z rozhovoru s ucitelkami o tom biti budes mudrejsia, potom sa rozhoduj co dalej. Ale ked viac rodicov odtial odislo tak to ruzovo nevidim...
@kandelabra bože toto je prístup presne ako môj..(lebo logicky neplatis zato čo nemáš, a ak už ano tak ma mali informovať o tom, lebo pytala som sa uc. Ohľadom obedov, odpoved bola taka že ak bude teda mavať obed a bude sek tak mi ho daju do skrinky, o tom že jej pocitaju 2.30€ na kazdy den aj keď z toho nemá nič, mi nevraveli).bohužiaľ za môj názor a zato že chcem info to takto dopadlo 😐 som veľmi zvedavá aká bude teda lebo akože keď sme sa predtým stretli osobne tak to bola úplne usmievavá milá staršia pani a teraz toto nechápem, úplne som na nervy zo zajtrajška 🥺
k riaditeľke nechoď sama - určite s manželom ,alebo priateľom s chlapom...
riad. si dobre rozmyslí čo povie... len nechoď sama a nič nepodpisuj...
V každom prípade ak by ste mali problém takto ako aj ja, nedajte sa zatlačiť 🙏 lebo veľa rodičov je spokojných len na oko. Zopár odídu a nájdu si inú MS alebo školu. Ale naozaj iba pár z nás, zajtra vám vedieť teda ako to dopadlo keďže som problémová 🤣🤣 (už sa musím smiať trochu z toho, lebo tento systém je naozaj takyto- bud sa pchaj do rici alebo bud ticho a suchaj nohami, lebo nemôžeš sa ozvať, lebo máš obavy) pekný večer vám všetkým žienky🙂 držte nám palce zajtra ráno
@deti95060810 nejdem sama idem s partnerom práve pretoto lebo raz za x rokov som sa ozvala a dopadlo to takto, a on si naozaj nenechá s*** na hlavu, žiada o normálnu komunikáciu keď aj on Komunikuje normálne s inými.
Ja som v tomto slabšia .. ja sa viac kontrolujem, v hlave mi chodia dôsledky môjho NÁZORU a to ma blokuje.
Skusila by som do tretice inu skolku. Ja som mala syna v statnej, ucitelky super a mali aj telefon, vsetko sa s nimi dalo vyriesit...je to u ludoch o nicom inom
Podla mna bude problem v komunikacii z tvojej strany. Neverim, ze ci v byvalej skolke, teraz v tejto, mas problem s ucitelkou, veducou jedalne, aj s riaditelkou, vsetci ta posielaju kade lahsie, mas drzat klapacku a podobne.. V byvalej skolke to iste.. Sama pises, ze si sa ozvala prvy krat v zivote, ze nie si zvyknuta.. Musel to byt hystericky vypad.
Pises, ze beries manzela a idete.
Dohodnut sa na platbe za dieta, kedze bude chodit 1 hodinu, patri naozaj k zakladom, da sa to uplne, pokojne. Aj vsetka dalsia uvodna komunikacia, nspotrebujes zastrasovat manzelom, ani nicom inym. Iba slusne, ludsky.
Niekde bude naozaj problem, ale nie v ludoch okolo. Takto sa naozaj neverim, ze spravaju na 2 skolkach vsetci, s kym si jeden jediny krat komunikovala..
@zabka79 to áno
podľa mňa treba trošku menej riešiť 😉 život budeš mať jednoduchší
@maxik24 nemyslím ja som skôr tá čo rieši ak je nejaký problém s komunikáciou 🙂 a niesom konfliktná🙂 v prvej škôlke bolo tam o tom že môjmu dieťati ublizovali, ale jasne že hneď sa tu musia utvoriť názory 🙂
Nevadí.
A ďalšie vedúca bola nepríjemná a nato nemá žiadne právo aby somňou takto komunikovala, a riaditeľkou som písala že bolo všetko fajn že neviem čo sa stalo.
Vy by ste teda radšej neriešili, a boli ticho ? Keď niekto je na vás nepríjemný? Nemyslím si teda 🙂 lebo tak to nemá byť a vždy som mohla na ňu vybehnúť že čo si to dovoľuje že ako sa somnou rozpráva kebyže je chyba vo mne 🙂 ale k tomu neprišlo, kontaktovala som riaditeľku ktorá sa snou zevraj o tom rozprávala. No aj tak mne tu ide o spôsob ako komunikovala a čo písala v posledných riadkoch. A preto som sem pridala túto tému 🙂 takže áno je to o komunikácii ale na úrovni lebo ak na mňa bude brechať niekto tak nemôže očakávať že to nechám tak 🙂
@zuzanka.zuzu fiha tak to by bol teda a dieťa by mi nakoniec zas tlkli ako v bývalej škôlke keď som o tom nevedela ;) super riešenie 🤌👌 lebo je normálne v dnešnej dobe neozvat sa a ísť si ďalej🙂 možno keby sa to netýka môjho dieťaťa tak by som súhlasila s vami, ale takto veru nie, ja si platím oni dostávajú dotácie za každé dieťa tým pádom sú povinný aby sa to dieťa tam citilo dobre, ja si teda myslím... lebo aj vám keby robil vedúci dusno v robote, tak sa neozvete? To by bola blbosť🙂 v našej firme jedna si zasadla na novacikoch na viacej za sebou a vždy utiekli do mesiaca z prace...nakoniec? Podali sťažnosť hromadnú preverovalo sa to, a zástupkyňa vedúcej stiahli z funkcie, mohla byť len pracovníčkou s čím nakoniec nesúhlasila a odišla z firmy 🙂 s tým že mala na pleciach Bossing
Tak mne nepride normalne, ze mas platit za stravu, ktoru logicky ani dieta dostat nemohlo.
V nasej skolke maju deti tiez adaptaciu, a ked dalsi den zostavaju dlhsie a budu uz mat obed, tak to nahlasuju ucitelky (kedze o tom aj rozhoduju) veducej jedalne.
Jednoznacne otrasna a neprofesionalna komunikacia zo strany riaditelky.

Teraz nechápem. Ty platíš za obedy ak keď ich neodoberiete? Či ako? Však ak nie je na obede tak sa to odhlasuje. A toto robí rodič, teda aspoň mi sme tak robili a aj robíme že dáme učiteľke vedieť že v daný deň obed nezoberieme a oni ho odhlásia teda ten deň za obed neplatíme.