Máme odísť zo škôlky alebo zostať?
Ahojte, naozaj sa nemám komu vyrozprávať..
Takže to skratim lebo sa cítim dosť zničená.
Prvá škôlka- mojej dcérke bolo ubližované, tak sme ju vyhlásili...
Druhá škôlka- príjemná, krásna, učiteľky zhovorčivé
Prišla suma na obedy - príliš vysoká na to čo som očakávala keďže sme tam boli len na 1h celý týždeň🙂
Konzultovala som to cez mail s vedúcou, na ďalší deň si ma zavolala k sebe, a bola dosť nepríjemná ako keby vravela že ja ti nemusím referovať, a dokladovať.... vyhovárala sa na to že jej nebolo oznámené že je len na 1h v škôlke a že neskôr len do obeda že olovrant nemá .. ale naozaj arogantne...
Riešila som to cez mailovu komunikáciu s riaditeľkou... ze čo sa deje a že čo sa ten deň stalo aj dcérke...
Nakoniec ... mi poslala dosť subjektívny email plný výkričníkov, a že keď sa nám ich škôlka nepáči mám si nájsť inú kde ja a moja dcéra budeme spokojné! Takto to ešte aj zvýraznila.
Čo robiť? Dcérka bola týždeň v škôlke, stalo sa toto, a podla slov z mailu tak som problémová taktiež že moje dieťa ubližuje iným (čo podotýkam, ani raz nebolo spomenuté učtelkami)
Máme odísť alebo ? Lebo všetko máme vyplatene aj školné aj obedy, všetko jednoducho ... a chcem aby chodila do škôlky ale nestrpím aby na ňu boli zasadnutí len kvôli tomu že som rodič čo nemá na háku... (aj to tam písala, že má XY rodičov spokojných) ale niesme všetci rovnakí a po tej prvej škôlke kde som naozaj neriesila a mala som.... lebo raz mala udrete koleno neskôr ju ruka bolela, potom hlava lebo ju sotili a ona sa udrela ....tak teraz nenechám nič len tak na náhodu....
Slová riaditeľky sú také že buď odídte alebo držte klapacky lebo ju vylúčim ja sama kvôli " ubližovaniu deťom " v preklade do normálnej reči
Bude to horšie? Ak ostaneme? Lebo naozaj sa dcérke paci... teší sa na karneval...tak teraz som zúfalá, že čo mám robiť.
Teraz dcérka má 40.horúcky, takže som dosť mimo aj unavená, aj všetko takže naozaj matky, ktoré by ste chceli nejako "pichať" tak kašlite nato.
Ešte áno všetko šlo cez mail keďže priamo na učiteľky nemáme číslo keďže oni svoje súkromné nedávajú, s riaditeľkou tiež nieje iná šanca komunikácie.
Povedz jej, ze si tie obedy teda prides kazdy den vyzdvihnut, aj ked nebude v skolke.
Za mna s tou skolkou seknite, nema to zmysel, Ty neveris im a oni Tebe, to je najhorsia kombinacia. Chapem, ze oni potrebuju nejak hradit obedy a asi maju nejaky budget, na druhu stranu to maju oznamit pred nastupom. Ze budete platit za jedlo, aj ked tam nie ste. Ako ked tam aj pojdete, tak co ako … pre nich ste nevhodny klient a ked vas nebudu nevyhnutne potrebovat, tak to seknu oni
Autorka, kludne napis sukromu spravu 🙂
Ťažko takto hodnotiť a uzatvárať kde nastala v komunikácii chyba. Ty máš svoje práva ako rodič a na druhej strane pracovníci v školstve toho majú už dosť a u niektorých už stači malé rypnutie a spustia lavínu. Tak sa na to treba dívať. Tiež mám ako rodič mnohé výhrady voči prístupu niektorých učiteľov, či riaditeliek škôl ale ako učiteľka to poznám aj z druhej strany. V niektorých prípadoch som sa už cítila ako štvaná zver. Stále čosi. Učila som v MŠ aj v ZŠ a niekedy sa mi rozum zastavoval nad požiadavkami rodičov. Teraz som už "veľká" 😊 takže sinviem komunikáciu nastaviť na rozumnú úroveň. Ale VŽDY komunikujem. Ak to nie je súkromné číslo, je to číslo na škôlku, či Edupage, kde môžu rodičia volať, písať... Nie je možné aby boli úplne odstihnutí. Komunikácia je základ v kazdom konflikte. Takže nechaj to vychladnúť, buď tá rozumnejšia a zájdi za riaditeľkou. Usmerni veci na pravú mieru, a urobte hrubú čiaru za tým, čo sa udialo. Uvidíš, ako zareaguje a podľa toho sa zariaď.
Mam 11 mesacne babatko, pises... a 3 a stvrt rocna proste musi chodit do skolky. Pomoc. Presne pre toto moje deti do skolky nesli. Aj tak som bola doma. Ja sa budem stresovat, natahovat s nejakou jedalnou, pocuvat, ze moje dieta ublizuje, platit ako jurovata jedalen, skolne, zhanat kostymy na karneval a pod 🙈 a donesie 40tky horucky, co na to vravi to 11mesacne? Nie, ozaj nechcem rypat... len vypichnut urcite dovody
@gabu_lienka No, toto nemaju radi. Lebo oni s tym maju robotu dat do obedara a pod
Tak ja ani celkovo veľmi nerozumiem tým adaptaciam ,na hodinu,na dve hodiny,aký to má význam? Deti mi chodia do obyčajnej dedinskej škôlky, nemali "určenú"adaptáciu,jedine že by som ja sama chcela dať len na pol dňa,ale nikto ma nenútil,bolo to výlučne na rodičovi.
Máme Edupage na komunikáciu, verejné telefónne číslo,kde vždy zdvihne nejaká z učiteliek, plus osobne konzultácie sú možné s vedením škôlky,sú na to normálne určené hodiny, ktoré sú uvedené na nástenke vo vestibule. Nerozumiem,ako môže byť niekde škôlka,kde sa vôbec nedá s nikým rozprávať či dohodnúť, skontaktovať.
Skúsila by som dieťa dať do inej škôlky,ale ak aj tam bude nejaký problém,tak už by som asi premýšľala,že to asi nebude len škôlkou
@basska_b nie ze to nemaju radi, ale to ani NEMÔŽU robit. Maximalne tak jeden prvy den, ked dieta ochorie.
Dcérka v škôlke nejedava desiatu?
Lebo stravu bud ma poldennu alebo dennú.
Ak má poldennu, patrí tam aj obed, nedá sa objednať iba desiata. Obed by Ti mali dat do ruky v čase obeda.
@basska_b to nie je o tom, či to niekto má alebo nemá rád. Obed si môže rodič vyzdvihnúť v prvý deň absencie. Prevezme ho od kuchárky a preloží si ho do obedára. Pri tom množstve detí nie je priestor, aby som to riešila ja alebo kuchárka. Neviem, či yo dokonca nie je nariadenie hygieny. Tak je to proste dané. Ja mám aktuálne 1 dieťa na adaptačnom procese 1 hodinu, pretože viac nezvláda. Aj tú hodinu preplače. Z uvedeného je dohodnuté tak, že je bez stravy. Až bude ostávať dlhšie, na poldennú dochádzku, naobeduje sa a pôjde domov. Platba za stravu je tak upravená.
@maya_hi súhlasím s tebou. Mamičky si veľakrát neuvedomujú, aké majú požiadavky. Jedna chce 'len' toto, druhá 'len' toto a my skáčeme, len aby sme každej vyhoveli, lebo sa hneď sťažujú 🙁 ale ak chceme niečo my...... teraz sú také aktuálne rukavičky.. x-krát prosíme rodičov NIE prstové rukavičky. Obliecť ich deťom spolu s overalmi je proste o držku 🥴 a čo myslíte, koľko detí má palčiaky? ale to už som mimo tému..
Môj názor v tejto skolke už tebe nebude nič dobré a ani tvoje dieťa nebude dobre pre ucitelky ano áno,ucitelky dokážu byť pomstichtive na deťoch. Jednoducho ste v skolke drz hubu alebo chod. Ja by som po tomto isla .Daj vedieť ako ste to poriesili .
@nikaeli väčšina rodičov si neuvedomuje, že okrem toho ich dieťaťa máme ešte ďalších X. Že to, čo oni riešia s tým jedným, dvoma svojimi, sa nám znásobuje niekoľkokrát. A máme rovnako dve ruky a jednu (rovnako vyhoriteľnú) nervovú sústavu. Veľa vecí sa "porieši" napodobňovaním, a davovým efektom (idú všetci, idem aj ja 😁) ale v ostatných prípadoch je všetko individuálny prístup a veru, veľa krát nám to vedia sťažiť. Za mňa aj kombinézy by mali byť zakázané pod trestom vyhostenia na Sibír 😄🤬
Uz nema zmysel v tej skolke cokolvek riesit, riaditelka ti to napisala jasne v tom maily, dieta je v adaptacnom pobyte moze ti ho ukoncit kedykolvek.
Za mna sa treba zamysliet nad svojim stylom komunikacie a helikopteroveho riesenia okolo dietata a dieta nechat teraz doma a ak tak chodit do materskeho centra a pod.
to s tym obedom bolo len nedorozumenie co sa dalo v pohode doriesit ale teda ty si tam zaskatulkovana ako problemovy rodic (a urcite sa dozvedeli aj problemy z predchadzajucej skolky) tak daj tomu cas a potom nech skor rieis veci v skolke tvoj muz (bez emocnej naloze)
a co sa vlastne stalo dcere ? ked riaditelka pise o tom ze ublizovala detom ?
@mamina7070 myslím si že to pravda nieje nijak sme neboli upozorneni na to od učiteliek. Vždy sme sa pýtali, chlap sa aj pýtal či si deti nerobia zle. Všetko vždy v poriadku a keďže bola tam týždeň aj s cestou. Myslím že je to len taktika. Zajtra tam zájde chlap za učitelkami a popýta sa a zistí čo teda spravila riaditeľka.
Myslím si že som nič nepreháňala, len som sa normálne pýtala, kde voči mne neskôr nebola príjemná vedúca jedálne čo som následne riešila s riaditeľkou. A riaditeľka to riešila snou. Len neviem či som jej stupila na Ego či čo, keďže mail dosť útočný a subjektívny.
Neriesila som keďže už vyše týždňa zme boli v 40 teplotách, nakoniec zápal pľúc a ďalší týždeň ju určite nechám doma čiže do škôlky pôjde najskôr až vo februári🙂 ak teda ešte ma kam .
Ale to by sa snáď ozvala nemyslite? Do toho piatka že ukončila jej dochádzku. Alebo niečo podobné. V každom prípade ostáva nám skoro celá suma z obedov keďže tam mala zratanych len 3 dní 🙂 a školné..zajtra budeme múdrejší
@nikaeli ahoj my sme volali pondelok na odhlásenie a nám povedala že obed si nemusíme vyzdvihnúť že nebude jej pripravený🙂 takže toto tiež neviem ako je lebo všade je písané že pondelok v deň oznamu choroby si jedlo vyzdvihujeme... takže naozaj neviem teraz kde je pravda🙂
skolne sa nevracia, len aby si vedela a predisla zbytocnym konfliktom.
tie obedy uz neries je odhlasena, do skolky ste predpokladam chorobu nahlasili, nemyslim ze je vhodne aby siel tvoj muz za ucitelkami a riesil co urobi riaditelka, nech ide rovno za nou. a ona mu vysvetli aj to ublizovanie teda
Keď chodil syn do MŠ a mali napr. v pondelok špagety, tak ho ešte ráno vyhlásila. No ak mali mäso, obed nám zabalili a prišli sme si preň. Teraz je už prvák, prvý deň choroby nám obed zabalia. V našej škôlke, kde pracujem, si ho môžu rodičia vziať do obedára.
Školné sa nevracia. Neplatíš ho iba vtedy, ak má dieťa od lekára zdravotnú dovolenku a nie je prítomné celý mesiac.
@mamina7070 školné sa vracia ak dieťa skončí skôr ako začne ďalší mesiac.
Tak pýtať sa učiteliek je prvoradé si myslím, keďže p.uc. sú s deťmi a jasne že sa zastaví aj u riaditeľky. Musíme vedieť či sa pokračuje alebo nie.
Prajem pekný zvyšok večera. 🙂
@nikaeli zaujímavé nevadí neviem ako to majú keďže aj papieroch majú písané že 1.den sa dá zobrať obed- nevadí.
Pekný zvyšok večera prajem 🙂
Uvidíme čo bude zajtra, či bude obed alebo nie. Či pokračujeme alebo nie.
Podľa mňa si to celé nešťastne riešila. Ja napr by som nešla ani za vedúcou jedálne a ani nepísala hneď riaditeľke. Po nájdeni šeku v skrinke by som sa milo a slušne išla spýtať učiteľky že ako je to s tou stravou keďže dcéra sa v škôlke nestravuje že teraz nerozumieš. U nás sa napr škôlka platí popredu čiže keď si dostala sek to bol sek za február kedy je predpoklad že už stravu mať bude. Potom za február sa urobí vyúčtovanie a podľa neho ti vystavia šek na marec. Nám vracali preplatky takto každý mesiac. Švagrinej napr vrátili celú sumu preplatkov na konci šk.roka. Možno by si sa od p.uč dozvedela nejakú takúto info a nemuselo to takto eskalovať. Keď je dcérka v škôlke spokojná, pani učiteľky sú k nej dobre. Ja by som p.riaditeľke už nič nepísala,a ak je to náhodou takto ako píšem možno sa išla ospravedlniť že som tomu nerozumela a nechcem spôsobovať problémy.....
@nikaeli len tak od témy...to reálne dávajú rodičia deťom do škôlky overaly a prstove rukavice? Lebo to nejak logicky mne vychádzalo,že deťom treba dať do škôlky zateplené nohavice a vetrovku,plus rukavice s jedným prstom,veď to mňa ide trafiť,keby som im overal a prstove rukavice dávala a to mám len dve. Neviem si predstaviť,ako by sa malo navliekat 20 deti takto.
Ono aj v školskom poriadku je myslím najprv všetko riešiť s triednou. Az potom sa veci posúvajú vyššie. A teda nechcem sa ťa dotknúť ale aby 3r dieťa behom pol roka muselo ísť do 3.škôlky mi nepríde normálne 🙈
A ešte čítam že zajtra posielaš muža zisťovať celú situáciu 😅 robíš okolo veci ktorej si neporozumela veľké boom. Keď tam pošleš ešte aj muža to už aj učiteľky sa budú čudovať čo stále riešiš. Keď si riaditeľke vypisovala ty veď nech muž počká doma s deťmi a choď to doriešiť ty osobne. Za mňa si tu situáciu tak vyhrotila a pritom o nič nejde. Ja napr by som vzala riaditeľke aj bonboniéru a ospravedlnila sa 😃 lebo to určite bol sek na ďalší mesiac
@michelle567 to som sa pýtala uč.mi vraveli že s tým oni nič nemajú preto som to riešila takto 🙂
@michelle567 čo som mala riešiť s uč ? Obedy? Tie mi vravela že neriešia 🙂 a že ak je niečo tak to riešiť s riaditeľkou čo som aj urobila 🙂 nedotkneš ale ani neposudzuj lebo nevieš ako a čo sa dialo v tej prvej MŠ a keď mi dieťa celý týždeň chodí domov otlknute a bolavé na viacerých miestach tak asi ju tam nenechám keď to nijak neriešili, všetko som riešila s uč. Potom s riaditeľkou. No nakoniec nič nevyriešili. To mojej dcére bolo ubližované od nejakej malej soplane ktorá má mamu akú má... a dieťa celá po nej aj s chovaním.. dokonca inému dievčatku kusla do nosa silno ... to dievčatko mala vyše týždňa na nose "značku" po tom ako ona je dobre vychovaná. Takže toto si nechaj ...či je normálne alebo nie. Lebo neviem ako ty ale ja sa o svoje deti budem zaujímať, či už viac ale nie menej.
A určite ty sama by si nenechala v škôlke dieťa mlátiť, aby sa ti sťažovala bolesť hlavy, aby mala celú ruku červenú... aby na ňu uč.zjapala... a žiadne info o tom že sa niečo dialo ... nič... takže súď iných. Nie mňa. Lebo ja som ss zachovala veľmi dobre v tomto prípade keďže som mohla spraviť oveľa väčšie haló. Moje dieťa v noci malo XY krát nočné desy a plakala že jej robia zle že dievčatko ju stiahlo zozadu na zem, a ze si udrela hlavu, a ze ju ťahala za ruku a že ju boli ruka (tá červená ruka) alebo keď ti splacom prizná že ona je smutná v škôlke... takže neviem ale ja srdce mám a toto prehliadať nemienim.
No to je jasné to by mi bolo ľúto tiež. Ale uznaj ešte ani nezačal druhý polrok a už vám bolo pohrozene nech si hľadáte v poradí 3.skolku?.. ja to nemyslím zle, len sa mi zdá že celá táto banalita sa tak nafúkla, že by som sklopila uši a hlavne keď ma dcéra rada novú škôlku, učiteľky sú dobré a milé čo nie je vždy tak a aj s deťmi ok ... A išla to za riaditeľkou vyžehliť.. že ste sa asi len nepochopili.. lebo tým že to tam pošleš riešiť ešte aj muža to ešte viac vyhrotiš. A zbytočne
@michelle567 nemám sa prečo ospravedlňovať na nikoho som hrubá nebola . Narozdiel od nich .
A on sám sa rozhodol že tam zbehne, ja mam iné veci takže my si povinnosti delíme, nerobí všetko len jeden, a keďže som spomínala ze mam dieťa choré a dosť možné že aj druhé bude... tak sa stalo takže ja riešim pediatričku on škôlku čo je na tom zle? Nechápem ako.
O tom aby informoval priamo o chorobe dieťaťa a zároveň sa popytal a zistil. Nevidím na tom nič zlé.
Či nemáte kam pichnúť? A nudite sa ? Ja som sem prišla aby ste mi pomohli, poradili nie aby ste ma tu súdili, a ešte aj vraveli čo mám a čo nemám robiť kriste .
Nič zlé som nespravila. Nebudem sa ospravedlňovať. Ak by bola chyba z mojej strany určite sa ospravedlním, no moje dieťa je obvinené z niečoho čo na 99% nieje pravda. Ale to že človek ako rodič sa zaujíma či vlastne dieťa má kam prísť do MŠ alebo či nemá alebo že vyhlási priamo dieťa aj z obedov to je zlé?
Ako to inak budeme vedieť? Keďže riaditeľka ani nevolala ani list neprišiel žiaden. Neviem teda každý máme iný názor a vidíme to z iného pohľadu. Vy ste si spravili vlastný pohľad z toho čo som vám napísala. Beriem to. Ale nesudte keď vlastne neviete a nepoznáte.

@gabu_lienka ako kašlem nato co sa dá robiť s tým. Ale akože haló oznam? Že viete čo aj keď máte adaptacny tak obed vám pôjde za celú správnu jednotku🙂 pripravte sa nato ... len ma šere tento prístup nekomunikacie a ešte do toho chce riaditeľka aby moja dcéra z toho vyšla najhorsie