Máme požiadať o odklad nástupu do školy?
Ahojte . Moje dieťa je vekovo,zdravotne atd zrelé na vstup do ZŠ . Avšak trápi nás hlavne jedno - plač v MŠ . Nechce rozprávať v MŠ,pri prvej neistote pri nejakej aktivite začne plakať, potom spánok ďalšia vec - toto absolútne,tak sme sa dohodli že aspoň to bude doobeda a že aspoň eliminuje ten plač .. lenže dieťa je ustráchane,plačlivé,neisté ledva odzdravi spolužiakom… až tento polrok má kamaráta (jedného- ktorého opätovne spomína ) .. v šatni mi len šepká ak mi chce niečo povedať . Viem že pani ucitelky sa snažia pomôcť a že nekričia alebo tak . Pani ucitelka je s tým
odkladom taká 50 na 50 . Mne to dáva toľko námahy každé ráno presviedčať dnes neplač, bude dobre 🤦🏻♀️
Choroby nás trápili a tým pádom bola aj dochádzka nepravidelnejsia . Čo sme sa rozprávali tak mohlo mat aj toto dopad . Len akoze tiež som sa nestretla s tým žeby niekto bol toľkokrát chorí ako sme boli my .. skoro každý 2.týždeň . Aj toto má nabáda k tomu odkladu lebo si neviem predstaviť ze by sa toľko vynechavalo zo školy . Volala som psychologicke aby nás objednala na posudok ..ale ta mi už do telefónu akokeby naznačila ten odklad .Ja neviem čo robiť …
k tomu plaču... syn na osemročnom gymn. mal spolužiaka ktorý reval pre všetko... prestal s tým až kedysi po 15 tke.
takže plač môže trvať ešte pekne dlho a nemôže byť jediným ukazovateľom .
môj sa ešte v druhej triede ZŠ rozplakal pre každú blbosť
Akoby som citala o jednom mojom znamom. Siel do skoly,je tam velmi spokojny,sikovny,ma kamarata.
Skolku jednoducho neznasal
@zuzanka66 No tak ti poviem, moj najmladší tiež neznášal spať v školke, býval často chorý, k tomu oneskorený vývin reči. Prvý rok v školke nerozprával vobec nič, bol hanblivý. Záleží aj na ostatných veciach ako ste na tom. Ci dieťa chce ísť do školy, javí záujem o písmenká, vie počítať do 10, vie sa samo najesť, prezliecť, atd. Sú deti, ktoré nemajú rady školku, ale v škole sú spokojné. My sme mali v školke tiež dievčatko, pre všetko plakalo, ale inak bol šikovná. Dali ju do školy, áno prvý den prerevala, teraz občas tiež plače a to už je druháčka, ale v škole sa jej páči, má samé 1, s učením nemá absolútne problémy. Len povaha citlivejšia. Treba zvážiť ako je to u vás.
@zuzanka66 Určite dajte odklad. Aj my sme synčekovi dali odklad a to nemá s ničím problém, je veľmi šikovný. No tiež bol často chorý a viac sa hrá ako niečo učí 🙂
Nič mu za ten rok neujde, aj učiteľka to pri chlapcoch odporúča. Vždy je lepší odklad, ako ísť silou mocou do školy a tam dieťa prvý rok len trápiť.
Držím Vám palce a prajem všetko dobré ❤️
uz ked si sama nie si ista (a najlepsie poznas svoje dieta) tak by som volila odklad aspon kvoli zdravotnemu hladisku, aby si z 10 mesiacov nesuplovala ucitelku 5 mesiacov. Drzim palce
Môj syn je augustový, a citovo podľa mňa na školu nebol pripravený. No odklad nám neodporučili, aj keď ja som chcela. Povedali nám, že sa bude v škôlke nudiť keďže pripravený čo sa týka zručností bol a v škôlke sa bude učiť to isté druhý rok. Nakoniec sme ho teda dali do školy. V prvý deň neskutočne plakal, ušiel z triedy, proste celé zle. Keby som v ten deň stretla pani psychologičku čo odklad neodporúčala, asi by to nedopadlo moc pekne. Mal úžasnú pani učiteľku, prvý polrok jej tykal 🙂. Povedala, že má na to nárok, že sa nemám báť, že to po Vianociach isto prejde. A mala pravdu. On sa do nej úplne zaľúbil, škola mu išla ako po masle. V triede mal dvoch chlapcov čo boli od neho skoro o 2 roky starší. Tento rok je piatak. Pani učiteľka už nemá dosah. V škole sme riešili šikanu a vďaka Bohu budúci školský rok odchádzame na 8 ročné gymnázium. Či bolo správne rozhodnutie ho dať do školy doteraz neviem...
moj manzel spomina, ze on plakal v skole az po strednu. bol citlivy na vsetko, aj ked na pohlad o nic neslo. plac ho ale neparalizoval. ludia okolo si zvykli, ze odpoveda s placom a place. v dospelosti nema ziaden problem a ani nie je ustrachany. tazko povedat, ale odklad neublizi.
Prosim Ta, preco sa neporozpravas napriklad s pedi? Respektive skusit zajst za psychologom?
Ja mam opacny problem, moje dieta bolo zrele psychicky a zrucnosti ale fyzicky nezvladalo. To je tiez utrpenie, pretoze nuda je hrozna.
A dalsia vec je, dobre place. Ma pravo, je to vyjadrenie emocie. A emociu neovplyvnis, tak ako neovplyvnis pocasie. Proste v Tebe "vybuchne". Mozes ale ovplyvnovat jej spracovanie. Takze plakat moze, kolko chce, aj ked je to na nervy. Skus sa skor opytat, preco konkretne place? Co by mu pomohlo. Skusit najst iny sposob regulacie. Za tym placom moze byt smutok, ze bude bez teba, strach, neistota...
Drzim palce
No môj najstarší by bol rovnako v škôlke snáď do 15 rokov. To bol plač aj 10x denne, hlavne na prvom stupni... a za všetko. Inak sa v škole nudil, nadpriemerne inteligentný, len ten plač... určite on nemohol ostať preto v škôlke... staršia dcéra zase neplace skoro vôbec, iba od zlosti a jedu...
@zuzanka66 No v tom prípade by som riešila odklad, pokiaľ nechce v škôlke spolupracovať pri úlohách.
Najprv vyšetriť psychologičkou a potom sa rozhodnúť. Možno mu niečo nesadlo v škôlke.
Odklad nieje nič zle . určite to dieťaťu neuškodí.po návšteve psychologičky nám tiež odporučila kvôli tomu že bol veľmi neistý pri ľuďoch aj napriek tomu že iný problém nebol.
Je veľmi dôležité aby dieťa do školy bolo pripravené aj psychicky . V škole už musí byť dieťa viac-menej samostatne ,polož si sama otázku či to dokáže.
Priatelov chlapec plakal za vsetko snad do 10 rokov. To su take citlive dusicky niektori drobci. Ja by som nedavala odklad

@zuzanka66 ja osobne by som volila odklad,najma kvoli citovej nezrelosti a celkovej nepripravenosti na skolu.vsetko co popisujete by sa este viac vystupnovalo v skole.odkladom nic nepokazite,dieta dozrie po kazdej stranke a nastup do zs tak bude pre kazdeho zo zucastnenych menej bolestivy-pisem z pohladu matky ale najma z pohladu spec.pedagoha(pracujem v poradni)