icon

Meškajúci rodičia do škôlky

10. júl 2023

Baby učiteľky v MS co by ste podnikli ked rodičia jedného 4 ročného ziaka v MS, pravidelne meškajú 40min až 1hodinu, 2-3x do mesiaca s vyzdvihnutim ze prídu až pred 17tou, ms je oficiálne do 16 tej... riaditeľka prosí len o ústretovosť, ale nikdy nepreplatí "nadčas", ani nehľadí ze človek má vlastné malé deti v MŠ.
Rodičia sa vyhováraju jeden na druhého ze ten mal ísť zobrať, raz zabudli obaja úplne prísť 🤷‍♀️

mischap
10. júl 2023

Upozornila by som ich, že pokiaľ sa to ešte raz stane budeš volať políciu . Ak to nebudú rešpektovať, tú políciu by som aj zavolala.

pribinak
10. júl 2023

@fantaghiro21 toto je dobre situovaná rodina. Mizu si najať aktívnu dôchodkyňu či študentku aby vyzdvihla dieťa

Problém vyriešený

deti95060810
10. júl 2023

@fantaghiro21 učiteteľku v mš nemusí vôbec zaujímať koĺko rodičov pracuje do 15:30...
má svoj súkromný život , neraz tak isto ju doma čakajú deti ....
mne sa to nestalo nikdy ani pri jednom dieťati...

akvi
10. júl 2023

@fantaghiro21 vies, len mozno aj ta nasrata vychivavatelka volala nasrata preto, lebo ona tiez potrebovala ist do skolky po svoje dieta a jej mohla volat nasrata ucitelka zo skolky, ze kde preboha je, ze ona sa potom nema ako dostat domov.. napriklad..

Akoze ja byt na mieste ucitelky, po prvom raze by som to este neriesila, ale po druhom, tretom by som oznamila rodicom, ze ak sa to stane znova, volam policiu a socialku. Bodka. Aj ucitelka ma svoj zivot, mozno tiez na nu caka dieta, alebo zmeska posledny spoj..

mischap
10. júl 2023

@fantaghiro21 je iné ak niekto nepríde načas, lebo sa stala nejaká nepredvídateľná situácia. A iné ak to robí niekto pravidelne, lebo je arogantný debil.

luccija
10. júl 2023

@fantaghiro21 ale to je potom na zriaďovateľovi predĺžiť hodiny do 17.Ty máš tiež viac deti a doma by Ťa čakali.Minule som niekde čítala, že na Orave či Kysuciach je škôlka do 15:30
Ty tiež po 12 tke letis domov a nepacilo by sa Ti tam byť 3x dlhšie kvôli nezodpovednosti niekoho.Vsrtci stíhajú len oni nie A, keď im to je vždy je tolerované budú to robit

kaktusik007
10. júl 2023

@fantaghiro21 vies, ty hovoris o jednom mimoriadnom raze, kedy aj bola kalamita... autorka spomina pravidelnost 3x v mesiaci, co je v podstate takmer kazdy tyzden. Dost podstatny rozdiel.

salome123
10. júl 2023

Napíš si nadčas do dochádzky a ak ti to nepreplatí tak jej povedz, že sa budeš informovať na inšpektoráte práce, že čo máš robiť v takomto prípade.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
10. júl 2023

@fantaghiro21 no minuly týždeň pokiaľ viem žiadna snehová kalamita nebola, ale chápem co myslíš, hoci s týmto sa to nedá vôbec porovnavat

Ostatným kockam ďakujem za podporu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jar_ka
10. júl 2023

Ak sa to pravidelne opakuje treba volať sociálku a políciu a viackrát sa to nestane. U nás ak rodič nepríde do záverečnej voláme čo sa stalo, keďže dieťa nikto nevyzdvihol. V žiadnom prípade učiteľka dieťa neberie domov a už vôbec si ho nemôžete vziať k sebe domov. To sa robilo pred 30rokmi na dedine. Dnes ak to urobíte, tak budete mať z toho akurát problémy, 1.nemate súhlas od rodiča, aby ste jeho dieťa mohli vziať zo škôlky, 2. ak sa niečo stane po ceste domov tak ste skončili, 3. prečo si znepríjemňovať život a robiť takéto nadštandardné služby rodičom?
Niektorí rodičia sú nepoučiteľní, žiaľ neberú ohľad na to, že učiteľka môže mať malé dieťa v inej škôlke, ktoré potrebuje vyzdvihnúť, že má vlastnú rodinu a určité povinnosti, že možno má spoj, ktorý ak nestihne, tak ďalší ide až o 2hodiny ... A k riaditeľke, je smutné, že nie všetci rodičia majú rovnaké pravidlá. Ak by sa to stávalo jej, tak by to určite riešila.
A neviem kto ostáva nadšený v práci nadčas a k tomu ešte zadarmo, keď už, tak aspoň náhradné voľno za nazbierane hodiny .... Vyžaduje sa, aby učiteľka mala pochopenie pre pracujúcich rodičov, aby bola ústretová. A kto má pochopenie pre učiteľa a jeho rodinu?🤔

mikadooo
10. júl 2023

U nás bola "pokuta", hovorím o súkromnej škôlke. Pokuta bola kompenzácia pre tú učiteľku, ktorá musela s dieťaťom ostať a čakať na rodičov. Bolo to tuším 10e za pol hodinu a bolo nám to odkomunikované na prvom rodičku. Že na jednu stranu chápu, že môže byť zápcha a autobus meškať, atď., ale takisto rodič musí pochopiť, že tá učiteľka tam ostáva kvôli jeho dieťaťu bez akéhokoľvek nároku na finančnú kompenzáciu, nemá to v mzde nijako vykryté a nemajú na to ani rozpočet, keďže poplatky za mš sú presne rozpočítané na náklady, súvisiace s prevádzkou škôlky. Všetci rodičia sme to akceptovali. Keďže to bol relatívne vysoký obnos, snažili sme sa nemeškať 😁.

nikaeli
10. júl 2023

@fantaghiro21 dám ti pohľad učitelky MŠ a matky škôlkara zároveň. Naša škôlka je otvorená do 15,30, synova škôlka do 16,00. Cesta z práce do synovej škôlky trvá 25min v ideálnom stave. Ak mne mešká rodič, zákonite meškám ja pre syna. Synova učiteľka má tiež deti. Jednoducho to takto nejde.

Autorka neporadím ti, u nás meškajú rodičia 5-10min max a našťastie tam nikdy neostávam sama, takže môžem odísť presne na minútu. Porozprávala by som sa s vedením, že moja loajálnosť v práci mi komplikuje súkromie a že to takto ďalej nebude fungovať. Opýtaj sa, čo máš urobiť, ak rodič mešká dlhší čas a nedá vopred vedieť, že príde neskôr. Je slušné zavolať, ak sa ocitne v kolóne. Ale čo ak mešká bezdôvodne? máš volať políciu? Ešte predtým by bolo fajn pozrieť si váš školský poriadok a na zač.šk.roka s ním oboznámiť rodičov. Obyčajne aj podpisujú, že s ním boli oboznámení, čo ich zaväzuje dodržiavať všetko, čo je v ňom napísané. Domov dieťa vziať nesmieš.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kris_tin257
10. júl 2023

Vaw inak toto nechápem že škôlka je iba do 16tej, keď som chodila do práce bez šance aby sme niekedy prišli do 16tej veď to sú ľudia ešte v práci 🙈 ja som robila vždy minimálne do 17tej keďže sa v práci pipam bez šance prísť do 16tej a muž robí cca do 16:15... Veď pri normálnej pracovnej dobe sa nedá chodiť tak skoro pre dieťa. Chvalabohu je naša škôlka do 17tej 🙏

lilitela
10. júl 2023

spytaj sa rodicov, ci by im neprekazalo, ze po uplynuti oficialnej doby skolky, by si im sukromne dieta kludne aj hodinku dostrazila. (ak ti to vyhovuje), s vysvetlenim, ze ty to nemas vobec zaplatene, navyse mas vlastne deti, ktore ta cakaju, a je to tvoj sukromny cas. urci si taxu na hodinu (15€/h), Beznych urazov by som sa nebala, ved to sa moze stat aj pocas dna. navyse je velmi mala sanca, ze sa nieco stane. No a bud budu suhlasit, alebo sa konecne uvedomia a budu chodit nacas. (inak do 16,00 je ozaj velmi kratko, ja to aj chapem, ze sa moze stat, ze sa obcas zdrzia.

vreckovka2
10. júl 2023

Ziadala by som pisomne od riaditelky riesenie situacie. Nech ta o ustretovost poprosi pisomne. Ak tak neurobi, najskor by som volala jej, ze uz ti padla, rodicia nikde. Musis odist, nech si dieta pride odstrazit. Ak by neprisla upozornila by som rodicov, ze nabuduce volam policiu a socialku. Je to oficialny postup. A aj by som to spravila. Dieta si za ziadnych okolnosti brat domov nemozes. A najlepsie sa na jednotnom postupe dohodnut aj s kolegynou, ak sa striedate.

scorpionflower1
10. júl 2023

Moja je v súkromnej a riešia to vysokými príplatkami, riaditeľka hovorila, že ich zaviedli kvôli jednému prípadu, kedy mamina chodievala na nákupy do Rakúska a pravidelne nechávala dieťa v škôlke do 18.30.

la_dolce_vita
10. júl 2023

naozaj aj moja mamča kedysi dávno ako sestrička v jasličkách občas prišla domov s dieťaťom, ktoré ostalo zabudnuté 🙂

mischap
10. júl 2023

@mikadooo toto inak nie je uplne zly napad. Ja by som kludne dala pokutu aj vo vyssej vyske🤷‍♀️bud si to zariadi aby nemeskal alebo nech plati.

scorpionflower1
10. júl 2023

@kris_tin257 áno, býva to niekedy problém, ale napr. moja sestra robí v korporáte, má dieťa s diagnózou, ktoré na odporúčanie psychologičky nemohlo chodiť do družiny, takže preňho chodila tri a pol roka o 13.00. U nich v robote je bežné, že ľudia chodia po deti o 14.30 a je to veľký korporát v BA a predsa nespadne. Dorábajú robotu potom doma.

scorpionflower1
10. júl 2023

@mikadooo Podla mna to je malo 10 eur. V nasej skolke je ked dojdes po 16.30 80 eur (samozrejme sa da individualne dohodnut, ked vies, ze obcas nebudes stihat).

denisah6
10. júl 2023

Viem si predstaviť zobrať dieťa domov, ALE!!! my sme na dedine, každý každého pozná, samozrejme, že človek dokáže pochopiť, ak sa proste niečo extra vyskytne, niekto v rodine zomrel a vybavuje sa, stala sa nejaká nehoda, alebo kolóna alebo ja neviem čo. Naše učiteľky neberú domov, čakajú v škôlke. Raz sa mi iba stalo, že som nestíhala pre moje, ale mojej mamky sesternica je jedna z učiteliek a druhá učiteľka býva o dva domy ďalej ako my, veľmi dobre sa poznáme a zobrali ich k sebe domov, ale to iba naozaj preto, lebo máme extra vzťahy, dokonca tá suseda chodí ku nám cez leto strážiť.

Jedno dievčatko permanentne nechávali (škôlka je do 16.00), a prišli pre ňu aj o šiestej. Riaditeľka ju vylúčila zo škôlky že buď budú dodržiavať pravidlá, alebo sem nemôže chodiť.

Ak riaditeľka tak veľmi líže zadky tým rodičom, prečo tam vlastne s tým dieťaťom nezostane ona?

pietra
10. júl 2023

@fantaghiro21 lenze aj pri tej snehovej kalamite sa dalo zavolat a ospravedlnit. Robim v skole, nedavno bol silny dazd, zaplavene a uzavrete cesty, ... v SKD nam ostalo jedno dieta, rodicia volali, velmi sa ospravedlnovali, snazili sa zohnat niekoho, kto by to mal blizsie ... S dietatom ostala jeho triedna, lebo vychovavatelka musela ist z vaznych dovodov domov. Triedna, ktora byva mimo mesta a zmeskala teda svoj spoj. Ked po dieta prisli, automaticky odviezli ucitelku domov. A nikto nemal zly pocit, jednoducho stalo sa. Ale ked niekto meskava pravidelne a este sa nebodaj bude tvarit ublizeno, ze on nestiha, lebo jeho praca ... Ano, maju to niektori rodicia tazke, ale jednoducho ak je raz skolka otvorena do nejakej hodiny, tak to dieta ma byt dovtedy vyzvihnute. A tito rodicia podla autorky problem nemaju ani financny, tak nech si zaplatia studentku alebo niekoho ineho, kto im bude dieta vyzdvihovat. V nasej SKD bolo bezne aj to, ze jeden rodic bral so sebou aj ine dieta (samozrejme s pisomnym suhlasom) a rodicia si to dieta vyzdvihovali u nich doma.

autor
10. júl 2023

@scorpionflower1 och no to už ozaj masaker, podľa mňa tá by využila aj celodenný pobyt keby tam dieťa ostalo

Takže asi sa dohodneme co a ako proste zatlači sa aj na riaditeľku ze keď si ona neuprace rodičov tak to bude na nás ci sa jej to páči alebo nie....

Inac okrem iného je strašne vidieť to dieťa keď sa pýta kde je maminka keď pre všetky detičky si už rodičia prisli, ostalo tam same a ukludnovat ho nech sa nebojí ze maminka čochvíľa príde

maryetta
10. júl 2023

Ja by som asi v tomto pripade bola otvorena. A povedala ze nech si vyberu z moznosti:
1/bud pridu na cas
2/budes to nahlasovat-kedze dieta tam same nechat nemozes ani pred budovou
3/nech si niekoho k dietatu zavolaju
4/vypytaj si za kazdu hodinu aspon 10€ ze ty si vies svoju nezaplatenu hodinu vyuzit zmysluplnejsie.

vler
10. júl 2023

Autorka, tvoja nadriadena Ta drzo vyuziva. Ona je pred rodicmi za chrumkavu, zatialco Ty ostavas v praci po dohodnutej prac. dobe; naviac zadarmo, a navyse to ovplyvnuje tvoj osobny zivot. Netolerovala by som to; urob ako Ti radia ostatne

aurelia2000
10. júl 2023

@elizabet173 V ktorom Zákonníku práce sa píše, že nadčasy sa v školstve nepreplácajú? Veruze preplácajú, len netreba byť ovca

kuko55
10. júl 2023

My máme škôlku do 16:00.
Realita:
Do 15:00 skolka prázdna, ak zostane dieťa 15:01 tak to je raz za uhorský rok.

To čo píšeš ty, to by boli nielen ten rodič vykricany,MY všetci....na dverách oznamy a to rodicko si nechcem predstaviť-ALE 80% tých rodičov učili tie isté učiteľky, asi sa ich stále boja.
Ja cezpoľná to sledujem aj kus s obdivom, si vravím tie by mali riadiť svet....👍

Určite by som toho nedovolila, je to precedens, najprv oni, potom dvaja.....potom všetci....🤔