icon

Miloslavov - Alžbetin Dvor. Kam dať deti do škôlky/školy?

tulka3
5. jan 2012

Ahojte maminčky. Tie, ktoré bývate v Miloslavove - Alžbetinom Dvore, ako riešite škôlku/školu? Uvažujeme nad kúpou domu v tejto obci a radi by sme vedeli, či dávate deti do zariadení priamo tam, či niekde v okolitých obciach /Lužná, Rovinka.../, alebo ich mate radšej priamo v Bratislave? Obaja budeme denne dochádzať do BA, len nevieme, či ich tam dať aj do škôlky a od septembra staršiu do 1. ročníka, keďže už nastupuje na školskú dochádzku, alebo ich nechať niekde bližšie k domu, aby nemuseli ráno tak skoro vstávať do škôl v BA, keďže sa budú vyskytovať zápchy.... Ďakujem za každú odpoveď 😉

tetapetra
6. máj 2015

@jaavaa nam nezobrali maleho aj skrz trvaleho pobytu. Bude neskor. Ziadali aj o zvacsenie priestorov , neviem ci im bolo resp. bude schvalene. Chceli formu kontajner

jaavaa
6. máj 2015

@tetapetra a uz Vam prislo vyrozumenie zo skolky? Lebo mna sa dnes riaditelka pytala ked som bola pre starsiu ci by nam to moc vadilo, keby nam malu zobrala do AD. Vraj dotacie im schvalili ale ze od februara maju stavat ci prestavovat tu skolku v AD. Ja som ani nevedela ze to maju rozsirovat. Ako popravde vobec som neratala ze mi malu sem nezoberu. Celkom by ma zaujimalo ako to rozdelovali kto bude kam chodit lebo ked uz deti co su narodene v oktobri boli 15 pod ciarou, tak nechapem. Na ihrisku sme stale Tie iste mamicky a zrazu sa hlasi ze 80 deti :-/

tetapetra
6. máj 2015

@jaavaa este neprislo. Ale bolo nam naznacene, ze nie. Do februara je velmi daleko, kym sa vsetko postavi.

jaavaa
6. máj 2015

@tetapetra Ono potom bude asi miesta dost, ak to stihnu urobit nacas a pridu im peniaze. Lebo planuju 2 triedy dostavit. Ale akoze, tiez mam vraj cakat ze mi pride papier, ze mi ju neberu. Hadam sa to este nejako utrasie. Lebo ako nosit jedno dieta do Miloslavy a druhe rano do AD clovek strati pol hodku a potom este tie zapchy rano.

tetapetra
6. máj 2015

@jaavaa zacinam hladat sukromnu skolku a rozmyslat nad tym ako splacat Jasle, hypoteku a podnajom. Nech sa to utrasie, ale rychlo 😉

asocial
8. máj 2015

@jaavaa fuuha..dakujem za info..ja stale cakam na rozhodnutie...Mam uz napisane aj odvolanie..🙂.ja a maly mame aj trvaly pobyt..aj som skusala volat riaditelke, nedovolala som sa, poslala som mail .bez odpovede..ale chapem, ze ma toho vela...mna by mrzelo, keby maleho nezobrali, viem, ze bude mat tri v oktobri..no myslim ze rozumovo by bola prenho skolka super...

jaavaa
9. máj 2015

Podla mna buduci tyzden by uz mohli poslat. Kamoska ma maleho narodeneho okolo 11.10 a ten je asi 15 pod ciarou ☹. Tak teraz neviem ci tych zoberu potom vo februari ak nadstavia tu skolku, alebo ako to bude ☹ aj tak nechapem kde sa zrazu tolko deti zobralo, alebo to deti poprihlasovali uz vsetci co uz maju domy rozostavane.

asocial
13. máj 2015

@jaavaa no tak cierne na bielom dnes, ze maleho neprijali..je fakt, ze je oktobrovy, poslala som odvolanie, tak uvidime..

tak ci tak vidim, ze maly naozaj potrebuje kolektiv, tak neviem ako to riesit.. nie som priatel sukromnych skolok, najma nie takych, kde je mix deti od 2 -6 rokov v jednej triede, tak neviem....

jaavaa
13. máj 2015

@asocial uz Vam prislo? Nam este nedoniesla postarka, ale predpokladam ze to bude to iste ako aj Vam :-/. Hmm ... Ja velmi dufam ze aspon vo februari, by ju teda mohli zobrat, ked pristavia tu skolku. nasa je decembrova. A to som chcela ze uz v decembri aby bola v skolke, ale vidim ze je to total nerealne :-/.

asocial
13. máj 2015

@jaavaa ano, dnes postarka priniesla..ja som na to cakala, tak uvidime, ako a co spravi odvolanie...aj ked...velke sance tomu nedavam, tak keby aspon od toho januara ci februara...

ale zas mozno najprv posielaju tym, co neprijali, potom tym, co prijali..mozno mate sancu este a najma, ked tam uz je jeden surodenec, tam je pravdepodobnost vacsia

jaavaa
13. máj 2015

@asocial no neviem, stretla som nasu predchadzajucu pani postarku a ta hovorila ze uz kolegyna roznasa len ze ma 80 rozhodnuti, tak to asi nestihaju, ked este aj postu nosit musia popritom 😉. Ale celkom by ma zaujimalo, keby neziskali tie dotacie, tak co by potom ako chceli robit, tolko nespokojnych rodicov si ani neviem predstavit. Aj tak uz teraz budu vsetci nahnevani a sklamani :-/

jaavaa
14. máj 2015

@asocial tak ani nasu nezobrali. Len tam bol prilozeny este taky list, ze ked dostavia- pristavia tu skolku, ale nevedia presne datum kedy to stihnu postavit( v druhej polovici skolkseho roku)tak tam by ju zobrali.

asocial
14. máj 2015

@jaavaa aj my sme mali prilozeny ten list...🙂..verim, ze teda naozaj...myslim si, ze buduci rok bude este viac deti vzhladom k vystavbe a vzhladom na planovanu vystavbu..

jaavaa
14. máj 2015

@asocial no dalsia kamoska ma nastrasila ze oni ani pri skole nedodrzali termin ktory mali na dostavanie, ze sa im to predlzilo :-/, kvoli pocasiu a potom nejake dalsie komlikacie.. Ach.. Tak ako som moc zvedava, kedy to postavia 😁😓.

jaavaa
14. máj 2015

@asocial lebo ja tu nemam babky zeby mi deti strazili a moja mama este chodi do prace a byva 150 km od nas, a svokra tiez 130 km od nas, tak ako neviem co budeme robit ked ju od januara nezoberu :-/

jaavaa
15. máj 2015

@asocial prosim Ta a Ty poznas nejake dieta v AD ktore prijali do skolky? Ze aky museli mat datum narodenia aby ich zobrali?

asocial
15. máj 2015

@jaavaa nepoznam nikoho, u nas v ulici su decka bud uz skolkarske alebo potom cerstvo dvojrocne, kde este ani nedavali prihlasku...

suseda vsak volala do skolky, vraj vsetko beznadejne plne...aj od buduceho roka (januar, februar)..
no, moji svokrovci ziju od nas takmer 600 km🙂...ale zas, ocino moze, mamina este bude robit 7 rokov...

mne sa jedna predovsetkym o kolektiv...

jaavaa
15. máj 2015

@asocial je to strasne uff :-/ ja tu poznam 6 mamiciek co dali prihlasky a nikto nebol prijaty :-/. Ale udajne zobrali len 17 deti a maju co viem otvarat minimalne 2 triedy pre prvakov na zakladnej,dokonca ze keby nastupili vsetci co sa hlasili tak 3 triedy, tak to mi potom nesedi, ze co nezobrali este aspon dalsich 20 deti?ci cakaju este ze kolko odkladov budu mat? Ale to sami nezda ze 20 deti by malo odklad.

vejavanikova
16. okt 2015

Ahojte. Asi to sem nepatri, ale chcela by som vediet nejake informacie. Tak k veci. S manzelom sme sa rozhodli ze zacneme od zaciatku a kupime pozemok v Miloslavove. Maly ma rok. Zatial byvame v Sali, lenze obaja pracujeme v BA a dochadzat by bolo narocne. Chcem sa spytat niekoho kto tam byva ako tam je. Skola, skolka, obchod, centrum pre deti ci nieco. Dakujem za akukolvek odpoved

asocial
16. okt 2015

@vejavanikova skolka je..ale veeelmi plna..nam syna nezobrali..maju vsak robit priatavbu, mala by byt hotova januar, februar, ale.pochybujem...dva obchody s potravinami, posta..to je v casti alzbetin dvor..to je podla mna upravenejsia cast, ktora ma vsetko..aj zakladnu skola..problem je s dochadzanjm do Ba..alzbetin dvor ma.vlak..regio net, co je super, len trosku malo parkovacich miest...doprava bola ok po opileckej na podunajske biskupice ale za posledny rok sa ro vyrazne zhorsilo...najma prero zrejme, lebo sa strasne veela stavia..my tu byvame rok a nemenili by sme...(Alzbetin dvor)

peter45
5. dec 2015

Ahojte, len doplním my sme s AD a dieťa nám zobrali do Miloslavi, Mala je augustova. Podľa mna je super kedže rozširujú škôlku aj školu - takze bude vyriešený problém s nedostatkom. Naviac ani v BA nie je jednoduché umiestnit dieťa keď nemá ešte 3r.

kvetina28
31. jan 2016

Dobrý deň.🙂 Od marca 2016 otvárame Súkromnú škôlku a jasle v Rovinke vo veľkom rodinnom dome s obrovskou záhradou. Prijímame detičky od 12 mesiacov do 5 rokov. Zameriavame sa na anglicky a nemecky jazyk.Otváracia doba: 7:00 - 18:00. Cena už od 200 eur.Viac info na zvila88@gmail.com alebo na 0948427110.

vejavanikova
31. jan 2016

Chcela by som vas poprosit o informacie ohladom lekarov. Kam chodite s detickami? Je aj v Miloslavove nejake zdravotne stredisko ci nie? A je tam niekde nejaky park alebo nieco kde sa da prejst s kocikom? Nejaka kaviarnicka? Detske centrum?Dakujem pekne.

marusa
1. feb 2016

v hviezdoslavove je rodinne centrum tik tak,myslim ze aj v alzbetinom dvore je nejake detske centrum

peter45
1. feb 2016

Áno aj v alzbetinom dvore je rodinne centrum, majú aj web stránku, čo sa týka prechádzok nuž v časti Alzbetin dvor tak sme chodili po okoli - kedže je to obec, park je jeden maličký pri kostole asi 30x200m. Kaviareň je aj s cukrarnou 🙂

jaavaa
1. feb 2016

A este mas v Miloslave take male detske ihrisko je tam piesok, zopar preliezok, smykalka

vejavanikova
1. feb 2016

A kam k detskemu lekarovi?

peter45
1. feb 2016

Nuž jedine do mesta, v obci je len pre dospelých :(

vejavanikova
1. feb 2016

@peter45 a ten pre dospelych je aky? A mate skusenost s nejakym pediatrom v okoli aj v BA. ?

vejavanikova
1. feb 2016

@jaavaa cize v Miloslavove ako je ten kulturny dom vsak. A tam sa da ist len autom z alz dvora.