Môj skoro 6-ročný syn je v škôlke za grázla
Syn je predskolak, zachvilu bude mat 6 rokov, od septembra zacal chodit do novej skolky.
3 roky navštevoval sukromnu skolku, kde bol v triede najmladsi, a tak ked vsetci jeho spoluziaci-predskolaci minuly rok skoncili a jeho by mali preradit do inej triedy k inym pani ucitelkam, sme sa rozhodli, ze ho preradime do inej skolky, ktora ma zaroven pod jednou strechou aj ZŠ kam ho neskor chceme dat, nech je uz zvyknuty. Aj financne je to obrovsky rozdiel.
Prve týždne vsetko ok, neskor si ma odchytila pani ucitelka, ze syn v jednej basnicke co si hovoria pri umyvani ruk, doplnal namiesto slov, slovo hovno a strasne sa na tom zabaval. Kto mate doma deti v tomto veku, urcite viete, ze kazdy ma alebo mal toto "hovienkove obdobie". Samozrejme nezlahcujem to pred nim, doma poctivo dohovaram, ved aj doma a na ihrisku ho sem tam pocujem ako sa s kamosmi na tom rehocu.
Lenze ide o to, ze ked spali, syn len lezal, pocul ako sa pani ucitelky rozpravaju o tom, ze jeho asi museli z tej predchadzajucej skolky vyhodit za toto skarede rozpravanie a ze deti to teraz po ňom opakuju, lebo v ten den aj jeden chlapec ukázal prostrednik, a uz z toho asi obvinuju mojho syna ze ich on asi vsetkych v triede kazí ci co.
Synovi verim čo hovori, on je na svoj vek velmi vnimavy, nikdy si takéto veci nevymysla, vie sa dobre vyjadrovat, takze mi vzdy vsetko pekne porozprava čo sa v skolke deje.
Inak ked som sa ho pytala ako sa ucitelky k nemu spravaju, povedal ze pekne, dokonca ho aj pochvalili minule ze uz vie citat jednoduche slova...
@terina25 Evidentne narazas na mna, kludne ma oznac nabuduce, nebud alibisticky srab. Zapojim sa cca do 2-3 tem mesacne. Mrzi ma to, ale asi mam dokonale dieta. Dobre sa uci, je slusne vychovany, neukazuje rit ani neriesi hovna. Ani vulgarne nenadava a neopakuje to po spoluziakoch. Dokonca ani po mne (obcas si zanadavam). Nikdy som nemusela riesit jediny problem v skole ci v skolke. Moj postoj k tejto teme je prave z dovodu, ze dcera mala v skole chalana, ktory robil uz extremne veci a nutil ich robit ine deti. Uz som opisala ake. Sokujuce, ale dcera to robit nechcela.
v skolke
@mircalla super , gratulujem ti k dokonalému synovi a nech je taký aj v dospelosti . Ja mám skôr rada ľudí s miernymi chybičkami krásy, sú mi bližší . Nabudúce uber paru vo vzťahu k ostatným mamám čo nemali štastie mať takto dokonalé dieťa, ktorým stačí že ich deti sú zdravé ,štastné , vnímavé a život berú s určitým nadhľadom .
Neries to s ucitelkami...ale keby si pocula taketo nepravdy.. tak by som isla za ucitelkami. A hej,aj moje deti tske obdobir mali. A celkom skoro. Hovienko a zadok ...2..3..rocne. :D Urcite v dobrej nalade sa na fekalnych vtipoch zasmeju znova. A nie,nie su jedini... rozpravli sme sa o tom s mamkami. Ja som priama a uprimna. Mnohe ich deti mali take chvilky. :D Svet sa pre hovno nezruti. ;D
@subartic Ja o nom nepochybujem, ze taky bude v dospelosti, pretoze je skratky dobry clovek a ma dobru povahu. Zivot berie s nadhladom, je to pohodak. S dcerou to take jednoduche nebude.
No nakolko sa dcerin spoluziak s nou chcel hrat, ze jej nakresli obrazok hovna, skrcil si ruku do zadku a dal jej ju ovonat a podobne, pripadne ju zavolal na wecko, aby jej ho ukazal (mali 4 roky) uplne zhovievana nie som. Poznala som aj jeho rodicov. Inak fajn ludia, len objektivita chybala
Aj moje dieťa, 5 ročne dievčatko má toto obdobie, a ešte pipik a cikula ficia. Chodí do súkromnej škôlky, odtiaľ to nemá, bola so sesternicou, čo chodí do štátnej a do iného mesta, tak ta jej dáva rozumy, musím sa v škôlke opýtať či to stihla naučiť už kamarátov, je to síce nepekne, ale ako píšu iné maminky, sú to deti a nie stroje, tiež nie som za to nejak ju teraz poúčať ako o život.
Riešila by som to so synom, nie s učiteľkou. Hovorím to ako matka 5,5 ročného predškoláka bez hovienkového obdobia 😁 aj ako učiteľka MŠ. Deťom treba vysvetliť, čo je smiešne, čo je vhodné a čo nie. Už nie je drobec, aby sa rehotal na hovienkach, už je veľký a šikovný predškolák. Ak by sa to opakovalo, porozprávala by som sa s učiteľkami. Ale určite nie po prvom 'syn počul'. Možno by mu mohlo aj toto byť 'výstrahou', aby to viackrát nerobil a aby si učiteľky nemysleli, že je grázlik. Držím prsty 💙
fekalne obdobie ma aj moj syn...priniesol zo skolky. Prejde to. Puberta bude horsia🙂
@mircalla to či je niekto dobrý človek sa zistí až v ťažkých životných situáciach a nie keď je dobre a je pohoda .Skvelé správanie, dobré učenie nič takéto neprejudikuje. Okrem toho tvoj syn má aj otca a preberá aj jeho gény , jeho formy myslenia a ten ako som zachytila nebol práve ukážkový .
Ale prajem ti aby tvoj syn bol dobrým človekom ale hlavne nech je zdravý . Môj druhý syn bol mimoriadne šikovný , vnímavý , čistý jednotkár , taktiež prešiel týmto obdobím , aj sa v škole mlátil , naháňal , šklbali sa s chlapcami aj v škole aj vonku -ako vravel nie je nejaký trtko , v živote však dievča neudrel ani mu nikdy škaredo nepovedal , prišla puberta , osteosarkóm na nohe a za dva roky ho nebolo . Domov za ním chodili práve tí s ktorými sa mlátil v škole , ukazoval prostredník .
Takže ja vo vašom ponímaní radšej syna " grázla " ako syna dva metre pod zemou . Nebudem svojho tretieho syna neustále napomínať, trestať a neviem čo kvôli pár chlapčenským lotrovinám a to ani kvôli vztýčenému prostredníku , ani kvôli slovu debil , ani kvôli tomu že sa pobil so susedovým chlapcom a doškriabali si vzájomne tvár . Tak sa pobili , svet z toho sa nezrúti , chrasty sa zahoja , ja ani sused sme to neriešili .
Ahoj, s ucitelkmi dohodni konzultaciu, porozpravajte sa co ako, vysvetlite si, mozno i oni nieco navrhnu, ty im tiez mozes veci zo sirsia vysvetlit... medzi dverami nie je vhodne, ani pred dietatom
@subartic Fuha, uz si si nasla daco na otca mojho syna, aby si mohla spochybnit mojho syna? Ake ubohe. Nuz rozhodne nemame ukazkovy vztah, ale urcite je dost vela horsich. Ja neutocim na tvoje deti konkretne, pisem vseobecne co si o tom myslim, takze by si si toho mohla odpustit. Je mi luto tvojej straty.
@nikaeli To vystihla dokonale. Su veci, co su vhodne a co nie, staci vysvetlit, dost stary uz na to, aby to opakovane nerobil po vysvetleni, aj ked take obdobie mal.
@mircalla nie úbohé , pragamtické. Deti majú dvoch rodičov ,otca a matku a dedia po oboch. Tvoj syn má šancu zdediť po svojom otcovi aj negatívne vlastnosti . A nejde o váš vzťah medzi tebou a mužom. Nie si pre mňa dostatočne dôležitá aby som niečo na teba hľadala, ale nie som ani slepá keď ich čítam a ani nemám demenciu aby som nezachytila.
Takže ak to zhrniem , som z osady, som úbohá , neviem vychovať svoje deti , deti sú také z akého sú prostredia ? Čo ešte pridáš ?
@777januska777 Ok.
Ja som minule počula 4-5 ročne deti na ihrisku ako sa hádajú “ty si koko*ina” - “nie! ty si koko*ina!”
Takze jedno hovno hore dole by som neriešila 😄
Ani učiteľky v škôlke, nech si myslia a hovoria čo chcú. Ja si tiež myslím a hovorím o nich svoje 😉 (o tých v našej škôlke samozrejme)
Autorka, ak dieťa povie v mš škaredé slova, je povinnosťou učiteľky to riešiť. S dieťaťom aj s rodičmi. Stačí 1x a minimálne jedno dieťa to pochytí a už to ide. Takže to, že to povedali, je úplne v poriadku. Ďalšia vec, ja ako učiteľka tiež neverím všetkému, čo mi deti povedia o svojich rodičoch. Ak by som verila každému slovu, každej vete, tak by polovica rodičov bola v base a druhej polovici by vzali deti. Syn môže byť aj najmúdrejší na svete, napriek tomu si mohol vymyslieť alebo zle pochopiť to, čo učiteľky povedali o tom, prečo odišiel z predchádzajúcej mš.. teraz všeobecne: nečudujem sa, aká je dnešná generácia, keď sa sa rodičia k deťom správajú tak, že každé správanie ospravedlňujú, nepripustia, že by ich dieťa mohlo niekedy zaklamať, ublížiť atď.. ja mám tiež syna a ten také dáva, že mu jesť nedávame, že ho stále bijeme a ziapeme a vôbec to nie je pravda a kto nás pozná, tak vie. A tiež je dosť inteligentný s dobrou pamäťou a povie všetko, čo sa v mš deje. Treba brať deti s rezervou. V mš je mesiac, upozornili ťa. Zmení sa to a bude všetko okej.
@subartic robím v mš. A z celej triedy sa jedno dieťa správa neslušne a hovorí o hovienkách a to preto, lebo je v takom prostredí. A nikto to po ňom neopakuje. Predškoláci su už rozumní, toto tak malé deti robia. Niečo uvidia, tak urobia. Počujú, tak povedia.. istotne nie deti 5+
@mircalla pisal som nieco o zlahcovani? Mozem mu dohovarat od rana do vecera, zakazovat, prikazovat... ked sa dostane do svojej nalady (ked je stastny, pri hre atd) tak zacne vypravat a spravat sa neslusne. To ale neznamena, ze sa mi to paci, alebo to ospravedlnujem, ze je to ok ked sa takto sprava. Vobec nie, opacne. Ale tvarit sa, ze ja alebo moje dieta je divne a nema pravo byt v spolocnosti ostatnych deti je scestne. Kazdy je iny ( vdaka za to) a kazdy sa urcite obdobie(a) hladal. Nic zle na tom nevidim. Na to co bude robit a ako sa bude spravat v spolocnosti som tu ja ako rodic, sme tu my dospeli, aby sme detom urcili hranice. Pekny den zelam
My co mame 3,4 deti by sme vedeli rozprávať o tom ze každé dieťa máme iné, jedno tiché pokojne, druhe utarane na baterky, tretie huncuta..rovnaká výchova a aj napriek tomu ze deti sú súrodenci každé je iné..my co máme už väčšie deti na SŠ a VŠ už sa len nad týmito huncuctvami pousmejeme.😊 ..autorka viem ze ta to trápi ale ber to len ako obdobie ktoré prejde.
@elizabeth175421 pekne si to zhrnula.. aj my hovoríme rodičom, že neverte všetkému, čo hovoria vaše deti o nás a o škôlke, ani my im neveríme všetko, čo hovoria o vás a vašej rodine 😁 inak teraz som si spomenula, ako môj brat hovoril krstnej - mal asi 4 roky a ona sa ho pýtala, čo mal na večeru - povedal jej, že my so sestrou doma nejedávame, iba mamka s ockom a náš pes 🙃
@mircalla ajeeeej, a opat Ty. Asi mas super dieta, predpokladam ze v 10tich rokoch bude mat diplom ING. Moooje nervy.
@amarilka26 Uz ma 13, ale ako povies.

Ty riešiš co si rozprávali učiteľky? To fakt? Obviňovali??? Pane bože.... okrem iného co tu odznelo... kľudne chod za ucitelkami a zopakuj im, že syna nevyhodili, ale prelozila si ho. Aspoň si dajú väčší pozor co pred nim povedia 😆
Ale nikoho neobvinovali, len medzi sebou diskutovali.
Pre teba by mala byť alfa a omega - že sú k nemu milé a dobre, aj keď sa malý správa ako sa správa...
Tak kľud, synovi dohovaraj a neries. ( len si nemyslím, že to bude len o nadavkach)