Môj skoro 6-ročný syn je v škôlke za grázla
Syn je predskolak, zachvilu bude mat 6 rokov, od septembra zacal chodit do novej skolky.
3 roky navštevoval sukromnu skolku, kde bol v triede najmladsi, a tak ked vsetci jeho spoluziaci-predskolaci minuly rok skoncili a jeho by mali preradit do inej triedy k inym pani ucitelkam, sme sa rozhodli, ze ho preradime do inej skolky, ktora ma zaroven pod jednou strechou aj ZŠ kam ho neskor chceme dat, nech je uz zvyknuty. Aj financne je to obrovsky rozdiel.
Prve týždne vsetko ok, neskor si ma odchytila pani ucitelka, ze syn v jednej basnicke co si hovoria pri umyvani ruk, doplnal namiesto slov, slovo hovno a strasne sa na tom zabaval. Kto mate doma deti v tomto veku, urcite viete, ze kazdy ma alebo mal toto "hovienkove obdobie". Samozrejme nezlahcujem to pred nim, doma poctivo dohovaram, ved aj doma a na ihrisku ho sem tam pocujem ako sa s kamosmi na tom rehocu.
Lenze ide o to, ze ked spali, syn len lezal, pocul ako sa pani ucitelky rozpravaju o tom, ze jeho asi museli z tej predchadzajucej skolky vyhodit za toto skarede rozpravanie a ze deti to teraz po ňom opakuju, lebo v ten den aj jeden chlapec ukázal prostrednik, a uz z toho asi obvinuju mojho syna ze ich on asi vsetkych v triede kazí ci co.
Synovi verim čo hovori, on je na svoj vek velmi vnimavy, nikdy si takéto veci nevymysla, vie sa dobre vyjadrovat, takze mi vzdy vsetko pekne porozprava čo sa v skolke deje.
Inak ked som sa ho pytala ako sa ucitelky k nemu spravaju, povedal ze pekne, dokonca ho aj pochvalili minule ze uz vie citat jednoduche slova...
@nikaeli pohodička. Môj syn mal čerstvo tri roky. Boli sme na nákup a zobral 2 tie malé kinder čokoládky a dal na pás.hovorím: Adamko, ale toto sme sa nedohodli, choď to vrátiť. A on s úplnou vážnosťou pozrie na predavačku a spustí: "keď mne doma nedávajú jesť, čo mám robiť? Ani mi nič nekúpia. A ja som zobral dve, lebo aj pre Dorotku (jeho sestra). Potom vybral z vačku 2 eura a dodal: "ja si to sám zaplatím" 😁😁 2 eura dostal vždy do pokladničky na začiatku mesiaca 😁
@elizabeth175421 vynašiel sa 😁
@elizabeth175421 Sikovny

Moje nervy, zas tieto dokonale matky dokonalych deti 🤦♀️ mam mega sikovne dieta, do prvej triedy isiel a vedel citat, pisat a vychovavame ho normalne, slusne..
Ale aj tak, v predskolskej triede bolo velmi intenzivne hovienkove obdobie, ktore oslahlo asi vsetkych chlapcov v triede a mohli sme vysvetlovat co sme chceli, proste to bol vtip roka a hotovo.. odoznieva uplne samo, tak ako u vacsiny deti v tomto veku...