icon

Moja dcéra budí deti v škôlke

5. jún 2025

Ahojte, mam skoro 4r slečnu ktorá od apríla možno dokopy jeden celý mesiac odspala v škôlke. Niekedy boli sťažnosti, niekedy nie, vždy vravia ze budí deti, popritom iným rodičom o tom nevravia nič,
je šikovná, podľa ich slov je neposedná neposlucha, donútili ma to riešiť so psychologickou v centre poradenstva 🙂 ...

Začala tam spávať, po štyroch dňoch už bol problém, riaditeľka prišla za ňou a konfrontovala mi maličkú takto sa to stalo asi dva krát... teda o ktorých viem.
Viacej ju kvôli tomuto nechávam doma. Odrazu začali tlačiť na centrum aby som pristúpila na pol dna. Lebo sak som matka doma s mladšou... tak nemám s tým mať problém... no mam ... nesúhlasím s tým...

Ony sa sťažujú, popritom prišla iná učiteľka na zástup, kde vravela, že žiadny problém sňou nebol, že sa dohodli a krásne spinkala 😬🤭 takže asi našim ucitelkam sa nechce sa snou naťahovať...
Nierqz bolo že aj iné dieťa budila deti, že nenechal iné dieťa spinkať, že robia si zle atď... ako deti ...

Pondelok sa chystám na to že mi budu podsuvať pol dna alebo mi rovno povedia že teda sa zhodli aj so psychologickou na pol dní v škôlke...

Ona vravela že ona nemôže nijak nariadovať ani škôlke, že ona nieje od toho ale skôr o chovaní a správaní v škôlke atď... ale že mám teda vyskúšať na pol dna, kde som vravela že ja som takto mala adaptacny 3mesiace, na hodinu a ťažko neskôr na pol dna a bol to masaker ako naozaj vážne... cítim sa že tlačia mňa aj malú do niecoho co nechcem , lebo sak som matka doma s dieťaťom, tak mne to je jedno ... úplne sa cítim utláčaná, diskriminovaná, že majú problém somnou ... lebo som na začiatku mala pripomienky k ich systému a oznamovaniu rodičov dosť podstatne veci, keďže oni to asi brali za normálne a samozrejme, je toho naozaj veľa veci ...
Od toho že moje dieťa nonstop nalepkuju ako je neposlusna, zobudí sa "Už snáď budeš počúvať, posluchať" ... bolo také že "dostanem ja už dnes z teba infarkt " aj také že "všetky deti keď budú čím viac staršie to bude snimi horšie, tu máme aj príklad našej (meno) ako to dopadne snimi)

Všade čítam že min.30min na lôžku a oddychovat (nič o spaní)
Ďalej že tieto ich poznámky niesu profesionálne a tým že jej vždy vravia ze vlastne je zlá, tak jej to ako keby stiepili do hlavy ...
Ďalej že ak dieťa je prijaté na celodennú starostlivosť, tak by sa nemalo meniť z jedného na druhé ...
Že každé dieťa má právo na starostlivosť takú istú ako ostatné deti, tiež je možnosť individuálnej starostlivosti a tiež aby sa učiteľka musela starať o dieťa počas spánku iných deti, kde môžu vykonávať tichu hru alebo byť v hernicke alebo niečo ...

Neviem čo môžem čo nemôžem...ako to je? Suu tu učiteľky? Prosím naozaj nepustajte sa do mňa, lebo naozaj je možnosť že budem nepríjemná, to by som nechcela, a to vidno aj z toho ze ja sa snažím celé mesiace s tým že sme mali 3mesiace adaptacny lebo ony sa necítili ešte nato, vždy no uvidíme, počkáme nechceme nič uponáhlit...Ďalej aj psychologička...vôbec som to nemusela riešiť keďže je malá, a takci tak testy jej robiť nemôže... ale šla som pre pokoj aj pre pomoc mne aj im aj dcérke... a tiež to že pre ich kľud ju nechávam doma dosť často...

Žiadam pomoc, radu, aj zo strany učiteliek aj zo strany mamičiek, niesom pohodlná ani rozmaznaná, a podľa vyššie uvedených veci co som ja už spravila pre škôlku a teda aj pre zlepšenie tejto situaciie ...

Ak nesúhlasím, môžu ju vylúčiť? Alebo niečo podobne? Je možnosť že by počas spánku sa hrala a učiteľka by sa jej venovala? Alebo teda neviem ako pre mňa zamna prídem do škôlky a uspim ju ale teda neviem čo ďalej... ako postupovať, bojím sa vylúčenia. Alebo teda že počas spánku by šla do triedy kde je tá spomínaná učiteľka, ktorá snou nemala žiadny problém. Alebo ako ste pripadne riešili situáciu? Alebo by ste riešili

Strana
z3
baximilian
5. jún 2025

Dcéra 2,5 nastúpila do škôlky v septembri a absolútne odmietala spať. Budila všetky deti, spievala si nahlas, tancovala a skákala. Aspoň tak nám to bolo od prezentované. Dohodli sme sa teda že bude chodiť len na pol dňa a doma sme *trénovali* až do januára keď mala 3roky a nastúpila na celý deň. Je to jednotriedka a len jedna miestnosť, takže ju nemajú ani kam odpratať. Pýtala som sa učiteliek či ju mám zobrať domov ale oni to odmietli, vraj keď ju tomu nebudú vystavovať tak sa to nikdy nenaučí. Dávajú jej navyše prácu, pracovné listy, listuje si v knižkách atď. Viem že si ju párkrát brala pani učiteľka do kabinetu aby jej pomáhala triediť knižky atď. Jednoducho vždy jej nájdu niečo čo môže robiť a je potom vlastne ticho. Myslím si, že je to všetko o ucitelkach ale podľa toho čo píšeš tam z ich strany až tak nie je chuť niečo skúsiť vymyslieť. Vyhodiť ju nemôžu ale ak by sa dalo možno by som sa porozhliadla aj po inej škôlke, takej kde sa snažia vidieť v každom dobrú jedinečnosť lebo ako si spomenula tieto vštepovania že je zla atď sú zlý základ pre mentálne zdravie dieťaťa.

baximilian
5. jún 2025

Ešte doplním, že sme sa doma hrali aj s mladším súrodencom na škôlku a učili sa nebudit a oddychovať. Hľadali sme aj my aktívne spôsob ktorý bude fungovať. Napríklad sme zistili, že ak ju nútia spať a stále napominaju tak vyrušuje viac. Chceli sme vyskúšať Albi pero a knižku a slúchadlá ale nedošlo až k tomu. Ale teda takéto poznámky sme si nevypočuli. Práveže učiteľky hovorili že vždy je aj dieťa ktoré nespí a vyrušuje. Inak ak od apríla tak mi to príde aj vcelku málo na to aby už bola zvyknutá ako to tam funguje. Pri správnej motivácii to určite pôjde.

taktotedanie
5. jún 2025

Je to aj o ucitelkach
Doma spi normalne poobedny spanok ci vobec?
Zase pol dna na skusku nie je az tak nelogicky napad pokial si nevedia s dietatom poradit
Resp nema dieta pocit menejcennosti a vynucuje si pozornost lebo ty si doma s jednym dietatom a ju si odpratala do skolky

mogaa
6. jún 2025

neviem v čom je vôbec problém, sama vieš že dieťa v škôlke nechce spať a ty si doma...takže?

lenkakravcova
6. jún 2025
@mogaa

neviem v čom je vôbec problém, sama vieš že dieťa v škôlke nechce spať a ty si doma...takže?

@mogaa môže mať náročné malé bábätko a zároveň chcieť aby staršie dieťa bolo v kolektíve.
Problém je tam, že jej dcéru chcú kvôli nespaniu dať na kratší režim v škôlke, čo nie je nutné.

@autorka u nás dcére povedali aby ticho ležala. Niekedy zaspí, inokedy si len poleží a všetko je OK. Skús sa s nimi dohodnúť. Najprv vysvetlením, a dodnes im aj nejakú čokoládu. Na Slovensku polka veci funguje ako v kocurkove - kým nedáš nejaký darček tak kopa ľudí tá odignoruje.

nafka0483
6. jún 2025
@lenkakravcova

@mogaa môže mať náročné malé bábätko a zároveň chcieť aby staršie dieťa bolo v kolektíve.
Problém je tam, že jej dcéru chcú kvôli nespaniu dať na kratší režim v škôlke, čo nie je nutné.

@autorka u nás dcére povedali aby ticho ležala. Niekedy zaspí, inokedy si len poleží a všetko je OK. Skús sa s nimi dohodnúť. Najprv vysvetlením, a dodnes im aj nejakú čokoládu. Na Slovensku polka veci funguje ako v kocurkove - kým nedáš nejaký darček tak kopa ľudí tá odignoruje.

@lenkakravcova Tu ale nejde o to ze nechce spat ale ze budi ostatne deti, vyrusuje.
Keby lezala ticho tak sa asi nestazuju... tiez by sa mi nepacilo keby moje dieta bolo denno denne nevyspate lebo ine dueta pocas spanku vyrusuje.

autor
6. jún 2025
@baximilian

Dcéra 2,5 nastúpila do škôlky v septembri a absolútne odmietala spať. Budila všetky deti, spievala si nahlas, tancovala a skákala. Aspoň tak nám to bolo od prezentované. Dohodli sme sa teda že bude chodiť len na pol dňa a doma sme *trénovali* až do januára keď mala 3roky a nastúpila na celý deň. Je to jednotriedka a len jedna miestnosť, takže ju nemajú ani kam odpratať. Pýtala som sa učiteliek či ju mám zobrať domov ale oni to odmietli, vraj keď ju tomu nebudú vystavovať tak sa to nikdy nenaučí. Dávajú jej navyše prácu, pracovné listy, listuje si v knižkách atď. Viem že si ju párkrát brala pani učiteľka do kabinetu aby jej pomáhala triediť knižky atď. Jednoducho vždy jej nájdu niečo čo môže robiť a je potom vlastne ticho. Myslím si, že je to všetko o ucitelkach ale podľa toho čo píšeš tam z ich strany až tak nie je chuť niečo skúsiť vymyslieť. Vyhodiť ju nemôžu ale ak by sa dalo možno by som sa porozhliadla aj po inej škôlke, takej kde sa snažia vidieť v každom dobrú jedinečnosť lebo ako si spomenula tieto vštepovania že je zla atď sú zlý základ pre mentálne zdravie dieťaťa.

@baximilian ja viem no psychologička to neodporúča aby sme šli do inej, ach som v koncoch...áno mávala mi jeden čas nočné desy, že nechce chodiť do škôlky, lebo jeden chlapec ju vždy bije... všetko som prebrala s ucitelkami .... aj sa hanbím toto napísať... za každým bolo že nieje možné, ostatný od septembra sú milucki, niesu snimi problémy nerobia zle... nemá mať z čoho nočné desy ona robí zlé ostatným, oni jej to len vracajú (jeden ju v šatni prišiel ráno kopnúť do nohy predomnou, som ho okrikla, ďalej si ho riešila jeho matka, ospravedlniť sa nechcel... až neskôr, keď som ich s týmto oznámila, reakcia bola že áno to jej určite vrátil za niečo ešte spred minula keď mu ublížila....) to ostatne deti nerozpravaju normalne , bolo také že sa pocikavali, že hryžú, bijú dá navzájom... no vlastne v preklade keď som sa na toto pýtala že sak aj ostatní sa handrkuju, ako keby mi povedali ze ich nerisia oni sú jaslickova banda (sú malý) do 3r .... som ako medzi 2kamenmi, neviem čo mám robiť.. či môžem si stúpnuť za ňu, beztoho aby sa ešte dačo nezhoršilo, v januári sme nastúpili, a už sa sama cítim na psychológa po pol roku, s tým že moje dieťa tam odchodilo normálne asi 3a pol mesiaca 🙂

autor
6. jún 2025
@baximilian

Ešte doplním, že sme sa doma hrali aj s mladším súrodencom na škôlku a učili sa nebudit a oddychovať. Hľadali sme aj my aktívne spôsob ktorý bude fungovať. Napríklad sme zistili, že ak ju nútia spať a stále napominaju tak vyrušuje viac. Chceli sme vyskúšať Albi pero a knižku a slúchadlá ale nedošlo až k tomu. Ale teda takéto poznámky sme si nevypočuli. Práveže učiteľky hovorili že vždy je aj dieťa ktoré nespí a vyrušuje. Inak ak od apríla tak mi to príde aj vcelku málo na to aby už bola zvyknutá ako to tam funguje. Pri správnej motivácii to určite pôjde.

@baximilian no pri správnej... bohužiaľ neviem oni sa mňa pýtali že čo snou majú robiť

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
6. jún 2025
@taktotedanie

Je to aj o ucitelkach
Doma spi normalne poobedny spanok ci vobec?
Zase pol dna na skusku nie je az tak nelogicky napad pokial si nevedia s dietatom poradit
Resp nema dieta pocit menejcennosti a vynucuje si pozornost lebo ty si doma s jednym dietatom a ju si odpratala do skolky

@taktotedanie ja som ju neodpratala? Ja som sa snažila mesiace a aj snažím

autor
6. jún 2025
@mogaa

@mogaa tu by som asi tvoju zvedavosť ukončila ak nechápeš to všetko čo je vyššie spomenuté, nemám čo riešiť 🙂 pekný deň prajem

autor
6. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova ja ich za ich prácu podplácania nemienim, ani pchať sa im do riti... áno vidím tých proteknych ktorých nosia na rukách čo sa dostatočne vopchali do riti 🙂 a nie nemusíš za mňa odpovedať niekomu, čo nepochopil... nieje to potreba aj tak ale ďakujem a áno... skoro 4r dieťa potrebuje kolektív, potrebuje deti, nieje normálne aby si tie matky nechávali tie deti a brali možnosť byť medzi deťmi, potom nastúpia ako 5r lebo musia a sú stratení, nevedia sa chovať, žiadna reakcia, a v skole budú nestihať budú pozadu 🙂 známa tiež takto dávala až ako 5r, musela mat odklad a nakoniec v škole bola úplne mimo systém🙂

autor
6. jún 2025
@nafka0483

@lenkakravcova Tu ale nejde o to ze nechce spat ale ze budi ostatne deti, vyrusuje.
Keby lezala ticho tak sa asi nestazuju... tiez by sa mi nepacilo keby moje dieta bolo denno denne nevyspate lebo ine dueta pocas spanku vyrusuje.

@nafka0483 dobre čítaš aj to že iným matkám o tom nevravela nič? Že ostatné deti budia, robia zle, aj horšie?asi nie... bože, bože toto teda je doba ... a aj keby si ako matka v mojej triede a máš problém pošlem ťa daleko a hotovo. Zober si dieťa a daj si ho do súkromnej, píšem že nieje jediná ako načo píšete blbé poznámky? Aby ste človeka vytocili? Ešte viac? Alebo o čo vám ide ... nechápem... moje dieťa by aj ležalo, ale nieje nikde písané že je povinné aby spala, len min.30min. A všade je spomínané že má právo na individuálnu starostlivosť kde učiteľka sa jej venuje a robí všetko preto aby sa nijak znehodnotilo jej pobyt v škôlke, aby nebola nijak utláčaná a pod ... a to vôbec by som nedovolila rodičom aby niečo mali proti mojej dcére. Išla by som proti múru a bolo mi to jedno keď by začali útočiť aj ony tak aj ja. Takže naozaj blbé poznámky si nechajte 🙄 ja potrebujem normálne ženské zmýšľanie a nie premotivovane, odsudzujúce, poucujuce ... nemám 15r, som zamestnaná, chystám sa čoskoro nastúpiť, skôr ako mladšie dieťa bude mat 3r... po oznámení v škôlke že staršia tam musí byť celý deň... aby si ak ona zvykla lebo podľa mňa to že si myslia ze za 4 dní si dieťa zvykne keď tam nespala snimi od januára hneď ako ostatní... a za dokopy mesiac čo tam bola reálne aby si zvykla ... a ešte keď na seba počúva že je zlá, neposlusna, ja byt v skole a toto riešia somnou tak som ešte viac horšia agresívna a to som ten typ ženy aj predtým žiačky ktorá bola 1kárka a tichučka milucka ... ako to zistili reakcia bola....a to ma menšia už 3r ? Takže toľko k tomu ... naozaj viac nepíšte takéto poznámky, nemám nato náladu ... jedno som chcela ci sa môžem brániť, a teda či môžem odmietnuť to že ich návrh na pol dna, tiež ci ju môžu vylúčiť... mne už v januári riaditeľka pohrozila s vylúčením.. takže tento komentár mi na nič z mojich otázok neodpovedá... nieje toto téma na :"pod napis blbosť a čakaj úsmev"
Som už na pokraji zrútenia sa, takže pre každú ďalšiu s babou poznámkou, nereagujte na túto tému... ďakujem pekne 🤌

mk1111111111
6. jún 2025

No, ja Ti neviem. Sama pises, ze dcerka nie je andilek, co nie je vobec zle, je to dieta a ucitelky by si poradili, len Tvoj prejav je taky moc.... ako by som to opisala, ja, ja , ja a vy mi nediktujte. Mozno, keby si bola v prejave troska milsia a uznala si, ze mozno maju aj pravdu a slusne poprosila o strpenie, ze dcerka sa urcite adaptuje, tak by inak pristupovali. Vyzadujes od nich veci naviac, aby napr.boli s Tvojou v inej miestnosti, ale, ony tam nemaju len ju, keby s kazdym museli robit, co si rodicia zelaju, tak to ju daj na varovanie sukromne, tam sa jej bude venovat pani osobne a prisposobi program jej navykom.

taktotedanie
6. jún 2025

Myslim, ze s tymto pristupom a spravanim by som sa necudovala ak by naozaj robila v skolke to co robi a nevedeli si poradit a psycholog na miestepre dieta- aj pre teba? 🤷🏻‍♀️
Kedze dieta nepodobnuje rodica

vahcaac
6. jún 2025

V živote by som ju do takejto škôlky nedala. Až sa mi nechce veriť, že to je tak ako opisujes. Akékoľvek neposlušné dieťa je, toto je od škôlky neprofesionálne. Bohužiaľ. Keby mal niekde k môjmu dieťaťu takýto postoj, tak by som v živote to dieťa do tej škôlky nedala. Toto bohužiaľ pre ňu neni žiaden kvalitne strávený čas ak ti teda ide o to aby niečo škôlkou získala. Absolútne zle, nechápem tomu.

Nedá mi ale nepovedať, že mám z toho celkovo taký zlý dojem, ako reaguješ na kritiku zo strany učiteliek? Ja mám dieťa v škôlke, hocikedy vyvedie sprostosť a aj keď sa mi to ako matke zle počúva, nezačnem kopať okolo seba a obviňovať z toho cely svet, ale hľadám spôsoby ako to zmeniť, čo robiť inak, ako to robiť lepšie. Každý rodič chce mat dokonale dieťa, ale nie vždy to tak je a treba začať hlavne od seba. Vždy ukazujem učiteľkam, že mi záleží na vzájomnej spolupráci a vážim si ich robotu. Zároveň ale učiteľky takto neprekračujú hranice v komentovaní syna ako to opisujes ty. Príde mi to neskutočne zvláštne, že by sa takto mohli o dietati vyjadrovať. Ani jeden den navyše by tam nebol moj, ak to je teda všetko pravda. Dnešní rodičia vedia tiež reagovať špecificky 😀

reela
6. jún 2025

Uprimne, ak tvoja dcera je taka ako ty, tak sa necudujem, ze ju tam nikto nechce.

reela
6. jún 2025

A podla mna ju nechces doma, lebo presne vies aka je a nechces ju uz riesit cez den. A prskas na ucitelky, lebo dufas, ze ked urobis bordel, tak sa zlaknu a ta nechaju na pokoji.

vahcaac
6. jún 2025

Napísala si do verejného fóra, takže ak nemáš psychiku nato, aby si čítala názory iných, tak nabudúce nepíš, to je dobre mienená rada. Ale teda odpoved na otázku: podľa môjho názoru dcérka nemôže byť vylucena, ale môže byť navrhnuté prerušenie dochádzky na určitý čas. Spánok v škôlke nie je zo zákona povinný a škôlka by mala byť schopná poskytnúť dieťaťu TICHU aktivitu, ale z praxe je to väčšinou tak, že škôlka nemá nato často priestory. Čo sa týka tohoto spánku, navyhádaš sa so škôlkou. Dieťa musí potichu ležať, nemusí spat. Ale určite nemôže budiť zvyšok triedy len preto, že nedokáže byť ticho. Sú deti, ktoré spat potrebuju. Bohužiaľ. Ak chceš viac prispôsobivú škôlku v tomto smere, treba sa pripraviť na možnosť sukromnej škôlky, ale ani tam v tomto nemusí byť vyhovené.

lenkakravcova
6. jún 2025
@nafka0483

@nafka0483 Hm, tak to je iné.
Treba potom teda to dieťa naučiť pol hodinu ležať v posteli kľudne a je vyriešené 😃.

ava11
6. jún 2025

Ako učiteľka MŠ pravdupovediac nemám skúsenosť s dieťaťom, ktoré by sa nedalo nenásilne “spacifikovať” pri poobednom oddychu. Niektorým to trvá 1-2 týždne, ale zvyknú si a buď sa naučia spať alebo aspoň potichu ležať a oddychovať. Takže mi je zvláštne, že vaša toho nie je schopná ani po dlhšej dobe a viacerých pokusoch.
A k tomu ako si niektoré mamičky predstavujú, že mám ich deti nechať si potichu čítať knihu, keď nespia, to sa len zasmejem, lebo také dieťa som ešte nestretla, ktoré by si 1-1,5 hodiny samo ticho listovalo.
Separé miestnosť tiež nemám, spálňa je zároveň trieda a som tam sama s 15-20 deťmi.

mamina7070
6. jún 2025

nuz smeruje to k vyluceniu resp obmedzeniu dochadzky a ja sa necudujem

pauluska20
7. jún 2025

Nečítam celú diskusiu, no očividne sa pani učiteľkám nechce s ňou handrkovať..ťažko nám je hodnotit či využili všetky opatrenia a spôsoby sa s ňou dohodnut. My sme mali tiež chlapca, ktorý budil deti, dávali sme mu v triede pracovné listy a iné úlohy, kým ostatní spali, no bola podmienka, že bude musieť byť potichu, nebol žiaľ ani tam potichu, maminka ale našťastie sama navrhla, že ho bude brať na obed domov, bolo to nepríjemné aj jej aj nám, no žiaľ to bolo naozaj neúnosné a ani po vyše pol roku sa to nezlepšilo, práveže zhoršovalo....na žiadne vyšetrenie však nemusí ísť, ak o to nemáte záujem nemôžu vás nútiť, na to sa nenechajte dotlačiť, ak nechcete a ďalšia vec, je podľa mňa skoro na nejaké diagnózy a vylúčiť takisto nemôžu pokiaľ hrubo neporušuje školský poriadok. Prečítajte si pre istotu ešte raz školský poriadok....či sa tam niečo konkrétne nespomína ....Ťažko povedať, čo z ich strany bude nasledovať....nemáte možnosť dať ju do inej škôlky? keďže si ju už onalepkovali, komunikácia s učiteľkami už bude pre vás žiaľ veľmi náročná, možno sa dcérka ani sama necíti dobre v tej škôlke nevie to vyjadriť a preto aj robí zle ostatným a takýmto spôsobom protestuje....nebolo by to o Tom že by ste ustúpili ale robíte to pre dcérku a pre vašu psychickú pohodu...

pauluska20
7. jún 2025
@reela

Uprimne, ak tvoja dcera je taka ako ty, tak sa necudujem, ze ju tam nikto nechce.

@reela ale prosím ťa nehodnoť ju, nemôžeš sa čudovať jej reakciám... jej reakcie sú úplne v poriadku vzhľadom na celú situáciu, ktorú vníma zúfalo a na to, že jej tu ešte nakladate i keď vas žiadala, aby ste to nerobili, ale poradili a nie rozprávali, že jej dieťa je také a onaké alebo ona je taká a onaká...

pauluska20
7. jún 2025

Ale na vašom mieste by som sama oslovila cpppap vo vašom meste povedzte svoju situáciu opýtajte sa na čo máte právo, nechoďte vyslovene na vyšetrenie, len sa poraďte....a kľudne napiste aj mail na info ministerstva školstva v tom zmysle aké práva máte vzhľadom na vyhrážky vylúčenia zo spádovej MŠ ...opíšte im stručne svoju situáciu bez emócií...Kolegyňa tiež písala na ministerstvo keď nás vykrúcala riaditeľka....tu rozumnú odpoveď aj tak nedostanete a ani mnohé učiteľky vám fundovanú odpoveď nezaručia....

reela
7. jún 2025
@pauluska20

@reela ale prosím ťa nehodnoť ju, nemôžeš sa čudovať jej reakciám... jej reakcie sú úplne v poriadku vzhľadom na celú situáciu, ktorú vníma zúfalo a na to, že jej tu ešte nakladate i keď vas žiadala, aby ste to nerobili, ale poradili a nie rozprávali, že jej dieťa je také a onaké alebo ona je taká a onaká...

@pauluska20 ano, prehnala som to. No drvivej vacsine zien tu prislo, ze autorka je neoblomna a mam tendenciu nastavit zrkadlo.

pauluska20
7. jún 2025
@reela

@pauluska20 ano, prehnala som to. No drvivej vacsine zien tu prislo, ze autorka je neoblomna a mam tendenciu nastavit zrkadlo.

@reela áno, žiaľ veľa žien tu má tendenciu súdiť...len na základe svojich pocitov...často tu ženy píšu už z posledného zúfalstva preto tak agresívne a zle veľakrát reagujú ale to neznamená že také sú v skutočnosti....som aj učiteľka aj matka, dokážem sa na veci pozrieť z oboch strán, no a poznám aj také pani učiteľky, žiaľ, ktoré keď si nevedia dať rady s dieťaťom najlepšie ho poslať na vyšetrenie a na základe toho si nastaviť podmienky a nehladat viac iné cesty, ako problém vyriešiť...

autor
8. jún 2025
@pauluska20

@reela áno, žiaľ veľa žien tu má tendenciu súdiť...len na základe svojich pocitov...často tu ženy píšu už z posledného zúfalstva preto tak agresívne a zle veľakrát reagujú ale to neznamená že také sú v skutočnosti....som aj učiteľka aj matka, dokážem sa na veci pozrieť z oboch strán, no a poznám aj také pani učiteľky, žiaľ, ktoré keď si nevedia dať rady s dieťaťom najlepšie ho poslať na vyšetrenie a na základe toho si nastaviť podmienky a nehladat viac iné cesty, ako problém vyriešiť...

@pauluska20 ahoj, môžem ti napísať ako nestrannej učiteľke? 🙂 ako to teda ďalej je ak teda sa robia testy, pripadne sa navštívi neurológ... ak mi dajú papier ja akože neviem si predstaviť, ako čo, že je šiši? Alebo? Čo odomná očakávajú? Ale psychologička sa vyjadrila že testy ani nič sa na teraz nebude robiť, keďže ona je ešte malička, tak neviem... učiteľky museli vedieť tento priebeh, aj to teda, že testy nebude robiť, keď je malá, no na našu psychologicku tlačia aj tak 😵

autor
8. jún 2025
@mk1111111111

No, ja Ti neviem. Sama pises, ze dcerka nie je andilek, co nie je vobec zle, je to dieta a ucitelky by si poradili, len Tvoj prejav je taky moc.... ako by som to opisala, ja, ja , ja a vy mi nediktujte. Mozno, keby si bola v prejave troska milsia a uznala si, ze mozno maju aj pravdu a slusne poprosila o strpenie, ze dcerka sa urcite adaptuje, tak by inak pristupovali. Vyzadujes od nich veci naviac, aby napr.boli s Tvojou v inej miestnosti, ale, ony tam nemaju len ju, keby s kazdym museli robit, co si rodicia zelaju, tak to ju daj na varovanie sukromne, tam sa jej bude venovat pani osobne a prisposobi program jej navykom.

@mk1111111111 to čo som robila doteraz vyzerá,že môj prejav je len: "JA, JA, JA?" Jediný krát som bola nepríjemná, ale to vtedy keď vytrhla mojej dcére z rúk plysiaka a to som nič ani zle nepovedala. Otočila som a potom sme sa bavili normálne. Pri každej návšteve psychologičky, si musím zariadiť stráženie mladšej aby som sa vedela venovať na 100% staršej, a naozaj nieje to najjednoduchšie keď nám pracujú aj starkí 🙂 ... mohla som sa na to vykašľať, keďže som vedela že vyšetrujú až staršie detičky.

Ja niesom zlá osoba a ani človek, neviem ako to tu na vás pôsobí, ale vôbec tu som nepísala, aby ste mi tu robili profil z domienok, chcela som profi radu a radu od matiek čo také niečo mali alebo si prešli podobným alebo niečo na ten spôsob.

Dávam chudobným, pomáham neznámym aj mamičkám ... aj keď len ako obyčajne vypočutie a radu ... ale vždy som tu pre iných ...sranda? irónia ?🤌🤷‍♀️ no zo mňa tu robite fúriu 😬😬 ja som tu písala že každú čo si chce pichnúť, nech ani nekomentuje, ako sa vraví? "Blbá otázka, blbá odpoveď?" Tak isto len s tým rozdielom, že má tu profilujete, sudite, robíte zo mňa najhoršiu, ako keby som sa ja som zvedavá ma toto. Nemám ani náladu na to, ani čas, preto teraz sa posnažím každej z vás odpísať, a dúfať že ste nemali zase poznámky úplne mimo.

Reálne bola mesiac aj možno s cestou čo tam spala, a bol problém, zlom prišiel v tej chvíli keď pani učiteľka z inej triedy vravela že snou nebol problém. Preto som sem zašla aby som dostala nejaké rady a teda aj od pani učiteliek atď aby som vedela či mám právo, odmietnuť ich návrh na pol dňa 🙂 viacej som nepotrebovala.

autor
8. jún 2025
@taktotedanie

Myslim, ze s tymto pristupom a spravanim by som sa necudovala ak by naozaj robila v skolke to co robi a nevedeli si poradit a psycholog na miestepre dieta- aj pre teba? 🤷🏻‍♀️
Kedze dieta nepodobnuje rodica

@taktotedanie ďalšia ach... ďakujem za tvoj postreh, ty si oddýchni od sociálnych sietí, urobíš dobre aj pre seba .
Pekný deň.

Strana
z3