Moje 4-ročné dieťa nič nebaví

18. jan 2024

Mám 4 ročne dieta, chodí do škôlky, doma sa mu venujem ako viem popri domácnosti. No poslednú dobu nič ho nebaví, pri každom činnosti vydrží len chvíľu, konkrétne 5-10 minút.
Často má hlášky "ja neviem s čím sa mám hrať" pri čom máme doma všelijaké hračky - autíčka lego dráhu paw patrol veľa vozidiel kocky stavebnicu knižky veľa vymaľovánky úlohy pre malé deti atď atď. Alebo povie že "ja sa nudim"
Vždy idem s ním sa hrať a po chvíli sa vytratim akože mám robotu v kuchyni a idem si porobiť čo treba alebo sa najesť alebo si len sadnúť a oddýchnuť si. No neprejde ani tých 5-10 minút a už kričí mamiii pod sa so mnou hrať. Nie vždy mám náladu sa s ním hrať. Neviem ako ho naučiť aby sa zahral dlhšie sám alebo aby pochopil že aj maminka si chce v kľude oddýchnuť.? On mi povie že učiteľky v škôlke sú stále s nimi ako s deťmi a stále sa s nimi hrajú alebo sedia pri nich. A on to chce doma aj odo mňa.

dskjhfdlkdjhl
18. jan 2024

Dieta je uplne v poriadku.

cherrystone
18. jan 2024

nechaj ho nudit sa

ivangeline
18. jan 2024

...no tak je asi spolocensky.. nech robi mozno tie cibnosti pri tebe a aspon sa rozpravajte?

bimbina
18. jan 2024

Tak isto 😀😀 potom keď sa mne už nechce hrať tak mi pomáha s vecami doma . Ponožky skladáme a triedime , žehlíme spolu, prach utierame, atd. Potom už keď ozaj nieje robota funkčná pre ňu, dám ju do kuchyne , dám jej korenicky, mysku s vodou a hra sa že vari, alebo cesto jej spravím a akože pečie, jar a nádoby umýva aj hodinu .. je to ťažké tak deti v dnešnej dobe zabaviť 😕😀 hlavne s hračkami. Tie sú nám tiež tak akurát na parádu

renab
18. jan 2024

Tak sa nechod s nim vzdy hrat. Nemusis dietatu robit animatorku. A ja by som este poodkladala polovicu hraciek. A ako pisali vyssie, ak sa nudi, nech sa nudi, alebo sa moze zapojit do tvojej prace.

vilma7
18. jan 2024

A keby sa hral niekde tak, aby na teba videl? Moje deti sa vždy hrajú v mojej blízkosti.

erinka90
18. jan 2024

Moja 4 rocna tiez zacala pouzivat "nudim sa" a "neviem co mam robit". Ma 2 rocneho brata. Vacsinou im ja vymyslim aktivitu, a zabavia sa, ale po case ma volaju k sebe. Trocha sa zahram a potom sa vytratim a tak dookola. Oddychujem a mam pokoj ked spia. Doslova. No niekedy ani neviem, ze co robia a kde sa zasili. Kedy ako. V tej "tone" hraciek su deti stratene a nevedia po com siahnut. Vcera jej stacila handricka a vyluxovala mi kuchynsku linku, asi na 40 minut mala o zabavu postarane. Niekedy su najlepsie hracky - nehracky.