Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
@svatava74 asi zoberu, ale neviem ci by bola vyhra dochadzat 100 km od vas.... 😉
@strawberry17 o u nas su tri - doobeda, a poobede ked chodim po syna pred tretou tak su tam dve.... ale musim dodat, ze je to trieda kde je asi 6 deti mladsich ako 3 roky, a asi 5 dalsich tesne po 3tich narodeninach (januarovi a decembrovi)
@strawberry17 u nás sú v škôlke tri učiteľky, ale v skupine dvoj-troj-ročné detičky, čiže skoro ako jasličky a je ich tam asi okolo 12 detí... takže to zvládajú....
moj zacal chodit minuly rok ako 2,5r do skolky, bolo ich v triede 24 na 1 ucitelku (aj to bola studentka ekonomickej skoly bez pedagogickeho vzdelania, bez praxe a skusenosti s detmi) a na deti totalne kaslala plus na druhej smene 1 ucitelka a mali tam aj deti co mali cerstvo (napriklad den pred nastupom do MS jedno dievcatko) 2 roky, tak da necudujem ze sa neadaptoval ked inde je ovela menej deti a viac uciteliek...ale hovorite vsetky o statnej skolke, hej?
ahojte, aj my sa pridávame do tejto skupinky, v septembri nás čaká škôlka a už teraz mám strach. Vôbec si neviem predstaviť to moje dieťa v škôlke, u nás je to ešte o to horšie, že v tej istej škôlke robím.
@leteku a preco je to horsie? pre mna by to bolo lepsie 😀 a budes ho mat aj v triede???
@strawberry17 / no u6 som si to vyskúšala pri malej a bolo to hrozné, malá preplakala litre slz kým si zvykla, videla ma tam a nemohla byť so mnou. Nebudem ho mať v triede, robím v špeciálnej triede a on bude dúfam v normálnej, aj keď si ho viem predstaviť aj u nás v špecke, on je hrozné trdielko, takže aj pre to mám z toho strach 😖.
Ahojte aj Gregy nastupuje (dufam) od septembra.... On chcel ist uz teraz velmi lenze u nas skolky total preplnene... Velmi plakal ked mu ucitelka povedala ze nemoze ist za detickami 🙂 tak v septembri teda 🙂 snad ho ta chut neprejde 🙂
@strawberry17 ano, hovorim o statnej skolke 🙂
Ahojte, aj my sa pridavame....tiez by sme radi nastupili v sep..., ale ci nas zoberu ,to je otazka, kedze skolky su preplnene nenormalne a byvame v meste, kde je to este horsie, kedze tam nosia deticky zo sidlisk, uvidime co bude 🙂 , inak ja mam vacsi strach ako on.... 😀
ahojte, pridavam sa k vam..my uz sice chodime do skolky teraz,ale do sukromnej..davam prihlasku od septembra aj do statnej, tak dufam, ze mi malu zoberu..aj ked mam strach ako to bude zvladat, ked bude v jednej triede 20 deti, neviem si dost dobre predstavit, ako sa vie jedna ucitelka venovat tolkym detom..a tie choroby, no normalne mam z toho paniku..aj by som nechala malu v sukromnej skolke, tam chodi rada, ale som s nou sama, takze nehrozi, ze to budem zvladat aj financne..
ivkafu DDDD aj ja sa bojim inak by som tuto stranku nezakladala 😉
AHOJTE MAMINKY NO čO AKO POSTUPUJETE MI Už MAME PRIHLASKU DOMA VYPISANU POTVRDENU OD DR BABY KOLKO U VAS STOJI POTVRDENIE U DR U NAS 1,99 E ZAJTRA JU IDEME ZANIEST
DDDD JA SI TU PISEM SAMA so sebou ale pohode tak dnes sme boli zaniest prihlasku isli sme aj dnu volala nas riaditelka mala pozrela deti ale dovnutra nesla nepozdravila ani nepovedala ani ako sa vola 😀 a ked sme isli domov pitam sa jej preco nic nepovedala a ona nato ved ich nepozňam a sme na 100% prijaty zatial je tam jedine dievca
Nas caka zapis od 4.3. do 8.3., nemame doma eete ani prihlasku, boli sme chori, na tyzden to musime vybavit, ale rozpravala som s riaditelkou po telefone, tak ze si mame prist po prihlasku a na zapis doniest uz potvrdenu od dr., a ze maju veeeeeelmi, veeeeelmi vela deti, ze nevie ci ho zoberu.... 😠 😠 😠 , dievcence a to sme tam v "zapisani" do jej debilnicka uz od zaciatku roka 2011 😀 ..... uvidime pevne verim ze nas zoberu.
INAK NEVIEM AKO VY ALE MY SME MUSELI IST NA VYTER A LEN TO TRVA 1TT 😒
@pepita52 Ja som platila u dr. 5 euro! :-/
My ideme na zapis v pondelok, zapisy su aj dnes, ale cas, kedy prideme nerozhoduje.... takze potom bude asi aj menej ludi.
Je tu niekto, kto bude dietatu nosit stravu denne do skolky?
@mimi21mimi - no neviem ale toto oficiálne nie je možné (v štátnej škôlke)
Ahojte mamky, pridávam sa k vám aj ja. Aj my by sme chceli dať malého od septembra do škôlky. Veľmi sa teší, stále o tom rozpráva. Len sa trochu bojím, že ho nevezmú, lebo dve najbližšie škôlky majú plno. Na zápis sme boli už minulý piatok. Takže teraz čakáme na telefonát od riaditeľky ako sa máme zariadiť. ☹
@leteku Tak ked mam papier od lekara je to mozne, oni zvlast varit totiz nebudu.... len dufam, ze mala to bude zvladat normalne, ked budu ostatne deti papat nieco ine. Budem sa snazit varit podobne aspon. Ma intoleranciu laktozy a zrejme aj dalsie nieco, co zistujeme.
Babenky, neni to med lízať, dnes sme sa uchádzali o prijatie do MŠ v Ružinove, hneď od rána zápis začínal od 9,00 a už od 8,00 už veľká rada, cez 2 hodinky sme si postáli vonku, u pani riaditeľky strávili 3minútky no detí skrátka kopec, a len 20-25 môžu zobrať...V ďalších škôlkach sitácia obdobná, dávame síce žiadosť do 4, ale nie som istá či sa dostaneme... 😒 A to je len prvý deň zápisov...
my sme dnes boli na zápise v MŠ Bohrová, ktorá je cca 5metrov od nášho vchodu, ale pani riaditeľka sa tvárila veľmi tajnostkársky, že vraj je veľa detí a ešte ani nevie koľkých budú prijímať, že ešte nie je rozhodnuté koľko miest sa uvoľní..... nič konkrétne som sa nedozvedela, a mám taký pocit že ani tento rok mi ho tu nezoberú ☹
@fatima1972 Isto to nie je proti zakonu... poznam ucitelky aj riaditelku v niekolkych MS u nas a je bezne, ze detom s intoleranciou, celiakiou a pod. povoluju vynimky....

@nili ja som mojho maleho odhadla, ze pre neho bude lepsie postupne nez hned na cely den