Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
Aj môj synček pôjde do škôlky,mám z toho už teraz stres-nezostane sa hrať ani v detskom kútiku so staršou dcérou,synom a s ockom....A povie si-som malý,nie som zapísaný,maminka pôjde do práce a ja pôjdem s ňou...
MŠ by mala prispôsobiť stravu aj alergikom-u nás nie sú problém deti s intoleranciou laktózy-dostanú bezlaktózové mlieko,ak majú inú alergiu,všetko sa hlási,dokladá písomne a všetko sa dá-a to sme dedinská MŠ.Možno to bude len o chuti vyjsť v ústrety-treba sa pýtať a zistiť,či existujú nejaké predpisy a pod.
ahojte, tak aj my budme mat od septembra skolkarku, boli sme sa zapisat, mala sa aj pohrala, pacilo s ajej, samozrejme ze to bude velka zmena, este nikdy nebola bezo mna ani pol hodiny, ucitelka vyzera byt mila a celej skolke je dokopy 18 deti 🙂
Vcera davali v spravach ze pre deti od 3 do 5 rokov je v skolkach miesta dost, co sa mi verit nechce, kazda moja kamoska a aj priatelka co maju deti vo veku pred 3tim rokom bola na zapis a dopadlo to priblizne - 41 v poradi na zapise a beru napr. len 28 deti... este na dedinach je to ok s miestom, ale mesto nic moc, potom uz len sukromna. Maminky a ked vam drobcov nevezmu mate nahradny plan?
Do kedy sa vlastne posielajú nejaké tie rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa do MŠ?
ahojte tak sem sa pridavam aj aj a s mojou bambulou.
@ivkafu mozno je to pravda ale v pripade ze rataju ozaj s detmi ktore nastupuju do skolky s tym ze dovrsilo uz 3 roky. nasa bude mat 3 az v decembri a od septembra by mala nastupit a takychto deti je vela, tak mozno s tymito velmi nerataju.
@mimi21mimi u nas je to tak ze koncom marca sa mam prist informovat ci ju zobrali. tak som zvedava
@mata_murkova Tak to este mesiac stresov? aaaa... my ideme v pondelok, preto este neviem. Ideme pre istotu do dvoch skolok.
@mimi21mimi u nas bol zapis 18teho takze vyse mesiaca 😀 a tiez mam rovno na prihlaske -100bodov jak nie aj viac 😀 lebo moj prisiel od januara o pracu :-/ a na prihlaske jasne uvedene ze uprednostunuju deti zamestnanych rodicov. tak sama som zvedava co bude
@mata_murkova To sa ako boduje? To som ani nevedela, ze sa nejake body davaju.
@mimi21mimi neboduje😀 to tu jedna kocka pisala ze ma -100 bodov za to ze je na materskej este s jednym dietatom tak som sem napisala aj ja zo zartu ze my mame tiez znevyhodnenie teda 100 bodov dole 🙂
totiz skolka aspon nasa to tak ma uvedene, ze uprednostnuju deti ktore maju 3 roky, maju zamestnanych rodicov. cize ak si nezamestnana a mas dalsie dieta doma tak ta proste nemusia prijat. aspon u nas to tak je ;)
@mata_murkova 😀 😀 chapem.....
inak mamicky mate aj vy niektora problem s tym že vase deti poobede nesp 😖 ia ja sa bojim len tohoto ako to bude ked doma nespi a tam bude musiet
ja nie som s pe ja som s čerenian ale ked ti ju nezoberu vybavím ti u nas 😀
@pepita52 toto prave neviem, nasa mala ma tiez obdobie take ze raz spi raz nespi, ono by ani nebol taky problem to ze nespia ale ci vydrzia ticho aspon lezat/odpocivat v tej posteli neviem kolko je ten odpocinok, hodinu? nepamatam zo skolkarskych casov🙂
@mata_murkova mne sa zda že až dve 😒 pre tie deti co spia je to pohode ale pre tie co by mali ,len len lezať aj dost ale ucitelky hovoria že skor zaspia tie co nespavaju
@pepita52 vsak myslim ze ich tam unavia pred tym poriadne, este budeme prekvapene jak nam zacnu spavat 😀
@pepita52 Moja nespi cez obed a obavam sa toho, co bude v skolke.... a neunavim ju nijako. Dokaze byt aj dve hodiny v telocvicni, behat, cvicit, skakat... ide peso domov a aj tak to nepomoze... skusala som ju nechat aj v klude, ci ju to neunudi a nezaspi... .ale vobec.
Za jedno pekne zaspi vecer a konecne sa nebudi, ale v tej skolke si to neviem predstavit. Ja som nespavala a dodnes si pamatam to trapenie v postielke skolkarskej.
@pepita52 ,
@mimi21mimi
@mata_murkova
nebojte v skolke je to uplne inak ..... my sme sice zacali ako jaslickari a teraz uz velky skolkari ale doma uz asi pol roka po obede nespavame .... ked sa ale pytam uciteliek ako to je v skolke tak vraj maly stale zaspi medzi prvymi .... neviem cim to je kedze doma ani keby som mu neviem co za to slubila nezaspi a stale len pobehuje a priznavam sa niekedy by mi to tak dobre padlo aspon na par hodin si oddychnut a vylozit nohy na stol 😀 😀 😀 v skolke je to predsa len o inom 🙂 a u nas je to este aj tak ze deti ktore naozaj nezaspia a zacnu "vyrusovat" tie spacie jednoducho pani ucitelky vezmu zo spalnicky, oblecu naspet do teplacikov a ostanu sa s nimi hrat v druhej miestnosti ....a nikto z toho problem nerobi 🙂 ..... aj tak sa to da zariadit 😀
Tak my sme po zapise aj po dni otvorenych dveri, bolo vela drobcov, priblizne 50 prihlasok a vezmu 22 deti 😒 nic moc, ale uvidime mozno sa stastie usmeje prave na nas, skolka sa nam pacila, k spanku som sa pytala ako to je u nich, tak spat nemusia, ale lezat by mali....
ahojte, ja pracujem v Materskej škole Brunovce je to 10 km od Piešťan a aj od Nové mesta nad/Váhom. V tomto šk. roku 2013/14 máme ešte voľné miesta. Kto by mal záujem, môžem mu poslať info, fotky, prípadne osobne tu u nás v MŠ.
nas kubko je uz zapisany. si cerstvo pamatam, ako ta sara tazko zvladala. uz teraz mam stresy z toho, ako bude reagovat kubko...
ddd aj ja mam strach moja mi už hovori že pojde , ale s mamickou len ma tesi to že sa sem pristahovala kamaratka a jej chlapec ide tiež do skolky tak ich zoznamujem a dufam že ked pojdu spolu do skolky že to bude lahsie 😉
Baby tak hlásim, že my sme konečne našli škôlku, kde nás vezmú. Oficiálne to bude potvrdené v juni. Malý sa tam už aj votrel. Lebo akurát boli detičky vonku, tak sa ostal hrať s nimi a ja som si veselo s pani riaditeľkou vybavovala formality. 🙂
Ahojte pridam sa k vam..moj mladsi ide v sep. jeho brat tam uz chodi tak dufam ze nebude plakat...starsi to niesol velmi tazko .dufam ze sa mi ho podari odstavit kym pojde do skolky zacinam byt zufala ..aby sa nestalo ze bude cicku pytat od ucitelky.
Ahojte, aj ja by som chcela dat malu do skolky od septembra... zatial sme zaniesli prihlasku len do jednej skolky, ale este mozeme podat do 15.3. tak vazne uvazujem, ze este to niekam podam, lebo len v prvy den nas tam bolo okolo 40 deti a beru vraj 15-20 😝 Ja som sa len zamyslala, ze ked mama musi ist do roboty a dieta jej nevezmu do skolky, to ako kam ho potom ma dat? 😕

@ivkafu tak vsade je to asi inak aj s postupom aj z cenami 🤐 aj mi mame ist na tu troj rocnu tak sa len važi a meria ci je tam nieco aj na pamat