Moje dieťa sa začalo v škôlke pocikávať
Drobec má tri roky,prvý týždeň v škôlke spal-zaspal cca o 14 00,čiže spal asi 20-30 minút,nepocikal sa.Tento týždeň už ráno neplakal,v pondelok som ho brala naobed k lekárovi na prehliadku a od včera to začalo.Považovala som to za náhodu.Doma nespáva,plienku nemá od 18 mesiacov ani cez deň,ani v noci.Na wc chodí bez pýtania,sám.Keď som sa ho pýtala,prečo sa pocikal,smial sa-bude bábätko,dajú mu plienku...musíš sa vypýtať-idem cikať,vieš,pani učiteľka povedala,že nepôjdem zas...z toho som usúdila,že nevedel zaspať a bol cikať a keď sa pýtal znova,tak ho nepustili.Dnes som ich slušne poprosila,že ak bude v posteli a povie,že potrebuje ísť,nech ho pustia.Vraj si dieťa vymýšĺa,chodia cikať aj z lehátka...Dnes mi p.uč.podala plachtu na chodbe plnej rodičov s poznámkou-bol cikať 3krát,prines mu plienku..A to ja odmietam-mám ho po vyše roku znova naučiť,že sa ciká do plienky?Zaráža ma tiež,že dieťa,ktoré nezaspí,musí ležať 2 a pol hodiny-do pol tretej.Prečo nemôže povedzme po hodine vstať a ticho sa hrať vedĺa-v herni oddelenej zasúvacími dverami? Ak sa to nezlepší a jemu sa to fakt páči,že mu povedali,že dostane plienku,som rozhodnutá brať ho naobed domov,aj keď to bude problematické.Máte nejaké skúsenosti?Ďakujem
@stanka02 moje dieta nie je v skolke tyzden, asi si si ma s niekym pomylila. Moje dieta uz viac ako 3 roky navstevuje zariadenia tohto typu, nakolko ja pracujem. Pre mna v praci je dolezite byt sustredena na pracu a netresovat, co sa v tejto chvili deje s mojim dietatom, musim synovym ucitelom doverovat. A asi som mala stastie na synovych pedagogov, lebo som sa u ziadneho z nich nestrela s takym pristupom k dietatu a jeho rodicom ako to v tejto teme prezentuju miestne pedagogicky. Naozaj ma to zarazilo. Su naozaj realne vsetky take? Do oci a tvarou v tvar s nami komunikuju, indivudialne riesia pripadny problem ak nase dieta nejaky ma a pritom su realne take ako sa prezentuju tu s takym slovnikom? Tak sa nehnevaj, ze sa tu zamyslam, koho platove podmienky som takto pred rokom hajila.
Nie sme jedini, ktoru bojuju s dobou temna. Snad sa s tym konecne zacne nieco robit. Odporucam precitat, nazor si kazdy spravi sam:
Nedovolilo mi to pridat link. Takze kto ma zaujem, nech si vyhlada na facebooku profil Táta parťák. Rozhodne zaujimave.

@dai - presne - treba vediet rozlisit, kedy za tym systemom ist a kedy nie. Je v tom proste rozdiel, iny pristup k mensim, iny k vacsim. Tiez sa asi lisi aj od toho, ci je zaciatok roka, i uz su deti zabehnute (aj v tych vacsich triedach) - lebo napr. aj druhacikovia (4-rocne deticky) plakali niektori, ked isli po prazdninach do skolky, a tiez riesili velmi podobne situacie ako s tymi najmensimi. Ale ako vravim, vsetko sa da, ked su pravi ludia na pravych miestach 😉 Chvalabohu, aj taki su.