icon

Môže ísť dieťa s kašľom do škôlky?

23. mar 2025

Nema teplotu ani sopel. Len kasel. Normalne sme dnes fungovali, vonku boli. Nevratia nas ucitelky rano domov?

Strana
z2
mamickalisticka
23. mar 2025

@piroska111 súcitim, tiež som 6 týždňov piplala deti doma, 5 dní boli v škôlke s ukychanymi, ukašlanymi deťmi a teraz druhý týždeň doma na ATB. Ide ma rozdrapiť z takýchto úžasných mamičiek 🫣
Autorka, prosím, choď ty ukašlaná do roboty, či to nebude vadiť kolegom a šéfovi 🙄🙄🙄 ach jaj

nikaeli
23. mar 2025

Ja ešte doplním - páčilo by sa vám, maminkám, ktoré kašeľ a soplík nepovažujete za chorobu, keby som ja ako učiteľka prišla medzi vaše deti usoplená? asi nie.......

nevenka
23. mar 2025

@nikaeli presne takto to je.
@janage no inak divne, nasa pediatricka nam povedala, ze je ockovany a bat sa nemusime a "to by bol iny kasel", tak predstavujem si taky brutalny. Lenze som presne citala, ze aj ockovani ho mozu dostat a teda priznaky nie su take silne ako u neockovanych. Kazdopadne, syn ma ATB, ja kaslem asi treti den, ale to ja vzdy mam strasny kasel, ked ostatni len pokasliavaju alebo hned vlhky a mna len drazdi a ide ma rozdrapit.

dobryden
24. mar 2025

@nikaeli ale no,ucitelky same tak chodia,aj s herpesin,nic nove pod slnkom.

dobryden
24. mar 2025

Inak moja ked mala cca 2roky kaslala v kuse 2mesiace,(zi skolky kasel) a dr sa k tomu nijako nevyjadroval,ze to prejde samo a preslo ked sa oteolilo.Tak dlhsie pokašliavanie nie je az take bezne ale zvykne byt.Ja deri s kaslom a soplom dam ak nemaju teolotu,to nepovažujem za dovod nedať do skoly,ostatne deti sa musia toez imunizovst.Moje neboli chore ,nástupom do skoky zacali a tiez som sa nestazivala na deti co tam kašľali.Proste deti z toho vyrastu.Teraz uz maju 6 a je to lepsie,tie mensie v skolke si tym ale musia prejst.A ktore deti maju zavazne formy ,nech si mamy zvážia ci ich nedaju neskor do skolok.

mmte1234
24. mar 2025

Buďte doma, vyliečte sa a tak ma ísť dieťa do škôlky! Tam sú aj iné deti a ma sa to medzi nimi kolovať? Pane bože máj aspoň kúsok rozumu

petulda333
24. mar 2025

@dobryden nam tiez dr vravela,ze po chorobe,deti mozu kaslat aj 6t ale do skolky/skoly ist mozu

mizoko
24. mar 2025

@piroska111 no ak je z alergie tak áno,môže ísť do škôlky. Alergici by inak boli cez sezónu vkuse doma. Ale keďže pani nevie čo decku je tak isto smer lekar

jesenzima
24. mar 2025

U nás chodia aj deti s kašľom... Keby sa zo škôlky vylúčili všetky deti, ktoré kašlú, alebo im tečie sopel, škôlka ostane prázdna. .. mňa už po rokoch škôlky nejaký kašeľ a sopel nerozčuli, učiteľky tiež neriešia, pokiaľ je dieťa inak celkovo ok ...

lucia147852
24. mar 2025

@nevenka môže ho kľudne dostať. Ja som ho dostala tiež, od sestričky u zubára. A celý čas len tak jemne odkasliavala, ale skoro stale. Rusko pod bradou, zle sa jej v ňom dýchalo. Tiež nikoho dlho nenapadlo mi spraviť naň testy, tak som veselo šírila medzi ľuďmi 😭 (stále sa to pripisovalo zhoršenej astme).

nevenka
24. mar 2025

@lucia147852 no hruuuza, je to zradne. Ja som rocnik 83, tak ja uz podla mna ziadne protilatky nemam. Maly ma ATB Klacid na 10 dni, tak snad by sa to zaloecilo, ak by to aj mal. Ale ja sa este spolieham tak trochu, ze bol ockovany nedavno a protilatky dake ma, co my "stari" uz asi ani nemame. Ked vyzdraviem, tak sa dam zaockovat, aj tetanus mi uz chyba, lebo mna skoli aj obycajny kasel.
Aky si mala priebeh?

mima172
24. mar 2025

Nie je kašeľ ako kašeľ. Moja dcéra má alergiu na roztoče a pele tráv, čiže pokašliava často - niekedy menej, inokedy viac. ALE učiteľky o tom vedia, odovzdala som papier s výsledkami z alerga. Chorobný kašeľ do škôlky nepatrí. Keď ti dieťa kašle mesiac bez iných príznakov, tak je najvyšší čas na riešenie s pediatrom.
Ale žiaľ, realita je taká, že v škôlke si vždy aj choré deti. Ide o zodpovednosť rodičov. Ja dcéru nedávam do škôlky, keď je co i len troska chorá. Sú však aj rodičia, ktoré deťom fuknu Nasivin, Nuforen a hop ideš.

lucia147852
24. mar 2025

@nevenka áno, klacid je na to super. Dcera ho mala aj na myloplazmy. Priebeh, ako tak poviem. Tiež atypicky. Nemala som tie typické nočné záchvaty kašľa, len ma sucho nadrapovalo celý deň. A nič na to nezaberalo. A trvalo to dlho, kým som úplne prestala kašlať. Ešte v júli na dovolenke som ookasliavala. A predtým som mala silnú bolesť hrdla, dutiny. Týždeň. Potom týždeň pauza a začal ten kaslisko. Ale bez horúčok.

taktotedanie
24. mar 2025

@zuzubb007 moje dieta kasle uz 3mesiace, vsetky vysetrenia negativne, vytery negativne, krv negativna
Zase nie je kasel ako kasel

Strana
z2