Môže ísť dieťa s kašľom do škôlky?
Nema teplotu ani sopel. Len kasel. Normalne sme dnes fungovali, vonku boli. Nevratia nas ucitelky rano domov?
Ale vieš o tom, že je nepodstatné, že ste dnes normálne fungovali - deti nemajú chodiť do škôlky choré nielen kvôli sebe, ale primárne kvôli ostatným deťom 🤷🏻♀️
Nie s kašľom nie, dieťa čo kašle nieje zdravé, čiže mu zatekaju sople tak či tak za dva dni bude úplne chorý a navyše ostane chorých aj polovica škôlky paráda, neznášam takýchto rodičov, tak isto bola som na nákupe a celá rodinka obe deti sa išli zadrhnúť však čo doma nuda treba sa ísť potarať, ja toto nepochopim
Určite nech zostane doma.
Nie,ja mam na toto extremnu zlost,vzdy davam malu uplne zdravu a tiez minule mamicka,nic synovi nie je,len kasle a drb pol triedy do tyzdna prec. Kurnik,neublizujete tym len inym detom,ale aj svojmu,radsej zacat liecit teraz,ako chore poslat do skolky a este mu to potom predlzovat…ak kasle,tak to ma svoj dovod
@mamamasama nie uz pokasliava asi mesiac.
Smer lekár. Dieťa, čo kašle mesiac, zdravé nie je. Kašeľ môže mať viac príčin a také dieťa do MŠ nepatrí. V tom lepšom prípade je alergik, v horšom môže mať aj chlamýdie, ako spolužiak môjho syna.
A riesis to s pediatrom, ked pokasliava mesiac?
A keď pokasliava mesiac, prečo to riešiš dnes?
@luliu ...aby nasrala pol koňa🙈
@luliu doktorka nam dala sirup, ale inak je ze ok vravela.
@miskakyska a cim nasrala?
No takto, my sme kvôli nezodpovedným rodičom skončili v nemocnici so zápalom pľúc, následne po ATB liečbe dostala postantibiotickú hnačku, (Clostr.diff.), už mesiac je doma a bojujeme. Takže NIE, nedávajte choré deti do škôlky, ani kašel ani sopel tam nepatrí.
Ano,kludne daj,ja takto deti vzdy davam.
..lebo
a.) kašlajúce dieťa v škôlke/na ihrisku = smrrrrtť
b,) mesačný kašeľ už mal byť minimálne v štádiu riešenia
Tak moje dieťa máva také dni, že ráno pokašle a potom vôbec nič. Toto sa opakuje cca 1x za 2 týždne. Dávam ju vtedy normálne do škôlky ,nie je chorá. Ty sa musíš opýtať pediatričky či je dieťa infekčné a nie žien na fóre lebo áno, niektorý kašeľ je infekčný a niektorý nie 🤷
Vymen pediatra keď už mesiac kašle a ona povie ze je OK.
@miskakyska ha, u nas to vobec neriesia, ani u dospelych. Proste to prejde a hotovo. Takze to je tazko byt mesiac doma potom. Hlavne ked dieta nema teplotu, nema zelene hlieny
@bielasovicka aj môj vyše mesiaca kašle uz , od zaciatku februára sme bojovali 3 týždne s chrípkou (vysoké teploty, kašeľ, hlieny, unava) a odvtedy ma kasel ano ešte stále, vystriedali sme 5 sirupov a kvapiek (momentálne ma erdomed) a kašeľ stále, krvne testy na chlamydie a mykoplazmy negatívne....ze ten kašeľ bude dlho proste po takej chorobe povedal doktor....
...no ale tiez by som nedala do ms..môj nebol v ms od začiatku februára, v práci síce pindaju ako choré vrany kedy prídem ale prídem keď dieťa bude v poriadku a do ms pojde az uplne zdravé, na nicom inom nezalezi...takže za všetky mamky zdravých deti, nedávaj to tvoje choré do ms....
Tak u nas v skolke je cierny kasel, diky.
Rozsirene su zapaly pluc, chlamydiove, ureaplazmove,...robila specialne vysetrenia doktorka, ked po mesiaci kasla povedala, ze dieta je ok??? Pochybujem. Treba trvat na vyteroch, odberoch krvi!
Nas bol doma 2 tyzdne, tyzden v skolke a uz je zase doma na ATB a bude cely dalsi tyzden.
A uz som tu pisala, ze su rodicia, co kludne daju hnackujuce dieta so Smectou na ranajky, do skolky. Uplne s cistym svedomim. Toto nepochopim. 🤨
@dominikamacakova lenze toto je nieco ine predsa, ked rano obcas pokasle. Ved to musi vidiet, co je to za kasel. Nas uz po ATB vyzera dobre, ale ked beha, sa posalie, tak ho ide rozdrapit. Ja kaslem kazdu minutu a uplne viem, ze toto je zly kasel. Ale potom je taky, ze po chorobe este pokasliavas a to je uplne ine. Alebo alergicky alebo ten vas, obcasny. To je rozdiel. My nevieme, aky kasel ma autorkine dieta predsa.
Ak dieta nejavi ine znamky choroby dala by som, ak mu chuti jest a funguje ako v bezne dni,nie je unaveny,ak zakasle par krat za den ,v novci spi kludne pre mna to chore dieta nie
Veď dieťa má svojho lekára. Ten povie či môže alebo nie do škôlky. Vie to dať aj písomne. Treba ho navštíviť a uvidíš.
@nevenka veď jasné a preto hovorím, že jej musí povedať doktor či môže ísť dieťa do škôlky a nie my 🤷
Mesiac kasle a je ok? No kasel,ktory trva mesiac nie je ok. To treba riesit. Moze mat mykoplazmy,chlamydie,studeny zapal pluc.
Bolo dieta doteraz mesiac doma?
Ked pises, ze kasle mesiac a boli ste u dr a pytas sa na zajtra konkretne, cize akoby po mesiaci liečenia..
Ak chodilo do skolky doteraz v priebehu toho ako pokaslievalo a teraz sa pytas na zajtra, tak prepac, no na co..
@pralinka86 podľa mňa jej to v škôlke už naznačili, aby ho nedávala 🤷🏻♀️, tak si prišla potvrdiť “pravdu” ale je to len moja dedukcia.
Čakám, kedy kto začne s alergiou. Ako učiteľka MŠ to počúvam denne už dvadsať rokov. Asi si všetky maminky myslia, že som padnutá na hlavu a nerozoznám alergika od chorého dieťaťa. Zvlášť, ak mu včera nič nebolo. Dieťa začne kašľať, je malátne, nechce sa ani veľmi hrať, dokonca zaspí medzi prvými, hoc inokedy pozerá hodinu do plafóna. Upozorním maminku, že sa mi nepozdáva, nech si ho posleduje. To bude alergia pani učiteľka. Na druhý deň ho dovedie zas. Z rána nadopované sirupčekmi je dieťa živé, vyzerá v pohode. Okolo 11ej sa ukáže pravda. A dieťa ďalšie dva-tri týždne nepríde do škôlky, lebo to predsa len nebola alergia.. Za tie dva dni nakazilo polovicu triedy, vrátane mňa.. Hovorím o reálnej skúsenosti zo začiatku mesiaca ☹
Za všetky deti v škôlke, aj za nás učiteľky ťa prosím, zbehni zajtra k lekárke a požiadaj o odbery a výtery. Ak je tvoje dieťa zdravé, s potvrdením o zdravotnom stave ho spokojne priveď ku kamarátom.
Ak dieťa kašle mesiac v kuse. Zobrať odbery na vylúčenie čierneho kašľa či chlamýdii. Známej tiež tak pokasliaval a bol to čierny kašeľ.
Moja mala chlamýdie pľúcne.
Netuším co znamená pokasliava presne. Kašle iba ráno, cez deň, v noci? Zakasle raz za 3h či každých 10min pokašle.

Začínajúci kašel? Nakazte vsetky deti, nech zatvoria skolku a posedite si doma viac dni.