Môže nečakaná situácia spôsobiť dieťaťu traumu?
Ahojte, potrebujem poradiť. Včera sme s manželom mali intímny moment v spálni. Mysleli sme si, že deti spia, no synček (má 5 rokov) vošiel bez klopania. Manžel bol v dosť nepríjemnej polohe (bola som na styroch a on bol za mnou) a syn ho zozadu tlapol po guliach a utiekol. Manžel to síce rozchodil, ale teraz riešim, či to môže mať nejaký vplyv na dieťa – či ho to nemohlo psychicky zasiahnuť. Nestihli sme mu zatial nič vysvetliť. Máte niektorá skúsenosť, či sa s deťmi dá o takýchto situáciách rozprávať, aby nemali traumu?
Dakujem
@kazko11 počkaj a on utiekol a vy ste nešli za ním mu to trošku vysvetliť alebo ho uložiť naspäť do postele? Dať najavo že je všetko v poriadku? Ak mu dal naozaj po guliach, tak mi príde že možno preto, že mal pocit že ti muž ubližuje. V štýle ako keby ti dá muž rukou facku tak ho udrie do ruke lebo tou ti ubližuje. Možno ti chcel pomôcť a bál sa.
Keď si chcela zistiť či je v poriadku mala si ísť za ním a nie pýtať sa na MK...
Autorka, očividne si niekde rozum nechala, keď ako dospelá žena nechápeš, že v spálni sa treba zamykať.
Hej aj mne to príde divné ze ste nešli hneď za nim ako to zobral a vnimal,hlavne ze teraz riešiš traumu
A pravda je taká, ze je maximálne nevhodné keď dieťa v takom veku vidí sex rodicov a ešte aj bez reakcie ho ubezpečenia že všetko je v poriadku a vysvetlenia ze keď dospelí/manželia sa maju radi tak je to ich prejav lásky
Ono vacsina deti chape tie veci ako nejaku hru, preto to tlapnutie, nerozumeju tomu. Je dobre mu povedat, ze toto bola hra dvoch dospelych, ze raz ked bude velky chlap a bude mat tiez zenu, tak sa moze vecer hrat tymto sposobom. A ze sa pri tom nebijete, ale lubite. Aj dospeli sa chcu hrat, len inak ako deti
@doriiis nie kazdy zije v jaskyni s dverami na zamok a kluc, moderne byty uz tieto zbytocnosti nemaju, vyzera to staromodne
@anonym_cf52a6 ...no tak to majú ľudia v moderných domoch blbé,že na nich môže hocikedy naraziť napríklad aj návšteva,keď sa prezliekaju alebo su na záchode.
tolko deti by bolo traumatizovanych... nerob z toho dramu hlavnu a nerozpytvavaj to. Nabuduce sa zamknite.. iste este by som za nim utekala ze ako to zobral :D pekne potom by som ho isla skontrolovat, ze ci uz spi... a co pobehuje... Ano, som hrozna mater...
@marienka1989 bože nás takto načapala svokra a hneď dvakrát to bolo hrozné. Prvýkrát keď som akurát mala p...s v ústach a muž k nej bol otočený holou ritou úplne ma strhlo a ona namiesto toho aby hneď odišla tiež vysvetľovala prečo k nám prišla bez zaklopania. Strašná hanba vážne nešla som to rozchodiť dlho ešte🤣 a druhýkrát zas vošla bez klopania a ohlásenia ale to už sme boli pod perinou len bolo jasné čo robíme lebo muž bol na mne a povedala len že: bože zas? Pardon. A zavrela dvere. Po tomto mal s ňou muž rozhovor nech nevchadza bez klopania do spálne že tam okrem spánku máme občas aj sex a asi pomohlo už nevchadzala potom🤣🤣🤣
@anonym_c62846 😂😂😂 tiež dobrý trapas, len nechápem, prečo potrebujú v tej chvíli vysvetľovať niečo, veď sa otočím a odídem radšej, nie? 😅

Tak toto je fakt extrém.Pre takéto prípady slúžia zámky a klúče.🤦🏻♀️
@doriiis nie kazdy zije v jaskyni s dverami na zamok a kluc, moderne byty uz tieto zbytocnosti nemaju, vyzera to staromodne