Môže si dieťa brať do škôlky vlastnú obľúbenú hračku?
Cez leto musim začať syna odnaučať od fľašky mlieka na obedny spanok, odplienkovať , zaujíma ma či v (štátnej) škôlke môže mať so sebou svoju obľúbenú hračku, bez ktorej sa nepohne ani z izby nie to ešte z domu, alebo ho mám odnaučať radšej aj od toho? Ďakujem.
@elviku11 Nieee to sa vôbec nebojím on už chodi rok do jaslí 🙂 od malička je zvyknutý byť bezomňa lebo som chodila do prace už od jeho roka 😊 chvalabohu 🙏🏼 dnes už celkom úspešne beha bez plienky takze verím že do konca mesiaca bude bez plienky a na tej fľaši popracujem ešte nejak a sme hotovo 😄🥳
@elizabet173 lebo 3 rocne deti uz maju zvladat existovat bez plysaka apod.,lebo uz tak je tam dost naslintaneho ,,materialu. Lebo kto bude strazit kde si dalo ktore dieta plysaka ci mu ho ine nevzalo..
Viem si predstavit v nejakej dedinskej skolke kde je jedna trieda. V synovej kde je 6 tried a spajaju ich podla veku ked je nizky pocet si to neviem predtavit.
Mozno to nedokazem objektivne posudit kedze syn nebol naviazany na ziadny takyto predmet ale ani jedno dieta v jeho triede s tym nemalo problem.
A keď stále spomínaš fľašu, tak nevie piť z pohára?
@poopsie vie piť z pohára, vodu, čaj , všetko pije z pohára, len keď ide spať má fľašu s mliekom
@elizabet173 preco by plakal keby mu vzalo? Moja mala pozicia babiku.. dievcata sa s nou pohraju. Ziaden plac.. dokonca som videla ako sa obuvala a babiku jej vzalo dievcatko a pockala ju vonku. Takze myslim si, ze zalezi od dietata..
@elizabet173 aj moja mala tu babiku miluje.. vsade s nou chodi, berie si ju do auta, na prechadzky atd. Len mi to prislo, ze si napisala ze by automaticky plakal.
Kazda skolka ma ine pravidla.. u nas toleruju :]
vyslovene to záleží od škôlky...ale pokiaľ ide o autíčka tak aj keby povolili tak mu ich tam nedávaj...učiteľky mu na ne nebudú dávať pozor, kde ich dá a buď sa zapatrošia medzi ostatné hračky alebo si ich vezme iné dieťa.....učiteľky práve preto nechcú povoliť súkromné hračky, oni tam nie sú od toho aby sledovali kde je aká hračka a koho je, majú tam 20detí nie jedno....
inak flašu s mliekom mu tam určite dávať pred spaním nebudú dávať....
@mogaa veď ani od nikoho nechcem aby mu dával fľašu
My sme toto riešili. Na začiatok povolili, ale potom postupne mu ho prestali dávať. Ale zas môj syn nebol na toho plysaka vôbec naviazaný, mal ho so sebou len prvé dni ako takú pomôcku. Vôbec neprotestoval.
Robím v jasliach a nemám rada, ak rodičia balia deťom hračky. Dieťa nerozumie, že hračka má zostať v skrinke. Plače. Ak mu ju povolim vziať si ju do herne, tak nastane situácia, že stále riešim, že mu ju niekto berie a on plače, alebo keď ma ísť domov riešim, kde je hračka. Ja naozaj pri tom množstve deti nemôžem strážiť každému jednému hračku.
Plyšak, alebo mojkáčik je ina vec. Vysvetlím, že je v skrinke (podpísaný!!!!!) a dieťa si ho berie len na spánok.
U nas nie
Ja by som neodúčala od ničoho, skôr by som vysvetlila, že doma to mať môže, v škôlke nie 🙂. U nás úplne stačilo toto. Syn nemal potom stresy, ani my. A plyšáka môžu mať zvyčajne celoročne v posteli, do triedy nie, keď si berie nejakú hračku so sebou, dôrazne ho upozorním, že je to len na jeho vlastnú zodpovednosť. Zatiaľ 2r v škôlke sme nemuseli riešiť, stratené hračky ani raz.

@elizabet173 nebudem sa čudovať keď za 15 rokov bude zrazu dostatok miest v škôlkach alebo teda dostatok škôlok presnejšie , ale budú prijmačky , aspoň veľká nasobilka, prvý odsek z MOR HO a salto dopredu a dozadu a samozrejme keby si zvládli raňajky urobiť a nejakú kávičku učiteľkám by bolo tiež fajn 🤪🤪😃 ale nie samozrejme budem rešpektovať každé nariadenie škôlky a prisposobim sa a naučím ho žiť existovať bez aut 😄