Môže si dieťa brať do škôlky vlastnú obľúbenú hračku?

8. máj 2023

Cez leto musim začať syna odnaučať od fľašky mlieka na obedny spanok, odplienkovať , zaujíma ma či v (štátnej) škôlke môže mať so sebou svoju obľúbenú hračku, bez ktorej sa nepohne ani z izby nie to ešte z domu, alebo ho mám odnaučať radšej aj od toho? Ďakujem.

lienka9
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
8. máj 2023

Bohuzial - ja by som ho to odnaucila... pretoze tam sa

- moze stratit
- moze znicit
- stale mu ju bude nejake dieta brat, lebo tam maju vsetko "spolocne"
- o tom, aky kentus soplov a bakterii xy deti na tom za ten den bude

Chapeme sa... viem, ze to niektore skolky PRVE DNI toleruju, ale dlhodobo urcite nie...

tosomja
8. máj 2023

Mojej dcére dovolili len do skrinky s tým, že keď pôjde spať, môže si zobrať. Po týždni aj zabudla že mala obľúbenú hračku.

autor
8. máj 2023

@anjelicek26 no to máš pravdu 😊

slniecko66
8. máj 2023

V nasej skolke moze mat dieta hracku. Viac deti si nosi. Pytala som sa ucitelky a nemaju problem 🙂
Mala sa s nou podeli a inymi detmi.. a vzdy si ju berie poobede domov. Ziaden problem doteraz nebol.

autor
8. máj 2023

@slniecko66 môj maly tiež vždy požičia len toto sú dva malé angličaky akože “mamine a tatove” a bez nich nejde ani spať koľko krát sme sa museli vracať domov pre ne 🤦🏻‍♀️ takze asi ho to radšej naozaj odnaučim lebo by to tam rýchlo postracal a mali by cirkusy aj učiteľky aj ja doma 😄

diewcatqoo
8. máj 2023

U nas syn chodil najskor do sukromnej - tam to mali zakazane. Potom do statnej - tam to maju povolene. Ale vznikaju z toho komplikacie, ze bud sa strati alebo poskodi. Syn uz raz stratil (zobral si tam nejake legove auticko a nejake casti sa stratili) alebo aj poskodil nechtiac hracku kamaratovi (zrovna teraz cez vikend sme kupovali novu hracku pre jeho kamarata, lebo mu syn nechtiac zlomil nejaku cast z hracky). Takze radsej nech si nic nenosi, predidete zbytocnym komplikaciam.

katkaseiner
8. máj 2023

U nás deti mali hračku v skrinke a mohli si ju vziať do spálne keď išli spať. Dcéra tá mala vždy medzi pradlom plyšového psíka..inde ho v škôlke nenosila

slniecko66
8. máj 2023

Ja som jej vysvetlila, ze musi si zobrat len jednu vec. Mala tazke rana, plakala za mnou. No je to na tebe 🙂 skus mu nejako dohovorit..
Moja je prva v skolke, tak sa pohra vzdy so svojou hrackou a potom pekne ide.. a ked pridu deti odlozi si ju do postielky.

pribinak
8. máj 2023

U nás boli hračky povolené len do skrinky.

Nikto nemal chuť rieisit hysak ak sa hračky náhodou stratia
Dieťa ich samé nenájde a ucitelka má inú prácu ako hľadať hračky

cezpat
8. máj 2023

U nás môžu mať počas celého dňa v štátnej škôlke. No odporúča sa taká, ktorú by im nebrali iné deti... Inak môže byť v strese. Čiže nejaká nie veľmi atraktívna na hranie. My sme malému dali takú škaredú plyšovú opicu špeciálne do škôlky. A doteraz s ňou spí aj v noci 😉.

poopsie
8. máj 2023

To závisí od škôlky, do ktorej syn pôjde a od konkrétnych učiteliek... V rámci adaptácie ešte OK.. Napr moje kolegyne dovolia nosiť, my sme zakázali. Potom to tak vyzerá, že my sa obliekame von a dotyčný sa hrá s hračkou v skrinke (nerešpektujúci rodičia), my sme všetci prezlečení, prezutí a dotyčný sa hrá v papučkách s hračkou.... A presne ako vyššie napísané, len zbytočné konflikty vznikajú

comika
8. máj 2023

Nasa skolka dovolila detom si doniest oblubenu hracku na spanok v skolke ale nemohli ich uz brat domov. Tak sme to riesili tak, ze sme kupili dalsiu oblubenu hracku ktora bola iba v skolke.

1mina
8. máj 2023

U nas v skolke ano, aj ked v.pokynoch mali ze nie, po tyzdni prisla dcera ze vsetci si nosia. Tak si nosi aj ona doteraz, sice to hlavne mysleli pre deticky na spanie ale nemaju s tom problem. Vzdy je podpisana na stitku, este sa nam nic nestratilo

araavdva
8. máj 2023

U nás boli hračky povolené iba do skrinky. Moja si ich móla brat aj do triedy pretože je iná ako ostatné deti. Ale časom aj ona pochopila a prirodzene si ich začala nechávať v skrinke. Nosí si hračku aj teraz do školy. Uvidím kedy ju to prirodzené samú prejde. Ona proste musí mať zo sebou niečo aj na tanečnej a všade kam ide.

lesna_vila
8. máj 2023

aj u nás v štatnej môžu mať vlastného mojkáča na spanie. Môj syn si ho dokonca denne mení, beží ráno k postieľkam a hračky vymení, starú odnášam domov. V triede sa s tým nehrajú pokiaľ viem.

oriesocek
8. máj 2023

U nás nie je dovolené a deti si nenosia. Je to rozumné, keďže staršia chodia do inej, tam mali dovolené 1x do týždňa, avšak naozaj sa riesilo, že nechce požičať, hračka sa stratila, znicila, stratili casti hracky, atď.

daniela2202
8. máj 2023

Asi áno, keď vidím ráno škôlkarov, každý teperí čosi chlpaté do škôlky 😁

zuzkaa1991
8. máj 2023

Netreba odnaucat moja ma 5r a stale doma ma flasku🙈🙈nevie sa jej vzdat vecer pije mlieko kazde dieta je ine v skolke a rychlo sa uci ;) od hracky zalezi do.skolky hlavne od ucitelky v sukromnej mozu brigadujem takej moja si obľúbila hracku v 4.5r a bohužiaľ odvtedy si nosi do skolky zo začiatku mala v skrinke ale ako som zistila bezne ju ma triede niekde polozenu dokonca zevraj. Dovolili aj spat ale.zas sme malokedy v skolke kedze je casto chora aj zmenila som.system nie každý den spi v škôlke

pininka1
8. máj 2023

Z vlastnej skusenosti: bol s tym len problem. Kazde ine dieta chcelo tu hracku, boli aj take, co ju naschval schovali a hladali sme ju pol dna, vrchol bol ked volala mamicka o desiatej vecer riaditelke ze zabudli v skolke hracku a ma jej prist otvorit. Ak vieme autistov v skolke odnaucit od stereotypov typu hracka vsade so sebou, preco by sa to nedalo so zdravym dietatom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
8. máj 2023

Skús mu vysvetliť, že ich zaparkuje doma do garáže a keď príde, vyberie si ich. Trénujte teraz, keď chodíte vonku. Neskôr pri spaní. Moja 2r nosí troch psíkov všade so sebou. Ešte aj pri kúpaní ich má položených na práčke. To bude tiež boj. 😃

nikiki29
8. máj 2023

Záleží od škôlky naozaj… u nás v jasličkách si deti môžu priniesť hračku, môžu sa s ňou hrať celý deň, nie len na spánok, ale robí to neplechu. Dieťa niekde položí hračku, zoberie si ju iné dieťa a už je plač. Okrem toho menšie hračky neustále hľadáme, keďže deti si to odložia naozaj hocikde a keď idú domov tak isto sa všetko musí rýchlo prehľadávať, lebo deti často nevedia kde je hračka aj keď ju mali pred minútou v ruke. Za mňa ideál je hračka len na spanie alebo do skrinky.

ajuga
8. máj 2023

U nas ano. Dcerka mala tiez svoju hracku pri nastupe do skolky. Uz asi mesiac ju so sebou nenosi, sama sa tak rozhodla. Hracky mohli mat pri sebe v triede, v jedalni a wc na parapete, pocas spanku normalne s nou spali. Pocas prechadzky zapli hracku do bundy akoby bola v nosici. A kazdy z personalu poznal hracku daneho dietata. Ziadne straty sa nekonali.
Podla mna nie je spravne, a to mi potvrdila aj riaditelka, zobratt dietatu vsetko s nastupom do skolky - plienku, cumel, oblubenu hracku. U nas bolo povolene vsetko a postupne odnaucali aj od plienky, cumla. Hracky si nosia deticky podla uvazenia. A to nosia deti so sebou vselico, plysaky, vankuse, deky, plienky bavlnene. Nastasie mame empticku skolku

judit47
8. máj 2023

U nas zakazane-dudel,mojkacik,hracka atd.

Skolka je predprimarne vzdelavacie zariadenie kde sa okrem ineho musia naucit deti pravidlam atd. Doma nech ma ale do skolky to nepatri nezdrave naviazanie na hmotne veci treba utat co najskor.

Dochazka v 3r nieje povinna takze treba respektovat pravidla.

3 rocne dieta cumel davno nema mat hlavne kvoli zubom. Hracka mojkacik ok ale treba pomaly odnaucit.

ariannazara
8. máj 2023

Môj si nosí každé ráno malé autíčko a hra sa s ním a poobede ho berieme domov. A nikto s tým nemá problém

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamickalisticka
8. máj 2023

Prvý polrok mohli mať, nech si lepšie zvyknú, viem že prvé týždne ho mohli mať pri sebe, neskôr po príchode si ho zaniesť na postieľku a teraz už len do skrinky

autor
8. máj 2023

@judit47 nemá cumel od pol roka