icon

Môže škôlka odmietnuť prijatie dieťaťa?

3. máj 2024

Ahoj, može školka neprijať moje dieta, ktoré bude mat tri az 2/25 z dovodu, ze maju vela deti prihlasenych od septembra- aj deti ktorych su mamicky doma s babatkom. Nie su deti pracujucich rodicov uprednostnene? Dnes som odniesla prihlasku a pani ucitelka mi tak odvrkla ze uz maju vela prihlasok na september a ona ako tam robi vzdy maju deti od septembra. No ako 2,5 mi to nezoberu a ako 3 rocny uz tazko naskoci do rozbehnuteho vlaku, a bude to "komplikovane"- citujem pani uč. Riaditelka tam nebola, viem, ze ona rozhoduje. No vyberaju si ziakov s ucitelkami- maju miznost neoficialne im do toho kecat??? Lebo fakt neviem co budem robit. Sukromna skolka tu nie je teda je 20 km uplne inym smerom ako pracujem. Ja dochadzam 17 km takze by to bolo kazdy den 2x 37 km s prestupom🙈

Strana
z2
misicka31
3. máj 2024

Nie,zriaďovateľa nemá čo zaujímať pri podávaní prihlášky do škôlky, či sú rodičia pracujúci,je to diskriminačné...na prijímanie do škôlky sú iné podmienky...najdôležitejší je vek dieťaťa a nie či mamka je ešte doma...

misinka0611
3. máj 2024

U nás už 2 roky nezobrali aj kopu 4 ročných deti. 3 ročné nemá šancu.

autor
3. máj 2024

@h2 tlak ti z mojho muza dvihat nemusi. Ja mam pevnu pracovnu dobu. On nie, pochybujem ze by sa investori a jeho sef prisposobovali jemu s poradami. On je v pohode keby som ostala doma. Zarobi dost a financne ma neobmedzuje. No len ja uz som chcela ist aby som neprisla o robotu ktora ma naplnala, fajn kolektiv i sef. Len nestiham tu sukromnu skolku. A tak mi je luto lebo su mamky ktore su aj tak doma- nemaju robotu, chcu byt, maju este mladsie deti. A ja musim pustit dobry flek. Ale viem, nemozeme mat vsetko.

iwesska
3. máj 2024

Nikto nie je uprednostneny okrem predskolakov a 2,5r. deti sa bezne neprijimaju,kedze maju vela 3r. Taky je proste fakt, treba sa s tym zmierit a hladat ine riesenia. Bud zostat doma alebo opatrovatelka,ked sukromna skolka je daleko.

brezza
3. máj 2024

Este ho mozes dat do jasli

sashabb
3. máj 2024

Autorka treba to riešiť s riaditeľkou. Kamarátka tiež tak bola, vedela, že prijali rovnako staré dieťa s tým, že matka bola doma (už neviem či s dieťaťom alebo bez) a nakoniec dosiahla, že jej dieťa zobrali tiež. Nastupovala do práce a tú škôlku jednoducho potrebovala. Všeliaké situácie sú, možno iné dieťa vypadne, možno si držia jedno voľne "keby niečo". Treba ísť a "vyhádať si to".

lienka.7
3. máj 2024

Autorka, keď sa máte tak dobre, tak si zaplat stráženie. Kde mas problém?

gelifil
3. máj 2024

@zuzanka.zuzu nie, kazdy den to je v spravach, specialne ruzinov...nemaju ani ucitelov, skolky a skoly sa prerobili na lukrativne budovy s biznis planmi a teraz je problem

autor
3. máj 2024

@lienka.7 lebo chcem pre dieta kolektiv, a rezim podobny predskolke/skole. Nie uba hernicku kde su deti nadivoko kazdy den ine. Chcem aby si zvyklo na inu autoritu, inu stravu, ....

gelifil
3. máj 2024

@zuzanka.zuzu teda je problem dostat sa aj do skoly

lienka.7
3. máj 2024

Autorka, a v súkromnej skolke je potom co prosím ta?

autor
3. máj 2024

@lienka.7 to, ze je to uplne iny smer a musela by som dat kazdy den viac ako 37 km a to2x

petronelag
3. máj 2024

Tak nájdite nejakú opatrovateľku, ktorá ho tam dopraví a vyzdvihne, keď máte nato financie alebo nájsť nejakú súkromnú škôlku v mieste práce.

autor
3. máj 2024

@petronelag A vidis, toto ma ani nenapadlo. Dakujem za tip.

lilinka88
3. máj 2024

Píšeš, že s prestupom - môžeš si urobiť vodičák, 37km autom zas nie je až tak veľa, celá známych takto dochádza za prácou. Alebo hľadať škôlku smerom kde robíš, alebo ako je vyššie spomenuté nájsť niekoho, kto dieťa do tej súkromnej škôlky aspoň zavezie a vyzdvihnes už aj ty

sjun
3. máj 2024

Dcera je narodena 12.9. a nevzali mi ju. Vase februarove podla mna nema ani len sancu.

nikaeli
3. máj 2024

Dcéra je marcová, syn januárový. Obaja šli do škôlky v septembri pred tretími narodeninami. Záleží od organizačnej štruktúry škôlky a od kritérií prijatia. Naša škôlka otvára každý rok triedu pre drobcov. Ak na to vo vašej škôlke nemajú podmienky a nemajú kapacitu, obyčajne sa postupuje podľa veku, kedy je najmladšie dieťa na chvoste, podľa trvalého pobytu, podľa toho, či má v škôlke súrodenca a podľa miery samostatnosti (bez plienky, umyť si sám rúčky, piť z pohára, vedieť sám papať aspoň lyžicou).

11bodka11
3. máj 2024

U nas beru len v septembri. Pocas roka nie. Obe moje deti teda sli az ako 3 a pol rocne.

ailiba
3. máj 2024

Ako tu uz pisali, zalezi od poctu prihlasenych deti. Ked bude mat 3 roky az vo februari, asi mas malu sancu. Ucitelka s tym nic nema, to nebol jej nazor, co ti hovorila, len ta oboznamovala s tym, ako to chodi.

sisska96
3. máj 2024

Urob si vodičak a môžeš ísť autom, potom je to iba pol hod. cestovanie, to nie je veľa

letfenixa
4. máj 2024

@autorka nie že teraz sú nové pravidlá, ale bývalá riaditeľka si prispôsobovala podmienky, keď uprednostnovala deti zamestnaných rodičov. Škôlky majú kritérium prijať dieťa s dovŕšenim 3 rokov do 31.8. príslušného kalendárneho roka. To tvoje dieťa nespĺňa.

Strana
z2