Môžem podať odvolanie proti neprijatiu do škôlky?
Môžem podať odvolanie proti rozhodnutiu neprijatia dieťaťa do škôlky.všeobecné podmienky spĺňa, ale vnútroškolské nie..som doma s druhým dieťaťom na materskej tak preto.ďakujem.
@ruzenka777 tak prepáč,aj 2 pracujúci ľudia majú čo robiť, aby z bežného platu zaplatili výdavky na byt,stravu,deti, hypotéku atd. Myslím že 400€ mesačne je celkom dosť velky škrt cez rozpočet a nevidím dôvod dávať pol platu na škôlku, ale očividne mi nič iné nezostane .
@ruzenka777 riešila som to mesiac a pól už mi prišiel aj papier že nemajú miesto no nič nespravím už ... neviem čo budeme robiť pretože len v apríli som nastúpila a mám skúšobnú dobu.. druhu polovicu augusta mame vyriešenú ale čo bude prvých 2,5 týždňa to ani srnky netušia
Odvolanie podat mozes,ale podmienky si urcuje skolka ak ma malo miest,je logicke,ze uprednostuje deti pracujucich rodicov. Takze odvolanie bude zamietnute. U nas to tak zial nebolo a musela som s malou rok ostat doma bez prijmu,lebo teda ak by som vsetky zarobene peniaze dala na sukromku,tak mam z toho akurat tak stres s 0 eur na ucte. Starsieho som mala doma do 5,5r.,kedy isiel az do predskolskej(skor ho nevzali),ale kedze som bola dovtedy na rodicovskej s mladsoi,tak som to chapala a nevysilovala som z toho.
Aby som to upresnila. Do skolky nemozete podat odvolanie v style ODVOLAVAM SA proti rozhodnutiu...Skolka nie je povinna v zmysle zakona a odvolanie ako take sa podat neda. Jedine co mozete urobit je podat "Ziadost o prehodnotenie rozhodnutia".. To je uz akceptovatelne. Aj ked teda vo vacsine pripadov,ked uz je rozhodnute a miesta obsadene,dojde aj tak zamietava odpoved.
Ahojte, tak sa idem pridat k frflanou ☺
Mam 3 deti -4,5, ktory chodi do skolky, 3,3, ktoru mi samozrejme nevzali a 3 mescneho.
Ano chapem, som na MM a preto ju neprijali,aj ked uz jednozacje potrebuje kolektiv, namesto toho zobrali 3 rocne, ktoreho mamina ma nastupit do prace, ale cuduj sa svete v septembri sa dozviem, ze je baba stale doma, vsak naco dieta uz je v skolke. Poznam 2 tketo pripady z minuleho roka. Tak ja cez skolsky rok rano idem so synom do skolky (cize vstavanie, choroby, vsetko mame) a potom zo zvysnymi 2 dvakrat do tyzdna p platenych kruzkoch,aby som jej aspon trochu nahradila kolektiv a skolku. Nikdy to vsak nie je celkom take, pretoze som tam aj ja a aktivity su iba 2x do tyzdna na 2-3 hodinky. Citim sa potretana zato, ze mam 3 dieta a maleho zase zo sebou vlacim ako maca, pretoze aj nakup treba urobit (samozrejme s 2 detmi) aj o domacnost sa postarat a vymysliet nieco, aby sa mi dcera doma nenudila a este som sa aj drobcovi povenovala. Stat ma tresce pretoze som sa rozhodla mat 3 deti a vyzera to, ze ani nabuduce ju nevezmu. Co na tom, ze musim este manzelovi, zivitelovi robit sem-tam papiere v novozalozenej firme? To predsa nie je TPP, to je iba pomimo. Neratam kolko ma stoja jej krusky casu a penazi,pricom na nu uz nedostavam nic.
Podla mna, ak stat ma pocit, ze 2-3 deti su luxus, tak nech sa netvari, ze podporuje rodiny. Riesenie je jednoduche, netreba stavat nove skolky, za 5 rokov budu prazdne.
1.riesenie - Znizit m2 potrebne na jedno dieta zo 4 na 3 ak povedzme ma skolka detske ihrisko, telocvicnu a pod.
2. riesenie - Dieta ma 3 roky a vy dostanete zamietave stanovisko, dostavate dalej rodicak. Ovela lahsie by sa nahradzal kolektiv s peniazkami navyse, mozno by sa niektore maminy rozhodli mat dietko dlhsie doma a aj par miest by sa preto v skolke naslo.
3.riesenie - Lepsie sa prizriet odlozenej skolskej dochadzke. Naozaj je dieta nezrele alebo si iba rodicia ulahcuju zivot?
Lenze to by museli ti hore premyslat.
Darmo sa tu budeme medzi sebou stekat o mamickach na rodicovskej a v praci. Diskriminovat dieta a oberat ho o kolektiv, pripadne sposobovat rodine financne tazkosti nemoznostou nastupit do prace, to ma riesit stat. On potrebuje novych obcanov a preto ma vytvorit podmienky pre rodicov. Nechcem sa nikoho dotknut, ale ked mne, uz 6 rokom doma, sa podarilo vymysliet 3 riesenia, co ti, ktori su za to plateni, spia?
@ejjja veru,veru,štát ma vyriešiť všetko. Skús ísť do zahraničia a povedať,že keď ti nevezmu do škôlky za 50eur prípadne aj 100 dieťa do skolky,tak ti majú aj po treťom.roku niečo platiť 🤣🤣🤣😃🤣
@ejjja bohuzial nikoho nase problemy nezaujimaju. co na tom ze dieta potrebuje kolektiv, ze mama musi ist do prace, ale nema ho kam dat, lebo do statnej skolky ho nevzali a na sukromnu nema peniaze a doma s nulovym prijmom tiez zostat nemoze? neriesitelna situacia. zrovna dnes som volala na urad ze ci to mienia nejako riesit, neda sa, 500 miest im chyba, skrachovane skolky nepatria pod ich kompetenciu a ani nie su financie na obnovu, tak nic s tym nevedia robit. kazdy sa musi postarat ako vie, nuz sme sa nenarodili do socialneho statu alebo ako milionari ....
@ejjja Na tvojom mieste by som bola stastna aj za to 1 v skolke. Tu mnohe ani take stastie nemaju a potrebuju nastupit do prace a ich 4,5r.deti su v sukromke za 400e.Toto je tragedia a nie 3r.dieta doma s mamou,ktora je na materskej. Ja som kvoli tomu prisla pred rokom o pracu a kde som sa mala stazovat? Predskolska starostlivost zo zakona nie je povinna,takze to je to posledne o co je v tomto rozkradnutom state zaujem.

@zuzka6542 prve co mi napadlo ? modlit sa o zazrak 🙂)) moze sa toho vela zmenit a hlavne som pocula ze treba casto volat, ci sa nieco neuvolnilo a snazit sa o kontakt s riaditelkou...proste byt neodbytna a raz uz toho bude mat dost, a snad najde miesto 🙂 dobru noc 🙂