Môžem poslať do škôlky inšpekciu na choré deti?
Naša malá je stále chorá odkedy chodí do škôlky!Vždy ju preliečim doma,ale do škôlky chodia stále ukašlané a soplavé deti!Neviem čo už mám robiť,hnevá ma,že malá užíva dokola lieky a do škôlky takmer nechodí!!!Zaujímalo by ma,či sa dá poslať nejaká kontrola aké deti berú do škôlky......či môžu prijímať deti s kašlom,so splíkmi a s liekmi?!!!
Aj u nas v skolke to je... Maly bol teraz mesiac doma... Nic mu nebolo okrem toho ze mal taky suchy drazdivy kasel. Ale nechala som ho doma aby nebolo ze sme nakazili ine deti... A dojdem po mesiaci do skolky a uz medzi dverami pocujem chlapceka z triedi ako kaslal.. No islo ma rotrhnut. Ale asi si nepomozeme...niektore matky aby neprisli o pracu su nutene aj ukaslane a usoplene deti dat do skolky, lebo po pravde mne ako zamestnavatelovi by sa tie nepacilo mat zamestnanca co je tyzden v praci a dva tyzdne doma. Ale to uz je ina tema.
@peneloppe to ze si to videla v zahranici neznamena, ze je to tak dobre. Ale to je take slovenske - co maju ini, je lepsie nez to co mame my 🙄 Chore dieta do skolky rozhodne nepatri. Nie je sopel ako sopel. Pokial ma dieta huste zelene a zlte sopliky, malo by byt doma. Je mu urcite v skolke velmi ,,prijemne" ked musi byt stale s plnym nosom. Neviem ktora ucitelka by mu totiz pravidelne fukala nos, obzvlast ak si ho fukat nevie a treba ho odsavat. Za druhe si myslim ze to robi aj tato doba - driet od nevidim do nevidim, nedajboze si zobrat na dieta ocr a hlavne vysoky odchod ludi do dochodku - ked tie deti ostanu doma, jednoducho s nimi nema kto byt, preto su v skolke.
suhlasim s tym,ze chore dieta nepatri do skolky..Len by som si ozaj priala aby maminy aj riesili preco dieta kasle a neodsudzovali dnes.Napr maly je alergik/atopik a akonahle je zmena pocasia alebo hmla a take tak.proste kasle..kplko krat som behala k dr aj 3x do tyzdna len aby som si bola ista ze nikoho nenakazi ale stale vsetko ok..ak sople tak cire a dychanie hrdlo ok.cize chapem vsetky maminky co sa hnevaju lebo detuchy su chore ale nie kazdy kasel je z choroby.
@mircalla presne som narazala na domace vzdelavanie, pokial je opodstatnene nemam s tym problem, napr.handikep, zdr.problem..ale pre zdrave dieta s tym nesuhlasim a viem ze sa toto deje. Aj ja to tak vidim, mamicky radi nahanaju diagnozy a snazia sa "splnit podmienky" aby im dal stat 200 eur a boli doma 6 rokov..toto je choré...ale aby som neodbocovala vyjadrila som sa vyššie kolektív obnáša choroby a je to prirodzené. Ani my dospeli sa im nevyhneme..
Môj malý je usopleny od druhého týždňa čo je v škôlke zo začiatku som ho nechávala doma ale to sa nedá stále. Pikial nemá sople zelené tak ho do škôlky dávam veď by sme boli nonstop doma.
No kocky toto poznam od septembra je mala doma a to furt! Uz druhy rok chodi do skolky minuly rok bola asi 2 mesiace dokopy v skolke za rok. A tento rok tyzden a od vtedy doma. Jeden den skolka druhy den chora a 3 tyzdne odpisana. A stale dookola. Mna uz to fakt nebavi kocky riesit to v skolke lebo aj tak my povedia ze deti su zdrave. Tak si povedala svoje ked som videla ako jedna matka dava ucke atb a ze nech mu da po obede. Vtedy som si urobila svoj nazor. A hlavne ked boli vonku a pozeram fotky a mala bez salu, ciapky a rukavic. Na druhy den 40 horucky a uz je doma dva tyzdne. Odhlasila som ju uz tento rok nejde skusime preliecit a januar uvidim. Oni stale svoje melu ze maju zdrave deti no nemaju. Chore, ukaslane , usoplene kazde rano. 😡😡😡
@zankaj Moja dcera chodi do skolky skoro rok, par krat chora bola, dokopy asi 4 tyzdne vymeskala. A to najma na zaciatku. Syn za celu skolku absentoval mozno 3 krat - ozaj si myslis, ze toto je o skolke? Ja si myslim, ze je to o imunite, rovnake podmienky, iny vysledok u roznych deti. Neni predsa mozne, ze bola za rok 2 mesiace v skolke a zvysok doma, to nie je standard pre ziadne dieta.
Tiez sa mi nestalo, ze by sme jednu chorobu riesili 2-3 tyzdne. Ma zlu imunitu, nevin za vsetko skolku. pokial sa dieta nevie dostat 3 tyzdne v domacich podmienkach z choroby, tak tvoje dieta ma strasne zlu imunitu a v tom pripade ozaj do skolky nepatri
@petulik254 no.... nečítam žvásty predomnou ale môj názor je... intelektovo slabšie vždy majú pocit, že keď niekam niekoho pošlú, niečo vyriešia... nevyrešia. Musíš pochopiť, že sú rovnako intelektovo slabé aj iné matky ako ty, ktoré tie choré deti do škôlky pošlú, lebo ich chorobu nepovažujú napr. za nebezpečnú pre iné deti... že? Čiže ty očakávaš, že dieťa do škôlky príde zdravé ale už nepočítaš s tým, že to potencionálne choré dieťa má dementnú matku, ktorá nerozozná prípadné nebezpečie pre iné deti... že? Tak nelez ani do električky, do obchodu, skrátka seď doma. Prečo očakávaš, že sa bude najaká škôlka prispôsobovať názoru nepodstatnej matky??? Vykrikovať síce môžeš, ale je ti to prd platné. Ak sa s tým poznaním naučíš žiť, bude to lepšie aj pre teba, aj pre dieťa... a pre všetkých, ktorým budeš posielať svoje nezmyselné sťažnosti.
Hlavne BIO matky by si mali spytovať svedomie... od narodenia vyváranie cumlíkov, plienok, bio strava, bio krémy a potom dieťa príde do normálneho prostredia a choré.
Tak vám treba. Ja som od narodenia dieťa nekojila, žiadna bio strava, velice tvrdé podmienky som nastavila... od 3 týždňov dieťa hltalo mrkvovú štavu a vývar z prepelice, proste som na to išla inak, ako sa píše v dementných časopisoch, nechala som dokonca dieťa tlačiť do seba aj piesok na verejnom pieskovisku, nevadilo mi, že vytiera podlahu v Tescu, na pošte a na zastávke. Dnes mám oproti iným BIO matkám zdravé deti, choroby v škôlke sme prešli ľavou zadnou a neriešim kraviny s ekzémom.
mne od septembra zacali chodit do skolky dvojicky. doma rovnake podmienky, v skolke ten isty kolektiv. Jeden vymeskal len jeden tyzden aj to len soplil a druheho mam teraz uz tretikrat doma cez 2 tyzdne, co sa nevie dostat z kasla.. uz cakame na vysledky vyteru. No ja sa neviem rozhodnut , ci zodpovednost rodicov v nasej skolke mam posudzovat podla toho zdraveho alebo chorlaveho :D
@mircalla ja uz som to riesila aj z dr. Zevraj to je normalne podla nej. Alerg.jej dala lieky na alergiu a protom nieje alergik. Tak som jej povedala ze pchat do dietata lieky na alwrgiu ked nieje alergik nebudem. Imunitu zevraj ma dobru. Tak uz neviem pretoze ked je doma nieke ziadny problem ziadna choroba. Tak uz neviem kazdy do mna huci ze daj si rodicak zo zdr.dovodou ale to je minimalna sanca ze to schvalia aj ked ma tu imunitu zlu
@marusia12 ja v niecom s tebou suhlasim, ale ani bio matky neodcudzujem - kazda si robi podla svojho svedomia a vedomia. Len ma zaraza ten komentbze - tak Vam treba, toto snad nemozes mysliet vazne, je to ubohe 😒
Všetko je to o imunite . A nie o chorých deťoch v škôlke. Deti jednoducho musia byť aj choré , otázne je ako dlho a ako často.
Mnohé maminky babušia deti ako cibule, v bytoch a domoch majú 25 C a to aj v spálňach , všade samá hygiena a dezinfekčné spreje, nič sa nesmie obliznúť , nič sa nesmie chytať ... Podľa mňa celé zle.
Ja mám zatiaľ 4 deti , okrem syna ktorý mal do 3 rokov skutočne brutálne hnisavé angíny , hlavne pri tých dvoch najmladších ani neviem čo je to pomaly choré dieťa. Za prvý polrok v jasliach si absolvovali raz hnačky, raz zápaly spojiviek , nejaké sople a kašle , jedna dcéra mala kiahne a teraz naposledy sme mali ruka noha ústa po dlhej dobe. Prešla tým celá škôlka , nikto to neriešil , nikto sa nesťažoval, aj vši sa nám objavili v škôlke , aj tie sme dostali .
V detských izbách a aj v spálni máme 19 C, v ostatných častiach domu 21 a to sa snažíme nikdy neprekročiť. To je podľa mňa absolútny základ , nežiť v prekúrených miestnostiach , otužovať a normálne sa stravovať. Moje deti celé leto jedia ovocie zo zahrady, v zime kyslú kapustu , jablká , mrkvu , kaleráb , sem tam kúpim citrusy, to skôr výnimočne.
@maminuska suhlasim s tebou co sa hygieny tyka🙂 co kurenia - my mame 27 , v spalnach cca. 22 pred spanim vetrame plus zvlhcovac v detskej... moje deti jedia tiez kopu ovocia - aj exoticke ale miluju najma bobulove plus jablka a banany - su tiez zdravucke... tiez si myslim ze matky s vecne chorymi detmi by skor mali riesit imunitu svojho dietata a nie cudzie deti a ich matky...
A hlavne tie domace ci na materskej co si mozu dovolit sediet pri kazdej chorobe mesiac doma sa trosku zamyaluet ci si toto naozaj moze dovolit pracujuca matka...
U nas v skolke visi oznam, kedy dieta patri do skolky a kedy uz nie. Priesvitne sople, kasel a “horucka“ 37,2 je v kategorii patri do skolky (od 37,5 uz nie). Lieky sa v skolke podavat nesmu. Ani s lekarskym predpisom (antialergika, napriklad). Ziadne. Ak sa choroba prejavi v skolke, volaju rodicov a dieta ide domov. Lekarske potvrdenia sa nenosia (okrem infekcnych chorob ako osypky, mumps a spol) Takze kaslajuce a soplive deti v skolke nikto neriesi. Dcera bola prvy rok v skolke chora zo tri krat, syn doteraz presne raz (chodi do skolky dva roky). Dva-tri tyzdne ocrky tu neexistuju, tak su deti maximalne do tyzdna zdrave. Dva tyzdne sa mi neliecilo dieta ani zo zapalu pluc, nie ze zo soplika 😲
@fiffinkaa dať 6 mesačne dieta do jaslí, lebo je taký trend, prepáč ale to nemôžeš myslieť vážne, štúdie ukazujú rozvodovosť u detí, ktoré chodili do jaslí, medzi 8 a 9 mesiacom sa vytvára tzv. špecifická emočná väzba na človeka ktorý podáva dietatku stravu, v jasliach sa menia učitelky , emočne sa dieta nevie zorientovat, má byť doma pri matke, najlepšie dojčené a pripútať sa k nej.
aby potom v živote nemalo sebavedomie len také ktoré odfiltruje z toho akú mienku majú o nom iní ľudia.
velmi, velmi sa precenuje socializácia, Dieta potrebuje stabilné prostredie na vzťahové väzby.
@december12 Nechat doma dieta s matkou do 5-6 rokov tiez zdrave nie je. Jedine na Slovensku to zrejme zdrave a bezne je. Osobne som za rozumny vek nastupu do skolky, ale skolka rozhodne ano. Na tomto fore je bezne, ze pokial nie je dieta do skolkeho veku doma s matkou, tak na neho nahadzate vseliake mozne psychicke problem a traumy, co je fakt uz chore. Opak je pravdou si myslim. Dieta, co nema ziadny kolektiv az kym nezacne chodit do skoly, bude mat takmer zarucene problem v skole.
@dai, 27 stupnov? Umrela by som. My mame 20, vecer pridavame v obyvacke na 22, ale sedime v trickach. A v spalni mame radiator na jednotke, aby sa zapol pri teplote pod 17 stupnov. A moje pubertalne dieta si este rozcapi okno, ze jej je teplo (podozrenie, ze ju mam s nejakym Eskimakom uz mam dlhsie 😂 )
@marusia12 nie som sice biomatka, ani fanatička, ani nedrzim dieta v sklenniku ale nedá nevyjadriť sa mi...
Tvoje dieťa sa ti v dospelosti za tu stravu poďakuje. Nie nadarmo je od prírody dané že cicavce pijú mlieko... Nedojčila som teda dlho, ale po skončeni by som teda do svojho decka od 3t nepchala ani mrkvu ani vyvar.
Rozum sa mi zastavuje niekedy nad tým ako dokažu byť ludia neobjektívni a tvrdohlavi. Ci už tí bio ale aj ti siloumocou nebio.

@mircalla nie je to pravda čo píšeš , spomen si na mna o 15 20 rokov, lebo len ty rozhoduješ o tom aký vztah budeš mat s detmi
jasle su odkladáreň detí
a bavíme sa o jasliach od 6 mesiacov.
@zankaj Prosim ta a to v ktorej skolke statnej ucitelky podavaju atb?? Vsak to sa ani nesmie!
Nasa mala teraz karpave ocko,tak som .kupila uniflox a sup do skolky.. Nemohla som prosto ostat doma a ani nikto iny. Dnes ocna povedala,ze to ma ok... Naozaj sa neda so vsetkym byt doma..
@december12 Ja sa bavim o skolke od 3 rokov. Opakujem otazku - povazujes za spravne byt 5-6 rokov doma s detmi a nedavat ich vobec do skolky? jasna otazka, skus jasnu odpoved. Pripadne ci si myslis, ze ked budes s dietatam x rokov doma a odopries mu kolektiv a moznosti sa mnohe veci naucit zvysis jeho kvalitu zivota? Pretoze standardne dieta skolku a deti rado ma
@petulik254 hlavne si daj ty dceru dohromady a nedavaj ju do skolky a nevyhovaraj sa na skolku, aby neprisla ta inspekcia akurat ked ta tvoja krpana tam bude.
@mircalla jasná odpoved na škôlku: ked je doma viac detí, rozumej súrodencov, nie je dôvod aby dieťa chodilo do škôlky.

@fiffinkaa Absolutne s tebou suhlasim. Este som nevidela krajinu, kde by bolo tolko nepracujucich zien ako u nas doma dlhodobo s detmi. Inak mnohe tu uz riesia aj domace vzdelavanie namiesto skoly. Proste urobia vsetko, aby nemuseli do prace a dieta sa nesocializovalo (cest vynimkam, ked je to na vazny dovod).
Obom detom som roky posilovala imunitu castymi pobytmi vonku a chore nebyvaju. Okrem toho nie kazdy sopel v skolke je aj infekcny. Ak dieta chyti uplne vsetko, chyba je niekde inde