icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

jsrv82
6. sep 2024

Škôlka sa dnes neoplatí,
zbytoční sú kamaráti.
Pracovný list vyplníme,
za autobus ušetríme.

Riaditeľka neporadí,
na koni si pýtam rady.
A mám pritom divný dojem,
že si aj tak idem svoje....

lenkasarka
6. sep 2024

@jsrv82 si super 😂 pobavila si ma

jsrv82
6. sep 2024

@lenkasarka ďakujem 😊. Aj minule som jej niečo "vytvorila", už to začína byť tradícia 🤣

nikaeli
6. sep 2024

@jsrv82 heh 😀 tak toto sa ti podarilo.. ľúbim také rýmovačky, mávam podobné sklony 😉

jsrv82
6. sep 2024

@nikaeli ďakujem pekne 🙏😊

misicka31
6. sep 2024

Veď stačí, keď bude v škôlke jeden den v týždni a vec vybavená 😃a najlepšie keby mal muž poobednú,že ho ráno odvezie...a je to💪

sisaka
6. sep 2024

@janage super dokumentárny film, veľa deti a aj ich rodičov v “západnom” svete by si malo sadnúť a pozrieť si, v akých podmienkach žijú deti inde vo svete a aké prekážky musia denne zvládať, aby do školy došli, aby sa vôbec niečo naučili.
Ja som začala pozerať včera na YouTube, v angličtine, miestami sa človeku až slzy tlačia do očí.

winki13
6. sep 2024

Autorka a ako si to predstavujes v prvom ročníku? Dotera absolutne nesocializované dieťa v kolektíve, bez kamaratov bude cestovat same? Nevie čítať, nepozná hodiny...ako bude vediet kedy a ako ma ist domov? Nehovoriac o tom, že učiteľky si zoberú na zodpovednosť pustiť dieťa z prveho stupňa samé.

natalka13
6. sep 2024

@misicka31 fakt staci 1den?

winki13
6. sep 2024

@natalka13 .... sedem dní môže ospravedniť rodič, ale zas aj oni niesu blbý a majú kontroly....pokiaľ by toto chcela praktizovať.....budú po nej požadovať potvrdenie od pediatra.

winki13
6. sep 2024

@natalka13 teda sedem dni dieťa nebude v školke a potom na den príde a zas sedem dni nepojde atd.

minenkak
6. sep 2024

Prečo nechodíš na aute ,na bajku,alebo si kúp elektrickú kolobežku, skladačku,ráno hod do autobusu a zo škôlky rovno domov a poobede do školy,kolobežka bajk a nazad autobusom, päť km je kúsok

winki13
6. sep 2024

@minenkak lebo kopce zakruty auta....nevie prejsť pešo, kde este na kolobežke.

natalka13
6. sep 2024

@winki13 predskolak max 14dni v mesiaci.
ked to bude kazdy mesiac bude to fakt nenapadne.

patka06
6. sep 2024

Ospravedlniť môže 7 vyučovacích dní po sebe, 14 dní za mesiac a to len z dôvodu choroby - nie zlých spojov, kopcov a zákrut a pod.

winki13
6. sep 2024

@patka06 7 dni po sebe moze ospravedniť rodič, bez potreby ospravedlnky od pediatra. Keď dá na 7 dni chorobu nedokazu jej, že neni dieťa choré, ale keď to je posebe, tak ako píšem nie su blbí a budú to riešiť.

janage
6. sep 2024

@misicka31 nestačí, už sme to písali, kvôli takým špekulantov zakon upravili. Je daný max.pocet dní v mesiaci.

janage
6. sep 2024

@sisaka hej veru. A ako si vážia, že môžu do školy. Ako rodina šetrí celý rok na poplatky a výberu často len 1, 2 deti čo im umožnia do šky ísť. A tu zadarmo aj s jedlom a nosiť treba. Strašne dačo.

nikaeli
6. sep 2024

@winki13 ak rodič napíše, že dieťa môže chodiť domov samé, tak ho pustia. Mám prváka, práve som taký papier vypisovala. Bývame od školy pár minút, len zbehne dole kopcom, kde sa v zime sánkujeme. Slepá ulica, žiadna cesta. A aj tak ho nepustím samého 🤷🏻‍♀️

liv1
6. sep 2024

Auto. Hocijaka tragačina na ten kratky usek

glade22
7. sep 2024

@liv1 nemá vodičák, stojí to peniaze, musela by zase niekam chodiť a šoférovanie ju neláka kvôli tým zákrutam(z minulej diskusie)

krkavcia_mater
7. sep 2024

Vieš čo, napiš mi, vysvetlím ti tu domoškolu. Popripade pošlem aj vzory tlačív. Ja to chápem, aké je oslobodzujúce nemusieť dieťa dávať do systému. Sama nedávam.

zuzanockamt
7. sep 2024

@krkavcia_mater Ale ona nemá ako rodič predpoklady zvládať HS.

zuzanaete
7. sep 2024

@krkavcia_mater Citala si to tu cele poriadne? Autorke nejde o system, jej sa nechce vodit dieta. Domace vzdelavanie nechce robit z dovodu, ze chce nieco lepsie pre dieta. Tu ide cisto o pohodlnost a stoji za zamyslenie sa, ake podnetne prostredie pripravi doma dietatu.

simsalabim
7. sep 2024

@krkavcia_mater mala by si si precitat - poriadne - tuto a ine autorkine diskusie (su tu na ne linky). Bohuzial, autorka je neskutocne pohodlna a navyse sa obavam, ze ma aj dost nizke IQ, nechape suvislosti ani fakty. Jej deti potrebuju podnetnejsie prostredie, hoci to je "system".

leskovael
7. sep 2024

Čakám na ten deň, kedy sa takéto sociálne, lenivé a nevzdelané prípady, prestanú konečne množiť. Ale v tomto živote sa toho žiaľ nedočkám🙄

zuzanockamt
7. sep 2024

@leskovael Tu by už mala zasiahnuť kuratela a robiť dohľad nad rodinou.

misicka31
7. sep 2024

@janage áno,už je to upravené?Lebo viem,že niektorí dali dieťa v stredu do škôlky,mali presne vypočítané,lebo 5 dní po sebe mohli ospravedlniť rodičia😃

emma022
7. sep 2024

@krkavcia_mater autorka sa len nedávno v téme Brat a pozemok dozvedela, že dom, ktorý s mužom postavili, v ktorom už niekoľko rokov býva, a na ktorý s mužom platia hypotéku, vlastne patrí jej rodičom. Ona sa o nič nezaujíma, nič nerieši, všetko doteraz robili a vybavovali za ňu rodičia alebo muž, myslíš že takáto osoba bude vzdelávať dieťa?

simsalabim
7. sep 2024

@emma022 a to nehovorim o perlach ako napad vybavit si opatrovatelsky na rodicov (co niekto v diskusii spomenul uplne sarkasticky a nie ako realny napad) - pricom otec stale pracuje 🙈 a mama ciperna… A potom by za to opatrovanie zdedila ich dom a zahradu a brat by nedostal nic! A pozor, ved brat uz byvanie ma… preco by on mal vobec daco dedit, ved to je nespravodlive.
Autorka ma urcite nizke IQ a za to nemoze, ale ta pohodlnost, ta ju taha ku dnu.
@krkavcia_mater