icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

gabikaa96
11. sep 2024

@midori123 však pršalo 🤔 predsa nepôjde v daždi hore kopcom,dole kopcom 😂

midori123
11. sep 2024

@gabikaa96 jáááááj…. Vidíš, na ten dážď som aj nejak zabudla 🙈

xsuzannex
11. sep 2024

A pondelok utorok ospravedlnis ho kvoli....?

glade22
11. sep 2024

Musím sa trochu zastať autorky. Ak naozaj býva v Zazrivej-Biela, naozaj to veľmi nie je na chodenie pešo ešte s dieťaťom. Úzka hlavná cesta mimo dediny, krajnica skoro žiadna a kopec áut, ktoré obchádzajú Strečno. Išli sme tade tento víkend, tak som si to naschvál všímala 😁 Možno od rázcestia do tej Bielej to už je lepšie, tiež bývame v takej dedine "od razcestia pešo", ale po to rázcestie nič moc.
Každopádne všetky ostatné spomenuté možnosti sú plne možné 🙂
Najlepší nápad je to vlastné auto a vodičák. U nás v dedine má auto každý, väčšinou aj dve autá, lebo aktívny človek s deťmi to má tiež komplikovanejšie.

snowflakenel
11. sep 2024

Predskolska je povinna.
No musela by si mat sakra dobry dovod, aby tam nechodilo. Napr. Zdravotny- no vymyslat detom siagnozy koli skolke nie je dobry napad.
Skolka da dietatu vela, hlavne predskolska priprava.
Ak uz teda vekmi chces poinformuj sa u riaditelstva skoljy ake su vynimky. Mozno existuje nieco sukromnou formou, za co pekne zaplatis nemalu sumu.
Inak znama tak vozila dieta do skolky z okolia kysuc do ziiliny do nejakej anglickej. Kazde rano 30 km, potom do roboty. Aj ked mala klasicku skolku oproti domu....

snowflakenel
11. sep 2024

A neda sa dohodnut, ze pride so skolky rano neskor?

autor
11. sep 2024

Proste nesiel so zravotnych dvovodov podla mna sa nic nestane ked niekedy vynecha. Keby neskor ot mi nepomoze lebo keby idem dalsim neskor busom tak zas aj tak musim cakat a vlastne potom zas ponho ist poobede takze ani tak ani tak

drahomirrra
11. sep 2024

Autorka, nezabudni, že zo zdravotných dôvodov ospravedlňuje lekár, nie ty. Predškolák do škôlky musí, je povinná. Aby ti nezaklopali tety zo sociálky a nevzali prídavky. Bolo by dobre sa začať normálne starať o deti. Napríklad si urobiť VP a voziť ich autom. Tým vyriešiš všetky svoje problémy.

patka06
11. sep 2024

Mal naozaj zdravotný problém alebo len proste nešiel?
Nemal by vynechávať len tak, bude mu to chýbať, potrebuje si zvyknúť na pravidelnú dochádzku.
To aj v škole povieš, nič sa nestane ak pár dín vynechá?

autor
11. sep 2024

Nebudem robit vodicak teraz ked nemam tam ani ako dochazat ani na to nemam peniaze teraz a nemame na auto dalsie tak by to bolo zbtoicne

patka06
11. sep 2024

Kým nemáš možnosť chodiť autom, jedine sa musíš obetovať a chodiť autobusom, aj keď nemáš ideálne spoje. Dieťa do predškolskej jednoducho musí - je to v jeho záujme.

autor
11. sep 2024

mna casto osprvedlnovali z vyucovania a nikto to nikdy nerieisl ani ze kvoli comu pokial to nebolo vela dni po sebe

ibrunova
11. sep 2024

neboj, ak budete takto vynechávať pre nič za nič, tak škôlka sa veľmi rýchlo ozve, vypomstí sa ti táto lenivosť.

patka06
11. sep 2024

Takže žiadna zodpovednosť. budeš ho ospravedlňovať a hotovo. na miesto toho, aby dostal riadne vzdelanie. Skvelý nápad a vzor do života

aurora33
11. sep 2024

Toto je nonsens. Načo máš deti keď si taká leniva?

simsalabim
11. sep 2024

Autorka, a zamyslela si sa nad tym, ze jedna z pricin, preco teraz zivorite, moze byt aj to caste ospravedlnovanie teba pocas skolskej dochadzky? Ze sa ti nevytvorili navyky chodit do skoly, plnit si povinnosti, chciet nieco dosiahnut... ale naucila si sa ulievat a vyhybat povinnostiam? Toto chces naucit svoje deti?

selenka7
11. sep 2024

"mna casto osprvedlnovali z vyucovania a nikto to nikdy nerieisl ani ze kvoli comu pokial to nebolo vela dni po sebe"... vidno, presne takto to dopada. Z takychto deti rastu funkcne negramotne, nesamostatne, nezodpovedne, lenive osoby, presne ako ty.

ivik4
11. sep 2024

Nakoniec zistime ze deti ani jest niekedy nemaju co ked uz aj cestu do obchodu spomina v suvislosti s peknym pocasim

lucia147852
11. sep 2024

@drahomirrra od covidu môže týždeň ospravedlniť rodič. Aj u nás v škole to tak funguje

midori123
11. sep 2024

Autorka prepáč, ale mne je úprimne ľúto tvojich detí. Nezaslúžia so taký život…

midori123
11. sep 2024

Oprava: *si taký život.

jaskolka
11. sep 2024

Ja sa už normálne bavím na tej debate, a na tých argumentoch, ake autorka (ak je reálna) používa. Už len ten spôsob zmýšľania je viditeľne jednoduchší, proste "ona nechodila a tu je, ju ospravedlňovali a nič sa nestalo".
Hotovo. To je taky spôsob uvažovania, ze "moja babka prala na potoku, aj moja mama, tak načo ja si kúpim práčku, veď ony tak mali a prežili".
Žiadny rozlet v živote, žiadne premýšľanie do budúcnosti, len "žiť tu a teraz".
Autorka je očividne "skromnej" duševnej výbavy a toto iste vyrastie pravdepodobne aj z detí pri tomto spôsobe výchovy a uvažovania.

fairyy
11. sep 2024

@jaskolka len skoda, ze nepocuvala, ked stari rodicia hovorili o tom ako chodili oni do skoly

tahomi
11. sep 2024

Ja mozno budem tvrda, ale za mna toto je na socialku. Nemyslim odobrat deti, ale riesit totalnu socialnu izolaciu a snahu o homeschooling matkou, ktora ma “styri ludove”. Mna by naozaj realne zaujimalo co tie deti vedia a k comu su vedene, lebo z tvojich prispevok mi pride, ze su vychovavane ako zvieratka v ohradke - kakat, papat, spat.
Zivot je kratky, dopraj svojim detom, co mozno nebolo dopriate tebe - vzdelanie, socializaciu, moznosti. Nech neskoncia ako treti a stvrty dom v zastavbe “za horami, za dolami, za zakrutami”.

zuzana76
11. sep 2024

autorka, ty si jednoducho prizivnicka, presne viem co z tvojich deti vyrastie. Tie deti len tak tak prejdu z lutosti ucitelov zakladku a potom nejaka dvojrocna skola maximalne ucnovka a potom hajde na urad prace, alebo obcasne roboticky, zivot ziaden, rodina ziadna, lebo z coho by ju uzivili a budu presne ako ty frflat, ake je to nespravodlive, ze oni trcia niekde v nejakom zapadakove a ako to ostatni maju super.

zuzana76
11. sep 2024

Nemas ziadne navyky, ani do skolky ich nedokazes zaniest. Nehovoriac o tom, ze by si mala chodit do prace a za pochodu riesit ich choroby, lekarov, starostlivost o domacnost a potpri tom vydavat vykon v praci. Predstav si, ze vacsina zien takto zijeme.

zuzana76
11. sep 2024

Ako matka si neviem predstavit, ze ty tie deti lubis. Lebo matka, ktorá svoje deti lubi, chce pre ne dobre, len to najlepsie. Matka, co deti lubi, vyjde zo svojej komfortnej zony (pokial nie je chora, nezomiera) a prekonava samu seba kazdy den.

natalka13
11. sep 2024

A vies ze to aj vidno ze si v skole casto nebola?

autor
11. sep 2024

Moje deti maju normalne dectvo nic imnechyba maju o vsetko postarane tak zbytocne ich budete lutovat. Normlne vyrastaju ako kopainych deti a to ze nechodia povyletoch a nevysedavaju na ihriskach neznamena ze nemoizu mat normalny zivot takze to ste skor vy mimo

patka06
11. sep 2024

Chýba im detský kolektív a správny vzor do života od matky. a aj okolia