Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
No daj... Kde byvas a kde mas skolku?
@lucy_ms to nie je pravda. Len 14dni môže do mesiaca ospravedlniť rodic. Ostatné už musí byt od lekara
Vzdelanie je zbytočne?? No chuda dieťa s takým základom a vzorom do života
Tak s ním choď na bicykli
ze cestujes zbytocne 🫨😵 mna urve ... to je tvoje dieta, ktore zacalo chodit do pripravky, kde sa pripravuje do skoly, aby sa vzdelavalo ....
a co je to daleko? 100km denne?
Nie odhlásiť zo škôlky ale v škôlke vybaviť individuálne vzdelávanie. Chod do riaditeľne a popýtaj sa. Pracovné listy zvladnes aj doma, moje dieťa som učila praktickému životu pre bežnej starostlivosti o domácnosť alebo v prírode. Komunikáciu podporis pesničkami, basnickami, citanim a ukazovanim knih, cislovky ci farby sa môžte učiť po schodoch alebo v prírode, samoobslužné činnosti, aby sa dieťa zvládlo samostatné obliecť, najesť, utrieť sa po potrebe..vedieť nakresliť postavičku, zaviazať šnúrky, priestorová orientácia vedieť nad, za, pred, vpravo, vľavo, pomenovanie členov rodiny, vedieť napísať meno, poznat adresu, atď...veľa kresliť aby sa nacvicilo zápästie na písanie, správny uchop pera.. veľa komunikovať.
Skôr sa snaž nájsť riešenie na to dochádzanie- auto, bicykel, známi z dediny, čo aj svoje dieťa vezú do škôlky.
A ty si doma, nepracuješ? Tak si nájdi prácu alebo brigádu v okolí škôlky a už nebudeš pol dňa tráviť cestovaním hore a dole.
Ja som tiež vozila deti busom do škôlky a teda náročné to bolo naozaj na začiatku, lebo som mala pocit, že nič iné nerobím, len idem do alebo zo škôlky. Akonáhle tam boli už obidve a ja som sa zo škôlky nevracala domov, ale pokračovala do práce, zlepšilo sa to podľa mňa, lebo už to neboli 4 cesty busom, ale len dve.
Ved aby sme to chapali, tak nam napis ako dlho idete na zastavku a kolko trva cesta busom, ci prestupujete a podobne. Kolko busov vam chodi za hodinu... A to ozaj nemate v obci skolku ani skolu?
Ja mam este dalsie mladsei dieta ta s nim musim byt doma
Individualne vzdelavanie.
Je v dedine ale aj tak daleko odtial kde byvame
Dietatu plnohodnotne nenahradis vzdelanie tym, ze ho budes ucit doma. Nehovoriac o tom, ze sa potrebuje socializovat. Ci tebe je uplne jedno, ze mu je v skolke lepsie ako s tebou doma cely den ? Ked mas problem so spojom, tak co tak nechodit naspat domov pokial je dieta v skolke , sle najst si pracu v mieste, kde je skolka ? Pripadne riesit ine byvanie, auto atd ? Moznosti je tolko. Ked sa chce, hladaju sa sposoby a nie dovody. Inak skolka je uz skoro v kazdej dedine, fakt by ma preto zaujimalo to tvoje dochadzanie
Tak si najdi pracu v mieste kde je skolka a zabijes dve muchy jednou ranou ☺️ ja som tiez behala upachtena na autobus, z busu atd a povedala som si dost, prekonala som svoj strach a zacala soferovat. Teraz sadnem do auta a mam po probleme. Predskolska trieda je pre dieta dolezita, vlastne celkovo skolka. Dieta sa nauci v kolektive byt, pracovat, respektovat pravidla, ma rezim a nejake autority. Je maximalne sebecke nedat ho tam kvoli svojmu pohodliu
Pohladaj dieťaťu internát, nebudete musieť nikam dochádzať 😆
Domace vzdelavanie a rozdielove skusky
@alesto pozeram, ze sme to obe nasli 😂😂
Autorka, vitaj späť, vidím, že ani 63 strán diskusie ti nepomohlo. Zrejme ti nepomôže ani táto diskusia, lebo na domáce vzdelávanie jednoducho nemáš, ale kto chce kam.. len tých detí mi je stále ľúto.
to je nejaka speci dedina? ktora je tak velka, ze na bicykli nevies dieta odviezt tam a naspat, ale potrebujes autobus😂😂😂😂? lebo ja zijem v dedine, ktora je v top 10 najvacsich dedin na slovensku, a mame sice viac zastavok v dedine, ale naozaj vsade dojdem peso 🤣🤣🤣
Ako niekto, kto nema na urovni ani materinsky jazyk, prepac, ale podla pisanej formy nemas predpisanu uroven C1, tak ako moze takto niekto viest predskolsku pripravu? Za mna daj dieta do tej skolky, zle by to dopadlo. V tej skolke prebieha komplexna predskolska priprava a ti ludia to nestudovali na to, aby nechali deti 8 hodin hrat sa na koberci.
@veronikaszabova Tá diskusia sa jednoducho zabudnúť nedá. Len keď vidím, že je to tu zas, už mi asi ani do smiechu nie je 🙃🤦
@alesto tentoraz to bude viacej ako 60 stran 🙂
Vies kolko ludi dochadza do roboty a deti vozia do skolky? A nestazuju sa. Predskolska trieda je povinna iba keby si mala dieta na domacom vzdelavani ale to nie je iba o "pracovnych zositoch" ...
Bozinku ja sa tak tesim ze si opät napiiiisala 🤩😄😄
Uplne si mi vyplnila volny vecer haha

Co nechapeete na tom ze proste je to daleko a nehodia sa mi busy vobec proste to pol dna cestujem zybtocne