Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
no najskormusim ist na zastavku peso dost dlho potom idem busom do predskoly naspat mi ale nejde bus hned cize musim cakat skoro hodinu, potom idem domov a poobede aby som zas hento tak isto zopakoala pritom doma mam este dalsie dieta ved to je na nervy
Na nervy je mat lenivu neschopnu mater ktora nieje schopna zabezpecit dietatu vzdelavanie a od prvaku chce este aj dieta vyhnat hned same do skoly aby ona sa nemusela nahodou trepat z gauca tiez. Vsetko si pamätame
Ale veď bývaš pri rodičoch, oni mladšie postrážia. A okrem toho nemá náhodou mladšie už 3 roky? V tej téme predtým sa riešilo, že Ti za chvíľu končí rodičovský príspevok.... Ak má 3 roky, môže tiež do škôlky...a Ty do práce.
Keď tak čítam aj tie ďalšie dve diskusie, autorka, ty si akým zázrakom skončila strednú školu? Tie tvoje príspevky sú ako keby Ta teraz zo stromu striasli kdesi na hriňovskych lazoch 🙈 Celý deň robíš, že nič, tak sa ani s dieťaťom nevieš prejsť ráno do škôlky v dedine? Sa divis , že nemáš kamarátku? Veď sa nejak socializuj. Stretávam sa s ľuďmi, uvidíš, ako sa žije život.
jasne, ze sa to da...domoskola existuje aj v ramci predprimarneho vzdelavania
A doplním podľa mňa o toto je už neskoro žiadať to sa riesili v máji. Ale opýtať sa môžeš.
Ženy ja vás obdivujem, že jej ešte stále odpovedáte.
zavez dieta do skoly, najdi si brigadu v mieste skoly, vyzdvihnes dieta a nemusis behat horedole
@januska12323 lebo nevychadzame z uzasu, ze autorka takto vobec premysla. Vacsinou zostavaju doma s deckami na domacom vzdelavani akcne, motivovane mamicky, ktore si chcu co najviac uzit cas s detmi a fakt sa venovat tomu vzdelavaniu. A sem odrazu napise mamicka, ktora sa velmi zle vyjadruje, ze chce doma vzdelavat dieta, lebo sa jej nechce cestovat autobusom vramci dediny. A vsetko z nej treba tahat, lebo clovek nema suvislosti, tak potom sa ta debata natahuje.
Ako sa vola ta dedina?
jeej toto by zase bola ona ,neda sa, nevyhovuje, cesta sama zakruta ....😂
No uz som si precitala v predchadzajucej teme, ze skolka je 5 km od domu a je to do kopca a z kopca a preto sa neda ist bicyklom 🤔
@maranta_leuconeura ahaa takze jej treba elektrobike 😀😀
@maranta_leuconeura to ti neprezradí už sme sa jej predtým pýtali.
Ja som len v úžase, že si na to prišla až teraz, že ti nepôjdu busy, budeš čakať atď....tak už verím, že aj do tej práce sa ti nechcelo ísť.Cakala si, že do septembra sa autobusy zahustia či ako?
Boli plány, že pôjdete do bytu to padlo?
Mňa by zaujímalo ako to robia iné ženy z dediny čo majú deti?tak daj niekomu peniaze a nech ti ho vozí autom...čo si myslíš o rok čo sa zmení?
Nejdem ti písať, že nesoferujem a tiež som dcéru musela pol roka, kým sme sa presťahovali nosiť busom a veru aj som sedela aj 40 min na zastávke, alebo som si nakúpila, áno chodila som ako idiot hore dole, ale som vedela, že to je dočasne
To nedáš dieťa raz do školy či ako zamýšľas?
Čo chceš skúšať, keď sama nevieš napísať súvisle bez chýb jednu vetu.
Kde je otec detí? Nemôže staršie nosiť alebo vyzdvihnúť on
Koľko rokov má mladšie, nemôže chodiť do jednej MŠ s mladším?
Nechať predškoláka doma nie je v tvojom prípade dobré riešenie, hľadaj iné možnosti
Nie nemozes,je to povinne.Preboha ale v zaujme toho duetata a nastupu so skoly - ty vies co obnasa predskolska priprava???To nie je len tak pripravit dieta na skolu.
Ja som nechodila do predskoly vobec ani muz a xy dalsich h ludi a sme tu normalne tak nemyslim ze bez predskoly by o nieco dieta rpislo
Napíš aká je to dedina. Možno tu nájdeš nejakú ochotnú mamičku, ktorá tiež dáva dieťa do takej škôlky a bude ti dieťa voziť ;)
@miggy v poslednej diskusii niekto písal že Zázriva časť Biela, podľa opisu :D
@autorka pretože vtedy to nebolo povinné, stačilo mi na to jedno vygooglenie, ale ako vieme to tebe sa nechce :D
Si sice tu, ale nezrela si viac nez Ti predskolaci o ktorych je rec
V dnešnej dobe sú nároky na prvákov niekde úplne inde ako keď sme boli prváci my. A áno, nepotrebuje škôlku, ak ty dokážeš plnohodnotne nahradiť vyučovanie. Čo to obnáša som už písala. To nie je o vypracovaní jedného papiera doma. Vieš dieťaťu zabezpečiť kolektív? Vieš si vôbec vypracovať plán individuálneho vzdelávania? Pretože áno, to musíš priložiť k žiadosti. Do škôlky im chodia robiť vystúpenia a ukážky práce… vieš to zabezpečiť? Prepáč ale z tvojich diskusii tu nie. Okrem toho riaditeľka ti tak či tak žiadosť schváliť nemusí. Je to na jej rozhodnutí. A to ja som všetkými 10 za individuálny prístup ale sú deti, ktoré sa v škôlke naučia viac ako doma.
Kedysi predškolská povinná nebola, teraz už povinná je.
Nie je to len obyčajná škôlka, je to príprava na školu.
Prosím ťa rešpektuj to a zabezpeč, aby tvoje dieťa do nej chodilo - je to v jeho záujme
Nie je to len o učení, je to aj socializácia dieťaťa, práca v kolektíve, spolupráca s učiteľkou a pod.

Je to povinné, ale môžeš požiadať o domáce vzdelávanie. Kmeňovú škôlku budeš mať + sa tam budeš musieť ukázať aby vedeli či dieťa napreduje podľa ich osnov ktoré ti dajú.