Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
@xsuzannex a vysoko sledovaná 🙂
A babka ako zvláda tie kopce,zákruty a úzke chodníky?
ja uz som to pisala v prvej diskusii - riesenie je : auto, hociake ale auto 😉
kopat nozickami, ze sa neda a podobne sice mozes, kludne kop, ale ak je raz predskolska povinna a skola tak isto.....tak ta to dobehne....a ak nie pri prvom dietati tak pri tom dalsom isto ... vela zdaru v dalsom zivote
Prosím ta aspoň nesplietaj. Predtým si písala 40min, že čakáš na bus, teraz je z toho hodina?
Dostala si X návodov ako to môžeš riešiť. Ale ty nie.
Ste minimálne 3 dospelí doma, minimálne a nie ste schopní zorganizovať odnos dieťaťa do škôlky.
Ten bus sa musi ist otocit na konecnu a tak ist potom naspat chapete? To nieje ze dam dieta do predskoly a hned som doma co tam mam robit skoro hodinu sediet na lavicke??
A čo tam bude robiť babka?
Za ten čas môžeš ísť na nákup.
Tu je zbytočne vôbec radiť ... Zajtra napíš ,čo ti povedala riaditeľka . Som na to veľmi zvedavá .takých miest ,ako bývaš tu je veľa . Tiež tak bývam .5 km od škôlky ,školy ..autobusy tiež nejdu .ide riešenie ako auto a vodičák nie je ked to odmietas , tak razantnejšie riešenie je sa presťahovať .ale počítam ,že to je u vás nemožné . Držím palce ,lebo aj ten budúci prváčik to bude mať potom ťažké ,tam už nie je priestor ani má jeden vynechany deň z tvojej roztopase
Uz sa spamataj žena. 40 min je niečo vyše pol hodiny. Ak berieme do úvahy, že zo zastávky kde vystupis, ešte ideš ku škôlke, tam dieťa odovzdavas a ideš späť na zastávku, tak celá táto činnosť ti musí zabrať 10, 15 min. Ak čakáš kým sa dieťa vyzlečie, prezlecie do skolkoveho a dáš pusu na rozlúčku aj viac. A už hľa mame slabú pol hodinku ci cca 20min. kým autobus príde.
Či ty to dieťa necháš vystúpiť na zastávke a do škôlky ide samé bez teba?
Tá zastávka je rovno pred skolkou?
Ako sorry si totálne lenivá osoba a ešte sa aj zamotávaš do vlastných slov.
Môžeš ísť do obchodu kým čakáš/zobrať si raz za čas taxi alebo sa napríklad naspäť prejsť. Ideálne ale spraviť si vodičák keď vieš že žijete na mieste kde je zlá verejná doprava.
Hádam vie jedna matka odniesť a vyzdvihnúť dieťa z škôlky keď je celý deň doma. Veď to máš iba 5 km nie 50 km 🙈. Čakať 40 minút na autobus kým sa otočí nie je nič strašné.
Ako to chceš riešiť neskôr? Keď dieťa bude chcieť ísť na krúžok? S kamarátmi do kina? Pôjdu zo školy na výlet? Či celý život bude sedieť doma lebo ty nie si ochotná riešiť vašu situáciu.
A prekvapko autorka nikto z nás nebol hneď doma. Všetci sme išli do práce alebo domov. Ja som pešo nosila dieťa hore kopcom 20min do školy a mladšie v kočiari tlačila. Potom nákup a dole kopcom pešo s kočíkom späť. A takých nás bolo viac.
Však zober aj mladšie a pohrate sa na dedinskom ihrisku, skočíte na nákup.
Ja neviem fakt odkiaľ ty berieš, že všetkým stoja autobusy pred bránou a ihneď.
@tamitamitami no potom dieťa pôjde samé. Krúžky načo prosím ťa? Však ani ona s mužom nechodili, ani iní a tu sú.
Katastrofa toto myslenie.
@autorka v jednej z predoslych diskusii si pisala, ze by si chcela schudnut, ale ze sa nedari... Doprdele, naco mas hodinu cakat na spiatocny bus, ked mozes ist pesi?? Kazdy den 5 km pesi a za par mesiacov mas postavu ako lusk. Mimochodom, neviem, ci si veriaca, ale lenivost je jeden zo siedmych hlavnych hriechov... ale vlastne ty si taka leniva, ze tebe bude pohodlnejsie "skocit dole do pekla" 😅
A to ešte nie sú mrazy 😄 juj ale ti v zime riť vyštipe na tej lavičke 🤭 autorka vzchop sa prepána a nájdi trochu životnej energie v sebe
Mám škôlku 1,5 km z domu ,denne pekne kočík dve deti a ideme tam aj späť .Susedia majú malé deti chodia väčšinou autom ,ale mne vyhovuje pešibus 😀,myslím na pedakolku z domu musíš mať minimálne pedagogické vzdelanie .
Plus teda Zazriva, máš tam DSS Nestor, tam ponúkajú aj príspevok na cestovanie,reštaurácie,hore Syrex,ubytovania,robota sa dá nájsť na par hodín denne
...v ten predškole...😂😂😂 kks Ty ani nepoznáš názov inštitúcie "materská škola", hlavne, že chceš vzdelávať svoje dieťa.
Prosím Ťa, dopraj mu socializáciu, nech má viac rozumu ako Ty!
@papaya308 ona čaká na miesto na pošte ktoré ale neponúkajú 😄
@michelle567 a to ako sa čoby poštárka bude teda po 5km dedine presúvať by ma veľmi zaujímalo. Keď vodičak nič, bus nič, a už teraz je to peši veľa 😉
@janage nie, ona chce robiť len za okienkom 😃
@michelle567 jaaaj tak. A do práce letecky? A to mladšie potom asi bude ten starší súrodenec vodiť.
Teba svinskym krokom hnat do roboty.... A nie doma na riti sediet a hnila byt dieta nosit do skolky.
Autorka proste nechápe, že deti, ktoré rodičia vzdelávajú doma, nechodia z rôznych iných dôvodov, ako len z toho, ze "jej nevyhovujú spoje". Veď to je až smiešne, aby žiadal niekto o domáce vzdelávanie, lebo mu nevyhovuju spoje🙈🙈 a nemal ani nijaké predpoklady na to. Ja by som takého rodiča akurát vysmiala, veď domáce vzdelávanie je podľa mňa oveľa náročnejšie ako bežná školská dochádzka. Ja som vysokoškolsky vzdelaná, pochádzam z učiteľskej rodiny, kde boli viaceré generácie pedagógov a netrúfla by som si na to.
@papaya308 v tej minulej diskusii ešte spomínali Kysuce, lebo autorka spomínala dobré vlakové spojenie do mesta, len k tomu vlaku je pre ňu problém sa dostať ....tak ktosi spomenul Kysuce, že tam idú vlaky každú chvíľu a že presne tak to ľudia riešia, že sa zvezú na vlakovú stanicu autom, tam ho nechajú a ďalej idú vlakom
Daj aj to mladšie dieťa do škôlky a nájdi si prácu. Obe deti ráno odnes do škôlky a potom pokračuj do roboty. Cestou z roboty ich zase obe vyzdvihni 🤷🏻♀️

Inak to zariadenie sa volá materská škola, prípadne škôlka.