Načo je deťom v škôlke angličtina a judo?
Keď som sa dozvedela, že trojročné deti majú už dva krúžky týždenne a domáce úlohy z angličtiny, tak som si povedala dosť.máte to aj vy tak v skolke
Decko sa má najprv naučiť normálne materinský jazyk. Však väčšinou 3 ročné deti ani po slovensky nevedia, nie ešte po anglicky
@sisska96 moja 8 ročná dcéra hovorí plynule anglicky a takisto vie na svoj vek ukážkovo slovenčinu. Ach, tieto zastaralé skostnatené názory. Asi preto dnešná mládež vie plynule bezproblémov komunikovať v angličtine, čo sa nedá povedať o generácii 40+.
Nasi zacinaju az v strednej triede tanecnou, AJ, vytvarna, sporty az ako predskolaci. Vacsina rodičov by uvitala kruzky ovela skor, je to skvelá priprava na skolu
Niektorí rodičia vyhľadávajú také škôlky kde sa hravou formou učia anglický jazyk, lebo je to výhoda.
Moja vyrastala na anglických riekankach, pesničkách, chodila do súkromnej škôlky s angličtinou. V 3-4 už vedela ten základ, farby, čísla, zvieratká, dni v týždni. Od nejakej 5-6 tej triedy pozerá filmy iba v Aj a rozpráva plynulo. Už je na strednej nikdy nemala z Aj inu známku ako 1
Je super ze teraz sa tak dbá na výučbu cudzieho jazyka, konečne rastie generacia ktorá sa ako tak dohovorí.
Bez angličtiny si v tomto svete úplne stratený, ved len obyčajne vyhľadávanie informácii na internete, youtube, všetko je po anglicky, v slovenčine tak 2%.
Angličtina v škôlke môže vadiť len ľudom co žiadny jazyk nevedia a preto nechápu o co prichádzajú.
@sisska96 moja 8 ročná dcéra hovorí plynule anglicky a takisto vie na svoj vek ukážkovo slovenčinu. Ach, tieto zastaralé skostnatené názory. Asi preto dnešná mládež vie plynule bezproblémov komunikovať v angličtine, čo sa nedá povedať o generácii 40+.
@lucia147852 no jasne už aj diplomovku robí 🙄
Judo je pre deticky perfektne. Urcite sa v tom veku nejedna o bojovy sport. Ale perfektne posilni brucho a chrbat. Judo ako sport bol Unescom vyhlaseny ako najlepsi zaciatocny sport pre deti.
Veď to je už vo väčšine škôlok. A je to prínosné pre deti.
Decko sa má najprv naučiť normálne materinský jazyk. Však väčšinou 3 ročné deti ani po slovensky nevedia, nie ešte po anglicky
@sisska96 ja napriklad som velmi vdacna, ze ma ako 4rocnu dali na anglictinu. Vdaka tomu som s anglictinou nikdy problem nemala, v skole lavou-zadnou to slo potom a este aj tu nasu slovencinu som vystudovala na vysokej skole, takze cudzi jazyk ma od nej vobec neodradil 🙂
@sisska96 No a co ze nie poriadne? Bavime sa o skolkaroch, nie o profesionalnych tlmocnikoch. Pri cudzich jazykoch plati 10-nasobne, ze radsej vediet neporiadne, ako nevediet vobec. Takto sa aspon clovek nestrati v cudzine.
@zorienka28 to že viacerí sa rozprávajú ako tatar, vôbec nerozumieť
@lucia147852 no jasne už aj diplomovku robí 🙄
@sisska96 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ tento koment naplno odzrkadľuje tvoju inteligenciu. A mimochodom keď už si taká múdra, nie je v triede sama, kto sa bezproblemov dohovorí anglicky. To, že tvoja inteligencia tam nesiaha neznamená, že každý je na tom ako ty
@nyusika a potom ani jeden nevie poriadne
@sisska96
mas zle skusenosti? Ono je to myslene trosku inak s tým materským jazykom. Ide o rodicov zojucich v inom štáte. Ti maju s dietatom komunikovať vyslovene len v rodnom jazyku a nie trebars nemecky, pokial ten jazyk neovládajú poriadne.
Ale dieta uci cudzi jazyk niekto, kto ho ovlada dobre, niet čo stratiť. Naši hovoria dvojjazicne a krásne vedia prepínať. Dokonca maly už trojročný pekne babke a otcovi robil prekladateľa 😁 Nebola to síce jadrová fyzika ale všetko pekne zrozumiteľne preložil. Sestrine deti rovnako. Ako si prišla na to, ze dvojjazycnost je problém?
Na tie decká sa to fakt lepi samé. To len my väčšina dospelých sme už taki zblbnuti, ze je to na nás príliš. Taky prďolo 3rocny to zvládne ľavou zadnou.
@sisska96 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ tento koment naplno odzrkadľuje tvoju inteligenciu. A mimochodom keď už si taká múdra, nie je v triede sama, kto sa bezproblemov dohovorí anglicky. To, že tvoja inteligencia tam nesiaha neznamená, že každý je na tom ako ty
@lucia147852 Neboj sa ja ovládam 5 jazykov ;)
@sisska96
mas zle skusenosti? Ono je to myslene trosku inak s tým materským jazykom. Ide o rodicov zojucich v inom štáte. Ti maju s dietatom komunikovať vyslovene len v rodnom jazyku a nie trebars nemecky, pokial ten jazyk neovládajú poriadne.
Ale dieta uci cudzi jazyk niekto, kto ho ovlada dobre, niet čo stratiť. Naši hovoria dvojjazicne a krásne vedia prepínať. Dokonca maly už trojročný pekne babke a otcovi robil prekladateľa 😁 Nebola to síce jadrová fyzika ale všetko pekne zrozumiteľne preložil. Sestrine deti rovnako. Ako si prišla na to, ze dvojjazycnost je problém?
Na tie decká sa to fakt lepi samé. To len my väčšina dospelých sme už taki zblbnuti, ze je to na nás príliš. Taky prďolo 3rocny to zvládne ľavou zadnou.
@svetlonos Ja sama som dvojjazyčná od narodenia 😂
@svetlonos Ja sama som dvojjazyčná od narodenia 😂
@sisska96
oha! Tak jak ze takéto komentáre hadzes?? Ty si mala problém s rečou ako mala? Ved by so najlepšie mala vediet aje je to super. Ja môžem za seba len povedať, ze akonahke som bola fit v nemčine, uz mi iska aj trebars lahsie. Ake predtým bola aj pre mňa nočná mora.
Prečo potom tak negativne komentujes?
Autorka,
véd skus a uvidíš. Jazky sú super a judo tiez! Kiež by to u nás bolo v rámci skolky! Maly chodi na hudobnú, od septembra uz v angličtine práve. A začal teraz s kungfu. Nechci vediet tie poplatky a este sa platí aj za hodiny, ktoré sa neuskutocnia...
Tam nejde prioritne o to aby z deti urobili bitkarov. Je to o disciplíne, vytrvalosti, mentalnom treningu a zlepšenie kondície, koordinacie, motoriky, spevnenie svalov atd.
Prijmi to ako bonus, nie ako problém.
Dcera mala anglictinu v skolke, naucili sa par pesniciek, bolo to hravou formou. Niekedy poslala lektoraka nejake pracovne listy - farby a podobne, ako domacu ulohu. Uprimne viac vedela odomna z domu, ale ublizit jej to nemoze... Tiez ju ucim hravou formou cez pesnicky a rozne hadankove hry.
A sama sa vypytala na balet, lebo to videla v telke - nejake vystupenie deti - tak som ju prihlasila a chodi po skolke , kiez by to mala v ramci skolky.
Neviem co riesis, byva to ako extra, nemusis tam dieta davat ked nechces... nemusis ho dat ani len do skolky ci skoly, mozes ho ucit doma 😉
V zahranici zacinaju 3-4 rocne deti predskolsku/skolsku vyuku... postupne a pomaly.. nase deti ako rozjasene zajace do 6 rokov pomaly a potom je ten prechod pre nich tak tazky. Anglictinu take male dieta nasava velmi rychlo, je to najlepsi vek na ucenie reci... judo (ci akykolvek iny sport) telu len prospeje...deti maju slabe brusko, chrbatik, vela sa ani nehybe, rodicia po skolke domov unaveny z prace... len nech sa vyblaznia... dva kruzyk integrovane pocas casu v skolke nie je vobec vela.
@anjelicek26 úplne súhlasím. Deti sa malo hýbu. A co všetko sa naučia, je iba plus do života. To co mas v hlave, ti nik nevezme.
Moja dcera ma uz sice 17 ale nezabudnem ako som po nu raz prisla o 16-stej do skolky a ucitelka ma privitali s vetou
"Zoberte ju niekam na ihrisko, lebo mi sme sa dnes nemali cas hrat"
Skoro som odpadla. Male deti v skolke nemaju cas sa hrat? Potom sa ani necudujem, ze polovica populacie ma problem sa sustredit v skole, ked nie su vyhrani a vysanteni 🤦🏻♀️
Domáce úlohy sú cez... ale inak je to super a v pohode... okrem toho jazyka a pohybu, máš minimálne o starost menej napr tým ze ma krúžky v rámci skolky
Za mňa to je perfektné. Angličtina je skvelá a potrebuje každý ak chce niečo v živote byť a byť úspešný, bez jazyka to dnes nejde. Čím skôr tým lepšie. Treba v tom podporovat dieta.
A judo je skvele, pomôže sebavedomiu a nebude sa bat situacii.
@lucia147852 Neboj sa ja ovládam 5 jazykov ;)
@sisska96 ty vieš 5 jazykov a iný nemôže? Jaj lebo ini sú blbi len ty si lietadlo 🙈
@sisska96 ty vieš 5 jazykov a iný nemôže? Jaj lebo ini sú blbi len ty si lietadlo 🙈
@lucia147852 čo robíš hystériu? 😂
@lucia147852 čo robíš hystériu? 😂
@sisska96 Tak urcite, po cinsky aj po japonsky 🤣
V našej MŠ bolo na výber viac krúžkov, ale neboli povinné, až u predškoláka.
Angličtinu sa učili hravým spôsobom, cez pesničky, rozprávky, hry a nebol problém. Domáce úlohy 3 ročné nemali, neskôr už áno, boli to omaľovanky, čo môj syn odmietal a nikto z toho vedu v MŠ nerobil.
Posledný rok, teda v predškolskej výuke mali už aj pracovné zošity a nielen z angličtiny, ale bola to super príprava na ZŠ. Čím skôr si dieťa zvykne, že má povinnosti, tým lepšie.
Ako povedal moj ucitel na VS - dieta je schopne naucit sa akykolvek jazyk na svete, pretoze si este neuvedomuje gramatiku, stavbu jazyka, uci sa uplne prirodzene, nenutene, prostrednictvom hry, preto to pre dieta nie je ziadna zataz. Takze pokial sa to robi veku primerane, je to len a len plus do buducnosti. To iste plati pre sport. Profesionalne a veku primerane, to je zaklad.
Ak sa to dietatu paci, zvlada to preco nie,,, anglictina je podla mna teraz dolezita, to judo podla uvazenia rodicov, starsi syn chodil od 2.5 roka na gymnastiku a od 5rokov presiel na karate, mladsi tiez uz zacal chodit na gymnastiku, ale nie je to cez skolku. Nelutujem to pri starsom, ze chodil na nejaky kruzok a v karate sa mu dari, je to fajn na sustredenie, nejaku disciplinu.. bude mat 8 ale nebije sa (ani sa nemusi bit casom, ked nebude chciet) ucia sa tam rozne zostavy..a obcas ide aj na nejaku sutaz (agility alebo na terc a z katy)
U syna v škôlke bola možnosť angličtiny (predškoláci). Bolo to hravou formou, žiadne drilovanie slovíčok sa nekonalo. Syn tam chodil rád, v 1. triede už mal aké-také základy angličtiny, ktorú má rád doteraz, lebo s ňou nemá (na rozdiel od niektorých spolužiakov) najmenšie problémy. A jasné, v škôlke boli deti, čo na tento krúžok nechodili. Keď nechceš, nedaj ani Ty, načo sa zbytočne "zavzdušňovať" na MK? 🤷
Najlepšie čo môže dieťa v škôlke mat...oni sa neucia predsa ako v škole, len nasavaju to hravou formou..A ďalšia vec je ze si sa to len dozvedela a už máš toho dosť?
Čoho máš teda dosť?

Ja si pamatam ako dieta v skolke sme sa ucili nemcinu, uplne si pamatam tu knizku a tie obrazky, a to bolo pred vyse 30rokmi, potom na zakladnej skole-strednej skole som vedela plynulo nemecky (teraz uz neviem skoro nic). Ale ci to bolo tou skolkou alebo super ucitelkami na skolach, neviem