icon

Načo je deťom v škôlke angličtina a judo?

18. jún 2025

Keď som sa dozvedela, že trojročné deti majú už dva krúžky týždenne a domáce úlohy z angličtiny, tak som si povedala dosť.máte to aj vy tak v skolke

Strana
z3
damira90
21. jún 2025

Judo blbost nemam slov. Este judo. Karate tiez odveci v skole jeden isiel vybijat zuby synovi, a trafal medzi oci detom nakonec ho tam mama uz nedávala, kedze sa stazovali.
Anglina = potrebná v dnesnom svete najlepsia vec malé deti hovoria 5ročné plynule, im stačí málo oni sú neni ty dospelá, aj slovensky sa učil ( mami čo je toto) ? Ukazal na žufanku. Naríklad
To dieta si anj zapamatá ako slov.jazyk tak, že ty nebudes chápať. A jeho to baví. Teba mozno anj nebavila, ale ho neobmedzuj.

siska53
21. jún 2025

Kruzky boli dobrovolne. A anglina neublizi. Ved ked nechces, nedaj. My sme napr.nedali, lebo sme s obomi chodili na logopediu. Teraz sa na to pozeram inak, ze mohli sme dat. Syn sice vie dost dobre anglicky, on sa uci aj z hier, ale dcere anglina nejde..mozno keby zacala v skolke ....

siska53
21. jún 2025
@lucia147852

@sisska96 moja 8 ročná dcéra hovorí plynule anglicky a takisto vie na svoj vek ukážkovo slovenčinu. Ach, tieto zastaralé skostnatené názory. Asi preto dnešná mládež vie plynule bezproblémov komunikovať v angličtine, čo sa nedá povedať o generácii 40+.

@lucia147852 ak si to vylozim velmi, ale velmi vseobecne, tak ano, je to tak.. Ak za dnesnu mladez povazujeme ludi do 20 rokov, tak dajme tomu ano... u nas ale mame kopec mladych ludi, ktori su vekovo do 30 rokov, no plynule anglinu vie tak 5-6 a ostatni v angline nekomunikuju, mozno kostrbato..

My doma dost tlacime na jazyky, je to velmi dolezite... synovi anglina ide ( ale trapi sa s nemcinou) ale dcere vobec, vôbec jej nejde ta rec a to od buduceho roka bude mat dalsi jazyk.....
.

mooonika1975
21. jún 2025

Nie, trojročné nemajú nič , až predškolákov, ja ucim jazyk a neviem si predstaviť menšie ako 5 ročne učiť , nevydržia

zuzanockamt
21. jún 2025
@mooonika1975

Nie, trojročné nemajú nič , až predškolákov, ja ucim jazyk a neviem si predstaviť menšie ako 5 ročne učiť , nevydržia

@mooonika1975 U nás od 3 rokov majú angličtinu. V najmenšej triede 2-3 ročných nie, ale v triede 3-4 ročných začínajú. Moje deti si pamätali veľa. Ja som bola spokojná a oni mali angličtinu radi.

mooonika1975
21. jún 2025
@zuzanockamt

@mooonika1975 U nás od 3 rokov majú angličtinu. V najmenšej triede 2-3 ročných nie, ale v triede 3-4 ročných začínajú. Moje deti si pamätali veľa. Ja som bola spokojná a oni mali angličtinu radi.

@zuzanockamt no také mini detičky neberiem, je to ťažké a kontraproduktívne, Ak je to súčasť celého dňa, jazyk cudzí, tak áno,

jozinxy
21. jún 2025
@sisska96

@nyusika a potom ani jeden nevie poriadne

@sisska96
Vonku je to ine, nasa vnucka ked jej nikdo nerozumie tak vieme ze si spieva zo skolky Schweiz Deutsch, mama rozprava s nou doma po francuzky, otec po anglicky.
Stari rodicia slovensky a mozete odsudzovat...

mooonika1975
21. jún 2025
@jozinxy

@sisska96
Vonku je to ine, nasa vnucka ked jej nikdo nerozumie tak vieme ze si spieva zo skolky Schweiz Deutsch, mama rozprava s nou doma po francuzky, otec po anglicky.
Stari rodicia slovensky a mozete odsudzovat...

@jozinxy tak takéto prirodzene učenie je super,

barbie2023
21. jún 2025

Ja sa čudujem ako sa rozculujete nad du v škôlke. Akože, v zásade súhlasím. Ja som učiteľka a som proti d.u. v 90% prípadoch. Niekedy sú ozaj nevyhnutné...ale každopádne, či sú v ZŠ , SŠ alebo nebodaj aj v MŠ po novom , tak sú pre deti. Pre deti ! Nie pre rodičov ,ale deti sa majú evidentne niečo naučiť. Ja neviem čo sledujú či samostatnost, schopnosť pamätať si nejakú úlohu na doma alebo aký má význam , ale je pre deti a nie pre rodičov. Akákoľvek d.u. ,ktorú robia rodičia je úplne zbytočná a ochudobňuje dieťa o možnosť niečo sa naučiť a rodiča o voľný čas. Amen

janamoto78
21. jún 2025

Áno, už v r 2000 to tak mala moja dcéra. Neubudlo z nej.

jozinxy
21. jún 2025
@mooonika1975

@jozinxy tak takéto prirodzene učenie je super,

@mooonika1975
Malu nikdo neriesi ako odpoveda, ako sa jej chce a ci to je spravne.

Strana
z3