icon

Ne/súhlas s poskytovaním osobných údajov škôlke

stormie
24. jún 2015

Chcela by som sa opytat na vas nazor ci suhlasit alebo nesuhlasit s poskytovanim a zverejnenim osobnych udajov dietata v sukromnej skolke? Spolu s prihlaskou a inymi vecami som dostala tento doklad a vaham. Udaje by mali byt pouzite na ucely ako zverejnenie fotiek a mien na webovej stranke skolky, pri vytvatani propagacnych materialov o skolke atd. Na jednej strane mi to pride normalne ze sa chcu takto prezentovat a robit si reklamu, no na druhej strane v dnesnej dobe internetu ked sa da vpodstate o kazdom zistit vsetko mi pride zverejnie mena a este aj s fotkou ako riziko. Dakujem za nazory

Strana
z2
timea7
24. jún 2015

@matulik222 zachádzaš do extrémov, nechápem prečo, keď ti to zverejňovanie neprekáža, tak je to v poriadku, moje dieťa je už zodpovedné samé za seba, ale ak si to niekto neželá, treba to rešpektovať.

stormie
autor
24. jún 2015

@sardinka333 lenze aj ten lepsi itckar musi najprv vediet kde ten pc mam (adresa) a na zaklade mena si to vie zistit ... A ja radsej dopredu myslim aby ta hysteria v troch dejstvach nebola opodstatnena

matulik222
24. jún 2015

@timea7 ja to rešpektujem, preto ma kazdy možnosť sa rozhodnúť ...a do extrémov určite nezachadzam, lebo viem kde všade sa údaje o dieťati zasielaju, aké všelijaké výkazy posielame na ministerstvo školstva o dieťati, tak keby niekto veľmi chcel tak si zistí všetko a nemusí ísť na web, len toľko , podla mna zverejnenie mena nie je hrozba....

sardinka333
24. jún 2015

@stormie tomu sa hovorí ,,stihomam,, ...ani ti nejdem hovoriť ked som brigadovala na ÚPSVaR ku akým udajom sme sa bez problémov dostali...ani PC nebolo treba kedže veci sa v dnešnej dobe archivuju - kopy papierov, štosy položené volne na chodbách - prerábali archív, kto berie na koho ake pridavky nebol problém zistiť...našli sme aj samých seba. Všade si evidovaná v systéme PC..a kto naozaj je rozhodnutý ti ,,uškodiť,, tak to spraví s tým nič nenarobíš lebo je x ciest ako sa dostať k našim udajom. Ja tiež nedávam na net nejake udaje..čisla telefonu čo tak veeelmi vypytuju že ,,koli ochrane,, - no to iste. Ale ako na školskej stranke mi vobec nevadi meno mojho dieťaťa pod fotografiou napr. zo športového dna...toto osobne nepovazujem za riskantné.

timea7
24. jún 2015

@matulik222 len stále som sa nedozvedela, aký význam má zverejňovanie mien detí z MŠ na webe, lebo podľa mňa žiadny.

moni244
24. jún 2015

Boze moj, za chvilu tu budete riesit, ze skolka nema 3 metrovy mur a vase dieta moze kazdy vidiet pri hre a budete zakazovat vychadzky, ze co ak sa niekto mojho dietata spyta na meno, alebo sa nanho pozrie. ITckar nepotrebuje vase meno 😉 staci mu maly udaj, hocijaky a podla toho si zistivsetko, adresu, meno, co mu len napadne

timea7
25. jún 2015

@moni244 asi ťa to prekvapí, ale moji dvaja synovci do takej škôlky v zahraničí chodili, múr možno nebol trojmetrový, ale dvoj určite, bol tam vrátnik,ktorý dnu pustil len ľudí, ktorí mali kartu. Podotýkam, že to nebolo v USA a vzniklo to z dôvodu bezpečnosti - rozmáhajúce sa únosy detí. Našťastie, na SK som o únose dieťaťa zo škôlky počula len raz, alebo dva krát, ale čo bude o desať, dvadsať rokov....Niektoré veci, čo sú dnes bežnou realitou, boli tiež pre nás pred dvadsiatimi rokmi nepredstaviteľné....

stormie
autor
25. jún 2015

Baby poniektore tu asi nepochopili pointu toho co som sa pytala. Ano udaje maju vseliake ministersrva lebo som im ich ja sama poskytla lebo to bolo na nieco potrebne. Vycapenie fotky s menom (opakujem fotka samotna mi nevadi) mi pride ako pomocka pre toho kto by chcel si nieco o mne/mojom dietati/ nas zistit preto mi to pride ako neopodstatneny potencialny zasah do sukromia ktore si strazim.

mimla
25. jún 2015

@stormie Škôlka je jedna inštitúcia a bežní ľudia okolo teba sú samostatné jednotky. Samozrejme, že ak nechceš zverejňovať informácie o sebe a svojom dieťati, pretože si ja neviem, mediálne známa, si známa právnička, lekárka, umelkyňa, alebo máš svojho stalkera (poznám z vlastnej skúsenosti, že toto môže byť nepríjemné) alebo ja neviem, prečo sa obávaš zverejnenia mena svojho dieťaťa na stránkach škôlky. Len tak námatkovo, môžeš sa stretnúť napríklad s mamičkou, čo nafotila tieto fotky:
https://www.modrykonik.sk/blog/dadatal/message/...
Ona to myslela dobre, chcela sa pochváliť šikovnou dcérkou a popri tom zvečnila a do verejného priestoru zavesila aj iné deti, ale je to iba jedna z mnohých možností, s ktorými sa budeš stretávať. Netvrdím, že sa nemáš snažiť, iba sa mi zdá, že bojuješ boj s veternými mlynmi.

Podľa mňa najlepšia ochrana je nazvať dieťa normálnym menom 🙂 tak je ťažko rozpoznateľné. Ja kebyže sa chcem vygúgliť, tak mi to hodí množstvo menovkýň. Tuctovejšie krstné meno hádam ani neexistuje a moje priezisko za slobodna bolo tiež stelesnením tuctovosti.

katrinka8
26. jún 2015

Baby, veď ale tu nemusí ísť zrovna len o nebezpečenstvo vystopovania dieťaťa (mimochodom, ja nechápem ani aktuálne fotky napr. z dovoleniek na sociálnych sieťach - to ako hocijaký zlodej si môže pozrieť, že aha, títo sú momentálne na dovolenke, prázdny byt...), ale o praobyčajný pocit súkromia. Ja by som tiež nebola nadšená, keby sme mali nejakú firemnú akciu a fotky z nej by boli aj s menami vycapené na verejne prístupnom webe. Necítim ani potrebu dávať rodinné fotky s menami na verejne prístupné miesta. Ako načo to je dobré? Mimochodom, tie deti raz vyrastú a možno im bude v budúcnosti vadiť, že ich fotky zo škôlky sú niekde bežne dostupné na nete... (alebo aj tie fotky nahých, a pod., ktoré tu občas s obľubou prezentujú niektoré maminky).
A áno, je rozdiel, či sa fotky dávajú na nástenku v škôlke alebo škole (tam trebárs aj s tými menami) a či sa takto dávajú na verejne prístupný internet. Ako by sa páčilo Vám, keby Vás niekto fotil počas bežného pracovného dňa a zverejňoval na webe? Skúste sa na to pozrieť aj z tejto stránky.
Mimochodom, ja som súhlas podpísala, na stránke škôlky fotky máme. Bez mien. Ale naša škôlka nemá FB, ale len webovú stránku. Pri FB by som asi veľmi zvažovala. Tam mi to pripadá dosť horšie, tie fotky si tam už môže kde-kto ako chce zdieľať, a to sa mne osobne nepáči. A áno, súhlasila som s fotkami mojich detí na FB stránke ako reklamu na profi fotenie. Bez mien, bez akéhokoľvek údaju, len fotka s logom fotografky. Proste treba rozlíšiť, čo áno a čo už nie.

marthuska
17. júl 2015

Odhlaste sa z fb a hotovo🙂) drzim palce, ak sa vam podari vymazat si konto. A potom vas nikto nevystopuje🙂)

waqix
6. jan 2019

@matulik222 môžete ich miesto zaciernenia použiť napríklad smajlíkov, či slniečko, kvetinku a hneď to bude lepšie. Môj názor.

Strana
z2