Necháváte deti v škôlke do 17:00?
Naozaj nechávate deti do 17:00 v ms?? Kým príde človek domov umyje dieťa seba navečeria sa a dieťa môže rovno do postele .. niesu vase deti podráždene alebo smutne ???
Môj býval prvý a posledný chodil domov, iná možnosť nebola, a či to bola škôlka, alebo škola. Môj je už dospelý a následky, nezanechalo žiadne.
Je iné, ked je doma mama na materskej a iné, ked chodí do práce.
Ja som prvy rok chodila chvilu po syna hned po spanku. Potom sa uz nedalo a musi chodit manzel cestou z prace o 16tej. A teda teraz syn omnoho radsej chodi. Mam praveze pocit ze doobedu mali jedlo, program, jedlo, spanok a tym padom mal malo casu na volnu hru a preto sa mu v skolke nepacilo. Teraz ked zostava poobede, ma plno kamosov aj z inych tried z dvora a sam ked o skolke rozprava tak vzdy o tom ako sa super s kym poobede pohral. Ja teda nepoznam nikoho kto by o 14tej prisiel z prace a pil by doma do 17tej kavu kym dieta by plakalo v skolke ze chce ist domov..kazdy robi ako najlepsie vie
A teba je čo po inych domacnostiach ? 😀
niektorym zenam to tak vyhovuje, a to pisem o zene co je cele dni doma a naozaj ani nevari, lebo chodi do restik.
jej to vyhovuje, ide na 17.00 , do 18.00 suvonku, potom sa najedia, umyju a idu spat.
zevraj jej staci byt s detmi cez vikendy. ze ona chce mat cez den cas na seba,,
asi tolko k tomu. su aj take zeny.
chapem zeny co pracuju, tym sa potom necudujem, ze idu pre deti o 17.00 lebo im to praca nedovoli..prist skor. tam je to pochopitelne.
ale jedna zena co nic nerobi len upratuje, v byte, aby mala taky argument, mi pride chore. co uz.
Môj manžel robí na týždňovky,alebo chodí do zahraničia,a je doma tak týždeň v kuse najviac. Ja som kvôli tomu hľadala tak prácu,aby som bola schopná deti dať do škôlky a vybrať ich, keďže svokra býva ďaleko,moji rodičia už nežijú,sestra býva v inom meste. Robím od pol ôsmej do pol stvrtej,po deti prídem tak o štvrtej, škôlka je do pol piatej. V tom čase je tam ešte tak 10 detí v zbernej triede. Nikdy som neriešila,kedy po nich prídu rodičia, proste keď niekto tak pracuje,a nemá možnosť,aby po dieťa šla babka, dedko,teta, suseda či hocikto iný,tak čo má robiť?
Moje dieta nikdy nebolo do 17tej. Ale my obaja pracujeme z domu, takze si mozeme dovolit dieta vybrat, kedy nam vyhovuje. Ak by sme tuto moznost nemali, urcite by dieta, bohuzial, ostavalo dlho. Nemame blizko ziadnych starych rodicov, ani ziadnych blizkych, ktori by nam dieta vyzdvihli skor a postarali sa on, kym by sme my dosli domov z prace a pracu nemame v mieste bydliska.
Nemyslim si, ze rodicia to robia naschval a tesia sa z toho, ze maju deti v instituciach tak dlho a nemusia sa im venovat. Proste nie kazdy ma moznost vyzdvihnut si dieta skor. Vacsina ludi chodi do prace.
Moje dieta nikdy nebolo do 17tej. Ale my obaja pracujeme z domu, takze si mozeme dovolit dieta vybrat, kedy nam vyhovuje. Ak by sme tuto moznost nemali, urcite by dieta, bohuzial, ostavalo dlho. Nemame blizko ziadnych starych rodicov, ani ziadnych blizkych, ktori by nam dieta vyzdvihli skor a postarali sa on, kym by sme my dosli domov z prace a pracu nemame v mieste bydliska.
Nemyslim si, ze rodicia to robia naschval a tesia sa z toho, ze maju deti v instituciach tak dlho a nemusia sa im venovat. Proste nie kazdy ma moznost vyzdvihnut si dieta skor. Vacsina ludi chodi do prace.
@diewcatqoo poznam zenu co doma nepracuje, nevari, obcas uprace ale chvali sa tym, ze chce mat na seba cas. tak ide pre dieta o 17.00
Tak ja som mala povedzme ideálnu pracovnú dobu 7.00-15.30. Ale súvisí s tým to, že o 6.30 bolo dieťa v škôlke, a prišla som po neho tesne pred 16. Ráno prvé a poobede posledné.. Tiež som si kládla otázku, ako robia iní rodičia.
@diewcatqoo poznam zenu co doma nepracuje, nevari, obcas uprace ale chvali sa tym, ze chce mat na seba cas. tak ide pre dieta o 17.00
@balerina2025 jasne, verim, ze taki rodicia existuju, tiez poznam takuto zenu. Ale takych rodicov nie je vela. Vacsina rodicov chce byt s dietatom este predtym, nez sa naveceraju a pojdu spat.
Jedna tema - chudatka deti co su v skolke do 17:00, druha tema - zeny v domacnosti su “putky”. Parada. Takze sa mozeme aj prepitujem posrat, stale bude zle. A najviac sudia samozrejme - ine zeny.
Inak robim na pol uvazku, maly byva v skolke do 14:00. Snad som vyhovela obom taborom. Alebo skor ani jednemu 🤷♀️
@balerina2025 jasne, verim, ze taki rodicia existuju, tiez poznam takuto zenu. Ale takych rodicov nie je vela. Vacsina rodicov chce byt s dietatom este predtym, nez sa naveceraju a pojdu spat.
@diewcatqoo ano, ti normalni.
Jedna tema - chudatka deti co su v skolke do 17:00, druha tema - zeny v domacnosti su “putky”. Parada. Takze sa mozeme aj prepitujem posrat, stale bude zle. A najviac sudia samozrejme - ine zeny.
Inak robim na pol uvazku, maly byva v skolke do 14:00. Snad som vyhovela obom taborom. Alebo skor ani jednemu 🤷♀️
@gladys_07 to je najlepsia kombi, aj ja som tak, poldna praca a potom mam cas aj na dieta. zdravy kompromis.
Škôlku nám otvárali o siedmej. Obvykle sme ich vozili na pol ôsmu, aby som o ôsmej bola v práci. Z práce som chodila o štvrtej, aby som o pol piatej, ak bola zápcha tak do piatej, stihla vyzdvihnúť deti. Boli dni, kedy boli nešťasné, že sme po ne neprišli skôr. Ale vačšinou to bolo naopak - prečo sme prišli tak skoro, ešte sa chcú s kamarátmi hrať. A keď sme prišli domov, stihli sme sa aj spolu pohrať, či ísť na prechádzku, o siedmej večera, do ôsmej v posteli osprchované, zuby umyté…
@gladys_07 ludom sa nezavdacis aj ked sa pokrajas, takze rob ako tebe vyhovuje 😉
áno, nechávala, inak to nešlo, niekedy išla po dcéry moja mama alebo svokor, ale to výnimočne, inej cesty nebolo 🙂
Je to smutne . Znamej na svk dieta ,prve v skolke posledne odchadzalo .(7-17)
V nasej skolke (at) nesmie byt dieta dlhsie ako 8h .
Neverim ze to moze mat dobry vplyv na dieta (vlastna skusenost dokonca )
10h v skolke byt .to musi byt to dieta ko ,sak dospely je ko po celom dni v skolke.
Moje deti idu rano 7:40 (nosia ich stari rodicia) A domov o 15:00 kedze manzel je doma o 14:10. U nas uz o 16 nie je v skolke takmer ziadne dieta. Skolku mam do 16:15
@podbel2512 a predstav si, že nemáš tých rodičov a muža čo nekončí o 14😉
Však pracujeme a nesedíme na zadku doma na materskej
Aké však sa dá ísť potom ešte von a až potom domov takže smutne nebudú a vermi občas boli aj moji keď sa ináč nedalo
Tak ja som mala/mam pracu kde sa robi od 8-17 (hodina je obed), takze keď nastúpim naspat bude musieť bývať dcerka dlho v skolke..viem si so šéfom dohodnúť asi chodiť na 7 a odchádzať pred 16, ale aj tak bude v skolke minimálne do 16:30 a to sa bavíme o situacii, že by ráno manzel zavazal malu do skolky, lebo aj zaviesť aj vyzdvihnúť by som nestíhala..ja neviem čo za pracu majú mamičky čo chodia o 15tej pre deti 😀takze podľa mna sú ešte tie skolky kratko otvorené pre take slobodne mamičky
Nie, od 7:59 do 15:01, a piatky som nechavala doma. Podľa mňa je to neprimerane dlhý čas aby dieťa bolo v škole od 6 do 17, ale aj také sú chúďatka. Som rada ze ani jedno z mojich 3 detí sa necítilo v škôlke lepšie ako doma.
@cafelatte prečo by mali byť chudiatka??? Aj naše boli koľkokrát do záverečnej. Keď sme prišli skôr, otočili nás vo dverách😉
Mne niekedy z nas zien tak akosi smutno… namiesto toho, aby sme sa podporovali a snazili sa jedna druhu pochopit, tak si len hladame dovody na ohovaranie a dvihania si vlastneho ega na ukor inej zeny (lebo ja som lepsia matka, ako zuza, lebo to robim -co, to si doplnte- inak ako ona..)
Nie, pretože družiny aj škôlku mame iba do 16.Ale ja, keďže robím na skrátený mam možnosť brat deti aj skôr, čo aj robím.Inak ja som koľkokrát prišla o 15.15 a už tam boli sami
Môj chodí domov o 16. Pracujeme obaja rodičia.
A teda spať chodí po 21 čiže času kopec. A áno sú aj deti ktoré sú tam do 17.
Naša škola má aj rannú a nočnú druzinu. Bežne sú tam deti od 6:30 - 17:30.
A nie pre srandu. Ich rodičia pracujú.
Ano, deti chodili do skolky o 8 mej a z tesne pred 17tou. A naše deti sú nespavci (od 4 mesiaca jeden denný spanok), keď sa spalo v škôlke, tak boli hore do 23, kľudne aj polnoci, takze si ich vieme uzit dosť aj tak a ešte aj na kruzky chodia.
@gladys_07 toto je idealne. Polovicny uvazok. Co by som zato dala.

naša školka bola otvorená od 6:30 do 17:00, moje deti tam boli vždy ako prvé už od pol siedmej, domov šli okolo pol piatej, Inak to nešlo, keďže moja pracovná doba je od siedmej do štvrtej. Takto chodili aj do družiny. Žiadne následky to na nich nezanechalo, do školky aj družiny chodily rady