"Nechcem maminku"
Odkedy chodíme do roboty a do škôlky, dcérka ma začala odmietať. Chce len ocka, keď vstane kričí "Ocko", všetko môže len on, obliekať, sprchovať, mojkať sa.
Snažím sa to príliš neriešiť, dať jej čas. Ale niekedy mi prdnú nervy alebo si poplačem. Ja som tiež po návrate do práce z materskej dosť mimo. Isto vidí, že nie som tá mama ako predtým a ako keby ma vyškrtla.
Mali ste to tak tiež? Pomohlo niečo? Koľko to asi trvalo?
Je to len obdobie. Tak aj ocko sa teraz bude trosku viac angazovat 😉
moja ma teraz tiez take obdobie
onedlho bude mat 4roky .....a hned ked sa zobudi sa pyta, kde je tatko
v noci, ak sa nahodou zobudi, pyta si tatka
cez den sa nanho casto pyta, kde je, kedy pride a pod.
.......tak asi je teraz pre dievcatka ten tatko taky vzor (idol) alebo ako to nazvat😂
@zuzkamly u dcery to tak tiez bolo v skolkarskom veku, ja som ju zrazu rano budila, kazala umyvat, obliekat, zhon hned zrána lebo vsak idem do roboty a nemam cas na hranie, na rozpravku....ale tatino prisiel poobede z roboty a hned bola sranda.... tatino tam, tatino sem.... ona bola zvyknuta ze doma pol dna nebol, ale ja som bola stále "po ruke" a zrazu nie. Chce to cas, aj ked tiez ma to frustrovalo. Ber to tak, ze teraz nech sa tato trosku viac stará ked ho dcera vyzaduje 🙂
@zuzkamly My sme presne toto mali doma so synom. Prvý raz, keď som nastúpila do práce a druhý, keď som znova začala slúžiť 24-ky. Nepamätám si presne ale určite to dlhšie ako mesiac netrvalo. Bola to úplne normálna reakcia na zmenu, krpec sa proste takto vyrovnával so situáciou. Dôležitá rada pre teba - určite si to neber osobne a aj keď je ti niekedy ľúto, skús si to aspoň trochu užívať, ber to ako čas pre seba. Môj okrem iného chcel na večernú rozprávku a uspávanie zrazu len ocka, tak som to zobrala ako fakt a využila ten čas napríklad na čítanie vecí do práce, zacvičenie alebo pohár vína a nohy hore, aj mi to celkom dobre padlo 😊. Neboj, o chvíľku sa to zas zmení.

TAk je to urazenost nic viac...truc... nechaj tak... do prace chodit musis, do skolky chodit musi, lubis ju aj tak - aj jej to opakuj, ju to prejde... ked chce ocka, nech tie veci robi ocko, ty rob ine zaujimave cinnosti a ona sa casom prida, ci pri vareni ci pri upratovani ci ked rozlozis lego... nevyskrtla ta, len je v soku, ze si "prec" a ocko je tam "stale", pritom aj on chodil do roboty, ale proste jeho pritomnost je v rovnakom rozsahu ako predtym... viem, ze je to narocne na psychiku, ale v skolke je len nieco cez dva tyzdne a to je proste psychicky narocne obdobie a ta adaptacia po kazdej stranke je este len v procese...