icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

sterbulka
29. sep 2024

@joannita ako sa da dieta pri dvoch pracujucich rodicoch prosim drzat v sterilite????akoze nechapem absolutne,mam rodiny doma a zvierata na dedine,aka krista sterilita???napis mi,ako by to malo vyzerat,bo ja fakt neviem...ani len netusim...

annm81
29. sep 2024

@sterbulka pretože polovica je v matematike z definicie zlomok, ktorý vznikne delením čísla jeho dvojnásobkom.

Ešte včera by som neverila, že toto budem musieť niekedy vysvetľovať doktorovi... síce sedím v kancelárii plnej doktorov, ale tak nemajú potrebu zdôrazňovať iným, že pri stretnutí ich musia oslovovať titulom, teda asi sú to len takí poloviční doktori a niektorí dokonca ani nie sú matematici, tak ti zjavne nik z nás nesiaha ani po členky.

simona20201309
29. sep 2024

@maciatkolulu ja len taky postreh z praxe.... je rozdiel priesvitný soplik v škole a rozdiel v škôlke. Prečo? V škôlke deti kychaju, olizuju (tvoje určite nie, anie žiadnej inej uzivstelky MK to nikdy v živote v škôlke ich dieťa nič nevzalo do ust) , behajú po vonku 2hod, ....
A áno aj ja poznám triedy kde soplik nie je dôvod na absenciu. A teda rodicia sa tešia, ale ucitelky ešte viac. Majú tu ,,menšiu polovicu" v triede. Toto je holý fakt. A tam, kde sa dieťa pošle domov už pri prvom kýchnuti sú skoro cely rok plne počty. Tento fakt sledujem už vyše 16r. Bola som v niekoľkých mš kde som toto odpozorovala.
Úplne zbytočne sa tu baby hádajú. Každý bude mať svoju pravdu. Každopádne je to maximálne nefer a sebecké dat dieťa s príznakmi choroby len preto, lebo ma netolerantneho zamestnávateľa.

sterbulka
29. sep 2024

@maciatkolulu pisala som uz vyssie,ze bol jeden rok v sukromnych jasliach,15deti...bol 2xchory...a potom skolka...peklo...necpem ho naozaj nicim,iba ked je nudza,pretoze najlepsi napr.vit.D je slnko vonku....aj stravu mame pestru a nasu,obchody s mierou,hnoj nekupujem v nich...nie som ziadna bioekoraw matka,ale snazim sa vyvazit to......a kazdy jeden v skolke garantujem bude mat hnoj vo vytere,len niekomu to problem robi a hold niekomu ano...naposledy kaslal jak blazen,nemal sopel,teplotu,kaslal a kaslal..az som zacala kaslat ja...moraxella,ktoru zabiju len atb...a ja tehotna na rizikovom...a to isto nedoniesol od babky,alebo z potravin...

sterbulka
29. sep 2024

@annm81hlavne ze vy ste v tom zorientovana...a nevysvetlila ste ze absolutne nic,len ukazku vasho podla vsetkeho dost obmedzeneho intelektu.inak viete o tom,ze slovom"doktor"sa oslovuje aj Phdr,JUDr,PhD,RNdr....?asi nie,lebo doktor je vo vasom svete iba lekar

annm81
29. sep 2024

@sterbulka 😄
(mám vo zvyku používať argumenty a prisahám, že toto je ozaj asi prvý môj komentár v živote, kde je "argumentom" len a výlučne smajlik... ale inak fakt nemôžem... no, nechajme túto debatu o doktoroch tak).

aurora33
29. sep 2024

@joannita to je vtipne ako zavidis, ze na rozdiel od teba mám tolerantného zamestnávateľa 😂😀 a o moje deti sa nemusíš báť, to ze tu niektorej napíšem, ze je tupá, keď dá choré dieťa do škôlky, to neznamená, ze sa tak vyjadrujem aj doma, preboha. A neviem, asi ma dosť sleduješ, keď máš o mne prehľad, ze sa nachádzam v každej druhej diskusii.
Aby som to teda ukončila tvojim štýlom, ja lutujem tvoje deti ze majú mater, ktorá ich dá choré do škôlky.

joannita
29. sep 2024

@sterbulka tak toto ansolutne neviem co pises nevidim tam ziadny kontext

joannita
29. sep 2024

@annm81 a ona sa tu niekde pochvalila ze je doktorka? 🤦‍♀️ To som si nevsimla. Doktorka coho?
Ja na jej mieste sa tym velmi nechvalim vzhladom k tomu co sem pise 🤦‍♀️

joannita
29. sep 2024

@sterbulka ze si ho nechala pri naznaku sopla doma. O tom tu piseme od zaciatku, asi si si nevsimla.

sterbulka
29. sep 2024

@joannita 🫶🫶🫶obmezenemu cloveku treba iba pomocnu ruku podat...vam netreba nakladat,ublizovat a vysvetovat....

3petka
30. sep 2024

@sterbulka a zas ty už fakt nemáš čo iné na práci. Jedno napíšeš druhé robíš. Ty ako človek vieš vôbec sama so sebou žiť? Lebo najprv napíšeš že nikoho neurážať aj napriek tomu že urážaš a následne v druhej polovici textu hneď urážaš.
Zamyslí sa nad sebou. A zapracuj na sebe a svojej rodine a iných si naozaj nevšímaj. Potrebuješ to.

dobryden
30. sep 2024

@sterbulka Aj my sme boli 3 tyz doma pri kiahnach a neobviňovali sim z toho ostatne matky ze mame kiahne,lebo kuahne dosli zo skoly.Je to proste prirodzene ze deti si imunitu musia vybudovať a je nereálne aby vsetky matky ostali doma do 14 lebo sa boja soplika.Kazdy s tym prešiel a prechádza -súčasť zivota.

huxy
30. sep 2024

@sterbulka ja v duši zlobu nemám. Akurát ma iritujú premúdrelé matky, oháňajúce sa titulmi, že múdrosť nenakreslíš a bla-bla. Pritom samé majú obrovské medzery.
Ja som jasne odpovedala, mohla si kľudne napísať: viac ako polovica.
Pekný deň bez zloby, keďže z tvojich príspevkov dosť srší.

joannita
30. sep 2024

@sterbulka nepochopila si to s tou sterilitou, nevadi. Vlastne ani niesom prekvapena.

joannita
30. sep 2024

@aurora33 😂😂😂 toto ciste zufalstvo co si mi odpisala. Argumenty isli pá pá?

joannita
30. sep 2024

@sterbulka obmedzenemu cloveku, to o sebe pises asi, lebo ten tvoj nazor je extremne obmedzeny a to ze doslova.
Ja ti teda podavam pomocnu ruku 🫴

aurora33
30. sep 2024

@joannita ale ciste zúfalstvo? Omg. Ved ani ty tu nemáš žiadne argumenty len tu vkuse na mňa nadávas. Ja nemôžem za to že máš zamestnávateľa, ktorý u neumožní takú normálnu vec ako OČR.

joannita
30. sep 2024

@aurora33 kazdy zamestnavatel umozni ocr, ale ked mas ocr kazdy druhy tyzden, naco je mu taky zamestnanec? Na hovno. Doslova.
Ked tebe umoznil ocr kazdy druhy tyzden, tak asi nemas velmi zodpovednu pracu a v robote ta velmi nepostradaju.
Kde konkretne na teba nadavam?

aurora33
30. sep 2024

@joannita este mi ukaz, kde som písala, že som na Očr každý druhý týždeň. Prestan si už konečne vymýšľať, domýšľať, zveličovať a prekrúcať čo píšem.
A už ma neoznacuj. Nebaví ma sa tu dohadovať s niekym ako si ty.

joannita
30. sep 2024

@aurora33 a sme doma. Nepotrebovala si ocr kazdy druhy tyzden, ako vsetky matky ktore tu pisu, ze by ocr kazdy druhy tyzden potrebovali keby rieisli kazdy sopel.
A po dalsie uz mas vlastne velke deti ktore nebyvaju chore takze sa ta to uz ani netyka.
Naco potom kua tu rozduchavas vasne a mindzujes do inych matiek, ked sa ta to vlastne vobec netyka a ani nikdy netykalo??
Argumenty dosli, tak uz nechces oznacovat? 🤦‍♀️

A este ma pobavilo, ze ja na teba nadavam? Ja? Na teba? 😂 Ved ty si nas tu vsetky nazvala tupimi a blbymi ako prva!
Preboha zena! Ty vobec aj citas co pises? A premyslas pred tym nez to napises? Lebo si odporujes.

janamoto78
30. sep 2024

@mooonika1975 to si ty. Ja chorá nebývam nikdy a ani moje deti neboli. Ak teda pracuješ v škôlke, asi si hlavný problém ty. A vždy tie deti vlastne nakazíš..

aurora33
30. sep 2024

@joannita opakujem čo som už písala: v skolke boli choré viac ako teraz v škole. Ale nerátala som to a nemám o tom doma urobenú nejaku grafickú tabuľku, že koľkokrát a ako dlho som bola s nimi doma. Proste keď bolo treba tak som bola. Buď ja alebo manžel. Obaja sme rodičia a jednoducho sme to tak robili. Nepchali sme choré deti do kolektívu.
To že tu niekto iný napísal, že potrebuje byt každé dva tyzdne na OČR, o tom ka neviem a netuším prečo si si to spojila Orave so mnou, asi aby si mohla zas a znova rýpať….
Dalsia vec: a čo že mám už väčšie deti? Vsak boli malé, starala som sa o ne, jednoducho to viem porovnať ake to bolo. Je tu kopec tém, kde sa vyjadrujú aj chlapi. Tak čo máš zase problém so mnou? Môžem si pisat kde chcem a čo chcem. Ano napísala som že matere ktoré pchaju choré deti do škôlky sú tupé. A? Tak sa hod o zem ak ti to vadí.

mooonika1975
1. okt 2024

@janamoto78 totoje odpoved roka.

joannita
1. okt 2024

@aurora33 odporujes si v kazdom komente, ako sa ti to hodi a splietas.
Rypes ty, od zaciatku, si vulgarna a vyjadrujes sa k matkam o ktorych NIC nevies. To ze ty mas muza ktory vie byt na ocr a ze mas pracu kde ta nepotrebuju (ehm) a mozes si brat ocr kedy chces, neznamena, ze to tak mame vsetky!
OMG ty sa musis strasne nudit v tej robote.

aurora33
1. okt 2024

@joannita kde si odporujem? No ukaz mi to. Píšem od začiatku do konca to iste. Ani jednu vulgárnu nadávku som nepoužila. Zavidis mi robotu? Mohla si makať aj ty aby si sa mala dobre. Pekný deň prajem a už tu neprskaj.

joannita
1. okt 2024

@aurora33 ja som ti davala niekolko otazok a neodpobedala si mi, takze pekne si prejdi svoje odpovede a zistis sama kde si kakas do pusinky.

Nie nezavidim ti robotu, kde ta vlastne vobec nepotrebuju a si de facto takmer zbytocna a nemas ziadnu zodpobednost. Ja mam presne opacnu pracu, potrebuju ma velmi, mam velku zodpovednostt a presne preto si nemozem vziat ocr kaudy 2 tyzden, ani kazdy mesiac. To ze ty sa sposlliehas na svojho muza ze on ta uzivi je tvoj problem a casom to sama olutujes.
Takze dakujem, ale urcite by som s tebou nemenila, som trocha viac ambicioznejsia ako ty.
Prosimta ani ty ma uz neoznacuj 😂

stanzi
1. okt 2024

Tie, ktore davate dieta do skolky, aj ked ma "iba" sopel - zaujimalo by ma, ako to realne funguje (naozaj, bez ironie). Pretoze moja ked ochorie, tak tiez casto ma len sopel (ziadna teplota, kasel ani nic ine), ale teda dutiny ma tak opuchnute, ze prvych X dni sa nedokaze normalne vysmrkat (tusim zadna nadcha / zadne sople sa to vola?) a nemoze teda ani poriadne dychat. Takze vtedy doma pravidelne davam sprej s morskou vodou, odsavam, davam 3x denne Sinupret atd. Keby som ju svihla do skolky, tak by toto vsetko odpadlo, co by jednak predlzilo dobu vyliecenia, a zaroven si neviem predstavit ako by tam fungovala s komplet upchatym nosom, ako by vobec zaspala pocas obedneho spanku atd. Proste by jej tam nebolo dobre.
Takze ako fungujete tie, co v takychto pripadoch davate dieta aj tak do skolky? Ci date rano Nasivin a budete dufat, ze bude ucinkovat co najdlhsie? Alebo to nikto nemava takyto upchaty nos, len moje dieta? 🙂

aurora33
1. okt 2024

@joannita boze už sa tu nezhadzuj. Čítaš čo píšem? Nikdy som nechýbala každý druhý týždeň. Mám manžela, ktorý sa nebojí postarať sa o svoje deti tak už ma KONEČNE neotravuj a chod robiť niečo užitočné. Už si tu prestan o mne vymýšľať veci, ktoré nie su pravda. Ja som kvôli svojej práci neskutočne makala, ani nevieš čo robím, tak tu prestan drístať.
Boze toto je až smutne ako sa ty utesujes tým, že si o mne vymyslas totálne kraviny. Si až smiešna z toho aká si zúfalá . A už mi nevypisuj, najdi si niekoho iného na spamovanie ty chudera. Čau

vevesh
1. okt 2024

@stanzi ak maju moje deti chytene dutiny, maju k tomu aj 100% horucku-aj ked len jeden den. Cize su doma. Ak maju priesvitny sopel, max. davam kvapky s morskou solou. Do 5 dni su potom bud bez sopla alebo sa choroba spusti na plno a teda su doma.