icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

Strana
z25
huxy
1. okt 2024

@aurora33 otrasné vyjadrovanie z tvonej strany 🤔

klip0
1. okt 2024

Autorka ako sa máte ? Je lepšie bábätku ?

annm81
1. okt 2024

@stanzi môj starší má soplík pár mesiacov a zjaví sa v okamihu ako sa ochladí. Nemáva ale upchatý nos a teda dokáže normálne dýchať. Mladšia má soplík občas, ale tiež sa vie normálne vysmrkať a dýchať. Ak chytia niečo serióznejšie, majú jednodňovú horúčku a sú 2-3 dni doma (škôlka má pravidlo 24 hodín bez vážnych príznakov choroby, napr. bez horúčky). V momente, keď je to take zlé, že majú upchatý nos, nevedia sa vysmrkať, steká im to do hrdla a z toho ich napína, tak to je chrípka, covid, alebo niečo podobné a vtedy sú ca. týždeň doma.

joannita
1. okt 2024

@aurora33
Ja trvam na tom co som pisala, ale preco mi preboha ty stale odpisujes? Zeby som trafila klinec po hlavicke?
To bola basnicka otazka, takze nemusis odpovedat.

joannita
1. okt 2024

@stanzi nikdy moje deti nemali az takto plne nosy ako opisujes, bez inych priznakov. Ak ano, tak to bolo spojene aj s dalsimi priznakmi a tym padom boli doma.

aurora33
1. okt 2024

@huxy ok, tvoj názor. Keď je niekto taký nechápavý, tak už fakt neviem ako ináč sa mám vyjadrovať.

aurora33
1. okt 2024

@joannita aj ja trvám na tom čo som ja napísala. A preco preboha ty stále odpisujes mne? Tiez nemusíš odpovedať.

joannita
1. okt 2024

@aurora33 OMFG 😂😂😂 ty si psychopatka 😂

aurora33
1. okt 2024

@joannita kto tu teraz koho uráža?

earlgrey
1. okt 2024

A práve preto nemám kámošky - ženy. Pretože sa naťahujú úplne ale úplne na prkotinách 👏😆

joannita
1. okt 2024

@aurora33 😂😂😂 a zas dokola. No pod este, daj nieco

aurora33
1. okt 2024

@joannita netreba, už si sa tu ukázala dosť 😉

joannita
1. okt 2024

@aurora33 😂🤦‍♀️

dobryden
1. okt 2024

@stanzi Tak tvoja ma horsi priebeh ochorenia.Duriny su neprijemne,moje deti nastastie dutiny netrápia.Preto ked maju sopel,kasel od zaciatku idu aj do skolky,samozrejme pisem bez teploty.Pretoze su Čile,a okrem kasla ,ci sopla su funkčne.Lenze moje maju sopel zvatsa taky ze sa vysmrkaju rano,v príchod do skolky a potom ked pridem po ne,ked su take chodim na obed.Kasel tiez ze kaslu zvatsa v noci alebo ked pobehuju,nie su to kasle ako maju niektore deti ze sa nevedia cez den zastavit.Je to pokaslanie sem ,tam najviac v noci.Ani nie su takw zahlienené zeby z nich lidli.Cize mozu uplne fungovat v skolke.Ale ak by mali taky priebeh ze malátne,ukaslanw ,zasielané tak by ostali doma.

scorpionflower1
1. okt 2024

Tieto mýty o priesvitnom sopli...pokial dieta nie je alergicke na nieco, tak priesvitny sopel sa objavuje na zaciatku virozy - vtedy je dieta najnakazlivejsie *neratm trochu sopla zo zimy napr.). Moje dieta vyvratilo uz aspon 5x tento mytus. Dcera mala uz niekolkokrat zelene sople a bola to nekomplikovana viroza a tak isto niekolkokrat priesvitne sople a bolo to na ATB. Kazde dieta, ktore ma priznaky ochorenia moze nakazit druhe dieta a mozete tu spekulovat kolko chcete. Ide len o to, ako sa k tomu rodic postavi. Moja dcera sa nakazila vzdy od tych deti, ktore "nie su nikdy chore, maju len soplik alebo kaslik". Oni maju lepsiu imunitu, tak maju slabsie prejavy, ale nakazlive su aj tak a su v skolke.

scorpionflower1
1. okt 2024

Mrzí ma co zazivas, nechcela by som to zazit, naozaj. Dufam, ze sa z toho babo cim skor dostane. Chapem aj, ze sa potrebujes vyventilovat, ale jednoducho, ked mas doma skolkara a porodis k nemu v tomto jeho veku dalsie dieta, musis s tymto ratat. Ja mam jedno dieta a zostane aj jedno, lebo som si zhodnotila pre seba a aj manzel suhlasi, ze toto nechceme zazivat, pre nas je to strasne vela stresu. Malu mame narocnu a velmi chorlavu. Odkedy chodi do skolky je to 2 roky a ten system, ze 2 tyzdne doma, 2 tyzdne v skolke, behanie po doktoroch, bez pomoci rodiny... Samozrejme, okrem inych dalsich dovodov ako je napr. vek a zdravotne problemy atd. Posledne dva roky nam to totalne zozralo nervy, zdravie, spanok, vztah, pracu...
Mala je teraz 3. rok v skolke a aspon sa to zlepsuje s tymi soplami a kaslami. Nie je uz az taka nachylna ako bola. Prvy rok mala 6x ATB za rok, zvacsenu nosnu mandlu....
Tiez som mala nervy na tieto matky, co davali zasoplene deti do skolky, ale uz sa nerzculujem, lebo jednak nemusia byt chore, ale mat alergiu alebo astmu a vela ochoreni sa prenasa, ked este nie su priznaky, preto tomu aj tak nezabranis.
Ja som teraz napr pod dozorom hygienikov, lebo moja kolegyna chodila do prace s hepatitidou A, najprv ma skoro plesklo, ale potom som si uvedomila, ze ta chudera to neurobila naschval. Musim do konca oktobra chodit kazdy tyzden na pecenove testy.

janamoto78
2. okt 2024

@mooonika1975 odpoveď roka je, že vírusmi si posilňuješ imunitu. Na tom sú založené aj vakcíny. Ale dobre. Nemáš kapacitu mozgu na to, aby si to dokázala pochopiť..

mooonika1975
2. okt 2024

@janamoto78 vírusmi si buduje imunitu.? Takže ak ja v škôlke som permanentne chorá medzi tými vírusmi, tak mám výbornú imunitu? Prečo teda ochorieme? A vlastne super, že ochorieme, teda si budem vynikajúcu imunitu 😂😂😂

annm81
2. okt 2024

@mooonika1975 Už si počula o očkovaní? Alebo napr o ovčích kiahňach?

Na imunitu majú vplyv aj iné faktory - strava, celková pohoda, nakoľko je človek fit, celková odolnosť tela, ale áno, kontakt s vírusmi má na imunitu významný vplyv.

mooonika1975
2. okt 2024

@annm81 točité o inom. Ale ok .

Strana
z25