icon

Nezapíslai sm dcéru do školy, chcem aby bola so mnou doma, ako to vybaviť?

noci1209
15. aug 2018

Prosím poradila by mi neaka mamička ktorá už má skúsenosť? Nedávno sme sa sem pristahovali a dcérku sme nezapísali do skolky(už má 3roky)keďže v dedine kde bývame nemáme škôlku. Tak by som chcela aby dcérka ešte rok ostala doma.
Treba neake vybavovačky ci niečo? Troska neskoro sa pýtam ale nevyznám sa v tom a až teraz som sa dočítala neake info ohľadom toho... Tak radšej by som sa chcela opýtať niekoho kto už má s tým skúsenosť

Ďakujem velmi pekne 🙂

kirstty
15. aug 2018

@noci1209 ahoj, ja som ostala so synom na predlzenej rodicovskej dovolenke kym nemal 3,5 r a potom siel do skolky. Bola som len nahlasit a podpisat papier na UPSVaR ze ostavam doma a staram sa o dieta kt.dovrsilo 3 roky. A este pre istotu som to sla nahlasit aj do zdravotnej poistovne (mala som to cestou 😊).

noci1209
autor
15. aug 2018

@kirstty ahoj dakujem krasne za odpoved...Ale ja uz nepoberam rodicovske , od aprila som doma s malou.. pytam sa vlastne iba preto , aby sme toho potom nemali neake problemy... :S ze mala ma 3 roky a neide do skolky ani sme nezapisali do skolky ani k doktorke sme nesli lebo vlastne zdalo sa mi to zbytocne

lula26
18. aug 2018

Škôlka nie je povinná, vôbec do nej nemusí chodiť.

sasesoe
18. aug 2018

@noci1209 v 3r je u lekarky preventivka, to by som odporucala ist. Na UPSVaR sa vypisuje papier pre kazde dieta, kt malo 3r, ze kde bude - v skolke, s niekym inym,...ale pokial poberas RP na mladsiu, tak to asi nepotrebujes oznamovat

evittam
18. aug 2018

@noci1209 Pri dovrseni 3 rokov si mala oznamit kde sa dieta nachadza kvoli rodinným prídavkom. Ty si nezamestnana, dobrovoľne nezamestnaná alebo ako?
Skolka nie je povinná.