icon

Nezodpovední rodičia škôlkarov

23. okt 2023

Dnes mali ísť deti v MŠ na predstavenie do divadla. Za lístky sme zaplatili 10€ , dieťa sa tešilo a teraz príde SMS, že žiaľ nikam nejdú lebo 17 detí z 21 nemá dáždnik ani pršiplášť a vonku prší 🤦 . Týždeň bol vyvesený oznam , že rodičia majú dieťaťu doniesť dáždnik pre prípad nepriaznivého počasia. To sú naozaj tí rodičia tak hlúpi ? Jedno , dve deti pochopím , stane sa ale 17?Peniaze za vstupné sa vracať nebudú samozrejme.. akože žasnem

autor
23. okt 2023

@tosomja bežné tu chodia deti zo školy a zo škôlky vlakom, alebo mestským spojom. Nevymýšľam si ani neprekrúcam, v živote si nevidela ísť deti autobusom? Čo sa týka tých uterákov, Naša škôlka si perie sama a asi vie aj prečo.

@monsterablue hej, nemám nič iného na robote len si vymýšľať.

tosomja
23. okt 2023

@ziarifka no ok. Ale potom nie o 9hod odchod zo škôlky a o 10hod už predstavenie. Ak treba ísť na zastávku, potom vystúpiť a zase pešo, plus sa vyzliecť v šatni, prepočítať deti atď. 🙂

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
ziarifka
23. okt 2023

@tosomja ale úplne v pohode. Veď autobus môže ísť kľudne 10-20 min. Je to mimo špičky, prímestských spoj, to preletí raz dva. O 9tej odchod zo škôlky, o 9:15 bus, 9:35 vystupujú, za 10 min sú v divadle a všetko stihnú. Úplne reálne časy, reálne skúsenosti. Zbytočne sa navážate do autorky, že si vymýšľa. Tie deti tiež nemôžu čakať na zastávke 20 min, však by sa tam zbláznili.

tiezjedna
23. okt 2023

@reanda tak urobiť doma šarkana, čo zaberie kľudne hodinu, dve, je niečo úplné iné ako pribaliť decku do skrinky pršiplášť alebo dáždnik, čo je otázka minúty... Porovnávaš neporovnateľné. Niektorí rodičia sú fakt tuponi. Drzosť je, že kvôli tejto ich tuposti nešla do divadla celá trieda, a nie to, že im nebudú vrátené peniaze.

tosomja
23. okt 2023

@ziarifka no hlavne sa tu prišla vyplakať, riešenie nemá.

ibrunova
23. okt 2023

Mňa by zaujímalo, ako by ste to baby vy vyriešili.

ivana11155
23. okt 2023

Divne velmi. U nas ci v MS ci ZS by isli za hocijakeho pocasia a bolo by im jedno ci je dieta mokre. Chyba rodicov, ze nedali dazdnik. A dalsia vec, ked stal listok pre jedno tak male dieta 10eur, bolo to dost drahe prestavenie a nevracaju peniaze, stoji na zvazenie pohovorit si s ucitelkami. To len na margo toho, ze ked som mala dceru na 2stupni ZS asi dva roky dozadu, za listok do divadla v NR sa platilo 10eur a dalsich 10eur za autobus a nebol zaujem zo strany rodicov, lebo je to drahe. Mozno ste v sukromnej MS a 10eur nikto neriesi...

nikaeli
23. okt 2023

@patka06 učiteľka preberá deti v triede a vo väčšine prípadov je tam ráno sama. My máme šatňu na prízemí a triedu na poschodí. Ako by ich mala kontrolovať? a prečo vôbec? rodičia nerozmýšľajú? absurdný nápad očakávať od učiteľky, aby kontrolovala, či majú deti pršiplášť 🤦🏻‍♀️ A myslíš, že rodič ponáhľajúci sa do práce by bežal domov pre dáždnik? do škôlky šli ako? po daždi?

Autorka ak by šli po daždi, mokrí sedeli v divadle a potom by ochoreli, zase by všetci nadávali na učiteľky. Finančnú stratu by som riešila s nezodpovednými rodičmi, nie s učiteľkami.

slavomira236
23. okt 2023

@ibrunova ja by som ziadala peniaze spat teda ak by moje dieta vsetko co trebalo na vylet malo...ak by som bola uvitelka situaciu by som riesila s riaditelkou .rano skontroloval skrinky napriklad o 8smej a riesila. Ak je v skolke viac tried deti mohli rozdelit sobtried ktore nemali potrebne veci a zvysok deti by isiel do divadla. Pripadne ak su v triede uciteljy 2 jedna by ostala s detmi druha brala vybavene deti do divadla. Ved na taketo akcie zvycajne idu obe ucifelky. Inak z nasej skolky raz isli v zime niekde ja som dverke pribalila dazdnik skladaci so maleho ruksaka. Pocasie bolo fajn boli tam cele dokbedu a pri navrate do mesta v nasom meste prsalo. 3deti mali dazdniky takto pre pripad . Dcera si svoj chcela roztvorit ale ucitelka nedovolila aby vraj niekomu neublizila s nim a volila beh vsetkych deti po dazdi do skolky. Boli to sice len 2ulice ale zmokli vsetky deti. Lebo lialo a s dazdnikom by dcera nemohla bezav v dave s ostatnymi.

ibrunova
23. okt 2023

@slavomira236 Asi to nie je také jednoduché, aby jedna ostala, druhá šla ... Alebo zadeliť do iných tried.. ja teda neviem, aký názor by som zaujala ako matka, ktorej dieťa by pršiplášť malo.

nikaeli
23. okt 2023

@slavomira236 na vychádzke so škôlkarmi nemôže byť učiteľka sama, jedna by mala byť vpredu, druhá vzadu. A na akciu (dokonca prímestským spojom) by som sama s deťmi nešla ani náhodou..

autor
23. okt 2023

@monsterablue a možno si túto tému založila ty z iného účtu a hráš sa tu na chrumkavú 😃 ... Nič nechcem dokázať, chcela som si ponadávať na nezodpovedných rodičov , nahnevalo ma to lebo sme si to divadlo na rodičovskom odsúhlasili my ako rodičia a nakoniec sme to tým deťom sami skazili. A nejde o peniaze, ale o deti. 10€ je oproti sklamaniu nič.

@tosomja je to snáď zakázané? Veď je to diskusné fórum . Nie právne poradenstvo .

@ibrunova ja by som sa na mieste učiteliek asi zachovala rovnako, je to pre tie decká nefér, ale vezmeš si na zodpovednosť keď nejaké dieťa, ktoré bude zmoknuté sedieť v divadle vážnejšie ochorie? Keď na chlapca spadol strom počas vychádzky a usmrtil ho, tak chcelo celé Slovensko "vešať učiteľku ". Úplne rozumiem prečo sa nešlo. A ďalšia vec je, v divadle by sa asi tiež nepotešili keby sa im tam dovalia zmáčané deti.

reanda
23. okt 2023

@autorka ja, ked som pracovala v skolskom klube, tak ked som si vymyslela nejaku cinnost, zabezpecila som si na nu aj pomocky... neobtazovala som tym rodicov.. pripadne to bolo na dobrovolnosti - kto je ochotny priniest napr. papiere na kreslenie - nosili napr. zeny z kancelarie kopu papierov, co boli len z jednej strany popisane a tie sa dali na kreslenie vyuzit a podobne a potom som planovala cinnosti s tymito pomockami, pripadne, ak bolo treba fakt nieco kupit, tak som to financovala z triedneho fondu, alebo, ak som tak velmi chcela nieco take robit, tak som kupila aj za svoje 😝 .. fakt by som sa citila maximalne trapne, otravovat rodicov s tym, aby dali dietatu do skoly jeden papier, lebo inak nemoze vyrobit sarkana.. paneboze, to kam sme sa dostali? takisto aj vypisovat, aby si decka doniesli gastany, listy zo stromov, kamene na malovanie - tak si urobim jeden den s detmi vychadzku, kde nazbierame listy, gastrany, ci kamene a druhy den mozeme tvorit.. ale nie, je jednoduchsie nahanat rodicov, aby vecer po tme s celovkou detom listy zbierali 😀 🙄 omg

deti95060810
23. okt 2023

dáždnik v mš? to aby si navzájom vypichli očí?????
u nás by išli tak či onak... aj na lyžiarsky išli keď bolo -10 st.... a v pohode, deti sa lyžovali a neprechladol nikto...

reanda
23. okt 2023

@tiezjedna neverim tomu, ze sa zislo v jednej triede 17 'tuponov' z 21 rodicov.. podla mna to muselo byt trosku inak.. a autorka to vidi iba zo svojho uhla pohladu

slavomira236
23. okt 2023

@nikaeli takala by len 4rich to by zvladla kedze len oni msji dazdnik alebo prsiplast

reanda
23. okt 2023

@tiezjedna a tupymi by som kludne mohla nazvat aj tie ucitelky, co naplanuju akciu, co zlyha na dazdnikoch 🙄

maminkasisa
23. okt 2023

@reanda no by si sa čudovala, čo všetko sme my museli nosiť do školy na výtvarnú výchovu... ale vážne...

autor
23. okt 2023

@reanda jeden papier máš dať doma dieťaťu aby vyrobilo šarkana 😉

autor
23. okt 2023

@deti95060810 no predpokladám, že tam išli vhodne oblečené.

reanda
23. okt 2023

@maminkasisa necudovala, vsak to vidim, co rodicia vsetko pisu a hovoria, co vlacia do skoly a robia doma s detmi (pripadne aj sami bez deti, len aby mali co doniest) .. ja sa divim, ze to robia.. ja, ked sa rozhodnem doma s detmi nieco tvorit, tak tvorim.. ked sa pre nieco rozhodnu v skole, maju si to robit v skole.. nie, ze ja budem doma skakat, podla toho, co si ucitelka vymysli.. esteze mam deti v domacom vzdelavani, lebo ja by som sa im teda na to vykaslala 😝

reanda
23. okt 2023

@autorka samo dieta skolkarskeho veku ma vyrobit sarkana.. hahaha.. to nie je o tom, ze mu dam jeden papier, ale ze to musim robit s nim.. a tom som presne pisala, ze ked chce mat skolka sutaz o najkrajsieho sarkana, tak maju tych sarkanov vyrabat s detmi v skolke.. a nie deti doma

autor
23. okt 2023

@reanda musíš to robiť s ním prečo? Nevie kresliť? Alebo v čom je problém? Dám dieťaťu papier ukážem mu ako šarkan vyzerá a kreslí. To bola práca pre deti , nie rodičov.

mooonika1975
23. okt 2023

Uplne normálne, škôlku berú viacerí ako odkladacie miesto, takže to nie je také dôležité ako škola, teda tomu nevenujú pozornosť. My ako učky si žiadame pršiplášte mať v skrinke celý rok, pre pripad. Pripadne prizvukujem osobitne každému deň predtým , čo je dosť náročné, a vyčerpávajúce, ale tak, čo by som nespravila za ten plat😂

mooonika1975
23. okt 2023

@reanda si neviem predstaviť vyrábať šarkana v škôlke, to si akože narežem palice a potom budem s deťmi zbuchávať dokopy a predpokladam, že si to donesiem z domu, alebo najlepšie, urobim cez vikendy.

reanda
23. okt 2023

a v com je problem, aby dieta nakreslilo toho sarkana v skolke, ked je to na sutaz do skolky?

reanda
23. okt 2023

@mooonika1975 tuto autorka tvrdi, ze dieta si kludne vyrobi sarkana samo, staci mu dat papier 😀 asi to nevyrabali normalnych funkcnych sarkanov, islo iba o obrazky

mooonika1975
23. okt 2023

@monsterablue možno by im mohla kúpiť učiteľka , aby to mala dobre zariadené, už to, že idú s takými malými deťmi na predstavenie, že si učiteľka da námahu cestovať s drobcami a ešte aj prosiť rodičov, aby nezabudli jednu vec ? Jasnééé

reanda
23. okt 2023

@mooonika1975 a ja teda by som si ako ucitelka nedovolila ziadat od rodicov, aby doma 'povinne' vyrabali s detmi alebo pre deti sarkana a nosili ho do skolky..