icon

Nosenie dieťaťa do škôlky

19. aug 2022

S manželom sme boli dohodnutý že nášho synčeka budem ja nosiť do a zo škôlky.On robi na smeny a nemôže hýbať s časom.Ja by som si našla prácu na jednu smenu kvôli škôlke.Plus manžel nemá rád ľudí,nerád sa baví s cudzími aj preto nechce on nosiť maleho.No teraz hovorí že keby mal poobednú tak by ho odprvadil aj on so mnou.Nelubi sa mi to.Viem že zo začiatku synček bude plakať ráno v škôlke.Aj to viem že manžel je až moc mäkký naňho a všetko mu dovolí.Ked zbadá že malý bude plakať že nechce ostať sám v škôlke,tak manžel bol by schopný tam spraviť scénu povedať si svoje učiteľkám a synčeka by zobral domov.To nechcem.Ide o to aby synček si zvykol na škôlku.Len manžel neznáša keď malý plače preto mu všetko dovolí.Kvoli tomuto by nebolo dobré aby isol aj muž so mnou do škôlky.Co si o tomto myslíte?Resp ako ste to mali vy tie začiatky v škôlke?

Strana
z2
autor
20. aug 2022

@simona20201309 Cez nocnu sa nedá striedať,to dôjde a ide hneď spať.Cez rannú a poobednú by sa dalo,no aj tak ja si potrebujem na jednu smenu prácu.Preco by sme nefungovali dobre,za to že ja sa starám o dieťa?Poznám x párov v okolí čo žena sa stará má na starosti celú škôlku doktorov, všetko okolo detí a chlap zarába.Je to normálne.

jaskolka
20. aug 2022

Prepáč, ale aj on je rodič, nie len ty. Keď to takto stavias, že dopredu už "pre istotu" vymýšľas scenáre a tak radšej nech muž nejde, ani neberie syna, lebo možno toto, a možno toto, a možno bude plakať a možno on vynada, a možno ma budú ohovárať a možno to a toto...tak naďalej behaj a rob vserko okolo syna ty, muža úplne odtlac, aj keď prejaví minimum záujmu (aspoň odviesť do škôlky) a potom po čase začni sa sťažovať že nechce sa nijak angažovať do toho.
Lebo napríklad sa môže stať, že už nebudeš mať "len" sople alen nedajbože dačo vážnejšie, či nastane ina nepredvídateľna situácia, pôjdeš do prace, bude toho viac, tiež môžeš byť unavená, nič ti neodbudne, len pribudne zamestnanie a muž bude úplne mimo, lebo nič nedokáže urobiť bez teba.
A prečo by mal? Keď ma "super ženu" co zvládne vsetko sama, lebo on"mozno by to a ono "

simona20201309
20. aug 2022

Nie, nie je normálne, že sa len žena stará o deti a už vôbec nie je normalne, keď v snahe pomôcť mužovi branis. Keď sa vopred bojíš, že by ti urobil hanbu, tak to tiež nie je normalne. Každá si vieme o tvojom mužovi urobiť názor z toho, čo si napísala.

slavkadi
20. aug 2022

Tak nech chodí aspoň vtedy keď môže, nech je zapojený do chodu bežných dní. Lebo ak ty "vypadnes" pre chorobu napríklad, nebude vedieť ani kde má malý triedu, skrinku...aby ti nedoniesol cudzie veci domov 😁 A odbremení ta aspoň na pár dní do mesiaca, keď nebudeš musieť ísť ty do škôlky.

autor
20. aug 2022

@jaskolka Neviem čo sa tak obuvas na mňa,pýtala som sa čo si myslíte o tom že muž si zmenil názor.Nie o tom či má alebo nemá pomáhať vo výchove.Volakedy len ženy sa starali o deti a chlap zarábal peniaze.No teraz niektoré ženy by chceli aj neviem čo od chlapa,len aby žena sa nenarobila a neubudlo z nej však?
@slavkadi Aj tak bude môcť len jeden rodič chodiť do škôlky,keď začnú zase s koronou.

slavkadi
20. aug 2022

Však práve, keď bude môcť muž ísť pôjde len on, inokedy ty. Nemusíte ísť obaja. Však ten druhý zatiaľ ine postiha. Nech ma aj malý vzor, že v rodine fungujú obaja a nie len mama.

jaskolka
20. aug 2022

Ja sa vôbec neobuvam, ty si sa pýtala, čo si o tom myslíme. No a ja si myslím presne toto.
Nikde som ti nenadavala, neurazala ta, len skrátka napísala, že zbytočne si dopredu vytváras scenáre, čo by, keby...
Tak som ti vytvorila tiež nejaký možný scenár (ktorý vôbec byť nemusí) a už sa to zdá, že sa do teba "obuvam"
Ci ty si chcela čítať, že jasne ze muža nikam neposielaj, nič od neho nechci nikdy, veď čo ak dačo urobí, čo nebude "vhodné"
Tak radšej nech zarába len peniaze a do nicoho iného sa už nestará...na všetko ostatné tu je mama, ktorá má aj sa starat o domácnosť aj chodiť do roboty, veď je nadclovek, ona to zvládne.. M
Ok, keď toto ti vyhovuje, tak kľudne v tom pokračuj. Len načo potom takéto príspevky "co si o tom myslite?"

lesana25
20. aug 2022

Nuž koho si si vzala, za toho sa v škôlke budeš hanbiť. Naci si si s ním vlastne robila dieťa, keď je to podľa teba neschopný idiot?

jaskolka
20. aug 2022

Nuž a na upresnenie, muž možno zmenil názor preto, že ma pocit, že by aj on dačo už mohol urobiť pre syna a angažovať sa v tom. Ale keď nechceš, tak nechceš.... Povedz mu to, že si to neprajes, možno nabudúce už v ničom sa nebude chcieť "pridať".(ani nebude sa mu nikto diviť)

nelka93
20. aug 2022

Mne to príde aj nefér voči otcovi, že mu to nechceš dovoliť. Si fixovana na syna, ale on je jeho otec. Malého by ti domov nedoviedol, keby vedel, že s ním doma nebudeš, lebo budeš v práci. Povedz mu, že ideš do práce a pochybujem, že nechá dieťa samé doma bez dozoru. A hlavne sa nestresuj, keď ešte nebol ani raz v škôlke a taká situácia nenastala

shaola
20. aug 2022

áno, starali sa o deti a domácnosť, ale nechodili do roboty. teraz chodia do práce obaja manželia, tak aj povinnosti okolo domácnosti by mali mať podelené primerane. samozrejme, že ja nerada kosím, tak to robí manžel a ja skôr navarím a popracem, ale v zime upratuje, perie a pod. rovnako ako ja.
neboj sa, že ti narobí hanbu. treba to vyskúšať, možno sa to stane raz a viac tam nepôjde, a bude po probléme. a keď tam budeš s ním, tak by si ho snáď vedela usmerniť trochu.
Ak by mal učiteľke vynadať, to by musel dať syna do triedy a stáť na chodbe a pozerať. Ja ako učiteľka by som bez pardónu proste zavrela dvere a hotovo. Ak malý pustí rev, skôr to bude pred tým, ako dieťa vôbec odovzdá učiteľke.

Strana
z2