Kedy si dieťa zvykne na škôlku?

5. apr 2023

Synček isol do škôlky minulý rok v septembri ako 3rocny.Zaciatky boli hrozne plakal nechcel tam chodiť.
Teraz má 4r a ešte každý deň ráno plače že on nechce do škôlky.Kazde ráno mu hovorím že v škôlke mu bude dobre zahrá sa atď,že maminka zatiaľ ide do roboty a 15tej dôjdem preňho.No aj tak plače každé ráno.
Maju tak v škôlke že pondelok môžu zobrať plysaka na spanie a piatok s pyžamom zobrať domov.Zobere plysaka v škôlke s ním spí,len on ho chce každý deň zobrať aj domov a každé ráno brať naspäť do škôlky.Toto sa učiteľkám neľúbi,darmo mu vysvetľujem že nemôže každý deň nechápe.
Ma dve učiteľky jednu má radšej vždy sa pýta ktorá tam bude.Ze on chce tu čo má okuliare tu má radšej.Ked není tam ona ale druhá učiteľka tak plače.
Rano nosím ho do zberného triedy plače on chce ísť do svojej triedy.Zas každé ráno hovorím mu že po 7dmej pôjdu do svojej triedy no nechápe a plače.Kazde ráno to isté vysvetľovať.
Kedy sa konečne zvykne na škôlku?

whatever1
5. apr 2023

Neda sa dohodnut s ucitelkou aby si svojho plysaka mohol bravat domov? Nevravim ze by to vyriesilo problem ale aspon o jeden stres menej.

tani777
5. apr 2023

Nasa sla 4rocna do skolky,s jednou ucitelkou si nesadla,bolo to strasne trapenie...polovicu roka bola doma (ja na rd s mladsou) a druhu polovicu chodila len rano,k tej "dobrej" ucitelke..ona z tamtej mala nenormalmy stres,toto vymyslela riaditelka,ked sme sa s nou o tom bavili..dalsi rok sla do druhej triedy,tam uz je vsetko ok...nechces pouvazovat aj nad tym? Mozno si fakt nesadol s tou ucitelkou,a niekedy sa to da vyriesit 🙂

cerz
5. apr 2023

My si tiež nosíme hračku každé ráno a každý deň si ju poobede berie domov . Nechápem prečo u vás to je problém .
Našej pomohlo keď som jej sľúbila že vždy keď pre ňu poobede prídem donesiem jej maškrtu a odvtedy plač prestal .

slavomira236
5. apr 2023

U nas co vidim vhodi kazde rano chlapcek s oblubenou deckou malou do skolky a zo skolky v malej triede

letfenixa
5. apr 2023

Náš syn si nezvykol a chodí už 4.rok.

mircalla
5. apr 2023

My sme nemali problem od 1. dna ani s dcerou ani so synom
odpoved neexistuje, kazde dieta je ine

nikiki29
5. apr 2023

Niečo medzi zajtra a nikdy… skús sa s ním rozprávať, skús u učiteľky vybaviť nosenie tej hračky. Malými krokmi možno niekam dojdete…

katyfely
5. apr 2023

ahoj, aj my sme sa trápili do predškolskej.. a keď sa na to spätne pozriem, hlavne počúvaj svojho synčeka a skús sa s učiteľkami dohodnúť, aby si mohol plyšáka nosiť každý deň domov.. a spýtaj sa ho, čo by mu pomohlo, čo by si mohla pre neho urobiť, aby sa mu v škôlke trochu páčilo, kým si ho vyzdvihneš, možno to zaberie aj viac času, ale pýtaj sa ho to často, sám Ti možno povie, ako to zvládnuť.. Úplne Ťa chápem, aké je to vyčerpávajúce, a stále dookola vysvetľuješ.. ja som syna ešte viac objímala, bozkávala, vravela ako ho veľmi ľúbim a pýtala sa ho, ak to spolu zvládneme, čo mu pomôže.. nám pomohlo trochu to, že si brával do škôlky každý deň nejakú svoju inú hračku, nič veľké, malých dinosaurov a tak.. a je to aj o učiteľkách, aké sú prístupné a ľudské, počúvaj teda svojho syna a ak treba skús sa s učiteľkami porozprávať a vysvetliť im, čo mu pomáha.. sú to naši malí anjelikovia, čisté duše, úprimné, oni nám nerobia naschvál, len potrebujú zvládnuť emócie bez mamy, a to je naozaj pre nich ťažké.. držte sa!

babina_33
5. apr 2023

Takisto nerozumiem tym plysakom. Preco v nasej skolke je to ok a u vas to nedovolia? Niektore pravidla ja absolutne neviem pochopit. Kazdopadne si myslim, ze je to takisto len obdobie. Aj ked ti moze prist, ze uz trva prilis dlho, ale u nas to bolo rovnake. Velmi dlho sme si zvykali, ale nakoniec to proste preslo a teraz chodime normalne s usmevom. Ked tam nespi, tak samozrejme je to lepsie, lebo u nas bol problem hlavne s tym spankom tam.

autor
5. apr 2023

S tými plysakmi nechcú dovoliť preto že ak by jednému dovolili chceli by potom všetky deti každý deň brať hore dole plysakov.Takto mi to učiteľka vysvetlila.No bohužiaľ môj je až moc plysakovy typ.
Spánok bol tiež problém,doma nespava od 2 rokov na obed.Kazdy deň mi hovorí synček že príklad dnes mu bolo smutno tak plakal za maminkou.Alebo išli von na dvor a nemal na to náladu bolo mu zima tak plakal za maminkou.Stava sa občas aj také že povie mi že dnes som neplakal za maminkou.Vtedy ho pochválim že aký je šikovný chlapček poviem mu že nemusí plakať,že maminka dôjde preňho každý deň vždy o 15tej.
No ťažko to je.Doma sa pýta aký je deň učím ho to odratava koľkokrát ešte musí ísť do škôlky.Cez víkend dôjde naňho taká chvíľka že on nechce aby bol pondelok nechce ísť do škôlky.
Neviem či ozaj len vydržať vlastne čo iné mi ostáva.

whatever1
5. apr 2023

To je divne s tymi plysakmi… tak mu kup takeho isteho na doma. Nech si potom vyberie ktoreho necha v skolke a ktoreho doma.