Nosia učiteľky v škôlke rovnošaty?
Ahojte, nosia u vás učiteľky v škôlke nejakú akoby rovnošatu ? Že napríklad len biele nohavice a biele tričko atď. Kamoška má s týmto zaskočila, vraj ona by do škôlky kde to tak učiteľky nemajú, dieťa nedala. Ja to počujem prvý krát. Ako to je u vás ?
Štátna škôlka - áno...majú biele nohavice ale tričká rôzne ale jednofarebné...a rovnaké..dokonca aj zástupkyňa riaditeľa chodí v bielych nohaviciach a tričku - keďže učí tiež...a všetci rovnaké nohavice...
Tvoja kamarátka ma nejakú vadu... . Ved celá ucitelka je nehygienicka, keďže sa zo sprchy čisto oblečená v rovnošate nedokáže teleportovat do skolky! A samozrejme ani škôlka a hračky nie sú denne dezinfikovane. To si až teraz zistila, že je kamoska mimo?
U nas mali cierne nohavice a ruzovy vrch. Ale kazda po svojom. Rozne odtiene, rozne strihy. Co jej postave pristalo.
Nikdy som sa nad tym nezamyslala ale mali biele nohavice alebo leginy a hore tricka take vesele nakupila im to skolka (riaditelka) , skolka statna.
V práci sa prezliekam do pohodlného oblečenia, ktoré je časom určené na vyradenie, keďže po každom pracovnom dni s maličkými deťmi (2-3 r.) je vždy miestami ušpinené. V jednej MŠ sme nemohli nosiť biele oblečenie (deťom pripomína lekárov) a napr. biele nohavice ani nie sú dobrý nápad na nosenie v tejto práci, keďže čisté dlho neostanú...a v inej MŠ nemohlo byť čierne (depresívne, nevhodné pre deti).
Nosia normálne bežné veci, tričko, mikina, šaty, legíny, rifle, nohavice. Niektoré sa prezliekaju tam, iné chodia tak aj domov. Viem to podľa toho, ze ich stretávame aj vonku po škôlke (všetky učiteľky sú z tej istej dediny) takže bežne ich vidím ísť domov.
To bolo kedysi v jasliach a niektorých škôlkach. Ale tam boli zdravotné sestry, preto mali rovnošatu. Neviem aký zmysel by malo, keby mali učiteľky rovnošaty. A to nehygienické nechápem. Čo tam tie deti operujú, že musia byť sterilné?
Nie nemajú, respektive občas si oblečú biele nohavice a tričko farebné ale v 95% času majú legíny a tričko, keď je zima a chodia von tak tepláky a tričko. Neviem si predstaviť reakciu detí na učiteľky oblečené ako sestričky u dr. Inak dúfam, že tá tvoja trafená kamarátka, v škôlke prezlečie dieťa do oblečenia, ktoré vytiahne z hygienicky zabalené ho vrecká a ešte ho celé prestrieka dezinfekciou a samozrejme použije pri tom sterilné rukavice.
Inak od kedy uniforma znamená, že učiteľka je oblečená v sterilnom? Či jej kontroluje či si ju dala každý deň komplet čistú a vytoahnutu zo sterilbeho vrecka?
Mám pracovné oblečenie, ale nie rovnošatu. Ráno sa prezlečiem, poobede tiež. Bežne nosím sukne, šaty - nebudem sa v nich váľať po koberci, kŕmiť deti, či maľovať farbami 😛 väčšinou máme biele nohavice, tepláky, kto chce legíny a rozprávkové tričká. Máme zopár rovnakých jednofarebných tričiek, tie si dávame na školské akcie.
Úprimne? Nikdy som si nevsimla co ma učiteľka na sebe😂
Ja nechápem to, že by v škôlke/škole mali nosiť povinne biele.
Ja nosím maximálne biele tielko, inak nemám veľmi v skrini biele veci.
Len RAZ ! som si zobrala bielu mikinu do práce. Akurát tvorili, keď som vošla do triedy a automaticky ma šli objať, ani im nenapadlo, že sú ešte špinavé. Tuším to boli temperky, dole to už nešlo 🫤
Učiteľky nie sú kuchárky či lekarky
pred tyzdnom som pozerala fotky, ked som bola mala a presne som pozerala, ze ucitelka v tomto divnom ubore 😅 ale tak bolo to 30+ rokov naspat. dufala by som, ze uz doba pokrocila 🥹 ale v sucasnosti som sa s tym teda u nas nastastie nestretla. kokos ved uz aj detsky lekari nosia tie ich oblecka s vtipnymi obrazkami a nie biele 😄
Ja si pamätám z mojich škôlkarskych čias, učiteľky nosili biele rovnošaty. Vyzerali ako lekárky. Strašne "upokojujúce". Doteraz nerozumiem, k čomu to bolo. Ok, zrejme aby si nezničili svoje veci, alebo bol v deväťdesiatkach taký predpis? . Ale prečo práve BIELE rovnošaty? Nemám deti, ale verím v to, že doba sa posunula a tento hnus sa už vytratil.
U nás nenosia ani lekári biele nohavice nie to učiteľky v škôlke. Načo? Aby bolo každý fľak už z diaľky vidieť? Fakt praktické oblečenie pri malých deťoch.
Tvoja kamoška je premotivovaná a hlavne primitívna sliepka🙈

Niekde maju, Ja som nikdy nemala toto. Ani v ziadnej zo skolok tu v AT som to teraz nevidela.