Nútia deti v škôlke chodiť cikať?
Dcéra mi povedala, že zakaždým, po olovrante a obede, neviem či ešte niekedy ich nútia ísť cikať. Dcéra nikdy problém s pocikaávaním nemala, práveže vydržala, dokonca sme išli na dovču 6 hodín a ani raz sa nepýtala. Ale teraz už chodieva aj doma častejšie. Ja chápem, že nechcú, aby sa pocikali náhodou deti v škôlke, ale dcéra s tým nikdy problém nemala. Vypije 2 šálky čaju pred spaním a nepočítala sa ani raz. Nechápem prečo sa ich neopytaju a kto nechce nech nejde. Ale všetci si musia sadnúť. Pýtajú sa Vašich detí, kto chce nech ide?
@oriesocek Tomuto ja nerozumiem. Prečo nemôže ísť dieťa samo na toaletu vtedy, keď potrebuje? Rodičia odprevádzajú dieťa na záchod aj doma a nonstop ho pri potrebe sledujú? (okná na škôlkarskych toaletách a žiadne dvere sú podľa mňa tiež na hlavu). Či snáď 3+ ročné dieťa nedokáže trafiť na wc a späť?
@annm81 moje trojročné dieta sa veľmi rado hralo napriklad s papierom alebo s vodou na záchode a keď sa vykakalo, tak som hovienka zbierala po byte, ked som nedala pozor. Takze nie každé 3 ročne dieta zvládne sedieť na záchode samé bez dozoru.
@777januska777 Fúha, nepríjemné. Ale tak zbierať výkaly po byte u škôlkara, je vysoko neštandardný problém, takže v drvivej väčšine škôlok sa s takým niečím nestretnú a ak áno, potom si to jednoducho želá individuálny prístup.
A ty si myslis,ze je zdrave,aby male dieta neslo 6hod.na zachod? Na kolko hodin planujes "vytrenovat mechur", aby zadrziaval? 🤔
A inak nechapem,ked sa tvojej dcere nechce a posadi sa na zachod,tak sa proste nevycika a moze trenovat dalej, kludne az kym po nu neprides. Tak kde je problem?
Ono niektoré mamičky by si mali vyskúšať byť chvíľu učiteľkami a pochopili by mnohé veci😉
Nemajú na starosti iba jedno,to naše, dieťa.
A keď sa s jedným budú zaoberať,zbytok triedy je bez dozoru a to sranda nie je.
P.S. nie som učiteľka v škôlke,ale nebrala som škôlku ako domov,kedy sa o svoje deti starám ja s manželom a mali iné možnosti
@annm81 ja tiez nechapem, preco deti v tolkych skolkach nemozu ist na zachod same. Som prekvapena z toho co tu citam. Kde maju tie zachody v tych skolkach schovane? Tipujem, ze maju asi jedny zachody s umyvarkou pre celu skolku niekde vramci budovy strcene. U nas decka vybehnu z triedy a su na wcku, ktore patri iba ich triede, idu same ked potrebuju.
@ullala môžu ísť aj samé,ale chodia pred spaním,vychádzkou,atd pre istotu spoločne všetci.
Nie nenutia. Ide ked sa mu chce, sam. Maximalne povie ucitelke, ze ide kakat aby mu ritku utrela. Ma 3 a pol roka.
@terezka1947 to ano, ved aj u nas chodia aj spolocne. Ale vela bab tu pise, ze deti nemozu ist s ucitelkou na zachod len tak hocikedy. Ale to si myslim, ze pokial tie zachody fakt nemaju schovane na druhom konci skolky, tak zvladnu aj same - druhaci a predskolaci.
@annm81 áno vyžaduje individuálny prístup a práve preto si myslím, ze sa snažia učiteľky co najviac problémov eliminovať tak, ze chodia deti na záchod spolu. Lebo áno sú rôzne situácie a najčastejšia je asi, ze im ujde na spodné prádlo. Fakt deti sú rôzne a pri toľkom množstve si nemyslím, ze učiteľky majú čas na individuálny prístup ku každému dieťaťu.

Je toto uz mozne, ake chujoviny mamky riesia???