icon

O koľkej dávate deti ráno do škôlky?

10. mar 2024

Ahojte,kedy rano davate deticky do skolky?
Od septembra planujem dat maleho do skolky,ale 2 tyzdne v mesiaci bude tam musiet byt uz medzi 6:00-6-15 a ja uz rozmyslam,ci to nie je velmi skoro,ako to zvladne,ci mu tam nebude dlho..🙄
Ina moznost nie je,dochadzam za pracou 25km na 7:00

Strana
z2
pribinak
10. mar 2024

A bude v tom čase už otvorená MS? Napr u nás sa škôlka otvárala až od 6.30 hod

kris_tin257
10. mar 2024

My ledva stíhame na tú 8mu ho tam dať ale zas vyzdvihujeme ho až pred 17tou 😊

13uzivatelka11
10. mar 2024

U nás napríklad škôlka až od 7:00 🤷‍♀️ nemôže ho partner odviezť do škôlky ráno? Malý je v škôlke od 8 do cca 15:00

domkakvet
10. mar 2024

Skolky byvaju otvorene uz od siestej, teda aspon niektore, cize keby na siestu chodilo malo deti, tak si myslim, ze by ich ani tak skoro neotvarali, tak ze minimalne sam by nemal byt, vacsina deti co viem chodi na siedmu, tak ze je to iba o hodinku skor, aj ked hodinka spravi dost, ale skor by som povedala, co sa tyka vstavania.

nikpa
10. mar 2024

Je to dosť skoro na vstavanie. A neviem ci vôbec nájdeš škôlku, ktorá má otvorené od 6h. Nedá sa s tou pracovnou dobou niečo robiť po dohode so zamestnavatelom? Ja som sa kvôli tomu po RD do pôvodnej práce nevrátila, ráno sa nedalo chodiť tak skoro kvôli škôlke a budit deti ráno tesne po 5h som odmietala.

dzejny656
10. mar 2024

Tak keď inú možnosť nemáš asi je zbytočné o tom polemizovať. My dcéru dávame medzi 8,30-9 a chodíme pre ňu okolo 16.

ankare
10. mar 2024

Nemoze niekto iný vodit dieťatko neskôr do škôlky? Nemôžeš si Ty upraviť prac. čas? Alebo si skrát prac. úväzok. Dieťatko je malé len chvíľu, sprav čo najviac preto, aby sa cítilo čo najviac komfortne. Držím palce!

stevvvka
10. mar 2024

Keď sa nedá, tak sa nedá. Presne preto sú niektoré škôlky od 6,lebo nie každý si môže prispôsobiť pracovnú dobu.

Verím, že po inej práci si sa obzerala, skúšala, nuž ale keď sa nedá... Nemaj výčitky.

adeladulova
10. mar 2024

Môj prichádzal o 6,45 do škôlky, a teda to už mi prišlo skoro. Ono treba si uvedomiť aj, ze prve jedlo dostanú 8.20 (ako kde samozrejme) a to je poriadna doba- môj mal vždy problém ráno niečo do seba dostať o 6tej, a ak zjedol jogurt a banán tak som bola šťastná ze do pol9 vydrží snáď....
Na 6tu byť v škôlke je týranie za mňa 😒 v zime o to viac.
Ja som zmenila pracovnú dobu a som maximálne spokojná

enoula
10. mar 2024

Nie vsetky škôlky otvárajú o 6tej, tak si asi zisti...
Je to fakt dost skoro, ale ak aj teraz zvykne skor vstavat, tak si asi zvykne...
Ked nechces menit prácu, neda sa dat do škôlky blizko prace? Aj pol hodina rano urobí dost

matkahelka
10. mar 2024

ja by som skor riesila jedlo, lebo o 5.30 maloktore dieta sa dokaze plnohodnotne naranajkovat a v skolke maju desiatu az okolo deviatej. u nas s tymto ucitelky stale "bojovali", lebo deti, ktore chodili takto skoro do skolky, uz boli o pol osmej hladne, nervozne, uplakane.

taniapd
11. mar 2024

Vôbec z toho nemaj obavy, tieto deti sú už veľmi rozumné a keď sa inak nedá... ja tak chodím s mojim 3ročným 3x v týždni. V škôlke je už 6:05 domov ide pred štvrtou. A chápe to, neplače, vie že idem do práce.

autor
11. mar 2024

@adeladulova ale prosim ta ze tyranie🤦🏻‍♀️ved asi by skolka nebola otvorena uz od 6,keby tam deti nechodili…
A pre vsetky,skolka je otvorena od 6:00,ja pracovnu dobu asi nezmenim kedze som ucitelka v MŠ (ku mne dat maleho do skolky neprichadza do uvahy,chodi so mnou teraz a je to des)

majamat
11. mar 2024

ja som dceru davala pdla toho, ako som robila.
ked som mala volno, alebo nocnu, isla normalne do 8hod, ked som mala rannu, bola v skolke pred 6hod.

je to skoro,a le neda sa svietit.

majamat
11. mar 2024

veru, nie kazdy moze zmenit pracovnu dobu a nie kazdy moze ist do inej prace.

beata_k
11. mar 2024

8:02 🙈
Ak sa ti inak neda, tak sa neda. Neboj, zvykne si.

autor
11. mar 2024

A manzel tiez nemoze maleho zaniest do skolky,on uz chodi do prace na 5:00🙄 a nikoho z rodiny pri sebe nemame

beata_k
11. mar 2024

Ved ak ucis v MS, tak musis vediet, ze deti tam chodia uz od 6:00

zyzu
11. mar 2024

Náš syn chodil o 6:15, vlastne otváral škôlku 😁. Ale on ráno vstávam vždy skoro,tak to problém nebol. Bol tam do 16:00, ina moznost na zaciatku nebola. My sme po dohode s učiteľka mi balili jedlo do rupsacika. Ak bol hladný vypýtal sa a mohol si ísť preň.

gab1sol
11. mar 2024

Keď som vozila staršiu ja (bola som s mladšou doma), tak sme chodili na 8:30. Domov chodila o tretej. Ako začala do škôlky chodiť aj mladšia a ja do roboty, tak sa snažíme na siedmu, pol ôsmu (školu máme otvorenú od 7:00). Z roboty chodím o štvrtej, tak o nejakej pol piatej ich vyzdvihneme. A boli dni, kedy plakali, že nechcú ísť ešte domov. 🤷‍♀️ Rodinu treba živiť a keď sa inak nedá, tak sa nedá, nemusíš sa kvôli tomu trápiť. 😉 Môj brat vstával o štvrtej, aby ho mamina stihla zaniesť do jaslí, neskôr do škôlky.

ibatanecnica
11. mar 2024

dcéra chodievala na 6 hod. Už o 7hod som musela byť v práci, takže iná možnosť nebola. A domov okolo 15,30.

arasidka123
11. mar 2024

My máme otvorenú od 6:30 a chodíme cca 7:00 kým školáci postrážia najmenšiu, ak je vonku otrasné počasie...a vyberáme ho medzi 15:45-16:00. A škôlku máme do 16:30. Keď rodičia pracujú skôr, tak je jasné, že dieťa pôjde aj do škôlky skôr..

nikiki29
11. mar 2024

Ak nie je iná možnosť, čo chceš vymyslieť… 🤷🏻‍♀️

nikoleta1234
11. mar 2024

Naša skolka sa otvara o 7:00 a ked nastupim do prace presne budem musiet byt o 7mej v praci, co je odomna cca 30 km. A to este dalsie 2 dcerky (budu prvacky) budem musiet brat opacnym smerom do skoly. Ja absolutne neviem ako to vyriesim. Manzel chodi do prace na 6tu :(

enya00
11. mar 2024

ked sa inak neda, zvladnes .. nechapem, aku maju pracovnu dobu niektori, ale o tretej ked som isla po deti, uz ich tam bolo iba par 😂 chodili deti chvilu aj na siestu, ked sa inak nedalo..bola tam len upratovacka, ale dalo sa, postrazila.A prezili to bez ujmy

jesenzima
11. mar 2024

Dávam na siedmu,ale boli časy, kedy dcéra chcela byť prvá v triede, tak tam bývalá už od 6:15...

katka164
11. mar 2024

Ja som malú tiež nosila medzi 6.00-6.30h.V pohode to zvládala,do školy tiež tak chodí.Večer už spí medzi 20.00-20.30h.Neboj,zvládnete.😉

martul
11. mar 2024

@adeladulova týranie?! A inak si ok?

dzejsik
11. mar 2024

Ak dobre nastavis vecerny spanok, tak dieta si zvykne a urcite mu dlho nebude, ked uz si na skolku a kamaratov zvykne (kym si zvykne, mozno ano).

lulu0123
11. mar 2024

A preco ho nemozes dat k sebe do skolky do inej triedy?Ved to by bolo pre vas najjednoduchsie.U nas v skolke ma vela uciteliek deti,pripadne aj vnucata.

Strana
z2