Obavy dieťaťa z neprijatia do škôlky
Ahojte, asi sa len potrebujem vyrozprávať alebo čo, ale tak začínam mať už dopredu obavy čo bude takto o rok. Akosi ma rozhodilo neprijatie môjho malého tu do našej dedinskej škôlky, kde má aj trvalý pobyt. Aj som s tým počítala, lebo začiatkom júna mal len 2 roky, ani som nechcela aby mi ho vzali teraz od septembra ale s riaditeľkou sme sa dohodli, že ak bude miesto, vezme ho od januára 2024. To by bolo tak fajn, vrátila by som sa skôr do práce o pol roka skôr...no minulý týždeň, keď som bola pre rozhodnutie, povedala, že neprijala kopec 4ročných detí od nás z dediny, lebo musela uprednostniť podľa nového zákona staršie deti z okolia a mám skúsiť ďalší rok. Ok, chápem, ešte je malý, nejak sa s tým zmierim, že sa skôr do práce nedostanem ale od vtedy mi je až fyzicky zle, keď si predstavím, čo bude ak ho nevezmú ani od ďalšieho septembra a ja od júna musím do tej práce aj začať chodiť. Nemáme už žiaľ ani babky, ani dedov, ak by aj žili tak by i tak ešte chodili do práce, nemám tu žiadnu rodinu na pomoc, ani kamarátky, brat býva 400km odtiaľto. Viem, poviete si, zaplať si súkromnú škôlku a vybavené, no najbližšia, kde by som vedela dochádzať časovo s ohľadom na frekvenciu autobusov a cestu do mojej práce, je vždy plne obsadená. Šoféruje len môj muž, ktorý robí na zmeny, mne zo zdravotných dôvodov lekári nechcú dovoliť vodičák, už som sa viackrát o to snažila, takže toto odkázanie na autobusy mi to ešte viac komplikuje ☹ Nechcem prísť o prácu, lebo ju mám dobrú. Mám ju blízko, zarobím dosť dobre na to, v ktorej časti SR bývame a baví ma. Je to práca, v ktorej sa nedá robiť home office. Bojím sa, že ak požiadam o polovičný úväzok, tak sa ma v práci budú buď chcieť zbaviť, alebo sa to nebude dať, alebo ani tak nebudeme vykrývať zmeny.
Možno to vyznie sebecky, ale tak ma štve ten nový zákon 🙄 nech si strčia aj ten 400€ príspevok, ktorý teraz schválili. Chcem ísť do práce, kde som sa za predošlé roky vypracovala a nie sedieť doma za 400€ ☹
Žiadne hejtovanie tu prosím nepotrebujem, len nejakú radu, akoby som vedela túto situáciu vyriešiť. Ste tu niektorá, ktorá využívate služby opatrovateľky?
@palicka ano ano viem 🙂 manzel ide na matersku namiesto mna a potom uvidime ci sukromna alebo zostane na rodicoskej - my to takto riesime, ja idem skor do prace (to bolo len na margo toho, ze aj ja to riesim, nie ze "mudrujem a komentujem" o nieco com nemam sajn lebo deti dospele)

Kľud kľud a opäť kľud. Strašne stresuješ. O rok môžu byť veci totálne inak. Môže byť škôlka voľná, ale aj preplnená. Môžeš byť zdravá ale môže ťa aj zraziť auto a nebudeš. Zbytočne sa stresuješ, čas ukáže.
Sústreď sa na to, aby si si s dieťaťom užila dní, kým ste spolu. A aj keby si nakoniec bola nútená vzdať sa práce, je to pre teba skutočne taka tragédia? Na com to viac záleží? Na práci alebo na dieťati? (samozrejme v situácii kedy muž zabezpečí nutnosti na prežitie).