Ospravedlnenia v škôlke - dochádzka

8. sep 2023

Kamoske na rodicovskom riaditeľka povedala, ze ako rodič môže škôlkarku 4 roky ospravedlnit 7 dní. Inak len od lekára potvrdenie. A malá ma uz dnes horucku, kasel sopel, tak u nas k lekarovi sa chodi az ked je horúčka tri dni, ako to bude pocas roka? Moze to byt ze len 7 dni od rodica za rok? Dakujem.

anjelicek26
8. sep 2023

To plati len pre predskolakov, nie (?)

zuzanaete
8. sep 2023

7 dni plati iba pre predskolakov. Mladsie dieta moze rodic ospravedlnit na akykolvek dlho vlastne aj bez udania dovodu.

jumama
8. sep 2023

A nie je tym myslene 7 dni vkuse? A ked by uz dieta bolo doma dlhsie - tak potom uz od lekara treba. A potom zas ked ochorie, zas plati 7 dni... nie je to tak myslene?
U nas - ale v skole, rodic moze ospravedlnit najviac 5 dni vkuse. Ale moze to urobit viac razy za rok, nie ze v suhrne 5. Ide skor o to, ze ak by dieta bolo doma dlhsie v ramci jedneho chybania - ze uz treba potvrdenie lekara.

autor
8. sep 2023

@jumama musi si to dat dovysvetlit, riaditelka tvrdila ze to je priprava na skolu, tak snad to je ako pises a nie ze za celý rok, ked uz teraz ma chorobu..vdaka.

zuzanaete
8. sep 2023

Je to 7 dni na jeden raz. Nie pocas celeho roka.

autor
8. sep 2023

@zuzanaete vďaka

zitaje
8. sep 2023

ja som bola v stredu na rodičku u dcéry na gymnáziu a tam nám triedna vravela, že rodič môže po novom ospravedlniť až 5 dní absencie v kuse. Aj viackrát za rok. Tak si myslím, že v škôlke to isto nebude prísnejšie 😉

slavkadi
9. sep 2023

@autorka je to 7 dní v kuse na jeden raz. Môže to byť aj viac krát do roka. A sú to vyučovacie dni, čiže kedy malo byť v skolke. Ak ochorie vo štvrtok, môžeš ospravedlniť na stvrtok-piatok a celý ďalší týždeň ty. Samozrejme ak je to už na lekára, treba ísť.

ziarifka
9. sep 2023

U nás v škôlke po prekonaní infekčných ochorení, napr. kiahne, treba ešte od lekára papier, že je dieťa už zdravé a môže do kolektívu. To platí aj pre mladšie deti.

sona463
24. sep 2023

u deti plniacich povinné predprimárne vzdelávanie môže rodič ospravedlniť dieťa 7 po sebe idúcich pracovných dní, u deti "neplniacich" povinné predprimárne vzdelávanie, nie je počet dní limitovaný. Avšak rodičia musia po neprítomnosti dieťaťa v škôlke viac ako 5 kalendárnych dní/ nie pracovných/ doniesť potvrdenie o bezinfekčnosti.

1mina
24. sep 2023

7 dni pocas jednej choroby, samozrejme dieta je chore x krat za ten rok,,,a ospravedlny len pre predskolakov...u mna skusali minuly rok tiez obcas pytat ked nebola predskolacka a nasa dr mi to vyslovene odmietla dat ze ked ma 4 roky moze byt doma kolko chce,,, v skolke som odovdzala odkaz a nic sa nedialo takze nemozu u mladsich vymahat razitko

martinuccia
9. apr 2024

@34katka34
@slavkadi diky za odpoveď