Papajú vaše deti v škôlke v šatni pred cestou domov?
Pekny den mamicky...ked pridete po deti do skolky a viete ze idete peso domov este hodinku tak by ste nechali v satni zjest deti buchticku a vypit dzusik a az tak ich zacali obliekat? Lebo dnes som tak urobila ale pocula som jednu mamicku vraviet svojim detom ze citujem: "tu je satna, tu sa len oblecieme a ideme domov". Aky je vas nazor? Dakujem
@elizabet173 a čo že je tam toľko ľudí. Pokial viem do skolky majú povolené ísť deti riadne otestovaných rodičov bez akýchkoľvek známok respiracneho ochorenia. Ak toto niekto nedodržuje jasne nech ihneď opúšťa priestor. Ja dodrzujem všetko a teda nemam problém byt v blízkosti niekoho iného ...
No to je strašné!!!!!!!!!!! Ako len si si to mohla dovolit a co si to za matku, ze si dala dietatu vodu a jedlo. No to je hrozné, uplne cez ciaru. Moralizujco To uplne musim odsudit, ako velky precin proti ludskosti. Tuto matky sa teda cinia v zaostalosti.
Podla mna je to uplne v poriadku. Nič zlé sa nestalo, proste sa napila a dala si buchtičku, lepaie ako na studenej lavicke, alebo popri chodení. Lepšie ak je dieťa najedené a neni dehydratované a v klude.
@3petka nie, mýliš, sa, do škôlky síce ísť môžu, ale musia dodržiavať interné predpisy súvisiace s pandémiou. A medzi tie patrí aj to, že sa rodičia najmladších detí majú zdržiavať v šatni čo najmenej a rodičia starších detí majú do nej vstup zakázaný. Ak sa niekto testoval v sobotu, neznamená to, že je negatívny aj v pondelok, keď príde po dieťa do škôlky, ale to hádam vieš, alebo chceš mať za každú cenu posledné slovo? Tak nech sa páči, ja nie som povinná do nemoty obhajovať svoj názor. A už vôbec nie pred niekým, kto má veľmi chabé argumenty.
Dzusik (domaci odstaveny) vypili za 15sekund a kym jedli take 5sustove buchticky som ich oboch obula a pobalila rupsaky...hned z triedy sa boli vycikat a rucky si cerstvo umyli...ale popravde v satni jedli prvy a posledny krat... Dakujem vam a dobru nocku
V skolke platia pravidla - v jedalni sa je, v satni prezlieka, v triede uci, v spalni spi... nie je dobre narusat tieto pravidla. Ta druha mamicka mala pravdu - v satni sa jest nema. Slusne vas na to upozornila. Paci sa mi, ze si to tiez prijala v pokoji.
Naozaj dieta cestou domov bez tej buchticky vydrzi a doma si ju v pokoji moze spapat.
V satni sa treba zdrziavat naozaj iba kratky cas. Ani nie je slusne im tam trusit. Deticky sa vyzuju a kym sa obuju, bosymi nozkami sa postavia na zem. Tak nech nestupia do odrobiniek.
Aj v skolke, aj ja doma, ucim deti kulture stolovania. U nas sa je za stolom, ziadne behanie s jedlom, ani na chodbe ci inde. Vonku mozu aj na lavicke a podobne, tam ked natrusia, vtaciky vydzobu.
@sslobodnamama777 v zaostalosti? Aj si to po sebe čítaš?
Och🙈 desim sa toho, ze zacne moje dieta chodit do skolky😂 a nedajboh si da v satni buchtu🤦🏼♀️😂 a teda buchtu!!! Chapete? Buchtu?! Mrkvu do ruky max! Ale urcite nie v satni! Ani cestou... ani nijak. Lebo ved kulturne za stolom! To sa tu predbiehate? Ci to ako fakt? Vsetky dokonale mamicky z kona jedavate vzdy len pri stole a chrumete zeleninu a zapijate cistou vodou...
@malapepka no ako kto, veď sa mrkni do pár tém, mamičky lietajú za dieťaťom po celom byte aby láskavo niečo dalo do úst, púšťajú mu rozprávky, robia div že nie divadelné predstavenie, prinesú jedlo aj na plavárni k bazénu (to som videla na vlastné oči), aby do hodiny nezahynuli od hladu.
@luccy89 upokoj sa, v škôlke jedia počas dňa všetky deti len za stolom a všetky to zatiaľ prežili. Je situácia aká je, rodičia majú byť v šatni minimálny čas a dieťa domov vydrží.
Nikdy som nič podobné nedovolila. Ak chcel, jedol cestou domov, ale určite nie v šatni.
@ajko2011 nie si normálna!!! Veď mohlo byť dehydrované a na smrť vyhladované!!!! 🙂 Mojich rodičov v živote nenapadlo, aby nám nosili do škôlky nejaké jedlo, veď sme tam jedli tri krát denne a najedli sme sa doma.
@3petka 🙂🙂🙂
Autorka radsej zmaz, lebo ta tu ukamenuju aj za ten dzusik😂 popravde ja by som si poznamku tej mamicky asi ani nevsimla🤷♀️ Ale teda zbalila by som a obliekla dieta a aj s tou buchtickou v ruke by sme sli..a keby ine dieta jedlo v satni tiez sa nad tym nepozastavim. Zbalim si dieta a ideme, neriesim co robia rodicia s detmi vedla
Ja nikdy nedávam jest v šatni. Aby sa mi dieťa nezalepilo predtým ako sa ide obliecť ak je to niečo sladké. A aby nenatrusilo na zem ak je to napríklad rožok. A nech sa aj uci, ze iste miesta sú na papanie a iné nie. A tiež preto, že v šatni je pri toľkých deťoch niekedy dosť veľký frmol, tak nech sa nezdrziavame a zbytočne dlho nezavadziame. Inak mne by sa tiež nepáčilo, keby mi napr v hale návšteva pobehovala s buchta mi. Sak nech si sadnú, zoberú si tanierik..
Ucim v MŠ a v šatni naozaj nieje dobry napad jesť. A uz vibec nie v tejto korona dobe, u nas pustame len rodicov najmensich deti (2r) ostatne odovzdavame az pri dverach vonku. Pustame len po jednom, cize ak by nejaky rodic takto zdrzoval tak sa vonku spravi rad. A plus dieta v skolke olovrantuje a ak nezje co ma v skolke, nieje velmi vychovne ponuknut mu hned to co ma rado. Malo by sa dodrzat to ze olovrant uz malo tak nasleduje vecera a potom pripadne druha vecera a nie okamzite po prevzati od ucitelky dieta napchavat akoby bolo na hladovke a nie v skolke.
A naozaj tam zbytocne zaberate miesto kym dieťa je
@elizabet173 si myslíš, že ja som nosila? 😂 Jedol iba v prípade ak som sa cestou z práce najprv zastavila v obchode a tak som šla pre neho. Ináč nie. 🤭
Buchtička a džúsik 😀
Ja chodím pre dcéru pravidelne peši beriem aj mladšiu nech to využijem vramci prechádzky... Domov to mame peši tak 20 minút keď ideme ale keďže po ceste stretneme aj iné deti a mamičky tak je z toho pekná prechádzka aj na viac ako hodinu... Jedine co beriem je voda iné nič proste keď prídem do škôlky beriem dieťa ci jedlo alebo nie a ideme u nás je aj zakázané sa zdržiavať v satniach dlhšie a nie to ešte jest... Mladšia tiež vydrzi ide z domu najedena alebo sa zastavíme v obchode na malý nákup a dostanú max banán alebo nejakú sladkosť malú... Ved aj buchta sa ta zjesť po ceste aj dzusik vypiť...naozaj by som tam zbytočne nezostávala u nás by to aj trvalo keď si predstavím ako moje dieťa je aj hodinu rožok 🙄🤔
Tak, my ani nemáme už rok povolený vstup do škôlky. Vždy jeme vonku zájazdym. Keď prší ideme vonku ak je po, tiež papa cestou. Chodíme peši.
V škôlke by som nenechala jesť
Aj keď čo ťa po mamičke
Aj keby bolo že chce ozaj dieťa jesť tak by som sa učiteľky opýtala, či môže.
Opakujem, moja by za žiadnych okolností vnútri nejedla aj bez corony
Nakrm si dieťa kde uznas za vhodné, nenecháš ho predsa hladné lebo iná matka má názor, že to je iba šatňa kde sa iba oblieka. Iná téma by mohla byť o tom že teraz sa netreba zdržiavať v uzavretom priestore s viacerými ľuďmi...
@luccy89 neviem, co nechapes. Jest v satni by sa nemalo. Je to chodba. Moze sa tam natrusit, deti po tom poskacu... tu vobec nejde o to, ci je to bio, eko, nature... na rodicovskom zdruzeni nam riaditelka skolky vyslovene pripominala, ze v skolke sa je vylucne v jedalni. Ze nemame detom nosit ziadne potraviny, na to je hygiena prisna. A plus ze deti ucia pravidla a my by sme to porusili. Bolo okolo toho kopec inych reci, ale naozaj nas prosila, nech to dodrziavame.
Aj riaditelke na rodicovskom by si takto vyskakovala a zosmiesnovala ju?
@elizabet173 a ty myslíš, že keď bude ten rodič pozitívny a zajtra príde dieťa do škôlky, veď to je smiešne. U nás nesmie nikto dovnútra. To je už úplne jedno či 3 či 5 či 10 minút nie?
Pokiaľ by sa rodič nakazil pravdepodobne nakazi dieťa a dieťa ďalej a nemusí rodič ani do škôlky alebo žeby mal len coronu na rukách? Ja len na margo toho testovania.
Neviem či máte povinnosť sa testovať kvôli škôlke/škole
Nestačím sa čudovať nad tým našim ženským vesmírom, ako vieme aj úplne zbytočnosti? riešiť, pripadne sa na tom aj hádať a argumentovať, ak ide o naše deti.. Najviac ma zaráža to, že takúto podľa mňa ozaj banalitu ma mamička už za potrebu riešiť na fóre, lebo zostala zaskočená reakciou inej mamičky.. ale mňa by to tiež zaskočilo, presnejšie nasrdilo. Ja chápem, že sú pravidlá aj v škôlke.. Aj doma.. Ze nežijeme v jaskyni a fakt šatňa nie je miesto, kde sa má jesť, nie, dieťa neumrie od hladu a smädu atď. A áno, všetky mame názor.. Ale ak ste si všimli, mamička napísala "lebo dnes som tak urobila" z čoho mi vychádza, že ona nerobí bufet zo šatne ale proste podalo dieťaťu dnes v šatni jedlo na zobnutie.. A hneď dostala zjeba od inej mamky (tak nepriamo), a ešte aj večer tu 🙄 Mam taky pocit, že na nás sú kladené nenormálne nároky (a robíme to my sebe navzájom), že to potom musíme riešiť na fóre a uistiť sa, či sme (a naše deti tiež) v "norme".
@sono2 nie, nemusí rodič nakaziť vlastné dieťa.

U nas nemôžu ist rodicia vobec do škôlky 😃