icon

Plač mojej dcéry v škôlke

lenicka12
5. sep 2016

Ahojte ,máte niekto skúsenosti s plačom dieťaťa v škôlke?moja dcéra bude mať v októbri 5 rokov,dnes nastúpila do škôlky,ráno bolo v celku ok,horšie cez deň.plakala veľmi,vraj chcela aby ju zaviedli domov,odmietla jesť a to tam ani nespáva,večer plakala znova kým zaspala,nechce tam ísť,desím sa rána čo bude stvárať.Ako ste niečo podobné riešili?Ujisťujem ju stále ako je tam dobre,ako sa chvílu zahrá a prídem po ňu.Sľubujeme jej hory doly,nič nepomáha.Toto sme s ňou zažili keď nemala ešte ani tri roky,stále tam plakala,a tak sme prerušili dochádzku,mysleli sme že je ešte nezrelá na škôlku,ale teraz sa opakuje ten istý scenár ako pred dvoma rokmi,som zúfalá.Poraďte čo robiť,alebo ma len utešte,som s toho na nervy,pred ňou nedávam nič najavo,tvárim sa že všetko je ok.

martina9999
8. sep 2016

ja som v skolke ako mala plakavala, nasledky nemam 🙂 nechcela som tiez jest, ani spat potom som zaspala neskorej tam a nie a nie ma zobudit ked rodicia prisli 🙂 Ja si ale pamatam dovod placu, taka zda sa banalita, ale mne to vtedy nik nevysvetlil. Ja som plakala,lebo som si myslela ze mamina ma tam MUSI dat, ale ze ona je doma a place za mnou, ze jej chybam. Nikdy mi nepovedala co ona robi kym ja som tam..neukazala mi miesto kam ona chodi pracovat atd. Inak mna koli tomu placu ucitelky zo skolky nechceli dat do skoly,kazali rodicom rocny odklad, co som srdcervuco zas plakala, ale nastastie rodicia ma do skoly dali, nastupila som 8dni po svojich 6 narodeninach, a nic lepsie sa stat nemohlo. Skolu som milovala a cely zivot som bola najlepsia ziacka v triede 🙂 ale inak aj tam som plakavala,dllllllho, ale to ked som dostala dvojku 🙂

simca06022011
8. sep 2016

@tova toto robia aj v Madarsku, prvy tyzden chodia do skolky aj mamy par dni.. sedia na chodbe a klebetia/citaju.. deti sa hraju v triede.. a rodicia odchadzaju postupne skro a skor.. nakoniec si deti ani nevsimnu ze u prec a po tyzdni ich aj same poslu domov, aspon vacsina, tiez sa nasli experti, ale vsetko to prejde ;)

sardinka336
8. sep 2016

@moni73 tak dooobre, ale sama vieš ze tvoja dcera je ,,prípad alá Akty X,, tak to nedavaj ako bezny priklad bezneho dietata 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Aj moj syn 4ták reval prvy den...s gééélovým oným na hlave, velky čávo...ze som mu v ŠEVTe kúpila ,,babské zošity,, 😀 😀 😀 😀
Jeden bol červená A4 a na nom malina....no to je babské? Ach...

althejka
8. sep 2016

@sardinka336 s malinou? To je šokantneeeeee 😀

sardinka336
8. sep 2016

@althejka prvý týžden je fakt ,,na štranek,, ... 😀 😀 😀 😀

marcelatje
8. sep 2016

@moni73 no standardne to veru nie je 😞 ucitelky co hovoria? Okrem placu je vsetko ostatne ok?
A preco myslis ze bude plakat este 5 rokov?

lenicka12
autor
8. sep 2016

@simca06022011 škoda že nie som v maďarsku, tuna to nie je možné,to by chceli všetky deti,a všetky mamy nemajú čas tam sedieť,ja by som aj sedela,zatial nie som v práci až o mesiac,ale tak keď sa nedá,tak sa nedá,som na dedine a nemám možnosť voľby inej škôlky,a nakoniec nikam inam mi ju aj tak nezobrali,tu sú aj v okolitých dedinách nátresky v škôlkach,aj do našej dediny ju zobrali len do konca marca

ajka23
8. sep 2016

U nás pomohlo, ze malú začal do škôlky vodiť tatinko... 😉
Ináč cely minuly rok vačšinou ja a pri odchode plakavala, tiež bola často chorá, viac doma ako v škôlke...
Radim vydržať, nedať na sebe vedieť smútok, bude lepšie... 😉

simca06022011
8. sep 2016

@lenicka12 nebudu sa pytat ci maju mamy cas, oni tam proste musia byt ak ich dieta ma problem same byt v skolke... svokra povedala, ze riaditelka zavelila, ze budu tam sediet a sedia... ked nesla mama isla babka...

simca06022011
8. sep 2016

Dnes som ale videla, ze niekedy zle robia sami rodicia... rano u nas rev ako neviem co.. rodicia sedia s malym dietatom na rukach, skolacikom a starkou pred dverami skolky a presviedcaju... cela armada ludi. To dieta este viac roztrasene, necheclo si ani papuece dat, nechapala som. Ine deti idu s otcom, u nas to tiez tak par dni bolo.. ucitelka nenechala ich takto pobehovat, proste prisli, ahoj, pod.. zobrala dieta aj na ruky, zavrela dvere a dovidenia.. ak bol plac tak chvilu a neriesil nik.. To je take natahovanie trapenia a drama kazde rano. Pritom tu v skolke, fakt plac pocut len rano ked su tam rodicia a smutno pride po zobudeni niekedy... A na co cela rodina chodi rano, nechapem.. oni potom s malym pojdu domov a este nech to pekne to dieta co musi ostat v skolke vidi ;) Aj ucitelky mali zasiahnut a "usmernit" hned.. nas usmernili, kedysi bolo rodicko aj v auguste pre "prvacikov" v skolke a dali rodicov hned do laty ako to nebrat tragicky :D pomohlo, teraz nebolo a to co sa tam rano deje.. no nechapem. Dokonca aj predskolaci vypliestaju oci :D

siska53
8. sep 2016

@lenicka12 v meste by ti ju mozno ani nezobrali. Tu je to tak preplnene.

sardinka336
8. sep 2016

@simca06022011 stres tam vytvaraju len a len dospelí...nikto iný. Rodič ma dieta odviest do triedy so slovami,, lubim ťa, teraz sa tu budeš hrat s detmi a pani učitelkou a ja pre teba pridem,, pusa, šmitec, odchod...Čím dlhšie tam bude rodič presviedčať (a aj tak nepresvedčí) tým dlhšie bude calá agónia trvať. Holt, nevysvetlíš to niektorým.Na prvy pohlad sa to zda tragedia, ale nie je to tak. Deti si rychlo zvykaju. Učitelky sa podla mna aj boja niečo povedat v dnešnej dobe kedy je dieta stredom vesmiru a prilahlých galaxii, tak mnohe čakaju ako sa to vyvinie.

althejka
8. sep 2016

Hej, moj tiez po ceste vyjednava, nakoniec ho aj tak chyti panika a plac v satni, ked uz tam je ruch a nebodaj plac🤘😱. V tej chvili ho len vezmem na ruky, dam mu pusu a podam ho pani ucitelke. On uz aj tak nepocuva nic, co sa mu hovori. 🙂

lenicka12
autor
8. sep 2016

@simca06022011
@sardinka336 ale ja som nikde nepísala,že ju tam presviedčam,tam ju prezujem,pusa ahoj,na obed prídem a vtlačím nasilu revajúcu do triedy,zavriem a utekám preč,dneska sa až povracala od plaču,dokedy to bude ešte trvať?jedno pozitívum sa ale predsa len udialo,v triede zjedla celú polievku

sardinka336
8. sep 2016

@lenicka12 kde ja píšem, ze ty konkretne to robíš? Co ja viem kolko to u tvojho dietata bude trvat? Na to ti nikto neodpovie ani keby chcel, tvoje dieta nepozna. Presli 4 dni...slovom ,,štyri,,....čo chceš ake zazraky? Napiš za mesiac...za dva...
Deti plaču...deti hyterčia...deti vrieskaju...toto by mali hovorit rodičom asi ako prve ked sa rozhodnu mat dieta. 😀
Tak držím palce aby to trvalo čo najkratšie.

ada274
8. sep 2016

@lenicka12 https://dennikn.sk/553304/nezakazujte-detom-pla... skus si precitat tento clanok, mozno vam to pomoze.

mius.brcko
8. sep 2016

na vsetko treba cas.. aj moje plakali, ale nic sa nedalo robit, nie sme milionari a do roboty treba ist.. mladsia si skor zvykla, starsia mala problem hadam aj dva tyzdne.. po tyzdni zacala trosku jest - to uz bolo dobre znamenie, ale stale sa s nikym nehrala a kazde rano plac (vecer vyjednavanie, ze uz do skolky nechce ist)... az raz sa zrazu s jednym dievcatkom skamaratila a bolo po probleme 🙂

mius.brcko
8. sep 2016

este dodam, ze po letnych prazdninach bol opat plac rano - zrazu velka zmena, aj ked uz pred tym bolo vsetko v pohode a do skolky (jasiel) sa dcerky tesili..

atuliq
8. sep 2016

Ja som tiež v škôlke dokonca aj prvý mesiac v škole vyplakávala a nechcela som tam byť pomohlo až keď mi mamka kúpila moje vytúžené zvieratko- morča a potom mi povedala že ak nebudem chcieť tam vydržať a budem plakať tak ho vráti späť.

lenicka12
autor
8. sep 2016

@atuliq tokeby pomohlo u našej,tak jej aj koňa kúpim,ale jej sa akoby chcelo revať každé ráno,aj večer,hovorí že musí plakať lebo jej sa to inak nedá

tova
8. sep 2016

@lenicka12 vies to by chceli vsetky deti, mi ide na nervy. Nmozes sediet lebo nie vsetky matky mozu sediet na chodbe, nemozes mat den matiek v skolke, lebo nie kazde decko ma mamu, nemozes to a to lebo nie kazde decko to ma.. tak deti sa musia ucit ze nemaju vsetko rovnako ako ine deti, a ine matky sa musia aj prisposobit ked chcu aby ich deti sa necitili inac.

jarhal
8. sep 2016

@ada274 skod aze to nie je cele..

moni73
8. sep 2016

@lenicka12 musím súhlasiť so @sardinka336 😉. Je to len 4 dní, čo si čakala? Duplom, keď už prvý nástup mala ťažký. Je to úplne normálne: týždeň, dva, mesiac... A po chorobe začneš od znova (aj to je normálne). Kebyže ti celá šťastná zakyva a poobede nechce ísť domov, tak tu budeš riešiť opak. Nestresuj, nechaj jej čas.☺

piacere
8. sep 2016

@moni73 aj viete dôvod plaču? Nemôže jej proste nesedieť kolektív detí? Možno by pomohla zmena školy... ktovie... ale určite to nie je štandardné ak dieťa v piatom ročníku plače kvôli nevôli chodiť do školy... držte sa.

ada274
8. sep 2016

@jarhal ja to mam cele ti to mozem skopirovat a poslat

jarhal
8. sep 2016

@ada274 dakuejm budem rada 🙂

simca06022011
8. sep 2016

@lenicka12 veď ale ani sme napísali že ty to robíš 🙂

simca06022011
8. sep 2016

@piacere nesediet kolektív môže keď je dieťa v škôlke rok a plače ale prvé dni ten kolektív ani nepozná

siska53
8. sep 2016

@lenicka12 ale ved tam bola 4x! Kolko to bude trvat? Mozno uz len buduci tyzden. Mozno 3 mesiace. Mozbo celu skolku.
Muzova neter prerevala celu cestu kazde rano,co ju vodili k opatrovatelke hadam dobry rok. Poobede odtial nechcela odist...
Maly prereval 3mesiace.
Mala reve doteraz. Nie kazdy den. Teraz sla po asi mesiaci. A co myslis,ze v satni a v triede robila? Plakala. Viem,ze to bude este zopar dni a nasledne v pondelok ci po nejakej prestavke (prazdniny,choroba), dokedy? Ja neviem.. Mozno ma prekvapi. A to uz chodi vyse roka. Vlastne Skoro rok a pol. 3 mesiaxe sice sukromna,ale tiez to bol kolektiv.

Asi to bola recnicka otazka z tvojej strany,na to ti vieme dat len jedinu odpoved- raz to prejde.

lenicka12
autor
8. sep 2016

@siska53 hej,bola to rečnícka otázka,nie som taká čo by som na ňu chcela odpoveď,bol to len povzdych