icon

Pochybila som ja alebo pani učiteľka?

arabesqe
30. sep 2024

Chcem sa opýtať či som pochybila alebo som postupovala správne. Dcéru išiel vyzdvihnúť muž zo škôlky.otvorila mu pani upratovačka nič mu nepovedala dcéra si ho všimla tak utekala knemu zbalil ju obliekol a zobral domov. Nebol prítomný žiadny učiteľ ktorému by oznámil že dcéru berie domov.skratka ju zobral. Ja som potom volala do škôlky aby sa nebáli že ju muž zobral a nikoho tak nevidel...aby si nemysleli že sa dieťa stratilo alebo niečo podobné.rano pri nástupe do triedy má učiteľka "sfukla" že aký mám s nimi problém pritom som sa ani nesťažovala iba som im slušne oznámila že ju zobral muž aby sa nebáli. Nepríjemné mi povedala že aj ona musí ísť na záchod čomu samozrejme rozumiem a že bola poverená pani upratovačka. Ale to som ja ani môj muž nevedeli. Určite tam bol komunikačný problém len teda neviem čo si o celej situácii mám myslieť. Nechcem aby si kôli tomu zasadli na dcéru alebo boli voči mne nepríjemné. Ja som sa ospravedlnila ale neviem či opravnene. Za názor dakujem

Strana
z4
danielahamar
2. okt 2024

Chyba rodiča, mal počkať, alebo sa spýtať upratovačky

mantilka
3. okt 2024

Nerob z toho dramu. Nebolo sa treba ospravedlňovať. Mala si povedať, že si len oznámila že dcéru vyzdvihol otec. Ak upratovačka bola poverena, tak je všetko v poriadku.
Kašli na tú celú situáciu, nič sa nestalo. Čím viac sa budeš tým zapodievať, tým viac bude na tebe vidno, že nie si s učiteľkou Učiteľka to vycíti a zbytočne sa to natiahne. Radšej sa na ňu usmej, daj dcére pusu a zapraj pekný deň.

maya_hi
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
9. okt 2024

@arabesqe ja v prvom rade by som sa jej nemala za co ospravedlnit, povedala by som jej, ze nevedeli sme, upratovacka nepovedala nic, tak pre istotu aby sa nebali si zavolala. Aky ma problem ona so mnou? a vybiehat nech si vybieha na kamosky... Ak moje dieta tam pobehuje a za cely cas so sa dieta oblieka, obuva nik sa neukaze, tak iste budem este ucitelku hladat/cakat... ved deti ma strazit ona. Mozno by som sa max spytala upratovacky, Ale ak moje dieta behalo bez dozoru a dostupne,ze si ho moze hockto odniest len tak (u nas deti boli za zamknutymi dverami! aj ked ucitelka isla na zachod, nik sa k nim nedostal z vonku a deti von), tak je to pre mna ich vina a problem. Fakt by som sa nemala za co ospravedlnovat. Este clovek chce dobre, aby sa nebali a pusti sa do teba rano :DDDD
A neries, aj horsie veci sa stavaju v skolkach a preziju to aj deti aj ucitelky

maya_hi
9. okt 2024

@zuzanita1609 hej, ale kedysi nám školník dohovoril a triasli sme sa či to nebonzne učiteľovi, aby sme neboli potrestaní, alebo ešte horšie rodičom a doma bolo pokračovanie. Dnes to školník urobí a decko ho pošle do teplých krajín, a rodič si ešte bude sťažovať čo sa do neho stará. Taká je doba.

simca06022011
9. okt 2024

a pytam sa tych co tvrdia ze vina rodica: DIETA ma mat volne moznost odist zo skolky? ma by pristupne, tak, ze hocikto pride a vezme dieta, bez toho aby niekto skontroloval, prehovoril na neho? Asi nie... Takze samozrejme, ze tu rodic nijak nepochybil, len objavil velku slabinu skolky (niezeby sa u nas deti unasali zo skolky, ale jeden nikdy nevie)

h2
9. okt 2024

@simca06022011 Dieťa neodišlo samé zo škôlky. Odišlo so svojím otcom pod dohľadom upratovačky, ktorú učiteľka poverila dozorom, kým išla na WC.

simca06022011
9. okt 2024

@h2 netreba ma chytat za slovicka.. dieta videlo otca, a volne mohlo ist = tj pekne vedelo same odist, ziadna zabrana, ziadne "vypytat" dieta, povedat kto si / co si... takto ho mohol odniest ktokolvek. A pod dozorom takym, ze otec ani nevedel, ze je to dozor... tak som to myslela, ak je to tazko pochopitelne.

h2
9. okt 2024

@simca06022011 To, že otec nevedel, neznamená, že ani upratovačka nevedela. A ona mu bola otvoriť, takže aké "žiadna zábrana"? Dvere boli zavreté, deti nemohli odísť samé, ani do škôlky nemohol nikto prísť len tak, bez vedomia zodpovedných osôb. A čo sa ho mala upratovačka pýtať, kto je a po koho prišiel, ak ho poznala?

mimka1402
9. okt 2024

Som učiteľka v MŠ a v takých prípadoch moja upratovačka ak strážila deti vždy sa spýtala na meno - aj ich už hneď pozná. A vždy mi povedala ak som musela odbehnut súrne a chcela aby počkali na mňa alebo mi volala a ja som podľa hlasu poznala už rodiča. Zodpovedná som za dieťa ja, ale keby neverím upratovačke tak nenechám s ňou deti.
Za mňa je super, že si volala.😀 Aby sa nebála. Ja tiež by som uvitala telefonát do istoty. Ale to by mi aj došlo podľa chýbajúceho dieťaťa. Zároveň moja upratka by poprosila rodiča nech počká kým sa nevrátim a komunikácia by prebehla. Za mňa väčší problém nastal od upratovačky. Mala sa spýtať na jeho a dcéry meno. Pripadne povedať, že dieťa neodovzda lebo nemá na to právo a čakáte kým nepride učiteľka. Ona nemôže vedieť či napríklad nemá otec zákaz styku s dieťaťom a tým pádom nehrozí únos zo strany otca... Aspoň takýto je môj názor ako učiteľky.

Strana
z4