Pochybila som ja alebo pani učiteľka?
Chcem sa opýtať či som pochybila alebo som postupovala správne. Dcéru išiel vyzdvihnúť muž zo škôlky.otvorila mu pani upratovačka nič mu nepovedala dcéra si ho všimla tak utekala knemu zbalil ju obliekol a zobral domov. Nebol prítomný žiadny učiteľ ktorému by oznámil že dcéru berie domov.skratka ju zobral. Ja som potom volala do škôlky aby sa nebáli že ju muž zobral a nikoho tak nevidel...aby si nemysleli že sa dieťa stratilo alebo niečo podobné.rano pri nástupe do triedy má učiteľka "sfukla" že aký mám s nimi problém pritom som sa ani nesťažovala iba som im slušne oznámila že ju zobral muž aby sa nebáli. Nepríjemné mi povedala že aj ona musí ísť na záchod čomu samozrejme rozumiem a že bola poverená pani upratovačka. Ale to som ja ani môj muž nevedeli. Určite tam bol komunikačný problém len teda neviem čo si o celej situácii mám myslieť. Nechcem aby si kôli tomu zasadli na dcéru alebo boli voči mne nepríjemné. Ja som sa ospravedlnila ale neviem či opravnene. Za názor dakujem
@arabesqe zbytočne si bola aktívna a volala si tam.
Za mna spravil chybu aj tvoj muz a aj ucitelka. Nechapem, kde dokazala tak dlho byt, ak teda tvoj muz neprehana. Ty si v tom uplne nevinne.
@dadka1997 v ktorej skolke su 2ucitelky naraz? U nas v meste aj po dedinach je jedna rano,druha poobede
Inak mam dieta v skolke a ,,prezlecene,, je za 3min. Neverim,ze sa tam zdrzal 10min. Chyba je na 2stranach. Muz a upratovacka,ze si navzajom nic nepovedali
Na chybe je muz, ako môže zobrať dieťa bez toho aby to povedal učiteľke riadne na hlavu mal čakať, mal povedať upratovačke kde je učiteľka, by som sa nastvala na muža tak, že dovi, či je normalny, čo by tam muž robil 10 minút, za dve minúty max
@zuzubb007 ano mne tiez nepride normalne ze pride chlap odniekial vziat dieta a nikomu naokolo nepovie ani bu ani mu (otazne je, ci muz vobec vedel ze to je upratovacka a nie ucitelka? Proste to tej osobe mal povedat, ak dcera vybehla.)
Tiez si neviem predstavit ze 10min sa obliekali domov. Ktovie ako by cela situacia vyzerala z ineho pohladu.
Takze chyba sice aj na strane ucitelky, ze ked tam co len chvilku nie je, nema to vsetko riadne zabezpecene (ok, chyby sa stavaju, hoci sa za ne plati keby sa hocico stalo, ale je to chyba), ale na druhej strane spravanie dospeleho chlapa - nepochopitelne pre mna.
A asi by som sa v tom uz nevrtala. Ponaucenie pre vsetkych.
@arabesqe v tomto pribehu komunikacne pravdepodobne zlyhal v urcitom momente kazdy. Najprv muz,ze sa zbalil a odisiel,minimalne by som pockala a opytala sa,ze kde je niekto,kto by chvilu s detmi ostal,ze nema komu oznamit,ze odchadzaju. Zjavne zlyhala aj ucitelka verzus upratovacka,netusim teda,kde bola upratovacka,ked bola poverena strazenim deti. Zlyhala aj ucitelka,mala priznat aj svoj podiel viny,ze musela odbehnut,co sa stava a ze sa ospravedlnuje,ze tam nikto nebol,zaroven mala poziadat,ze do buducna nech chvilku rodic zotrva,aby vedela,ze dieta odislo. No a na zaver,nikto z nas netusi,aky ton hlasu bol pouzity a presnu formulaciu slov. Z kazdeho nedorozumenia si treba vziat len ponaucenie.
@petulda333 u nas su vzdy 2 pani učiteľky
@dadka1997 tak to mate stastie. Nebyva to zvykom
Komunikačný šum, vy ste to myslela dobre nie ako obvinenie, učiteľka si zas myslela že ju obviňujeme a prehnane reagovala. U nás to tak bežne tiež bolo že keď šla učiteľka na wc sedela tam upratovačka, ale vedela som že to teda nemusím riešiť že ich má na starosti zatiaľ.
Tvoj muž nemá ústa? Mohol jednoducho povedať upratovacke - beriem si domov dcéru odkážte p.ucitelke prosím. Ďakujem a dovidenia. Takto odišiel ako oslík.
Tak isto neverím že upratovačka nemohla povedať učiteľke kto odišiel.
Ja v tomto vidím chybu u tvojho muža a aj p.upratovacky. Ťa akoby naschvál nepovedala učiteľke. Či ako?
U nás upratovačky poznajú každé dieťa po mene .
Neviem komu si potom volala. Ale pokial riaditelke, tak ta si mohla rano zavolat ucitelku na koberec, ze ako sa mohlo stať, ze bez jej vedomia niekto zobral dieťa z triedy. Nabudúce radšej napisať na edupage iba tej ucitelke
@arabesqe ako sa vravi, iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ. Takto si v podstate oznámila, že učiteľka deti pomaly opustila...🤦♀️
Neviem, na co si to robila. Bola tam upratovačka, dala dieta mužovi. Dieta k nemu šlo, tak kde je problém?
Inak on nevedel počkať kým sa vráti učiteľka?
Už bolo spomenuté veľakrát, chyba na strane školy, ale aj tvojho muža.
Ja len k tej upratovačke. Naše upratovačky poznajú väčšinu detí aj rodičov, takže vedia aj po koho idú. Často keď sme boli vonku s deťmi a šli sme dnu, ma upozornila, že nemusím ani posielať prezliekať sa toto alebo tamto dieťa, lebo už videla, že mamka/ocko čakajú vonku a budú o chvíľu zvoniť. Takže nie je upratovačka ako upratovačka.
Ahoj, predpokladám, že ide o nedorozumenie. Telefón pravdepodobne zdvihla riaditeľka (prípadne "kolegyňa", kt referovaka ďalej) a bolo to pochopené ako sťažnosť ... Myslím, že by by sa dalo uviesť veci na pravú mieru - overiť u p.ucitelky, či máte povedať p riaditeľke (Al komu), že to nebolo myslené ako sťažnosť, len dobry úmysel, možno až príliš prespekulivany..... Ako ja by som nevolala, ale chápem, že niekoho to môže napadnúť a myslí to v dobrom... Na druhej strane - volá matka dieťaťa a hovorí niečo v zmysle- muž vyzdvihol dieťa z ms, ale nebola tam pani učiteľka, tak vám dávam vedieť, aby ste ju nehľadali ..no vyznieva to všelijako ...
Pre pána Jána, v jednej téme sa tu rieši autorka, čo sa odvážila naznačiť chlapovi, prečo auto, ktoré mu donieslo tovar stojí na chuja na chodníku a on jej za to vynadal do chorých, a rieši sa ONA, prečo bola ustipacna, určite bola sarkastická, prečo nie je trpezlivá, prečo neskúmala, kto je šofér a kto za to môže a že vôbec, čo neberieme ohľad na to, že niekto parkuje hoc aj na chvíľu ako debil, veď to je iba chvíľka, a tu sa zase rieši autorkin muž, prečo nehovoril niečo upratovačke, prečo nečakal na učiteľku, prečo autorka volala a pomaly chuďa učiteľka, ktorá sa zľakla, tak sa na autorku osopila.
Môžu byť vôbec radi, že autorka zavolala. Ja mám nadiktovanyvh mojich rodičov vrátane čísla občianskych preukazov, že môžu vyzdvihnúť dieťa, a raz si zmysleli, že pricestujú ku nám malého prekvapiť a pôjdu po neho do škôlky. Ja som o Tom vopred vedela, len som to nestihla do škôlky telefonicky oznámiť, no a keď malý uvidel starých rodičov, neviem z akého dôvodu, rozreval sa a odmietol s nimi ísť domov a učiteľka mi hneď volala, že je taká a taká situácia a či určite viem o Tom, že prídu, a že i napriek nadiktovanym údajom teda môže dieťa s nimi pustiť domov. Ja by som to autorka na tvojom mieste vyriešila s učiteľkou zajtra ráno, že došlo ku chybe v komunikácii, nie útočne, ale normálne, ale určite by som to nenechala len tak. Nemá sa čo na teba osopiť s výčitkami. Muž mal počkať, upratovačka sa mala ozvať, ale ty si bola posledná, ktorej mala ucitelka adresovať výčitky a aby si sa ešte cítila kvôli tomu debilne, či nebodaj mala pocit, že ti zasadnu na dieťa. No ďakujem pekne. Asi jej rupli nervy, asi toho mala dosť, len neviem, či by aj na tvojej strane sa našlo ospravedlnenie, keby tá jej výčitka voči tebe bola tiež tvoja posledná kvapka v ten deň a nepatrične by si na jej odpoveď zareagovala podráždene a hnusne.
@lenka.25 upratovačka môže byť dokonca poverená sprevádzať učiteľku na prechádzke v prípade, že sú deti priliš malé a učiteľka je s nimi sama. Očividne nemáte predstavu koľko peňazí do školstva ide (vlastne nejde). Je problém vyskladať personál. Pani upratovačka je normálny dospelý človek a neraz aj normálne so strednou školou. To krátke prizretie hádam zvládne.je zaujímavé že veľa ľudí by tam na "prizeranie detí" chcelo pedagóga hádam aj s doktorátom, ale keď sa hovorí o zvyšovaní platov, zrazu sú učiteľky v MŠ len "tety čo sa s deťmi hrajú". Určite tam nastal komunikačný problém a pri dnešnom tlaku rodičov na učiteľov, neustálej kritike a hľadaní chýb sa ani nečudujem že jej praskli nervy. Je neskutočné kam sa spoločnosť vo vzťahu k učiteľom dostala. Ale bohužiaľ zhoršuje sa to až tak, že za chvíľu tam ostane ozaj len tá upratovačka a rodičia ešte budú radi že dieťa len niekto prizrie aby ostalo v teple a pod strechou
@maya_hi a ja píšem niekde, že upratovačka nemôže mať strednú školu .Veľa z nich má aj vysokú . Ale to nemá nič spoločné s tým, že v tomto prípade prišlo k úplnému zlyhaniu personálu a je úplne jedno , či to bola upratovačka, alebo učiteľka .
Ja som zažila raz situáciu , ešte som bola na materskej s mladšou dcérou , kedy dieťa vybehlo zo školky, hneď tam je parkovisko a Lidl a behalo zmätené po tom parkovisku . Chytila som tú malú za ruku, odviedla späť do škôlky a učiteľka ju ešte dodžubala, že kde sa túla a mne teda nepovedala ani mu , ani béééé . Aj som lutovala, mala som hneď zavolať políciu , že som našla stratené dieťa , by kukula . Veď to dieťa kludne mohlo zraziť auto . a tu tak isto , keď má upratovačka dohliadať na deti, nemôže len tak otvoriť niekomu dvere a nezaujímať sa kto to je a pre koho ide . na to snáď nepotrebuje ten tvoj spomínaný doktorát .
@maya_hi a prečo by som to mala skúšať ? Nikdy som nechcela s deťmi pracovať , tak nepracujem . Toto milujem , raz si tú prácu vybrali , tak pracujú ako učiteľky . ešte začni aký majú nizky plat atď...hej, to naozaj bude zaujímať rodiča, keď sa nejakému dieťaťu niečo stane , lebo vlastne majú v škôlke freestyle
@arabesqe ja by som nikdy nevzala dieťa zo škôlky bez vedomia učiteľky. Upratovačka nie je pedagóg. Aj dcéru tak učím, že keď prídem pre ňu musí sa ohlásiť pani učiteľke a rozlúčiť sa. Ak nieje učiteľka v triede (je napr. na spomínanom wc) tak dcéra čaká kým sa pani učiteľka vráti. Takto nám to bolo povedané aj zo strany pedagógov že to tak máme robiť lebo potom deti svojvoľne opúšťajú triedu.
@arabesqe nechajte to tak, nechajte to vysmradnut, jednoducho. Učiteľka vie, že tam má byť a nebola a možno vďaka vášmu telefonátu sa to dozvedel niekto ďalší, čo ju nepotešilo. Možno aj vedenie. Mohlo to aj takto byt. Vysvetlili ste im to a už to neriešte. Riešiť to budete, až by ste mali pocit, že sa niečo deje. A možno je v poriadku, že poverila upratovačku a len vy ste mali, jednoducho, oznámiť, že beriete dceru aspoň jej. Chápem ale, že muž, keď to nevedel, ho to nenapadlo. Chlapi sú, predsa len, trochu inak zmýšľajúci niekedy 😉. Prosto, stalo sa.
@arabesqe ucitelka sa boji, ze budes riesit “vyssie”, ze boli deti s upratovackou. Nemas sa za co ospravedlnovat, ja som cakala, ze ta sfukla, ze sa muz neozval a uniesol dieta a ona nevedela. My mame v skolskom poriadku, ze dieta odovzdavas a preberas od ucitelky. Takze vzdy som poslala dieta ohlasit ucitelku.
Chyba na oboch stranách aj keď....
Rozmýšľam prečo učiteľka nepovedala,že ide na wc? Keď mu ona otvárala ako nemohla vedieť,že dieta zobral on? Zaujímavé
@arabesqe cudujem sa, ze jej nemal muz utriet zadok. To kde sme, aby Vam vycitala, ze ona musi ist na wc. Ved ok. Idem na wc, poverim kolegynu - pani upratovacku a poviem jej nech komunikuje s rodicmi, keby niekto prisiel pre deti.. u nas su presne taketo ucitelky, nic nevycitam, len komunikujem a uz sa idu branit, ale takymto nevychovanym stylom.

@h2 tiež pravda, uznávam. Na dedinách je v tomto výhoda, každý každého pozná 😁