icon

Pomôže logopédia a rast zúbkov zlepšiť reč predškoláka?

7. jan 2024

Ako vypravaju/li vaši predškolaci ? Môjho musím opomínať nech zopakuje lebo tak rychlo a nezrozumiteľne výprava. Chodime aj na logopediu , každý deň snim trénujem tie š,ž,č aj na R a celkovo no on keď výprava som si vsimla že vkuse pchá ten jazyk von a nešpuli tie ústa ako má, len pri cvičení keď sa snaží a robí to pomaly. Vkuse ho opravujem keď niečo povie , no nevie ako to urobiť nech to zmení. Môže to byt aj tým že teraz má vypadnuté vrchné zúbky ? Je nádej že keď nárastu sa to zlepší ?

pribinak
7. jan 2024

Jasne, ze zle VÝPRAVA, keď nemá predne zuby

Možno by som zvazila inú logopedicku ak sa to za dlhu dobu nijako nezlepšilo

autor
7. jan 2024

@pribinak no chodime tam od minulého leta ale raz do mesiaca to má a pol hodku. Inak len doma 🤷🏼‍♀️

pribinak
7. jan 2024

Raz do mesiaca je malo, hľadaj keď by ste dostávali termíny častejšie

Len keď nemá predne zúbky, tak je prirodzene, že mu jazyk “uteká” von. Nemá tam totiž bariéru

ajajaj00
7. jan 2024

ja mam dvojicky prvakov...na logo chodili obidvaja jeden po roku uz nemusel ale s druhym chodim stale aj teraz ako je skola a chodim kazdy tyzden...niekedy nam vyslo aj 2x..a vidim zmenu....chce to cas..

sante81
7. jan 2024

Ak trénujete ešte len č, š, ž nemal by syn trénovať R. Pred tým treba učiť L, aspoň u nás to tak bolo. Jedno sedenie u logopeda mesačne je ok. Ostatné sa musíš so synom učiť ty každý deň

zuzkaa1991
7. jan 2024

Moja predskolacka v marci 6r bude mat od januára (rok) chodíme na logopediu po polroku vidim zlepsenia my sme.mali ovela vacsie problémy nie len š č R nema vediet dost dlho ;) ale neriesim mali psychologicke sedenie co kazdy absolvoval tak cakam výsledok plus pri zapise sa kontroluje dieta ak viem .....ale na 95% som si ista ze ide skoly aj ked nerozpráva cisto....ale zas riesime to uz rok a od novembra som ju prihlasila do ambulancie liecebnej pedagogiky mame v Košiciach