icon

Pomôže škôlka pri oneskorenom vývine reči?

klara8888
31. aug 2025

Ahojte malý má oneskorený vývin reči aj to je potvrdené... Bola som s ním v Lučenci v júni . na diagnostiku reči..tam to aj potvrdili 😔ale ďalší termín dala až o tri mesiace (september) strešné dlhý čas.. a keď som s ním bola na jednom sedení play wisely tak mi tá lektorka odporučila klinickú psychológicku v BB ....dr.moškuriakovu...ze je veľmi razna ale že vie pomôcť... tak chodíme k nej....strešné je múdry vnímavý veľa veci si pamätá len tá reč..chcela by som sa len opýtať ktorá mamička má skúsenosti s oneskorením reči v 4r a kedy začali rozprávať či im škôlka pomohla

ivik4
31. aug 2025

Vela deti aj to moje
V 3rokoch nevedel ze nic, vlastne mozno 5 slov kt. sme mu rozumeli len my rodicia a ano pomohla mu skolka velmi. Vedela som ze mu to prospeje

gribka1
31. aug 2025

Kľudne škôlka. Nič tým nepokazíš.

klara8888
autor
31. aug 2025

A ešte som zabudla je strašné živé dieťa.. 😁 len mám obavy že v škôlke bude robiť hlúposti a nebude počúvať, ale verím že keď bude medzi deťmi tak skrotne

anonym_ef22fc
31. aug 2025

@klara8888 To musíte konzultovať s nejakým lekárom. V škôlke sú prísne p.ucitelky a raz dva vedia nasmerovať na psychológa. Ale skúsiť treba určite. Kolektív mi pomôže a jazycek sa rozviaze.

anonym_c1e2da
31. aug 2025

Áno pomôže lebo v škôlke sa deťom venujú a neťukajú mobil

jajanka31
31. aug 2025
@anonym_c1e2da

@anonym_c1e2da to fakt? Tymto si neurazila len autorku ale kopec inych zien. Ty si skutocne myslis ze tie matky sa nevenuju svojim detom? Tak pre tvoju novinku casto krat sa venuju ovela viac nez take matky ktore maju deti co rozpravaju uz 2 rocne basnicky a preco? Pretoze to dieta co nevie rozpravat si vyzaduje ovela viac trpezlivosti, pozornosti, vysvetlovania, opakovania, ukazovania a nic.. zatial co dieta ktore rozumie rozumie. Moja sestra povedala basnicku a neter ju v 2 rokoch zopakovala. Povedala dones flasu doniesla.. super inteligentne dieta uz 9 rokov.. ale su aj deti co maju toho rodica hlboko .. a nerozumeju neopakuju..alebo iba nieco niekedy. A prave taka matka nema cas na mobil..
Autorka: skolka pomoze urcite, deti sa pri inych dospelych spravaju inak nez pri rodicoch. Ty si niekedy mozno uz v koncoch a ucitelka pride povie a dobre. Zahraje sa inak nez doma, nauci sa nieco. Len rataj s tym ze ti vobec nic nepovie co tam robili nerobili a vsetko sa budes musiet pytat a povedia len co im bude vyhovovat. Niekedy das dieta na 8 hodin prec a uvedomis si ze vies len to kde je ale nic ine.. musi tam byt dovera a odosobnit sa ze sa onho staraju ako najlepsie vedia..

tramtada31
31. aug 2025

Skolka veľmi pomoze. Dieťatko jednak stále bude pocuvat hovorené slovo, ale aj bude nútene k interakcii. Určite skolka nie je krok vedla

klara8888
autor
31. aug 2025
@anonym_ef22fc

@klara8888 To musíte konzultovať s nejakým lekárom. V škôlke sú prísne p.ucitelky a raz dva vedia nasmerovať na psychológa. Ale skúsiť treba určite. Kolektív mi pomôže a jazycek sa rozviaze.

@anonym_ef22fc možno skôr v mestách sú "prísne"!!! Ja idem ho dať kde som ja chodila a riaditeľku poznám keďže som jej odchovanec.. takže prosím netvrd že pôjde k cvokarovi!!! ČO mu už len pomôže.. budeme chodiť len od Paula do šaula popri dr...

klara8888
autor
31. aug 2025
@anonym_c1e2da

@anonym_c1e2da a toto ma zase čo znamenať!! To akože ja tukam do mobilu a nevenujem sa mu či čo!!? Je x deti čo majú oneskorený vývin reči...

klara8888
autor
31. aug 2025
@jajanka31

@anonym_c1e2da to fakt? Tymto si neurazila len autorku ale kopec inych zien. Ty si skutocne myslis ze tie matky sa nevenuju svojim detom? Tak pre tvoju novinku casto krat sa venuju ovela viac nez take matky ktore maju deti co rozpravaju uz 2 rocne basnicky a preco? Pretoze to dieta co nevie rozpravat si vyzaduje ovela viac trpezlivosti, pozornosti, vysvetlovania, opakovania, ukazovania a nic.. zatial co dieta ktore rozumie rozumie. Moja sestra povedala basnicku a neter ju v 2 rokoch zopakovala. Povedala dones flasu doniesla.. super inteligentne dieta uz 9 rokov.. ale su aj deti co maju toho rodica hlboko .. a nerozumeju neopakuju..alebo iba nieco niekedy. A prave taka matka nema cas na mobil..
Autorka: skolka pomoze urcite, deti sa pri inych dospelych spravaju inak nez pri rodicoch. Ty si niekedy mozno uz v koncoch a ucitelka pride povie a dobre. Zahraje sa inak nez doma, nauci sa nieco. Len rataj s tym ze ti vobec nic nepovie co tam robili nerobili a vsetko sa budes musiet pytat a povedia len co im bude vyhovovat. Niekedy das dieta na 8 hodin prec a uvedomis si ze vies len to kde je ale nic ine.. musi tam byt dovera a odosobnit sa ze sa onho staraju ako najlepsie vedia..

@jajanka31 on rozumie práveže všetko aj keď sa mu povie nech niečo donesie... Tak donesie... Len ten jazyk... Autizmus je vylúčený lebo on za nehanbí ani cudzích ľudí prihovára sa síce svojou rečou ale robí.

aliaray1
1. sep 2025
@klara8888

@jajanka31 on rozumie práveže všetko aj keď sa mu povie nech niečo donesie... Tak donesie... Len ten jazyk... Autizmus je vylúčený lebo on za nehanbí ani cudzích ľudí prihovára sa síce svojou rečou ale robí.

@klara8888 Ahoj, verim, ze pomoze a blbe reci si nevsimaj. Nasa ide teraz do MS, 3r4 mes...nepovie mi dlhsiu suvislu vetu, nechce sa jej - je to aj nas nazor a zistila to aj jej logopedicka. Netrap sa, aj my verime, ze kolektiv v tomto pomoze. Drzim palce.

Btw pre rypacov: vychovavame deti 1 a 3 r takmer bez obrazoviek, mobilov a to nemame pomoc (babky atd), napriek tomu, ze nerozprava pasivne rozumie vsetko a:
- v tomto veku pozna abecedu, rozumie cislam...nie len napocita do 15, ale ma v rukach 2 a tri gastany, co aj povie a ked sa jej spytas kolko je ich spolu, spocita ich a povie ze 5. Vie svojej 1r sestre sama kupit, vylozit na kasu a zaplatit plienky a vela vela inych veci, ale dostat z nej vetu...najtazsia uloha.

No proste to maju decka aj posunuta a nie je to chyba rodica ani mobilu.

kiki68
1. sep 2025

Urcite ano, tej reci to velmi pomoze, moj syn potiahol dve take deti velmi dopredu, Syn sa s nimi rad hra, on tas nerad take hrr deti. A tie deti sa pekne rozrozpravali. Ale maju aj terapiu priamo v skolke. Ale nic nenahradi dieta, v tomto su deti velmi specificke.

anonym_ef22fc
1. sep 2025
@klara8888

@anonym_ef22fc možno skôr v mestách sú "prísne"!!! Ja idem ho dať kde som ja chodila a riaditeľku poznám keďže som jej odchovanec.. takže prosím netvrd že pôjde k cvokarovi!!! ČO mu už len pomôže.. budeme chodiť len od Paula do šaula popri dr...

@klara8888 Tak super. To bu som si v živote nedovolia!!A žiadny lekár nie je cvokár a ani ho k žiadnemu takému neposiekam. Logopédiu bufe mať aj v škôlke.

nikolienka611
1. sep 2025

Aj môj syn má oneskorený vývin reči a pomôže mu hlavne to, že v škôlke sa bude musieť naučiť povedať čo chce lebo nebude mať na výber...Ty mu rozumieš keď doma niečo chce ale tam sa bude musieť učiť, či chce alebo nie...Mne ho bolo ľúto zo začiatku lebo mi nevedel povedať keby sa mu niečo nepáčilo...tiež je riadne živý, mal pár konfliktov v škôlke pre ktoré ho chceli vylúčiť leboje jedináčik a až v škôlke zistil že si deti nedajú skákať po hlave a nebude podľa neho všetko...Vyskúšaj a uvidíš sama či mu to pomáha lebo kazde dieťa je iné...Treba mu hlavne prostredie kde bude nútený sa snažiť ako tak rozprávať a nič v zlom ale s tebou doma to nepôjde....Áno trvá to dlhšie ale neboj, časom ti bude chýbať ticho ked mu pôjdu ústa od rána ako mlynček...:D