Poplatok za pol dňa v škôlke
Ahojte, ak dám dieťa do škôlky na pol dňa, bude poplatok za škôlku polovičný, či plná suma ? Chodia také deti aj na obed, či nie? Ďakujem krásne.... Absolútne sa v Tom nevyznam
Poplatok rovnaký a dieťa ide domov poobede.
Najlepšie je informovať sa v konkrétnej škôlke
Podľa mňa poplatok / školné platíš plnú sumu. Lebo hoci by tam tvoje dieťa chodilo len pól dňa, nemôžu už to miesto dať niekomu inému. Majú určený počet deti, ktoré môžu prijať.. s hlavne ten poplatok je smiešny. Ja platím za škôlku v meste 22€ / mesiac. A strava podľa mňa ako sa rozhodneš. Naši obedujú v škôlke okolo 11:15, tak podľa mňa môžeš dieťa nechat naobedovať a potom vybrať. Apson si ušetríš čas s varením
Poplatok je rovnaký ako keby tam je celý deň a v škôlke má desiatu a obed. Keď sa naobeduje, už čakám a beriem domov.
Platí sa plná suma a to, či bude obedovať záleží na tebe
Moje dieta chodi pol dna. Poplatok skolne plna suma,obedy plna suma s tym, ze na konci roka mi vratia za olovrant peniaze.
Plna suma
Platíš skolne plnú sumu. A ci pôjde na obed je tvoje rozhodnutie. Strava v škôlke sa platí extra. Čiže platíš skolne a plus stravu. Sú deti ktoré ešte zjedia obed v škôlke a idu domov potom a poznám aj také, ktoré chodia domov pred obedom.
Dcérka je v škôlke pol dňa a platím plnú sumu.
U nás sa platí plná suma, za olovrant sa peniaze nevracajú, na obed chodi- nemyslím, že je tam nejaké dieťa , ktoré na obed nechodí ..
u nas skolne plna suma a poplatok za stravu bol asi o 5e/mesiac nizsi, lebo tam nejedol olovrant. domov chodil po obede.
Školné plná suma a obrduje tiez tam. Platíš len za stravne menej lebo nemá olovrant
U nás sa platí plná suma. Chodia domov, keď sa naobedujú. Cena stravy u nás je tiež plná suma, za olovrant neodratavajú.
U nás sa platí plná suma. Chodia domov, keď sa naobedujú. Cena stravy u nás je tiež plná suma, za olovrant neodratavajú.
@leveta u nás odratavaju. Zrejme ma každá škôlka ine pravidlá
Školné plná suma. Stravné podľa toho, či bude na pol dňa chodiť len daaky čas, alebo celý školský rok. Ak celý školský rok, tak sa platí menej. Ale potom nemôžeš meniť počas roka - nemôžeš sa rozhodnúť, že buxe chodiť na celý deň.
Ale najlepšie je sa informovať vo vašej škôlke. Ako píšu, všade je to iné
Školné platíme plné vždy za celý mesiac a je jedno, koľko tam dieťa bude,to na nám začiatku roka povedali vždy na RZ . Dieťa môže chodiť len do obeda,čiže po obede (myslím stravu)ho môžeš brať domov,ale stravné sa tiež už(aspoň teda u nás)platí na celý deň. Pred rokom sa ešte dalo odhlásiť len z olovrantu,alebo keď bolo dieťa len na poldenny pobyt,tak rodičia platili len desiatu a obed,no po novom teraz už sa nedá, platí sa stravné za celý deň.
V našej škôlke štátnej platime rovnako za pol dňa ako za celý deň. Na obed chodí v škôlke aj keď je len na pol dna. V školskom poriadku je ze rodičia detí,ktoré sú na pol dna rodič vyzdvihuje o 12tej čiže po obede. Obed majú 11.30. Možno je možnosť vyzdvihovať aj pred obedom ale nepýtala som sa na to. Doobeda majú ešte desiatu a poobede len olovrant. Ten odhlasujeme cez edupage.
V našej škôlke štátnej platime rovnako za pol dňa ako za celý deň. Na obed chodí v škôlke aj keď je len na pol dna. V školskom poriadku je ze rodičia detí,ktoré sú na pol dna rodič vyzdvihuje o 12tej čiže po obede. Obed majú 11.30. Možno je možnosť vyzdvihovať aj pred obedom ale nepýtala som sa na to. Doobeda majú ešte desiatu a poobede len olovrant. Ten odhlasujeme cez edupage.
@alakana u nas moje dieťa tiež chodí na pol dna , edupage mame ale nemusím ho odhlásiť lebo ho tam nemám. A moje dieťa je vyberave co sa jedla týka a chcela som ze pred obedom si ho vyzdvihnem aleneda sa. Na ten obed tam ešte musí zostat
U nás škôlke moja dcéra chodí. Obedy musím platiť a poplatok plný. V podstate všetko ako keby je celý den
No u nás ak je dieťa nahlásené na celodenný pobyt, platí plnú sumu, aj ak odchádza na obed domov. Ak je oficiálne nahlásené na pol dňa, platí menej. Máme možnosť odhlásiť všetky stravné jednotky - desiatu, obed aj olovrant. Ak chcete dieťa len na pol dňa, je jedno v akej mš, musí mať dieťa desiatu aj obed a potom ide domov. Bez obedu sa nedá, možno v súkromných, ale štátne majú v tomto rovnaké pravidlá.
Podľa mňa poplatok / školné platíš plnú sumu. Lebo hoci by tam tvoje dieťa chodilo len pól dňa, nemôžu už to miesto dať niekomu inému. Majú určený počet deti, ktoré môžu prijať.. s hlavne ten poplatok je smiešny. Ja platím za škôlku v meste 22€ / mesiac. A strava podľa mňa ako sa rozhodneš. Naši obedujú v škôlke okolo 11:15, tak podľa mňa môžeš dieťa nechat naobedovať a potom vybrať. Apson si ušetríš čas s varením
@lenuska9999 to kde bývas prosím ťa keď platíš v meste 22€ za škôlku? Ja bývam teda tiež v meste a poplatok škôlke je 50€ + režijný poplatok jedálni + strava = celkovo 120-130€ mesačne. Závisí od počtu od v mesiaci.
U nás sa platí rovnaká suma škôlke či je dieťa 1/2 dňa alebo cely ale predpokladám že za olovrant sa platiť nebude, keďže sa tam v tom čase dieťatko nezdrzuje a tak nemá naň ani nárok. Mám dcéru od začiatku na celodenný pobyt takže ešte som sa s tým nestretla ale ak mi príjmu mladšiu od februára 2026 tak by som ju počas adaptácie kým nedovrsi 3 roky dala tiež len na pol dňa, takže celkom ma táto otázka zaujíma taktiež. Aj keď myslím si, že je to individuálne a každá škôlka si to určuje podľa seba.
Skús pozrieť školsky poriadok, tam to môže byť spomenuté....
Platí sa celá suma školného aj zprs a strava. Tak to je u nás.
To je rozne, moze to byt aj menej, ale platia Podla toho, ako si to urci skolka. U nas su miesta tak, ze napr deti, co su pol dna, tak poobede je o to menej personalu.
Dieťa overuje v škôlke, školné platíš rovnako ci je dieťa celý deň, alebo len do 12.
U nás sa platí 50€ mesacne
Co říkali ve školce?
@berenika39 poplatok je rovnaký.....stačí že ti dieťa pôjde do škôlky 1 deň a potom bude zvyšok mesiaca choré - stále platíš celú čiastku....čo sa týka obedov, treba sa dohodnúť v danej škôlke....strava sa platí zvlášť, učiteľky ti povedia kedy treba prísť pre dieťa....bude obedovať s ostatnými a potom ťa niekde čakať, kým ostatné deti sa budú prezliekať, prípadne už budú uložené v postielkach a počúvať rozprávku....
V štátnej MŠ sa školné platí bezo zmeny - či už je dieťa na pol dňa alebo na celý deň. Keď odchádza po naobedovaní sa domov, musí to byť nahlásené dopredu a musí to tak byť potom už celý mesiac: vtedy rodič neplatí olovranty. Nedá sa to urobiť počas prebiehajúceho mesiaca, že chcem, aby ďalšie dva týždne dieťa neplatilo olovranty, lebo bude chodiť na obed domov. Je to viazané na kalendárny mesiac. Dieťa na pol dňa má nárok na desiatu a obed. Keď je rodič na "predĺženej rodičovskej dovolenke do 6 rokov veku dieťaťa", vtedy môže dieťa navštevovať MŠ vyslovene iba na pol dňa. Aspoň to tak platillo...
@berenika39 poplatok je rovnaký.....stačí že ti dieťa pôjde do škôlky 1 deň a potom bude zvyšok mesiaca choré - stále platíš celú čiastku....čo sa týka obedov, treba sa dohodnúť v danej škôlke....strava sa platí zvlášť, učiteľky ti povedia kedy treba prísť pre dieťa....bude obedovať s ostatnými a potom ťa niekde čakať, kým ostatné deti sa budú prezliekať, prípadne už budú uložené v postielkach a počúvať rozprávku....
@mogaa já vím, proto jsem se ptala, co na to říká konkrétní školka......
@lenuska9999 to kde bývas prosím ťa keď platíš v meste 22€ za škôlku? Ja bývam teda tiež v meste a poplatok škôlke je 50€ + režijný poplatok jedálni + strava = celkovo 120-130€ mesačne. Závisí od počtu od v mesiaci.
U nás sa platí rovnaká suma škôlke či je dieťa 1/2 dňa alebo cely ale predpokladám že za olovrant sa platiť nebude, keďže sa tam v tom čase dieťatko nezdrzuje a tak nemá naň ani nárok. Mám dcéru od začiatku na celodenný pobyt takže ešte som sa s tým nestretla ale ak mi príjmu mladšiu od februára 2026 tak by som ju počas adaptácie kým nedovrsi 3 roky dala tiež len na pol dňa, takže celkom ma táto otázka zaujíma taktiež. Aj keď myslím si, že je to individuálne a každá škôlka si to určuje podľa seba.
@blavackaerika Bardejov. Režijne a stravu som samozrejme nepočítala. Písala som čisté o školnom
@blavackaerika ak bude mať 3 roky v rovnakom školskom roku, tak pravdepodobne už nebudeš môcť zmeniť z pol dňa na celodenný pobyt

Co říkali ve školce?