icon

Poradíte ohľadom integrovanej škôlky?

cecil36
31. okt 2013

Baby, chcem sa spytat. Syncek by mal buduci rok nastupit do integrovanej skolky (autisticka). Aj nam to pani riad. prislubila, lebo sme z "obvodu". O case sme sa este nebavili. Zaujima ma vsak, ja by som chcela, aby bol v skolke zatial len na 4 hodky a zostat na predlzenej RD. Je rozdiel pre pani riaditelku ci zoberie dieta na 4 hodky ako na klasickych cca 8? Ma na to druhe dieta nejaku vyssiu dotaciu alebo je to jedno. Je mozne, ze uprednostni dieta na 8 hodin ako na 4? Dakujem za info.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
matozazzo
31. okt 2013

Dotacia je na dieta a nezalezi na tom,ci je tam hodinu alebo 8. Avsak prislub nie je nic,az rozhodnutie o prijati. Riaditelka tam uz nemusi napr.byt... ak dietatko bude len na 4hod,da sa zaziadat o vynimku napr.kvoli zlemu zdrav.stavu alebo ine a nemal by to byt problem. Avsak kazda skolka ma svoje interne pravidla a napr.pokial maju napr.spec.pedagoga len poobede,tvoj syncek sa k nemu nedostane :( poinformuj sa o tom,zvaz,co je dobre pre dietatko a hlavne,rozhodnutie o prijati je dolezite. Bez neho miesto nemas :(

anuska74
31. okt 2013

Pozri sa myslíš asi špeciálnu škôlku. neviem koľko rokov má tvoj syn a či už bol v kolektíve, myslím že raditelka nebude nič namietať,ve´d potrvá pokiaĺ si zvykne, ďalej môže byť často chorí. Kamoškin chodí do auti. dokonca len na 2hod. aby sa pomaličky adaptoval.

annakol
31. okt 2013

v takych skolkach je velmi mily personal, aspon u nas, alebo nemusis hned povedat, ze ho chces dat iba na 4 hod. dohodni sa skusmo na tyzden a uviidi, ze v stredu ho nechs na cely de... pekny dnicek

luciahromadkova
31. okt 2013

Dieta prijate do MS alebo specialnej MS ma rovnake pravo chodiť na 4 alebo 8 hodin, normativ /financie/ na dieta je rovnaky. Myslim, ze riaditelka nebude namietat, ak si zelate, aby Vase dieta chodilo na poldenný pobyt. Je mozne /ale nemusi to tak byt/, ze riaditelka rozhodne, ze Vase dieta bude na zaciatku prijate na diagnosticky pobyt / na 1 školský rok/, umoznuje to legislativa. Co sa tyka uprednostnovania deti na celodenny pobyt u deti s takymito výchovno-vzdelávacími potrebami myslim, ze sa neprihliada na dlzku pobytu,ale na to ako sa dieta v MŠ adaptuje a ja by som rozhodne zvolila postupnu adaptaciu aj spociatku s vasou ucastou na vychove a vzdelavani Vasho dietata. Zavisi to, ako Vam odporuci riaditelka vzhladom na adaptaciu syna. Ja som skor za vas pristup na poldenny pobyt a s vasou starostlivostou a moznostou byt na predlzenej RD. Vasmu syncekovi to bude urcite prospesne, lebo nebudete v strese z prace a mozete sa naplno po prichode z MS venovat synovi.